Auto pali na gas, neće na benzin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sonetpro_kg
    CBC Član
    • 04.03.2010
    • 43
    • Kg
    • Astra h 1.6

Auto mi inače ide ko zmaj i na plin i na benzin. I pre ovog problema sa nepaljenjem je sve bilo u redu osim što su benzinske dizne bile malo prljave.

Comment

• Mrcela
      CBC Veteran
      • 23.02.2013
      • 191
      • Zemun
      • Citroen C5 HDi 98 kw

Da sve je to uredu, samo kako je došao na ideju da menja pumpu, bez merenja pritiska.
      -Жиле-

Comment

• sonetpro_kg
        CBC Član
        • 04.03.2010
        • 43
        • Kg
        • Astra h 1.6

Originally posted by Mrcela View Post
        Ja bih to proverio, šta majstoru mogu da zaebu ne možeš ni zamisliti. Prvo što ti je majstor trebao objasniti zašto je opšte menjao pumpu,drugo da li je izmerio pritisak koji pumpa baca?
        Majstor mi je inače dobar prijatelj i sve mi radi gratis onako drugarski.
        Dok je bila stara pumpa na autu merio je ispred mene dok je auto jos bio vruć. Pritisak je na kontaktu bio 3,8 bari ali veoma brzo spada p oprestanku rada pumpe. Dok motor radi pritisak je konstantan 3,8 bari. Zatim sam ostavio autu kod njega da vidi šta se ujutru dešava.
        Ujutru nisam bio tu ali mi je rekao da je ujutru pritisak nula pre davanja kontakta, zatim kad je dao kontakt pumpa je nabila pritisak 3,8 bari ali pogurala je vazduh. Kad on ispusti vazduh na manometru pritisak normalno spadne. Tako da je nekoliko puta to ponovio i davao kontakt da bi konačno gorivo stiglo do dizni. Jedva je upalio auto na benzin.
        Zbog ovog smo promenili pumpu. Ova druga dosta duže drži pritisak kao što sam već napisao u prvom postu i ne gura vazduh ujutru kad je merio pritisak. Ali i sa njom je ujutru pritisak nula bari pa kad da kontakt pritisak skoči na 4 bara.

Comment

• sonetpro_kg
          CBC Član
          • 04.03.2010
          • 43
          • Kg
          • Astra h 1.6

Moja stara pumpa je evidentno slabija od ove druge što sam zamenio ali isto ujutru ne mogu da upalim na benzin i pali preko dana.
          Mene najviše kopka što je pritisak ujutru nula bari da li treb atako da bude ili treba da ima bar neki pritisak. Ako ne valja ova druga pumpa onda da je vratim, daću za novu 150 evra i da se više ne nerviram.

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

stavis nepovratni ventil ko na dizelasu , salim se. mada bi pomoglo verovatno.
            da nemas neki vakum u rezervoaru? cep?
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• sonetpro_kg
              CBC Član
              • 04.03.2010
              • 43
              • Kg
              • Astra h 1.6

Originally posted by zoranbg View Post
              stavis nepovratni ventil ko na dizelasu , salim se. mada bi pomoglo verovatno.
              da nemas neki vakum u rezervoaru? cep?
              Probali smo to sa nepovratnim ventilom na staroj pumpi pre kupovine druge pumpe ali nije pomoglo. Stavili smo ga na crevo što ide od regulatora pritiska (on je u sklopu pumpe u rezervoaru) ka izlazu iz pumpe. Nismo hteli da ga stavljamo van rezervoara. Nisam hteo da sečem fabričko crevo od pumpe ka railu.

