Ugradjen lovato Fast avto kad je hladan tesko pali - pomoc!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Nisu ventili nego se sumnjalo da jedna bregasta nije dobro uzupčena a ja nisam imao alat za skidanje remenice da proverim kako treba. I menja se zupčasti a ne bregasta ali to je već jasno.

Mada kako sad pokazuje u vožnji mislim da je uredu ali da ipak nešto ne valja jer auto stvarno polako poteže i na benzinu i na plinu. Plus trokira i nemože održati mirno obrtaje izmedju lera i 2000. Kad se to sredi verujem da će se i potrošnja smanjiti.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

pacijent za Valija ?
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Verovatno samo što je vali daleko a auto nije du da bi vršio potrebna merenja a nemam ni čime mada sad trenutno imam bateriju svega i svačega

https.autogas.rs

Comment

• shadow
          CBC Senator XXL
          • 23.09.2005
          • 555
          • Beograd

Ja se izvinjavam zbog off-topic-a...koje taj Vali koga stalno spominjete, kakvi pacijenti idu kod njega i gde se on nalazi?
          My crew is all fired up
          Y'all better just wise up

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ne znaš Čuveni Valent Vudriga koji je ima najveće sise na internetu???
            Kolega koji je glavni u sekciji dijagnostika a nalazise negde u amarikama...

https.autogas.rs

Comment

• nubira
              CBC Član
              • 22.10.2005
              • 43
              • Ljubljana

Originally posted by Dora
              Nisu ventili nego se sumnjalo da jedna bregasta nije dobro uzupčena a ja nisam imao alat za skidanje remenice da proverim kako treba. I menja se zupčasti a ne bregasta ali to je već jasno.

Mada kako sad pokazuje u vožnji mislim da je uredu ali da ipak nešto ne valja jer auto stvarno polako poteže i na benzinu i na plinu. Plus trokira i nemože održati mirno obrtaje izmedju lera i 2000. Kad se to sredi verujem da će se i potrošnja smanjiti.
              Avto sam pre 3 tjedna dobio sa servisa. Nisu napravili nista samo su promenili svečice, sad su stavili ngk sa 0.8 zareza i pritegnili šarafe na glavi jer su navodno bili odtegnuti. Rekli su da ne treba menjati zupčasti niti podešavati bregastu, jer su po oznakama kako treba biti , pojasni sam im kako je rekao Dora pa ih nije baš previše interesiralo. Inace avto radi na plin isto kao na benzin, možda i bolje, kod -18 je upalio normalni, samo kad prebaci na plin ako nije u brzini se gasi (samo kod prebacivanja kad je vani jako hladno -15C) onda kad povuce na plin radi normalno. A primetio sam kod potrošnje da je razlika i 2 l/100 kilometra od pumpe do pumpe. Kad sam tocio u HRV avto je trosio ispod 10 cak i na jednoj privatnoj pumpi za plin ispod 9 l/100 km, kad tocim u SLO na Petrolu je potrosnja preko 11L.
              Sada moram još nači majstora koje če podesiti ventile kako je rekao Dora i moram jos na menjanje indikatora za kolicinu plina jer ne radi.

Zastupnik mi je danas nakazo novac za put i troškove servisa kod Dore! , bolje posle 1,5 meseca nego nikada.
              Daewoo nubira 1.6sx /LOVATO fast 90

Comment

• BLABLABLA
                CBC Član
                • 26.10.2005
                • 78
                • Ljubljana

Originally posted by nubira
                Originally posted by Dora

Avto sam pre 3 tjedna dobio sa servisa. Nisu napravili nista samo su promenili svečice, sad su stavili ngk sa 0.8 zareza i pritegnili šarafe na glavi jer su navodno bili odtegnuti. Rekli su da ne treba menjati zupčasti niti podešavati bregastu, jer su po oznakama kako treba biti , pojasni sam im kako je rekao Dora pa ih nije baš previše interesiralo. Inace avto radi na plin isto kao na benzin, možda i bolje, kod -18 je upalio normalni, samo kad prebaci na plin ako nije u brzini se gasi (samo kod prebacivanja kad je vani jako hladno -15C) onda kad povuce na plin radi normalno. A primetio sam kod potrošnje da je razlika i 2 l/100 kilometra od pumpe do pumpe. Kad sam tocio u HRV avto je trosio ispod 10 cak i na jednoj privatnoj pumpi za plin ispod 9 l/100 km, kad tocim u SLO na Petrolu je potrosnja preko 11L.
                Sada moram još nači majstora koje če podesiti ventile kako je rekao Dora i moram jos na menjanje indikatora za kolicinu plina jer ne radi.

