Kako vam pali auto na -13?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fantastik
    CBC Senator XXL
    • 28.07.2005
    • 417
    • Novi Sad

bengula mi je upalila kao da je +20 znaci na prvi okret kljuca i jedan zaverglaj motora , uvek pali na benzin pa na 2500 prebaci na gas , ali zato 128-ca se zakucala i naravno nije upalila a bila je prebacena na benzin i motor prekriven cebetom i ususkan akumulator

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

moj auto pali! a kako neznamo
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

Originally posted by omBRE
        @Jole9:
        Imam isti auto, i isti problem bolje pali na plin nego na benzin, pa sam pretpostavio da mi je otisla pumpa... Inace moj motor je dve godine star presao je oko 30.000km. Vidim da i gori pale, pa se nerviram sto sedim u kuci
        Ne mora da znaci da ti je otisla pumpa - Ja otkad sam kupio auto tesko mi pali na benzin i kad je malo iznad nule!!!Sve radim po PS-u - povucem saug do kraja,stisnem 2 put pedalu gasa(ne ko sivonja) - on upali - ali se odma i ugasi I tako jedno 2-3 puta do ga stvarno ne upalim...Odkad sam ugradio plin(posle prvog servisa 1500km) pali mi super,jedino sto malo pojacam smesu...E sad koliko je dobro ili nije paliti na plin ne znam - cuo sam razlicita misljenja...

Comment

Originally posted by omBRE
          Kad pomeram menjac imam osecaj da ga guram kroz najgoru mast
          Ne boj se nisi jedini

Comment

• skymobile
            CBC Član
            • 13.08.2005
            • 97
            • Sibir u Srbiji
            • C5 2.0HDi i Ibiza 1.9TDi

A kako bi vam tek palio u Sjenici na -25 do -35, a? Caletov kadet je palio na -38 davne '99, doduse na benzin, ali eee, planina je to.
            Astra mi pali ko mina, i vozim je na benz dok ne pocne da duva mlakast vazduh, a onda je prebacim na plin, jer mi trrosi grdilo plina kad je odmah prebacim na -15, -20.
            When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...

Comment

• omBRE
              CBC Član
              • 11.09.2005
              • 90
              • Zemun/Chicago

Ma palio je i meni golf dizel na -26 pre 6-7 godina..., ali zastava je zastava, a i nesto se nisam cimao oko odrzavanja, jer nisam bas planirao da ga vozim ove zime, ali posto se sve ostalo rasprodalo, mora i on da se pali. Na gas, ili benzin videcemo...
              a vi kako te?

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Meni nikako. Popizdeo sam ceo dan sam se cimao. Upali on iz prve i to traje do prve raskrsnice dok ne zamrzne isparivac.
                Nego poludeo sam, onda verglaj da stigne corba a akumulator na ivici pocne da posustaje, a na sve to pogledam pisa corba na benziskoj pumpi ko luda . Otvorim bocu hladnjaka kad ono led . Non stop drugom prigovaram da sredi ovo il ono a svoj nisam pripremio za zimu.
                I tako ceo dan danas zamena membrana benziske pumpe, odledjivanje isparivaca i prstiju .
                Sad je sve u redu, dosuo antifriz, zamenio membrane i napunio aku.
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Filip
                  CBC Član
                  • 20.06.2005
                  • 19

meni ko za qrac prvi dan kada je bio minus...
                  pukla mi njishka od alnasera, zaledio ceo sistem za hladjenje...
                  pa pali vatru po hladnjak...
                  pa uveche ispushtaj vodu...itd...

a danas sam namestio alnaser i upalio je iz druge, tj prvo verglanje je bilo chisto malo da razbije ulje

sada je sve ok...
                  samo shto svako veche ispushtam vodu i ujutru opet sipam i muchim muku da otopim led oko termostata
                  www.nacionalnaklasa.net

Comment

• Velja
                    CBC Veteran
                    • 22.12.2005
                    • 176
                    • https://t.me/pump_upp
                    • CharlesfaistOB

Originally posted by Filip
                    samo shto svako veche ispushtam vodu i ujutru opet sipam i muchim muku da otopim led oko termostata
                    A zar nije bilo lakse da si danas i nasuo antifriz umesto vode?
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

da kucnem u drvo, danas posle 2 dana nocenja na ulici prvo paljenje.
                      kljuc u bravu, vrooom i upali. nesto manje od 1 sekunde.
                      prede motor.
                      milina.

ali...uvek ima neko ali sto srecu kvari.

