Kako vam pali auto na -13?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • omBRE
    CBC Član
    • 11.09.2005
    • 90
    • Zemun/Chicago

Kako vam pali auto na -13?

Posto imam problema sa benzinskom pumpom, kola palim, i vozim iskljucivo na plin. Juce sam (-12) izverglao skoro ceo akumulator, ali sam na kraju uspeo da upalim. Cuo sam savet od nekih taksista da treba isparivac da zalivam sa vrelom vodom da bi se on zagrejao, pa sam to i uradio sa 5 litara vrele vode, i posle toga sam verglao. Zanima me jel' mi to stvarno nesto pomogloi kakva su iskustva ostalih koji pale na plin? javi se Doro...
    a vi kako te?
  • Duke
    CBC Senator XXL
    • 16.01.2006
    • 753
    • Urbs Naissus

Znas sta ce da ti kaze? Popravi (tj. zameni) pumpu . Pogotovo ako imas ubrizgavanje, a ne karb.
    "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• Aladin
      CBC Senator
      • 17.08.2005
      • 223
      • Beograd

I meni je crkla benzinska pumpa jer sam na autu koji sam kupio zatekao ugradjen plin sa ventilom pre pumpe pa je jadna drljala na prazno dok nije crkla. Spremam se za novu pumpu i da to ispovezujem kako treba.

Za sad, posle Dorinog stelovanja i ubacenog miksera, auto pali na plin bez problema. Kad je hladno kao jutros samo verglam 5,6 sekundi duze..... Doduse, kablovi su novi, svecice su nove NGK sa zazorom 0,6...
      Ko prvi devojci - sam u nju upada!

Comment

• Davor
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2005
        • 498
        • Novi Sad

Juce ujutro sam bas isao na ispit oko 8 i upalio mi je bez problema a mnogima u komsiluku nije nikako uspeo.Istina moj auto se uvek i pali na benzin pa se kasnije prebaci na gas,ali sa paljenjem nemam zasad nikakvih problema bez obzira jeli topao ili hladan motor uvek na miris kljuca kresne.

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Ma pali ko mina, doduse kada su ovi mrazevi ipak uvece prebacim na benzin da ujutru ne bih silovao akumulator bezveze...
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Pametno Srdjane.
            Mora da pali i na gas direktno i na -20°C ali kad je bas jaca zima nema potrebe maltretirati akumulator ako benzinski sistem vec radi normalno. Problem nastaje ako ne upali odmah na gas pa pre****. E onda moze da bude akumulator vrlo lako. Ovo ne znaci da treba cekati da se ugreje motor na radnu temperaturu na benzin. Dosta mu je da na njega radi i minut-dva.

Comment

Evo kako jaalim na plin posto auto evidentno bolje pali na plin nego na benzin sto i meni nije jasno(Yugo star 2 meseca,jednogrli karb.).
              Juce kad je bilo -12,Kontakt,2 puta kliknem da pojacam smesu,zaverglam bez gasa,on upali posle 2 sekunde,povcem saug do kraja i ne pustam kvacilo(jer kad bi pustio ugasio bi se).Moram priznati da kad je poceo da vergla - zvucalo je kao da je prazan akumulator ,ali pali mali

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Pa evo probano na dva auta u dvorištu, jedan moj koji nema benzin pa nema izbora i jedan jugo ugradjen gas, naštelovan i čeka 5 dana vlasnika sa puta. Oba nisu palila 5 dana. Opel izdano ali je zamalo upalio, sastavio tri takta atrebalo je 4 Razlog je akumulator koji ima bar 5 godina i kaiš koji u zadnje vreme škripi.

Jugo, povučen saug, dva puta pritisnut onaj "saug" i upalio nakon par sekundi vrtenja sa ravnomernim radom i prima gas odmah.

Naravoučenije jedan. Kad je sve Ok sa strujom i motorm upaliće na -18.
                ---------//----- dva. Kad ima sumnje u gore navedeno, upali na benzin da ne bi zaksnio na posao.

Ovo je otprilike kao i ono koliko m itroši. Ponavljam, nije moja sramota što mi auto troši 14 litara, to je konstruktor kriv i neću da lažem u njegovo ime.
                Nije sramota da mi auto ne upali na plin na -18 jer nije za to predvidjen.

Pomaže kad se isparivač zalije malo vrućom vodom jer onda bolje isparava gas i lakše upali.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• omBRE
                  CBC Član
                  • 11.09.2005
                  • 90
                  • Zemun/Chicago

Sve to stoji, ali ja jutros kad sam hteo da upalim, kliknem par puta, verglam, okrece nekako, ali da upali nikako.
                  Pogledam neku flasu sa uljem sto mi stoji kod motora, a unutra k'o da nije ulje nego med. Okrenem je naopako, a ulje nece da curi, nego se polako sliva niz zidove flase.
                  Kad pomeram menjac imam osecaj da ga guram kroz najgoru mast
                  Jel neko pokusavao ovu foru sa zalivanjem isparivaca toplom vodom?