Comment

• sonetpro_kg
                CBC Član
                • 04.03.2010
                • 43
                • Kg
                • Astra h 1.6

Evo nekoliko slika pumpe

Comment

• Mrcela
                  CBC Veteran
                  • 23.02.2013
                  • 191
                  • Zemun
                  • Citroen C5 HDi 98 kw

Što reče Zoranbg, neki vakum u rezervoaru. Probaj sa skidanjem čepa, možda čak i čuješ vazduh kada skineš čep.
                  Ako nije to možda ima roblem sa kontakt bravom kako si već napisao.
                  -Жиле-

Comment

• sonetpro_kg
                    CBC Član
                    • 04.03.2010
                    • 43
                    • Kg
                    • Astra h 1.6

Ta greška sa bravom se manifestuje tako što kad dam kontakt auto ne prepozna kod i ne dozvoljava ni pumpi da radi, a lampica auto sa ključem treperi. Onda ja izvadim ključ, sačekam par sekundi, ubacim ključ i sve je onda u redu. To mi se desi možda 2, 3 puta mesečno.
                    Probao sam jedno jutro kad neće da upali da skinem čep rezervoara i ništa.
                    Jutros nisam mogao da upalim na benzin pa sam morao da vratim creva za plinske dizne. I odmah je upalio na plin. Radio je minut na plin, ugasio sam auto i odmah je posle upalio na benzin bez problema.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Onda nije do propuštanja plina iz isparivača ili dizni pa da ga dave dva goriva. Nešto je do benzina, signal dizni ili stvarno nedostatak pritiska mada bi sastavio bar jedan cilindar sa kapljicom benzina.

Mogao bi da probaš sa start sprejom da vidiš da li će upaliti, ako nema goriva ugasiće se odmah. Ako to radiš, pažljivo, ne preteruj sa količinom dodavanja.
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

neka benz dizna pusta gorivo 100% ...
                        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Mrcela
                          CBC Veteran
                          • 23.02.2013
                          • 191
                          • Zemun
                          • Citroen C5 HDi 98 kw

Ne znam zašto , meni nešto govori da ima veze sa falš vazduhom. Da je senzor radilice , ne bi tako upalio.
                          Senzor rashladne tečnosti , a opet bi loše radio motor. Koji je to auto?
                          -Жиле-

Comment

• Mrcela
                            CBC Veteran
                            • 23.02.2013
                            • 191
                            • Zemun
                            • Citroen C5 HDi 98 kw

Evo sada sam se čuo sa jednim majstorom , kaže da je normalno da nema pritiska bez datog kontakta, što je i moje mišljenje. Pominje pumpu, rele pumpe , filter goriva.
                            -Жиле-

Comment

• sonetpro_kg
                              CBC Član
                              • 04.03.2010
                              • 43
                              • Kg
                              • Astra h 1.6

Originally posted by Mrcela View Post
                              Evo sada sam se čuo sa jednim majstorom , kaže da je normalno da nema pritiska bez datog kontakta, što je i moje mišljenje. Pominje pumpu, rele pumpe , filter goriva.
                              Filter goriva je u sklopu pumpe, ne menja se samo se čisti. Nismo gledali relej pumpe jer se pumpa čuje da radi normalno. Bio sam jutros kod električara, zakazao mi je doteram auto u nedelju uveče pa će da on vidi šta se to dešava ujutru.
                              Zamenio sam i svećice malopre tako da će to možda ujutru da reši problem. Možda ujutru toplotna vrednost svećice ne odgovara benzinu pa zato neće da upali.

Comment

• Mrcela
                                CBC Veteran
                                • 23.02.2013
                                • 191
                                • Zemun
                                • Citroen C5 HDi 98 kw

Originally posted by sonetpro_kg View Post
                                Možda ujutru toplotna vrednost svećice ne odgovara benzinu pa zato neće da upali.
                                Ovo je vrlo moguće, i zazor na njima treba daase podesi pravilno. Negde sam čitao da imaju posebne svećice za aute sa plinom.
                                Kaže ovaj majstor da je to ovako teško rešiti preko foruma, što je tačno. Kaže da i napon može pasti , ili neki od senzora. To je stvarno zeznuto , kada nema grešaka na dijagnostici, mora se '' pjeske'' raditi.Srećno druže. Nadam se da ćeš rešiti problem.
                                Last edited by Mrcela; 10.09.2014, 13:37.
                                -Жиле-

Comment

Working...
                                X