Potrosnja plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

ako je OHC onda ima hidraulicne i oni se nesteluju

ako je OHV onda se steluju 0.15mm usisni i 0.25mm izduvni "na vrujte"

svetjice na 1200 OHC su NGK BPR6ES zazor 0.8 mm , smanjis na 0.7 mm i montiras.

nemoj da diras sraf za stelovanje ,jer ako je bio nastelovan da trosi 8,5 nemoj da ga diras ..jer nije mogao sam da se odvrne ili zavrne

odrzavaj i vozi .. nemoj da brines dali trosi 8,5 ili 9,5 litara..
    sve je to ekonomicna voznja ..moj ti je savet..
    jer ako krenes sve da menjas i razdesavas i pomeras i svako da ti prchka ...bitje ti skupa rabota .
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Stex
      CBC Veteran
      • 26.03.2008
      • 130
      • Mladenovac

Originally posted by zoranbg

ako je OHV onda se steluju 0.15mm usisni i 0.25mm izduvni "na vrujte"

svetjice na 1200 OHC su NGK BPR6ES zazor 0.8 mm , smanjis na 0.7 mm i montiras.

nemoj da diras sraf za stelovanje ,jer ako je bio nastelovan da trosi 8,5 nemoj da ga diras ..jer nije mogao sam da se odvrne ili zavrne

jer ako krenes sve da menjas i razdesavas i pomeras i svako da ti prchka ...bitje ti skupa rabota .
      heh nisam nista odvrtao ili zavrtao.Zamenicu filter za vazduh svecice i kablove. Pa cemo onda videti kakva je potrosnja

Comment

• Plinadzija
        CBC Senator XXL
        • 29.07.2008
        • 1514
        • Paracin

Kako to mislis da promeni filter za vazduh i da ne steluje smesu? Nista nije dobio osim novog filtera. hehehe Pa mora da steluje smesu.

A ovo oko 8,5 i 9,5 se slazem, to je brajko moj 50 dinara razlike na 100km. ako je to toliki problem ja cu da ti dodam hehehehe
        UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• error
          CBC Veteran
          • 28.03.2008
          • 175
          • beograd

jel ide bolje sa tim sundjerom? ide. znaci tvoj motor pati od siromasne smese. ako sa stavljenim sundjerom auto bolje prima gas ne mora da znaci da je i usao u bogatu smesu. moze da bude i to da si na taj nacin "zabo" odgovarajucu proporciju vazduha i plina. moze se desiti da ce se potrosnja povecati a isto tako i da ce se vratiti u normalu.
          znaci pravac na stelovanje kod majstora
          https://t.me/pump_upp

Comment

• Stex
            CBC Veteran
            • 26.03.2008
            • 130
            • Mladenovac

Originally posted by error
            jel ide bolje sa tim sundjerom? ide. znaci tvoj motor pati od siromasne smese. ako sa stavljenim sundjerom auto bolje prima gas ne mora da znaci da je i usao u bogatu smesu. moze da bude i to da si na taj nacin "zabo" odgovarajucu proporciju vazduha i plina. moze se desiti da ce se potrosnja povecati a isto tako i da ce se vratiti u normalu.
            znaci pravac na stelovanje kod majstora
            Ide mnogo bolje sa sudjerom.Moram da zamenim sve ovo pa na stelovanje.
            Znaci kada sam stavio taj sundjer potrosnja se povecala?

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

Originally posted by Plinadzija

Kako to mislis da promeni filter za vazduh i da ne steluje smesu? Nista nije dobio osim novog filtera. hehehe Pa mora da steluje smesu.

