CIVIC 1.8 2008 pitanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zmaj KV
    CBC Senator
    • 05.10.2005
    • 202
    • Kraljevo

Re: CIVIC 1.8 2008 pitanja

I sta ugradi na kraju?
    Originally posted by barda74
    Flashlube u sistem ''uvlači'' potpritisak u usisnoj grani. Kad se poveća broj obrtaja smanjuje se razlika u pritiscima pa sa valjda i to ulje slabije u****va. Do kog rpm. je situacija normalna, odnosno sistem ubacuje tu jednu kapljicu na 6 sekundi?
    Taj FL ima manu sto nije precizan, nekad zna mnogo da gura tecnosti a sa druge strane ponekad zna malo... kod auta sa promenljivim MAP-om nije moguca njegova primena...
    Zbog toga je FL izbacio sistem sa elektricnom brizgaljkom i elektronskom kontrolom koja se programira... to je preporuka za tvoj motor... btw ovaj sistem ti je min 50 eura skuplji u odnosu na klasican FL...

Ne bih da pocinjem dikusiju u ovom pravcu ali ipak moram da kazem ovo poljaci su dobri ali opet nisu kao italijani...
    Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Pa što počinješ onda diskusiju?
      Flashlube je australijska firma.

kod auta sa promenljivim MAP-om nije moguca njegova primena...
      Šta ovo znači?
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Zmaj KV
        CBC Senator
        • 05.10.2005
        • 202
        • Kraljevo

Originally posted by Dora
        Pa što počinješ onda diskusiju?
        Flashlube je australijska firma.
        Kolega nismo se razumeli Moja zadnja recenica nije povezana sa Flashlube-om
        ... vec sa dikusijom o poljskim i italijanskim gasnim uredjajima...

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Nisam video tu diskusiju a nešto i ne želim da je vidim....

https.autogas.rs

Comment

• Zmaj KV
            CBC Senator
            • 05.10.2005
            • 202
            • Kraljevo

Originally posted by Dora

kod auta sa promenljivim MAP-om nije moguca njegova primena...
            Šta ovo znači?
            Postoje automobili koji nemaju stalni MAP, najcesce se to srece kod Peugeota a to je isto slucaj kod Mercedes-Benz-a, BMW... promenjljiv MAP, promenjljiv pod pritisak, promenjljiv vakum, kako FL radi na vakum tako kod automobila sa ovakvim motorima pravi probleme koji se manifestuju u nepravilnom doziranju... uzrocno posledicna veza... zbog toga je i izasao nov sistem FL-a koji se vec nekoliko meseci prodaje kod nas...

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Onda je jasnije, ja u životu nisam video motor koji ima stalni isti potpritisak... Pomislio sam da misliš na senzor pa rekoh kako ga sad ima a onda nema....

Ono što bih ja pod tim podrazumevao je da postoji razlika izmedju NA i turbo motora, tu može da dodje do prestanka rada ali kako se to dešava na NA nije mi jasno pa makar bio Masarati u pitanju...

Sa druge strane suviše jeto mala rupica u pitanju... Svakako da je elektronska regulacija bolja. Kako se podešava?

https.autogas.rs

Comment

• barda74
                CBC Član
                • 14.07.2009
                • 52
                • Beograd

Pa , izbor je pao na Stag Premium + Tomasetto, ugradnja iduće sedmice.
                Što se tiče samih uređaja, svaki ima svojih mana i prednosti pa sam se odlučio za ovaj jer je jedino Ivan radio na baš mom tipu motora te je to prevagnulo (videh jednog kod njega u radionici, ostali su uglavnom radili akorde prošle generacije gde je motor potpuno drugačiji).
                Kad već pominjem mane evo koje su mene brinule kod Staga:
                - Može li autokorekcija da napravi problem? Kažu da može al ja sigurno nisam prvi, a pogotovu neću biti sa najvećom km. Ako se problemi budu javljali ispraviće to već nekako na nekome pre mene, a u krajnjem slučaju može i da se isključi pa... Ko što reče Dora, sistem je open sours pa se sve izmene veoma brzo primene.
                - Kažu da Valtek baš i nisu naj naj dizne. Ove što idu uz Premium, Tip 34 su zadovoljavajuće što se tiče preciznosti ubrizgavanja, al se kao i ostale iz ove klase lakše ’’prljaju’’. Kontrolisaću ih češće, a i jedan od majstora za ’’italijane’’ mi reče da sa ovakvim kvalitetom plina na kraju izađem na isto bez obzira šta da stavim.
                Sve u svemu, od sledeće nedelje me možete naći u kafani kako trošim pare zgrnute na pumpama!

