Auto pali na gas, neće na benzin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Da li je resetovao ECU na dijagnostici?
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sonetpro_kg
      CBC Član
      • 04.03.2010
      • 43
      • Kg
      • Astra h 1.6

Samo je obrisao greške. Imao je tri vezane za ključ, map senzor i senzor rashladne tečnosti jer sam ja skidao konektore sa njih pa ih je ECU registrovao. Mislim da je stari senzor samo malo ludovao, lažirao signal. I za ovih mesec i po dana kad vratim film auto je palio prvo iz drugog , pa trećeg verglanja i tako se verglanje produžavalo postepeno. Verovatno je senzor postepeno otkazivao postajao je manje senzibilan.
      E sad ne znam da li ima logike (po meni nema) da ulje utiče na ovaj senzor pošto je u motornom prostoru uronjen u ulju?
      Otprilike kad je počeo da se javlja i ovaj problem promenio sam ulje i sipao sam Castrol 5-30 umesto GM 5-30 koje sam sipao prethodnih godina.
      Negde sam pročitao da proizvođači ulja ubacuju neke čestice.
      Moj komšija koji ima astru g 1.8 z18xe sipa već 2 godine Castrol ulje i nema problema.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Što se logike tiče, da bi motor upalio ECU mora da zna kad su dva klipa gore, koja dva, spoljni ili unutrašnji.
        To zna preko senzora radilice, kad je u odredjenom položaju šalje signal. Ukoliko zna koji je cilindar na paljenju (ima još senzora) poslaće varnicu na taj cilndar, ukoliko ne zna, poslaće varnicu na oba cilindra. Upaliće onaj koji ima goriva a drugi će baciti varnicu u vazduh.
        Tako to funkcioniše a što se tiče goriva, nebitno je da li je metan, etan, propan ili benzin... Princip je isti.

Ukratko, ako nije valjao senzor na benzinu nije valjao ni na gasu ili bilo čemu drugom.

Tako da ako bude promena, javi, zanma nas
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sonetpro_kg
          CBC Član
          • 04.03.2010
          • 43
          • Kg
          • Astra h 1.6

Evo već dva dana pali bez problema i ujutru i preko dana. Dizne su čiste i auto reži i ujeda kako ide.

Comment

• rados
            CBC Senator XXL
            • 02.03.2011
            • 539
            • G.Milanovac SRBIJA
            • OPEL ASTRA G Z16XE

kazem malo nelogicno ali ebemliga;vidis da moze biti nesto i sto nemoze biti po logici ali kod nas je logika otpisana sve je nakrivuske kao i vreme cele ove godine

Comment

• Keketarac
              CBC Senator XXL
              • 01.09.2007
              • 588
              • Novi Sad
              • Seat Ibiza 1.2 TSI

Mali offtopic, a u vezi senzora polozaja radilice. Na Loganu, posle 180.000 km, poceo je da zeza senzor. Nekoliko dana problem se manifestovao u povremenom trzanju, ali samo nakon duze voznje (najmanje sat vremena). Trzanje je bilo kao kad motor udje u blokadu. Cimne jednom ili dva puta, pa vozim 15 minunta, pa ponovo cimne jednom ili dva puta. Bez pravila. Prvo sam mislio da je do bobine, ali privremena zamena nije pomogla.

Sutra se dva puta u voznji jednostavno ugasio, i nije hteo da upali dok se nije malo ohladio.

Ni jednu gresku nije registrovao u ECU.

Sa novim senzorom nema problema.

Comment

• rados
                CBC Senator XXL
                • 02.03.2011
                • 539
                • G.Milanovac SRBIJA
                • OPEL ASTRA G Z16XE

pa da to kad se ugasi auto vruc pa kad se ohladi upali tako se manifestuje senzor radilice,ili na senicima i meganima 1,6 16v nece da upali na verglanje a na gurku upali .Ali da pali na plin a na benzin nece nema logike ali eto moze.

Comment

Working...
                X