Kako vam pali auto na -13?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Laguna mi pali OK, sto bi rekli na pola kljuca, (uvek na benzin) ima ugradjen Lov eco pro, jedino je vreme kada prebacuje na plin nesto duze (temperatura).

Medjutim XM mi nikako nepali verovatno sto nema motor
    https://t.me/pump_upp

Comment

• skymobile
      CBC Član
      • 13.08.2005
      • 97
      • Sibir u Srbiji
      • C5 2.0HDi i Ibiza 1.9TDi

Jutros na -32 upali astra without problem, cca 2 sec verglanja i wroooom.
      Posto cale ima kadeta i imamo zajednickog MB 190E, probao sam oba, i kadet upali nakon dobrih 7-8 sec verglanja a mecka sto sam okrenuo kljuc
      When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...

Comment

• dintel011
        CBC Senator XXL
        • 12.03.2005
        • 348
        • Beograd, Vidikovac

Pali kao mina, direktno na plin, bez polivanja vrucom vodom iz lonceta.

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Ne valja, da ga palis direktno na plin pri ovako niskoj temperaturi. Mislim taj auto ne valj ni na plus 50 paliti direktno na plin, jer je dovpljno jednom da ti detonira i napravi vecu stetu, od ustede benzina koju mozes da napravis.
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• dintel011
            CBC Senator XXL
            • 12.03.2005
            • 348
            • Beograd, Vidikovac

Dizne su prljave, zato ga palim na benzin, ne radi se o nikakvoj ustedi.
            Inace detonaciju nisam imao odkad ga vozi,. pupupu da ne ureknem .

Comment

• SALE
              CBC Senator XXL
              • 04.01.2005
              • 841
              • Banovo Brdo

Pa naravno kad ga grejes po celu noc sa onim tvojim, za slikanje raspolozenim

Comment

• Wiz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3104
                • Nish

Originally posted by omBRE
                Mora d ati je odlican motor/akumulator/anlaser, jer koliko ja znam cim ode jedan grejac, dizel nece da pali ni kad je +
                Izgleda da je tako.mada kazu da kod ovih motora nije tako kriticno

Comment

• marek
                  CBC Senator
                  • 16.09.2005
                  • 243
                  • Beograd

evo ovako nisam palio yuga par dana a ostavio sam ga na plinu, dva puta crveno i malo gasa i upalio je bez problema, naravno cim sam pustio nogu sa gasa da izadjem da malo strugnem led auto se ugasio.
                  To se desava i na toplom vremenu a dora je objasnio da je to zbog velike kolicine gasa koja se ubacuje. Ja sam to resio ovako, ako mi se iz bilo kog razloga ugasi auto u prvim minutima voznje ja prebacim na medjupolozaj (iskljucim sve) zaverglam dok se ne upali (ostalo mu taman toliko da upali) i onda vratim na gas.
                  Tako je bilo i juce na minusu, ali sam kad sam ga vratio ipak ostavio na benz da ne bi imao vise ove druk metode.

Inace moj majstor kod kog sam ugradio plin stavlja prekidace sa one strane sa koje ti je i kontakt kljuc (ako neko ne trazi drugacije kao ja) jer kaze da ima puno seljaka kojima ugradjuje koji pritisnu crveno i drze dok verglaju i onda im se lepo onaj ventil istopi. E sad kad ga stavi sa one strane gde je kljuc onda ne mogu da drze crveno i verglaju u isto vreme - genijalno zar ne

Comment

• -Vedran-
                    CBC Senator XXL
                    • 03.10.2004
                    • 3255
                    • Beograd

Meni pali bez problema...jedino 1-2 sekunde duze vergla...ostalo sve OK.Naravno gasim ga uvece na benzin i palim ujutru na benzin...
                    Power of dreams !!!

