Ugradjen lovato Fast avto kad je hladan tesko pali - pomoc!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nubira
    CBC Član
    • 22.10.2005
    • 43
    • Ljubljana

Ugradjen lovato Fast avto kad je hladan tesko pali - pomoc!

POzdrav!

Prije 2 tjedna sam ugradio lovato FAst sistem u Nubiru 1.6, 16V 1998 godište. Ako vozim na benzin nema nikakvog problema kod paljenja hladan odmah pali.
    Problem: , kad vozim na gas,i hočem hladan motor upaliti imam problem. Svaki put moram bar 2-3 put paliti po nekoliko sekundi da upali, kasnije nema problema, Instalateri ne znaju u cemu je problem, jos su jedanput celi sistem preprogramirali problem ostaje, svecice su nove, motor testiran na servisu bez gresaka, prije ugradnje ili ako vozim na benzin nema nikakvih problema ili ako vozim na gas i prebacim prije gasenja motora na benzin (bar 1 minutu) pali normalno!

Hvala na pomoci i pozdrav!
    Daewoo nubira 1.6sx /LOVATO fast 90
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

taj "problem" postoji kod svih koji su ugradili Gas vise ili manje izrazeno.
    meni naprimer auto pali na pola kljuca na benzin...a na gas ,moram da verglam jedno 3 sekunde da "stigne Gas"....
    Ja sumnjam da duzina verglanja kod hladnog starta na Gas ,najvise zavisi od duzine creva koje sprovodi gas od rasplinjaca do karburatora ili kako je to vec reseno kod multipoitna i singl pointa.
    Mada nebi bilo lose da se ,sto se tice tog problema,oglasi neko od autogas profesionalaca i da razresi misteriju.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Taj sistem uvek pali na benzin pa nema produženog verglanja zbog gasa.
      Po opisu da je sve uredu kad se poslednji put u radu motora prebaci na benzin bar minut, rekao bih da se sistem nekako isprazni sa benzinom pa mu treba vremena da nabije pritisak. Trebalo bi izmeriti pritisak goriva prilikom tog prvog paljenja ili probati par puta da se da kontakt da pumpa ostvari pritisak.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

kada daš kontakt treba sačekati desetak sekundi da pompa nabije pritisak,mada ti auto normalno pali na benzinu, proveri dali radi benzinska pumpa kad pališ na gas

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Promeni nepovratni ventil na pumpi za gorivo, defektan je i propusta polako pritisak sa raila kroz pumpu u nazad u rezervar.

Samo jedna ideja, jer negovoris nista da li je kontrolisan sistem koliko dugo drzi gorivo u railu posle gasenja.
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Originally posted by pajko
            kada daš kontakt treba sačekati desetak sekundi da pompa nabije pritisak,
            Ne treba cekati bas toliko. Eventualno 1-2 sec. To je ono sto cujes zujanje na kratko kad das kontakt.

Cinimi se da je kod Nubire fabricki iz bezbednosnih razloga sistem konstruisan tako da preko regulatora kroz minijaturnu rupicu prema povratnom vodu ispusti sav pritisak za jedno 1 sat. Ali koliko sam shvatio, covek nema problem nikakav sa benzinom ili ima?
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Da li je pumpa u reyervoaru kada radi na gas iskljucena?
              Moj problem sa XM-om je upravo taj, iskljucena pumpa, isprazni se instalacija i posle teze upali.
              https://t.me/pump_upp

Comment

• nubira
                CBC Član
                • 22.10.2005
                • 43
                • Ljubljana

Probao sam 3 puta dati kontakt, tako da se cuje pumpa za benzin i avto isto ne pali, probao sam i cekati 10 -15 sekundi i opet ne pali.

Jos jedanput ako avto vozim na benzin i gasim na benzin pali od prve, ako vozim na plin, kad pokuasvam upaliti ne pali (hladan), kad je motor topao nema problema sa paljenjem (plin ili benzin).

Mislim da je pumpa za benzin dobra jer normalno pali kad vozim na benzin

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

ada12

posto i ja imam isto takav nesrecni auto probaj pre nego ga upalis ujutru skini - klemnu na jedno pola minute pa vidi sta ce se desiti odusevices se!!!
                  Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                  Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                  Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                  Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• BOOST
                    Founder - Admin od Začetka
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Hm.. 2 lambda sonde na autu?
                    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                    move your mind

Comment

• *IvanT*
                      CBC Senator XXL
                      • 30.01.2005
                      • 3234
                      • Srbija, Beograd, Kara

Nazalost jedna.
                      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

idi u servis gde si ugradio uređaj i ne izlazi dok nereše problem,pa valjda su slovenci malo normalniji od naših majstora pa za njih garancija nešto znači

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

U Sloveniji postoji 3 ovlašćena servisa i ugradili su do sada verovatno 3 fasta tako da nemaju iskustva. To je tamo tek u povoju a cene su strašne čak i za njih.

https.autogas.rs

Comment

• nubira
                            CBC Član
                            • 22.10.2005
                            • 43
                            • Ljubljana

To da su cene kod nas jako visoke cca 1700 EU sistem fast, i da je malo servisera (sada 5) i da najvise ugracuju sistem magic 2 koje je nekoliko jeftiniji (vise zarade). Bio sam vec kod servisera pa nemajo nikakvih ideja sta napraviti. Jedino sta rade je da preprogramiraju sistem.

Pre ugradnje kod nas sam mislio ugraditi kod Dore ali je osoba, koja je ugradila imala neprijatan dogadaj sa carinom (na forum je dao svoje ime i nasi iz Lovata su ga prijavili, jer bi jim otisla dobra zarada) inace sa sistemom kako kaze nema nikakvih problema.

Pajko: idi u servis gde si ugradio uređaj i ne izlazi dok nereše problem,pa valjda su slovenci malo normalniji od naših majstora pa za njih garancija nešto znači

Normalno garancija nesta znaci ali ako ne znaju popraviti i nemaju uopce ideje sta je naopako onda je problem. To sto kaze DOra je istina ugradili su par sistema fast i nisu imali problema.

ada12: posto i ja imam isto takav nesrecni auto probaj pre nego ga upalis ujutru skini - klemnu na jedno pola minute pa vidi sta ce se desiti Smesko odusevices se!!!

Mogu probati samo ne znam dali ce biti sta sa sistemom FAST?

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Originally posted by nubira
                              Mogu probati samo ne znam dali ce biti sta sa sistemom FAST?
                              Ništa, probaj slobodno.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X