krenuo odmah i kako izdahnem zaledi se para na unutrasnjosti soferke...grejanje nije u mogucnosti da odmah trenutno odledi i mucna voznja prvih 300-500m dok se ne zagreje motor.

a ladna sedista, brrrr (ne radi mi grejanje istih i taman se ponadao da cu ove zime proci lako sa tim kvarom).

meni je mnogo gore sa podnosenjem hladnoce nego autu.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• to je to
                        CBC Član
                        • 04.04.2005
                        • 62

Jutros sam pomagao dvojici komsija da upale,imaju gas obadvojica( a nemaju benzin )...jedna flash vrele vode i startni kablovi su im vratili osmeh na lica
                        Naravno rekao sam im da se nezezaju,nego da SIPAJU benzin.

Mene nisi palio moj Audi pali ko mina, na minus 13 ( komsija )

nista meni ovde nije jasno

Comment

• milannik
                          CBC Senator XXL
                          • 23.12.2004
                          • 1455
                          • Niš

Sednem ja oko podne u mog dizela, ugrejem ga 5-6 puta (dam kontak i cekam da se ugasi tinjalica grejaca) i kresnem, nece da vergla samo se cuje onaj odvratni zvuk, kao da se samo okrece alternator, jos jedared, opet nece, treci put upali. Osecam se ko da se nalazim u velikom vibratoru, volan stace po 30-40 mm gore dole, da ubacim u rikverc, jedva sto kazu gore:
                          Kad pomeram menjac imam osecaj da ga guram kroz najgoru mast
                          krenem ja odmah, i zagrejao se za 1-2 minuta voznje.

Comment

• dekideki
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2005
                            • 1914
                            • Beograd

juce ujutro (uvek palim u najgore i najhladnije vreme - oko pola osam) upalim na "tak" i to na GAS i posle par minuta zagrevanja polako se sve vise gasio i na kraju PRC. i onda verglao i verglao i verglao i upalih! sreca moja, uspeo sam i nije se vise ugasio...

danas (jutros) ista prica, s tim sto je akumulator riknuo od pokusavanja i sve se vise gasio dok na kraju nisam pokusao na benzin, ali nedovoljno da povuce i upali... potom sam malo dopunio akumulator, polivao sam isparivac toplom vodom, sve sam smlacio propisno, ali mi se cini da se karburator (ili gas dizna na njemu) zaledio. pa malo i njega... i opet nece na gas. i onda sam verglao benzin i upalih (sad je imao snage a ja malo manje tvrdoglav ovog puta). zagrejao sam ga lepo, otisao do pumpe i sipao benzin (au kako vrti onaj cajger mamu mu j.... kad sipas benzin...), malo potom iskljucio benzin, pa kad je bilo vreme prebacio na GAS i sad je sve bilo O.K. sad sam ga ponovo prebacio na benzin i tako ga, prvi put od ugradnje ostavljam na parkingu.

naravoucenije:
                            mozda ono polivanje radi, ali meni bas i nije uspelo (Lovato, ubusena dizna). kaze meni lepo zena sta se bre zajeb... ostavi ga preko noci na benzinu sta se inatis. lepo kaze Dora "ne odgovaram za neodvedenu decu u obdaniste"... svaka cast onima koji su upalili i nije im potom zaledio, meni jeste.

nije ni ovaj benzin ponekad lose upotrebiti, majku mu!
                            .

Comment

• zoranbg
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2005
                              • 4098
                              • Rooster's Hill , Beog
                              • Grande Punto 1.2

he he....@to je to...
                              nisam tebi ali jesam Bojanu i jos jednom Tipu sa sijerom koji se tu zatekao...dole u rupi ..zna se.

PS: zvali me oni ludaci iz vodovoda...mozada su i dolazili da po ovoj zimi namestaju...nemogu da verujem...
                              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Originally posted by dekideki
                                naravoucenije:
                                mozda ono polivanje radi, ali meni bas i nije uspelo (Lovato, ubusena dizna). kaze meni lepo zena sta se bre zajeb... ostavi ga preko noci na benzinu sta se inatis. lepo kaze Dora "ne odgovaram za neodvedenu decu u obdaniste"... svaka cast onima koji su upalili i nije im potom zaledio, meni jeste.

nije ni ovaj benzin ponekad lose upotrebiti, majku mu!
                                Tako je, neće zmija ujesti, neće neće...

Inače opis i tehnika pljenja ima u onim lepljivim gore, naročito kad se krene na plin pa ne uspe.
                                Ko se zezno pa upali nema gašenja ali sve to piše da ne pišem opet
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X