A ovo oko 8,5 i 9,5 se slazem, to je brajko moj 50 dinara razlike na 100km. ako je to toliki problem ja cu da ti dodam hehehehe
              da . promenim filter i posle nestelujem smesu ..,mozda sam nekad posle promene filtera eventualno "pipnuo" ler gas ,ali da prestelavam sve ..ne.
              to jedino u slucaju kad je predhodni filter bio zacepljen i prljav mnogo.

i ajd da prikazem to ovako :
              on je imao chist filter za vazduh i sve je bilo lepo podeseno , i kako se filter vremenom zapushavao tako je motor vishe vukao Gasa a manje vazduha,sve dok to nije postalo primetno (razlika u potrosnji) . stavljanjem ponovo novog filtera,svi parametri i odnosi vazduh:gas se vratjaju na pocetni odnos,znaci potrosnja opet ista...
              ako je bilo sta drugo dotrajalo,crklo,probija (mislim na struju prevashodno)..zasto bi opet "dzaro" sraf za smeshu?
              kazem ja sam moj auto podesio pre 4 godine... promenio sam svetjice jednom i filter vazduha 3 puta, i nisam nijednom "pipnuo" sraf za stelovanje Gasa.
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• error
                CBC Veteran
                • 28.03.2008
                • 175
                • beograd

da ali njegov auto ima manjak plina. ti si imao visak

Comment

eto,jel` vi` sad` jasno kakve sve ideje imaju "musterije"

Comment

• Stex
                    CBC Veteran
                    • 26.03.2008
                    • 130
                    • Mladenovac

da ali njegov auto ima manjak plina. ti si imao visak
                    Da ima manjak.Kako to da resim?

Comment

• error
                      CBC Veteran
                      • 28.03.2008
                      • 175
                      • beograd

rekao sam ti vec...
                      prepusti to majstoru

Comment

• Stex
                        CBC Veteran
                        • 26.03.2008
                        • 130
                        • Mladenovac

rekao sam ti vec...
                        prepusti to majstoru
                        Ma ovde nema pravih majstora.Ima samo onih koji samo znaju da te zajebu i nemaj pojma ni oni sta rade.Moram da nadjem nekog dobrog koji zna nesto da uradi.A ne kao ovi ja oteram on mi odvrne zavrne onaj ventil sto ide od onog rasprsivaca do karburatora i kaze to je to,a ono sve ostalo isto.

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Podesavanje se poremeti zamenom filtera vazduha ako taj filter nije dobrog kvaliteta tj. ako je previse porozan (redak). To zna da proceni iskusan majstor kao i da podesi kako valja i to sve za par minuta i veoma jevtino.
                          Ja ti preporucujem da ides kod onoga ko te je ucio da "probas" za sundjerom jer je verovatno to "pravi strucnjak".
                          Ne sumnjam uopste da tako eksperimentise i sa svojim autom ako vozi na gas i da je "sigurno" smanjio potrosnju. cccc

Comment

• Stex
                            CBC Veteran
                            • 26.03.2008
                            • 130
                            • Mladenovac

Originally posted by dranix
                            Podesavanje se poremeti zamenom filtera vazduha ako taj filter nije dobrog kvaliteta tj. ako je previse porozan (redak). To zna da proceni iskusan majstor kao i da podesi kako valja i to sve za par minuta i veoma jevtino.
                            Ja ti preporucujem da ides kod onoga ko te je ucio da "probas" za sundjerom jer je verovatno to "pravi strucnjak".
                            Ne sumnjam uopste da tako eksperimentise i sa svojim autom ako vozi na gas i da je "sigurno" smanjio potrosnju. cccc
                            heh to sam ja sam smislio sa sundjerom

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Heh, biće od tebe jednom dobar majstor Poslušaj šta ti je napisao ZoranBG...
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Plinadzija
                                CBC Senator XXL
                                • 29.07.2008
                                • 1514
                                • Paracin

Neces sad valjda i ti da tvrdis da ne treba da se steluje smesa posle promene filtera za vazduh?????

Moje iskustvo kaze da svaki prosecan i natprosecan mehanicar prvo cacka stel sraf za smesu gasa....
                                UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

Working...
                                X