@Jole9:
                  Imam isti auto, i isti problem bolje pali na plin nego na benzin, pa sam pretpostavio da mi je otisla pumpa... Inace moj motor je dve godine star presao je oko 30.000km. Vidim da i gori pale, pa se nerviram sto sedim u kuci
                  a vi kako te?

Comment

• Nikola
                    CBC Senator XXL
                    • 29.09.2004
                    • 975
                    • Indjija/Vojvodina

Originally posted by omBRE
                    Okrenem je naopako, a ulje nece da curi, nego se polako sliva niz zidove flase.
                    Nemoguce, jesi li siguran da koristis ulje zimske gradacije? Recimo 0-30, eventualno 5-40 ?
                    .:Cuore Sportivo:.
                    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• Daka
                      CBC Senator
                      • 15.06.2005
                      • 277
                      • Subotica

Meni jutros na -14 c upalio bez problema naravno na GAS jer i dalje imam problema sa paljenjem na benzin ,samo jedino pre paljenja GAS "ubrizgam"sa kontakt kljucem jedno 4 puta(dam kontakt pa vratim) i sa petim putem palim...bez problema!Jedino mislim da akumulator polako posustaje kod mene je druga godina tako da ako ga neupalim za par sekundi....CAO,nema vishe!!!Inace u 2-goj sekundi kresanja vec pali!!!
                      Inache vredi polivati isparivac vrelom vodom ,sta kazu strucnjaci?!?!

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

Vredi polivati vrelom vodom(iako nisam strucnjak)
                        najbolja fora ostaviti ga na benzinu u vece ,tako da upalis na benzin ujutro(kad su ovako bas velike hladnoce),da radi jedno 3minuta na leru,pa prebaciti na Gas.
                        ako nemash benzina...onda zalijes isparivac vrelom vodom(polako sipas po njemu da se zagreje),malo sipash i na sraf za stelovanje gasa na crevu(oce i tu da smrzne,usko grlo)
                        pa ga upalis,i kad upali odma se vratis do rasplinjaca i nastavis da po njemu sipas jo jedno dva minuta dok auto radi i onda sedi pa vozi.
                        pazi kad sipas da ne napravis neki kratki spoj(nije mi se jos nikad desilo ni na jednom autu) ali moje je da te opomenem.
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Ne znam. Ne zivim u zemlji sa hladnim zimama ali mi je polivanje isparivaca vodom da bi motor upalio NEPRIHVATLJIVO ma kako bilo efikasno. Vise sam za dobar akumulator, ispravan benzinski sistem, zimsko ulje, tehnike pravilnog paljenja direktno na gas itd. Takodje svakako treba zakloniti hladnjak ako se vozi recimo do posla a blizu je pa ne moze da se ugreje motor nikako. Ja ljudi nosim radne rukavice u vratima auta koje mi sluze kad sipam gas ali i kad bilo sta treba u motornom prostoru. Prilagodjavajte se momentalno u nenormalnoj situaciji. Nema druge niti razmisljanja jer dok se mislis mozak se vec zamrznu. Takodje ustajte bar pola sata pre kad je poledica ili jak mraz.

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

@Dranix ...ako nemas benzina i,ili ako ga nisi "ostavio" na benzinu kad si ga ugasio.
                            Koliko god da ti je ispravna instalacija i sve ostalo NECES ga upaliti ako ti je smrzo isparivac...jer jednostavno NEMAS goriva...kapiras?Isparivac je smrzao i Gas ne izlazi iz isparivaca.
                            Imas dve mogucnosti,da uzmes Taxi ili da ides na Gradski prevoz...ili...da ga zalijes vrelom vodom i da ga upalish.
                            Sad nije to tako strasno...i kad odes u perionicu,kad ti peru motor oni nabiju smrk u motorni prostor ,pa nikom nista(u 99% slucajeva)..upalish ga i vozis.
                            Jer nevredi ni da ti neko stane sa startnim kablovima...nevredi..verglash ali nema goriva .
                            Jutros sam pomagao dvojici komsija da upale,imaju gas obadvojica( a nemaju benzin )...jedna flash vrele vode i startni kablovi su im vratili osmeh na lica
                            Naravno rekao sam im da se nezezaju,nego da SIPAJU benzin.
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• dranix
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 3079
                              • Antwerpen/Belgium
                              • Saab 9-3

Razumeo sam te ja Zorane. Ja ne pisem sebi nego da drugima bude jasno sta ne treba prepustiti slucaju. Kad jednom nastanu problemi uvek je potrebna intervencija drugih a to uglavnom ovde KOSTA. Nema komsija i slicno. I da ih ima. Gde u oni ujutru bas kad nama trebaju? Mislio sam da vruca voda ne treba da bude NIKAKO praksa vec samo prva pomoc ako se mora. Ma sta da pisem dalje. Razumeli smo se sto posto. Jos samo da svi to shvate ozbiljno i nema problema.

Comment

Working...
                              X