Sme da se proba, ali ako uspe znachi da uredjaj nije dobro kalibriran.
Ugradjen lovato Fast avto kad je hladan tesko pali - pomoc!
Collapse
X
-
-
Originally posted by nubiraTo da su cene kod nas jako visoke cca 1700 EU sistem fast, i da je malo servisera (sada 5) i da najvise ugracuju sistem magic 2 koje je nekoliko jeftiniji (vise zarade). Bio sam vec kod servisera pa nemajo nikakvih ideja sta napraviti. Jedino sta rade je da preprogramiraju sistem.
Pre ugradnje kod nas sam mislio ugraditi kod Dore ali je osoba, koja je ugradila imala neprijatan dogadaj sa carinom (na forum je dao svoje ime i nasi iz Lovata su ga prijavili, jer bi jim otisla dobra zarada) inace sa sistemom kako kaze nema nikakvih problema.
Pajko: idi u servis gde si ugradio uređaj i ne izlazi dok nereše problem,pa valjda su slovenci malo normalniji od naših majstora pa za njih garancija nešto znači
Normalno garancija nesta znaci ali ako ne znaju popraviti i nemaju uopce ideje sta je naopako onda je problem. To sto kaze DOra je istina ugradili su par sistema fast i nisu imali problema.
ada12: posto i ja imam isto takav nesrecni auto probaj pre nego ga upalis ujutru skini - klemnu na jedno pola minute pa vidi sta ce se desiti Smesko odusevices se!!!
Mogu probati samo ne znam dali ce biti sta sa sistemom FAST?
Upam, da bos resil tvoj problem.
A ja imam jedno pitanje za Doru i Lovato.
Imam auto Opel astra 1.8 16V motor X18XEL (govorim na pamet), snaga 85 KW
Imam ugraden sistem Lovato Fast 90. Bio je ugraden kod nas u Sloveniji na Protonu. Sistem inace radi bez probleme. Avto vuce normalno, potrosnja je nekdje 8,5 litara plina + neobhodan benzin.
Bez obzira, da avto ide normalno ostao mi je jedan mali problebcic. Kad startujem topao auto uvjek (skoro) mi se pali kontrolna lampica za motornu elektroniku. Ta lampica se pali samo kad je motor topao, kad ga palim nakon 1 minute ili nakon 1-2 sata, ali nikad, kad ujutro krenem iz garaze.
Da odklonim sijanje lampice za vreme voznje nakratko uzmem kontakt na bravi, pa opet startam motor (ponekat sam tako brz, da se motor uopste ne ugasi, pa nije potrebno ponovno pljenje). Tako se lamica za motornu elektroniku ugasi. Postupak ponavljam jos max 2 do 3 puta, a onda se lampica vise ne pali. Zanimljivo je, da ako motor radi cca 2-3 minuta na stand gasu, lampica se obicno ne pali.
Ja sumlam prema simptomima, da se radi o smjesi gasa i vazduha, koja je u neko vrijeme prebogata, za onda sonda to javi kompjutoru, koji ustanovi, da su paramatri otisli van tolerancije pa zato pali lampicu.
Ugradene imam dize promjera 2,7 mm
Temperatura za uključivanje plina je podesena na 35°C
Obrtaji su na 1500 min
Kablovi za svjecice su novi
filtar za zrak je nov
Sad me interesuje, sto je krivo za paljenje kontrolne lampice za elektroniku motora i dali su parametri koje sam napisao optimalno podeseni. ili se preporucuje podesivanje.
PS Da bi obezbedio sto brze prebacijanje na plin izolirao sam isparivac in dolaznu i povratnu cijev iz isparivaca, da se prilikom privremenog zaustavljanja auta isparivac ne ohladi prebrzo.
Pozdrav
Matjaž
Comment
-
-
Neko tamo kod Vas očigledno ne podešava taj Fast dobro. Paljenje te lampice najčešće izaziva Lambda sonda i mešavina ali to ne mora biti tačno. Najbolje bi bilo da se prikopča na dijagnostiku u trenutku kad se to dešava pa bi sve bilo jasnije.
Comment
-
-
Originally posted by DoraNeko tamo kod Vas očigledno ne podešava taj Fast dobro. Paljenje te lampice najčešće izaziva Lambda sonda i mešavina ali to ne mora biti tačno. Najbolje bi bilo da se prikopča na dijagnostiku u trenutku kad se to dešava pa bi sve bilo jasnije.
To znaci, da sam vjerojatno barem djelomicno u pravu. To znaci, ja pe potrebno za vrijeme voznje kontrolirati elektroniku sa kompjutorom i traziti odkud dolazi greska.
PS sto bih postigao, da bi se dize mjenjale za manje recimo 2,4, 2,5 ili 2,6 mm, sto prema mojim informacijama nije standard kod lovata, a mislim, da bi se dize mogle lako napraviti kod svakog solidnog majstora koji ima masinu za tokarenje in odgovarajuce svedre.
Pozdrav
Matjaz
Comment
-
-
Postoje dizne od 2.4 za Lovato. Mogao bi staviti manje dizne ali ne znam šta želiš postići, svakako bi morao preraditi program od Fasta. Ako sad nije dobar opet ga moraš preraditi tako da ne vidim svrhu menjanja dizni.
Comment
-
-
Originally posted by DoraPostoje dizne od 2.4 za Lovato. Mogao bi staviti manje dizne ali ne znam šta želiš postići, svakako bi morao preraditi program od Fasta. Ako sad nije dobar opet ga moraš preraditi tako da ne vidim svrhu menjanja dizni.