Comment

• nikolapanic
                      CBC Senator XXL
                      • 16.10.2005
                      • 657
                      • Petrovac

Jutros prvi put nisam uspeo da upalim auto na -14.Otisao na posao bez auta,vratio se kuci malocas,usao u garazu i upalio iz prve.Da li je to zato sto sam juce prao auto,ne znam.Akumulator je stavljen jos 1997.godine i nije neka poznata marka.Kupljen je u Svajcarskoj u prodavnici mesovite robe Coop.Ako izgura ovu zimu,na prolece ima da pali kao blesav.Mad cu videti da ga ipak zamenim,samo ne znam koji dobar da kupim kod nas.Postavio sam temu u vezi sa vrstom akumulatora pa ako neko ima dobar savet koji akumulator,neka tamo odgovori.
                      Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

ajd' da se i ja pofalim golfitj pali na gas, na benzin, na -10,11, 13 sve. nema problema. palio sam ga na gas sve vreme dok nije stislo ovo ispod -10. cak sam probao pre neko jutro i na -11-12 ne znam ni sam koliko je bilo da upalim na gas i upalio je bez problema. E sad, cudio sam se zasto mi se potrosnja popela na 13-14l kad ono procitam danas u nekom dorinom postu da je to zbog radi paljenja na gas kad je ladno a ja ga palio na gas ko zna koliko dugo. inace i kad ga upalim na gas ne krecem odma nego cekam da se zagreje tj dok skroz ne iskljuci sauh i onda teram . A ova fora sa zalivanjem isparivaca vrelom vodom mi stvarno nije pala na pamet , mislim, kad bi dosao u tu situaciju da moram to da radim upalio bi ga sibicom i 2 litra benzina a ne 2 litra vruce vode. dobra fora. imacu to u vidu...
                        pozdrav
                        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Dren
                          CBC Senator XXL
                          • 24.08.2005
                          • 1068
                          • Sarajevo

Otkad zamjenih akumulator, pali na benzinu "na prvu" i na -20... Na plin paliti direktno prvo jutarnje ne probavam...

Comment

• skymobile
                            CBC Član
                            • 13.08.2005
                            • 97
                            • Sibir u Srbiji
                            • C5 2.0HDi i Ibiza 1.9TDi

Jutros -35 u gradu, kazu da je na meteoroloskoj stanici bilo -32, ali je ona na malo vecoj visini i na brdu je uvek toplije par stepeni.
                            Astru sam jahao dosta dok je upalila, mercedes opet prvi. Dok sam prolaziogradom oko 8h jutros, naisao sam na cca5 auta....
                            katastrofa..
                            When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...

Comment

• omBRE
                              CBC Član
                              • 11.09.2005
                              • 90
                              • Zemun/Chicago

Sta pricas bre, u kom gradu?...
                              Salim se, stvarno, gde to ima -35 stepeni? U Sibiru?
                              a vi kako te?

Comment

• dekideki
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2005
                                • 1914
                                • Beograd

opet ja sa onom zmijom... (pozdrav Dori)

na gas iz taka i drz ga na visim obratjima (malo visim visim) nego sto sam inace, i - radi. bila mala kriza posle par minuta, krenuo da obara obrtaje, ja jos malo po gasu i - posle 15-ak sekundi, sve ok. zagrejao se super, nije zaledio i posle radio ko sat. znaci samo tu krizu prelomiti, to je poenta...

majstor ostaje majstor. Doro svaka cast. iskusno, nema sta.

inace, ugradjivac mog Lovata je bacio benzinski filter kad je ugradjivao sve, tako da je nesrecna ler dizna zakucala. tako da sam onaj najgori dan morao da palim na kablove, i to na gas. zasto je bacio Fradov originalni filter, pitamo se svi? jer je bio iz one nesrecne serije koja korodira spolja eto tako i to posle par nedelja. nov filter. bese mu sad. sad vise nema odlaganja, za vikend eto filtera nazad. nema voznje bez te vitalne stvarcice (inace ovo mi je prvih 6 meseci u zivotu da sam bio bez filtera za benzin ( pa i sta ce mi, tako sam mislio, vozim se ionako samo na gas)

eto nekome savet vise, pa nemojte da se ucite na svom, kad mozete na mom iskustvu.

poz.
                                .

Comment

Working...
                                X