P.S. Što se tiče FL taj elektronski je imao nekih dečijih bolesti pa je prestao da se proizvodi, kakva je situacija sada nemam pojma. Mislim da bi veće poboljšanje bilo da se uradi varijanta multipoint ubrizgavanja ulja (svaka usisna grana po cevčicu) nego bilo šta drugo (mada sam čuo da taj elektronski to i ima).

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

Ne opterećuj se toliko.I onaj vakumski FL dobro radi posao i na tvom tipu motora.
                  Eto ti belaja to za kafanu.Kako ćeš janpi za volan a onda nema ni uštede za kafanu... Vrzino kolo
                  Sa tim gasovima nikad čoek nije nasigurno Rekao bih i kao sa ženama...možda.

Comment

• barda74
                    CBC Član
                    • 14.07.2009
                    • 52
                    • Beograd

Previše je rano da bi nešto hvalio ili kudio al da kažem da se ipak oseti razlika između ovih novih sistema u odnosu na prve sekvente.
                    Veoma brzo prebacuje na plin, kad je motor topao (na ovim letnjim temperaturama i posle par sati stajanja) bukvalno odmah prebaci na plin. Upalim auto i dok stavim pojas on je prebacio, kad je vreo prebaci odmah (za npr 3 sec). Sviđa mi se i što nije potrebno stiskati gas na neke obrtaje kako bi prebacio već to sam radi na leru, normalno, nema šanse da provališ da prebacuje, totalno je neprimetno i na plin i nazad na benzin.

Jedino što se zaj€bah je što nisam poveo nekog sa sobom kad sam išao 1. put na pumpu. 40litara + neke sitnice 2500din! Joj miline, ko zna koliki sam osmeh imao, to je trebalo ovekovečiti!

Comment

• Stratos
                      CBC Senator XXL
                      • 10.09.2008
                      • 2594
                      • Novi Sad

+ neke sitnice

Aaaa,već si krenuo u troškarenje a tek prvi rezervoar štediš

Comment

• barda74
                        CBC Član
                        • 14.07.2009
                        • 52
                        • Beograd

Posle nekih 8000 km na plinu za manje od 3 meseca mali izveštaj o potrošnji:

Magistrala: benzin 6-7; plin 7,0-9.0
                        Auto put: 7,5 benzin; plin 9,0
                        Grad: 9.5-10 benzin; plin 11-11,5

Potrošnja plina je možda malo veća nego što sam očekivao, negde i preko 20% al sam i ja opušteniji pri vožnji pa možda i to ima uticaja.

Ona zla žuta lampica koju mnogi pominju se za sada nije palila, a možda je više i nemam, ko zna, ti majstori su opaka sorta...

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Ma samo ti to teraj, ali povremeno prebaci i na benzin, neće da škodi!
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• barda74
                            CBC Član
                            • 14.07.2009
                            • 52
                            • Beograd

Naravno, naročito kad ga peglam duže po auto-putu malo ga osvežim benzinom pa onda ponovo na štednju!

Comment

• Ji 4Tze
                              CBC Senator XXL
                              • 04.05.2006
                              • 806
                              • bg
                              • Honda CR-V 4WD

Da iskorostim temu, isti je auto u pitanju Kolku bocu si stavio? Koliko si prešao do sad na plin? Ja sam na ~89k km, trebalo bi da menjam svećice ako se odlučim na ugradnju, koje da stavim?
                              Kako se instalacija snalazi sa onim štedljivim modom vožnje, širom otvorenom klapnom i sl?

Comment

Working...
                              X