Na manje dize sam pomislio, zbog suma na prebogatu smjes zraka i plina, pa uslovično paljbe kontrolne lampice za elektroniku. Tu nisam mislio na prvom mjestu na preprogramiranje Fasta.
Ipak su ove dize za plin samo komadic messinga, nista posebno, kod ceskog Magis 2 čak se buse običnom svedrom.
Razlika u povrsini dize 2,7 i 2,4 mm je 27% a u stvarnom protoku zbog zakona fizike jos je veca, pa neznam, dali moze to samo elektronika u potpunosti ili najbolje da iskompenzira.
Pozdrav
Matjaž
Comment
-
-
Odgovaram jer sam sad na vezi, kad počne radni dan nema me do uveče
Jednostavnije je probati prvo da se prepodesi Fastov program pa tek onda menjati dizne. Siguran sam da nema potrebe za tim.
Matrix je taj koji je bitan, ovo je samo mesing kako si i sam rekao. Znam da se buše dizne na tom Magicu kao i Lotecu pa mi se to baš i ne svidja. Probuši pa probaj pa opet probuši...
Comment
-
-
Originally posted by DoraOdgovaram jer sam sad na vezi, kad počne radni dan nema me do uveče
Jednostavnije je probati prvo da se prepodesi Fastov program pa tek onda menjati dizne. Siguran sam da nema potrebe za tim.
Matrix je taj koji je bitan, ovo je samo mesing kako si i sam rekao. Znam da se buše dizne na tom Magicu kao i Lotecu pa mi se to baš i ne svidja. Probuši pa probaj pa opet probuši...
Bas me interesira, kakvi bi bili rezultati, sa obzirom, da nisam brz vozac skoro nikad ne vozim punom snagam. (znam da se nesmije pretjerati sa siromasnom smjesom, da se ne otope ventili, kao kod svasanja sa acetilenom i kisikom)
Pozdrav
Matjaž
Comment
-
-
Opet ne shvatam svrhu... Kako god okreneš moraš napraviti smešu 1:15.7 a to sve možeš postići bez izmena dizni. Fastov program je toliko konfigurabilan da možeš od njega napraviti svašta. Ako si dokon i tražiš dlaku u jajeti možeš praviti smešu sa svaki obrtaj maltene.
Comment
-
-
Originally posted by DoraOpet ne shvatam svrhu... Kako god okreneš moraš napraviti smešu 1:15.7 a to sve možeš postići bez izmena dizni. Fastov program je toliko konfigurabilan da možeš od njega napraviti svašta. Ako si dokon i tražiš dlaku u jajeti možeš praviti smešu sa svaki obrtaj maltene.
Inace OK natjeracu mog majstora, da sjedna u kola i steluje toliko vremena da sredi taj problemcic, ali bolje da i ja znam nesto vise i da nisam potpuni guster, kad ce majstor praviti podesivanje.
Jos jedno pitanje. Koliko se moze kod Fasta sniziti temperaturu dole od 35°C, da jos auto ne pocinje ujutro da trza.
Pozdrav
Matjaž
Comment
-
-
Ono dlake u jajetu sam hteo reći da može svašta sa Fastom, nije bilo na tvoj račun.
Temperaturu stavimo na 30 ali može i manje. Ako je pravilno izvedena vodena instalacija to se postigne vrlo brzo jer se koristi prva topla voda iz motora. Dakle par minuta a to je ujedno i vreme koje je bitno da i dizne malo rade (benzinske).
Nije dobro za isparivač da radi na niskim temperaturama, plin će isparavati i motor neće trzati ali se isparivač može smrznuti.
Comment
-
-
Originally posted by DoraOno dlake u jajetu sam hteo reći da može svašta sa Fastom, nije bilo na tvoj račun.
Temperaturu stavimo na 30 ali može i manje. Ako je pravilno izvedena vodena instalacija to se postigne vrlo brzo jer se koristi prva topla voda iz motora. Dakle par minuta a to je ujedno i vreme koje je bitno da i dizne malo rade (benzinske).
Nije dobro za isparivač da radi na niskim temperaturama, plin će isparavati i motor neće trzati ali se isparivač može smrznuti.
Auto je u garazi, temperatura u garazi je cca 17°C.
Sad kad je vani ujitro cca 12°C prebacije nakon cca 1200 metara
Kad je bilo vani 5°C prebacio je nakon 2 km.
Takvi su podatci iz prakse
Grijanje isparivača je vezano paralelno sa T kokadi.
Pozdrav
Matjaž
Comment
-
-
Sta ima u PCM jedinici registrovano u CAM memoriji, dakle koje kodove greske ima u sebi. Otidji u servis za tvoj auto da ti ochitaju razlog paljenja MIL lampice pa se moze orijentisati prema dalje.
Dobrodoshao na Cannon BLABLABLA .. koliko puta, 2 ili 3
PS: Kad ti dosadi nick, javiAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Pa sad, ili je vaših 5 stepeni hladnije nego naših ali 2 Km je mnogo.
Nema tu dobre cirkulacije vode. Po tome na -20 će postići 30 stepeni do NS-a...
Comment
-
-
Originally posted by DoraPa sad, ili je vaših 5 stepeni hladnije nego naših ali 2 Km je mnogo.
Nema tu dobre cirkulacije vode. Po tome na -20 će postići 30 stepeni do NS-a...
Ima mozda isparivac zrak u sebi. Kako to provjeriti i kako ga izpustiti. Dal ima ispazivac cep za ispustanje zraka.
Pozdrav
Matjaž
Comment
-
Comment