Zastupnik mi je danas nakazo novac za put i troškove servisa kod Dore! , bolje posle 1,5 meseca nego nikada.
                Kako ja znam ventili se kod GM (Opel ) OHC motora ne podešavaju, jer imaju hidrauljične dročnike.

Podešavanje se vrši automatsko sa uljem u dročniku, tako da nemoraš nikdje voziti na servis.

Pozdrav

Matjaž PLINFARER

Pozdrav

Matjaž PLINFARER

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

ako si pratio temu od pocetka videces da se radi o preskakanju bregaste za 1 zub i poremecaju ventila a ne o hidro podizacim!
                  Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                  Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                  Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                  Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• BLABLABLA
                    CBC Član
                    • 26.10.2005
                    • 78
                    • Ljubljana

Originally posted by ada12
                    ako si pratio temu od pocetka videces da se radi o preskakanju bregaste za 1 zub i poremecaju ventila a ne o hidro podizacim!
                    Ovo je napisao NUBIRA
                    "Sada moram još nači majstora koje če podesiti ventile kako je rekao Dora i moram jos na menjanje indikatora za kolicinu plina jer ne radi."

Ako si pratio posljednji odgovor Nibire izviničeš mi.

Ali inače svi smo samo ljudi i pravimo greške. Neki male a neki velike.

Pozdrav

Matjaž PLINFARER

Comment

• nubira
                      CBC Član
                      • 22.10.2005
                      • 43
                      • Ljubljana

I ja sam se nesretno izrazio pa je doslo do nesporazuma. Nisam iz te struke pa nekada upotrebljavam neprave reci dobr4o da ste vi tamo da me ispravite pa uvek dodjemo stvari do kraja

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Nekom struka nekom jezik i dodje do nesporazuma ali ako kuća nije tesna i gosti nisu besni
                        Bilo je reči o mojoj sumnji u dobro uzupčen kaiš koji pogoni bregaste.
                        Pošto je činjenica da auto ima slab odziv na benzinu kad se naglo doda gas, slabo povuče. Ja sam pregledao repere kao i mehaničar koji radi u ovlašćenom servisu i sve je na izgled uredu. Kad se okreće motor i gleda sekad je klip u GMT onda izgleda da reper nije u redu.
                        To je sve bil opre nego je uradjena popravka gasa. Posle toga, auto ide na gas dobro, ima bokji odziv na gas nego na benzin i po tome se vidi da i dalje nešto nije u redu sa benzinom.
                        Sumnjam da bregasta niej dobro postavljena jer i na gas ne bi išao dobro, tako da Nubira nemoj tražiti da ti to rade pogotovo ako je u servisu već pogledano.
                        Ako te nervira moraju naći zašto auto slabije poteže, tu može biti uzrok bregasta ali i još dosta drugih stvari utiče na to.
                        Eto valjda je sad jasnije.

https.autogas.rs

Comment

• Dren
                          CBC Senator XXL
                          • 24.08.2005
                          • 1068
                          • Sarajevo

Originally posted by nubira
                          Cestitam, to bi ti se ovdje rijetko desilo bilo kada... Lijepo je cuti i za takav slucaj...

Comment

• nubira
                            CBC Član
                            • 22.10.2005
                            • 43
                            • Ljubljana

Primetio sam nesta znaimivo u vezi sa punenjem plina i potrošnjom. Ako napunim rezervar do daske znaci 53 litra (ako je prazan)ili ako ga napunim do 46l (dok ne pocne multiventil lupati) da predem u oba slucaja isto kilometara sa razlicitom kolicinom plina u rezervaru

Kako ja shvačam stvar znači ako punim do kraja da multiventil ispušta plin a avto "troši puno", a u stvari troši 1-2 litra manje ili je sada zbog viših temperatura vani oko 0C potrošnja manja? Samo sam 2 puta tako punio (80% rezervuara) i u oba slučaja je kod istih uveta vožnje potrošnja bila ispod 9 litara

Comment

Working...
                            X