Potrosnja plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Flavio
    CBC Senator XXL
    • 13.06.2006
    • 1926
    • 012 Centar
    • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by Dora
    Da li ima neko fabrički podatak koliko taj auto troši benzina u nekom režimu?

Tnx to @Mare_Bg .

@Stex,koji je tvoj (Kadet ) tj. motor S ili N,menjac 4 ili 5 brzina ?

Pitali su vec a nisi rekao,da nisi nasuo losu turu plina pa ti skocila potrosnja?
    Koliko km si vec presao sa tom uvecanom potrosnjom?

Kazes trosio ti 8-8,5 najvise 8,8 pa " 1000din=250km,ustvari malo manje od 250km" ...
    Koliko precizno si merio potrosnju?

Comment

• bokija
      CBC Senator XXL
      • 25.01.2008
      • 640
      • Beograd

Mozda je ova tablica i bila istinita , pre 20 godina I ja izgledam bolje na slici u licnoj karti od pre desetak godinica...Potrefilo se los gas,ili se nesto sitno rastelovalo.Sve i da je tako,odakle mu potrosnja od 8l?Jel sa dizalice
      I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by Stex
        heh znaci bio je za generalku kad je trosio 8 a sad nije sam se popravio
        Ti si amater a ja sam stručnjak po ovom pitanju, glupo je da se zezaš sa nečim što ne razumeš. To je bio dobronameran savet, ko želi nek sluša ko ne želi nek pravi perpetum mobile.

Zaboravih da dodam, svi manje više neznate kako bi smanjili potrošnji benzina a može isto tako kao i plina. Plin znate jer ste videli koji se šraf okreće i zatvara gas.

Da ti objasnim slikovito. Kad bi zatvorio polovinu usta nečim ti možeš da trčiš ali teško. Pluća i srce će ti mnogo brže stradati nego kad bi normalno disao. Isto to se dogadja tvom motoru.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ĆOMI
          CBC Senator XXL
          • 31.08.2006
          • 1705
          • Braće Jerković,Vozd
          • Stilo JTD 16V

Znaci Doro,cenite da je za 1.3 u Beogradu potrosnja od 12l korektna?
          OPEL CLUB SERBIA

Comment

• Stex
            CBC Veteran
            • 26.03.2008
            • 130
            • Mladenovac

Originally posted by Flavio
            Da li ima neko fabrički podatak koliko taj auto troši benzina u nekom režimu?

Tnx to @Mare_Bg .

@Stex,koji je tvoj (Kadet ) tj. motor S ili N,menjac 4 ili 5 brzina ?

Pitali su vec a nisi rekao,da nisi nasuo losu turu plina pa ti skocila potrosnja?
            Koliko km si vec presao sa tom uvecanom potrosnjom?

Kazes trosio ti 8-8,5 najvise 8,8 pa " 1000din=250km,ustvari malo manje od 250km" ...
            Koliko precizno si merio potrosnju?
            motor je 1.3S menjac 4 brzine.Pa pazi ovako jednom sam sipao za 1000 i presao preko 200 km do 230 i kad je to nestalo sipam ponovo za 1000 i predjem 158 km i onda sam sipao za 500 i presao oko 90 km.Nemoguce da je toliko los plin da smanji za 50 km i vise.A voznja je uvek bila kombinovana znaci grad otvoren put nikad nisam prelazio 100.

Comment

• Stex
              CBC Veteran
              • 26.03.2008
              • 130
              • Mladenovac

Originally posted by Stex
              heh znaci bio je za generalku kad je trosio 8 a sad nije sam se popravio
              Ti si amater a ja sam stručnjak po ovom pitanju, glupo je da se zezaš sa nečim što ne razumeš. To je bio dobronameran savet, ko želi nek sluša ko ne želi nek pravi perpetum mobile.

Zaboravih da dodam, svi manje više neznate kako bi smanjili potrošnji benzina a može isto tako kao i plina. Plin znate jer ste videli koji se šraf okreće i zatvara gas.

Da ti objasnim slikovito. Kad bi zatvorio polovinu usta nečim ti možeš da trčiš ali teško. Pluća i srce će ti mnogo brže stradati nego kad bi normalno disao. Isto to se dogadja tvom motoru.
              Mala sala brate

Comment

• Plinadzija
                CBC Senator XXL
                • 29.07.2008
                • 1514
                • Paracin

Nisi rekao da li ti auto radi normalno, jel ima neke promene u radu, da tesko pali, da se gusi, ide, ne ide?

Moj ti je savet da prvo promenis svecice i kablove, pa i da nije do toga ne kostaju 100 dukata a treba da budu novi! To moze da ti smanji potrosnju i do 2-3 l/100.

BTW moj kadison 1.6 mono /5b trosi 8.1l/100km na otvorenom putu do 130 km/h.

Gradska voznja po Paracinu 11-12 l/100km.
                UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• deki-ascona
                  Bio nam je drug! RIP
                  • 10.04.2007
                  • 2118
                  • NI , Trosharina

Potrosnja je ocenjena na 2x1000 + 500 din. = ~ 600 km. Po meni je malo da bi mogla potrosnja da se precizno odredi.

