Auto pali na gas, neće na benzin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rados
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2011
    • 539
    • G.Milanovac SRBIJA
    • OPEL ASTRA G Z16XE

ako auto upali na plin odma i radi kako treba nema potrebe proveravati signal na benzinskim injektorima jer ga sigurno ima- nebi radili plinski injektori

Comment

• sonetpro_kg
      CBC Član
      • 04.03.2010
      • 43
      • Kg
      • Astra h 1.6

Verovatno će majstor da proveri signal na benzinskim diznama prilikom verglanja na benzin kad ne može da upali. Prosto da vidi šta se dešava u tom trenutku. Ili dizne tada otvaraju ili ne otvaraju ili ih nešto sprečava da rade (recimo neki senzor).
      Kad upalim na plin i motor radi tih minut, ne znam šta se desi u međuvremenu pa posle odmah upali na benzin. Osim što se ventili i cilindri malo zagreju, podmažu ili se nešto desi u usisnoj grani neka promena za tih minut rada motora na plin.

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

Mozda je relej benzinskih dizni poceo da daje otpor dok je hladan a kasnije proradi.

Ili kako se zove emulator, pa u njemu ima relej.

Comment

• sonetpro_kg
          CBC Član
          • 04.03.2010
          • 43
          • Kg
          • Astra h 1.6

Šta mislite ako se resetuje benzinski ECU da li bi palio normalno na benzin? Sad ne znam kako funkcioniše Stag 4 ECU ali možda utiče na rad benzina tj na paljenje. Da li može plinski ECU da utiče na benzinsku mapu?

Comment

• speedplus
            RIP Bio nam je drug!
            • 15.01.2007
            • 2419
            • LAZAREVAC

Ko je loše podešeno ubrizgavanje gasa,itekako utiče

Comment

• sonetpro_kg
              CBC Član
              • 04.03.2010
              • 43
              • Kg
              • Astra h 1.6

Koliko sam video, pre neki dan kad sam bio kod majstora za plin da mi vidi da li možda puštaju membrane na isparivaču, nije se mapa ništa promenila. Zapravo nismo dirali mapu ima mislim 3 godine jer nismo imali potrebe za tim. Sve je funkcionisalo dobro, i sad lepo radi. Krive su poklopljenje koliko sam video na tren sa strane.

Comment

• Plinadzija
                CBC Senator XXL
                • 29.07.2008
                • 1514
                • Paracin

Kako sam ja zakljucio, ni posle 4 preporuke da se auto neko vreme vozi samo na benzin auto se ne vozi samo na benzin, to mi govori da auto uopste ne moze da se vozi na benzin tj. da benzin uopste i ne postoji tj da je mit koji su izmislili ugradjivaci gasa da bi imali cime da ispiraju usta...
                UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Ja neću da ispiram usta benzinom a ti kako hoćeš
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Plinadzija
                    CBC Senator XXL
                    • 29.07.2008
                    • 1514
                    • Paracin

Ali benzin ne postoji tako da nemas cime ni da ispiras. [emoji2]
                    UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• speedplus
                      RIP Bio nam je drug!
                      • 15.01.2007
                      • 2419
                      • LAZAREVAC

ima malo u filteru,dovoljno za dva ispiranja

Comment

• rados
                        CBC Senator XXL
                        • 02.03.2011
                        • 539
                        • G.Milanovac SRBIJA
                        • OPEL ASTRA G Z16XE

ako je samo to u filteru pre ispiranja procedite malo da ne uleti rdja a i spremite pljosku jer ce mnoooogo da bazdi

Comment

• sonetpro_kg
                          CBC Član
                          • 04.03.2010
                          • 43
                          • Kg
                          • Astra h 1.6

Oterao sam auto kod električara i još nije našao kvar.Pumpa je ok ima pritisak. Ustanovio je da dizne ne puštaju benzin prilikom verglanja. Kaže svećice su suve. Probao je i da otkači plin tj. da vrati original konektore na dizne i opet ništa. Probaće još da stavi drugi map senzor ali otprilike neći ništa biti ni od toga jer bi auto trebao da upali i bez njega.
                          Sad sam se ozbiljno zabrinuo šta bi moglo biti. Pomenuo je da možda neki lem na kompjuteru pravi problem.
                          Ako su dizne loše onda ne bi upalio ni posle minut rada na plin i preko dana i sigurno bi loše radio auto na benzin.
                          Valjda nije kompjuter za zamenu. Nemam drugih problema sa funkcionisanjem auta.
                          Ne znam da li bi rešilo problem ako bi resetovao kompjuter na TECH 2 uređaju za dijagnostiku?

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Ajd sad još jednom polaako, vidiš da su svi gasmajstori počeli da se spradaju oko benzina, ima za to razloga. U narodu postoji verovanje da ako ne valja plinska mapa pokvari se benzinska i auto teško pali, objašnjeno 300 puta pa neću ponovo. Ako nećeš da tražiš i čitaš onda bar veruj kad ti neko kaže teraj auto na EBeNi benzin 2 dana. U tvom slučaju biće dosta i jedan, bar 20 km a onda ga ugasiš i čekaš jutro.

Ukoliko nema signala na benzinskoj dizni, neće raditi ni gasna dizna. Ukoliko nevalja senzor radilice ili bregaste, neće upaliti ni na gas. Ukoliko nema varnice, neće upaliti ni na gas.

Ako nema benzina a ima gasa, upaliće na gas a neće na benzin.
                            Ako ima benzian u rezervoaru a nema pritiska, ne valja pumpa, ako ima pritiska a nema benzina na diznama ne valjaju dizne ili duva vazduh.
                            Ako ima vazduha, ostaće i nadalje jer ako radi ne gas ne otvara benzinske dizne pa nema kuda da "izluftira" jer ima samo jedan vod do motora.

Kako bi mali Perica utvrdio štogođ. Uzeo bi aparat za varenje i pustio malo acetilena na usis pa palio auto i ako upali znači da enam benzina, onda promeniš sve od rezervoara do motora i miran si. Umesto acetilena može plin za upaljač start sprej ili malo benzina na usis.
                            Ukoliko šta rokne ne krivi mene jer to rade profesionalci.

Drugi metod je da skineš rail sa diznama, staviš dizne u 4 providne plastične flašice, kreneš da pališ i gledaš šta se dešava, piška li ili ne...
                            I ovo rade profesionalci pa pazi da ti ne uleti neki andrak kroz rupe za dizne jer može nešto da umlati u motoru.

Za ove što se čude, većina današnjih auta ima pumpu u rezervoaru, potopljenu, i u njoj filter i regulator pritiska, sve se baca na 80 do 100K i svi zadovoljni. Filter može biti i napolju.

Ali pre ovog svega vozi ebeni auto bar poslednjih 20 km na benzin pre nego ga ugasiš I NEPIPAJ prekidač za gas sve do jutra.
                            Vožnjom na benzin ćeš resetovati benzinski ECU.

https.autogas.rs

Comment

• rados
                              CBC Senator XXL
                              • 02.03.2011
                              • 539
                              • G.Milanovac SRBIJA
                              • OPEL ASTRA G Z16XE

poslusaj majstor Doru vozi na benzin i videces sta ce biti.nemoj mnogo dapoveri posao majstoru pa kad napravi vodi na pecenje

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Bio sam danas popodne posle mnogo vremena...
                                ribe 100 dora 0

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X