Jel sipano uvek na istoj pumpi? Da li se uglavnom prelazi isti put (na posao, npr.)?
                  Originally posted by Valent Vudriga
                  ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                  Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Stex
                    Nemoguce da je toliko los plin da smanji za 50 km i vise.A voznja je uvek bila kombinovana znaci grad otvoren put nikad nisam prelazio 100.
                    i te kako moze da bude losa smesa(oodnos) butan-propana u auto gasu koji se se prodaje po pupmpama , a tek o samom pritisku pod kojim se toci auto-gas da i ne govorim
                    Zameni filter vazduha i pregledaj sve ostalo sto ima veze sa plinom pa ako ti nesto bude sumnjivo a ti nam pisi da resavamo problem

Dora

ili kupite gas analyzer pa se ucite

Dora
                    Da ti objasnim slikovito. Kad bi zatvorio polovinu usta nečim ti možeš da trčiš ali teško. Pluća i srce će ti mnogo brže stradati nego kad bi normalno disao. Isto to se dogadja tvom motoru
                    to znaci da ce svi motori koji imaju ugradjen venturi plinski uredjaj i mixer na usisu da brze stradaju od drugih?!
                    Doro,znam da znas ali mislim da mu nisi bas lepo objasnio sta je pesnik hteo da kaze

Comment

• Stex
                      CBC Veteran
                      • 26.03.2008
                      • 130
                      • Mladenovac

Originally posted by Plinadzija
                      Nisi rekao da li ti auto radi normalno, jel ima neke promene u radu, da tesko pali, da se gusi, ide, ne ide?

Moj ti je savet da prvo promenis svecice i kablove, pa i da nije do toga ne kostaju 100 dukata a treba da budu novi! To moze da ti smanji potrosnju i do 2-3 l/100.

BTW moj kadison 1.6 mono /5b trosi 8.1l/100km na otvorenom putu do 130 km/h.

Gradska voznja po Paracinu 11-12 l/100km.
                      Auto radi normalno tiho na leru mozda malo slabije vuce.Pali mozda malo teze pre uvek na prvu upali ali sad malo zavergla.E a sinoc sam skidao filter za vazduh i celu onu plastiku gde stoji filter.I kada sam skinuo to sve on smanji broj obrtaja i slabo prima gas.A kada vratim celo kuciste od filtera i filter poveca obrtaje i prima solidno gas.A onda sam uzeo skinuo sve to i stavio obican sundjer preko karburatora i tada su se povecali obrataji(u odnosu na obrataje kad je bio sa filterom)I mnogo bolje prima gas.Do cega to moze biti da sa sudjerom bolje prima gas.

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

to je zato sto si zapusio vazduh pa je bogata smesa pa "bolje " radi.
                        los ti je pristup..
                        batali takve "radnje"
                        stavi nov filter za vazduh i nove svetjice NGK tacno koje idu za taj motor.
                        i smanji im zazor zo 0.1mm od propisanog.
                        i prati dalje ponasanje i potrosnju.

jel to OHV ili OHC motor,...?
                        mozda je malo do ventila..
                        ali kazem ..najbolje uradi odrzavanje..i prati.
                        promeni i pumpu na kojoj sipas gas.
                        oko 10 litara ti je normalna potrosnja..vise ili manje.
                        meni trosi 8 nekad 9 zimi nekad 10 ..zavisi.
                        uglavnom oko 8-9 litara po gradu
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Stex
                          CBC Veteran
                          • 26.03.2008
                          • 130
                          • Mladenovac

Originally posted by zoranbg
                          to je zato sto si zapusio vazduh pa je bogata smesa pa "bolje " radi.
                          los ti je pristup..
                          batali takve "radnje"
                          stavi nov filter za vazduh i nove svetjice NGK tacno koje idu za taj motor.
                          i smanji im zazor zo 0.1mm od propisanog.
                          i prati dalje ponasanje i potrosnju.

jel to OHV ili OHC motor,...?
                          mozda je malo do ventila..
                          ali kazem ..najbolje uradi odrzavanje..i prati.
                          promeni i pumpu na kojoj sipas gas.
                          oko 10 litara ti je normalna potrosnja..vise ili manje.
                          meni trosi 8 nekad 9 zimi nekad 10 ..zavisi.
                          uglavnom oko 8-9 litara po gradu
                          A koliki je propisani zazor?Motor je OHC.Zamenicu sve to pa cu videti.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Originally posted by podbagdalac
                            to znaci da ce svi motori koji imaju ugradjen venturi plinski uredjaj i mixer na usisu da brze stradaju od drugih?!
                            Doro,znam da znas ali mislim da mu nisi bas lepo objasnio sta je pesnik hteo da kaze
                            Pa neće, odnosi se na siromašnu smešu a ne na usko grlo miksera.

I kako da objasnim kad pita oko sundjera i rada bez filtera a bar o tome je pisano stvarno 1000 puta.
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dranix
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 3079
                              • Antwerpen/Belgium
                              • Saab 9-3

Pitam se samo otkud uopste ideja da se proba sa sundjerom.
                              Neko te sigurno uci da brckas sta ti nije posao a koliko se i predlozenog vidi i ne znas kako radi uopste venturi sistem.
                              Cim pitas zasto sa sundjerom tako znaci ne znas.
                              Nesto si dirao, priznaj. Necemo ti nista.

Comment

• Stex
                                CBC Veteran
                                • 26.03.2008
                                • 130
                                • Mladenovac

Originally posted by dranix
                                Pitam se samo otkud uopste ideja da se proba sa sundjerom.
                                Neko te sigurno uci da brckas sta ti nije posao a koliko se i predlozenog vidi i ne znas kako radi uopste venturi sistem.
                                Cim pitas zasto sa sundjerom tako znaci ne znas.
                                Nesto si dirao, priznaj. Necemo ti nista.
                                Pala mi ideja da probam cisto kako to utice.Pa uvek skoro sve sam resavam na kolima i uvek ispadne dobro malo se raspitas probas sam i mora da bude dobro.

Comment

Working...
                                X