BRC plinski uredjaji?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

a ovih 1000 sto se ugradi pre profi a?
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by zoranbg
      a ovih 1000 sto se ugradi pre profi a?
      To je samo vezbanje
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by zoranbg
          Pa dobro onda.kad smo kod tolike price o profesionalizmu .Hoceli neko reci kako se postaje profesionalac za ugradnju autogasa.
          koja srednja skola?
          ili je dovoljan polozen kurs?
          ko overava u Srbiji nekom ,da je profi za to?
          Možda mi nećeš verovati ali video sam diplomu baš za LPG montera. Ima je košija koji ugradjuje gas u susednoj ulici, video sam i knjige iz kojih je učio, skripte doduše ali sve lepo piše. Kurs je trajao 6 meseci.

Hrvatski zakon koji će i ovde u manjeviše istoj meri važiti predvidja da se time može baviti neko ko ima automehaničarski ili autoelektričarski zanat, radionica se podrazumeva i dozvola od države za obavljanje baš takvog posla. Svaki ugradjivač ima licencu i svoj broj, zamalo ko taxisti
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ne znam brick dal si to radio ali kad menjas filter menjas i sve ostalo u pakovanju a to je barem 10-tak raznoraznih delica koji idu u kompletu i
            za info, da jesam menjao i cistio nekoliko (vise od 5 puta) do sada na 2 razlicita auta. i nista ne menjas, niti ima tih 10tak delica koje si pomenuo.

ali to nije bitno, ko je sposoban da proceni svoje moci uz opis koji je dranix kao i ja dao, to je veoma jednostavno.
            daleko jednostavnije od zemene filtera ulja recimo a sto rade mnogi vozaci sami.

da ne davimo prezvakanu temu, ko misli da ne ume ili ne zeli da se osposobi (uvek postoji prvi put za sve vestine) jednostavno ode u servis, popije kaficu i plati za uslugu.

posto je ovo forum i za pitanja KAKO a ne samo adresar radionica mislio sam da nece stetiti ako se ponudi i drugacije resenje, pa svako odabere kako mu odgovara.

neko ne ume da sipa benzin na pumpi pa zove mobilnim servisera da otkljuca cep rezervoara, neko ne ume da rucnom pumpom napumpa ispumpanu gumu, neko cak ne ume ni da otkljuca auto, ljudi su razliciti ali zato ne treba sve podrediti bas tom nivou vestine ljudi po svaku cenu po mom misljenju.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Originally posted by brick
              ali to nije bitno, ko je sposoban da proceni svoje moci uz opis koji je dranix kao i ja dao, to je veoma jednostavno.
              daleko jednostavnije od zemene filtera ulja recimo a sto rade mnogi vozaci sami.
              Koleza Brick, ne bih se složio sa vašim mišljnjem da je isto menjati filter za ulje i za gas mada i na ulje može dase opeče.
              Ja izbegavam dadam opis kako se to radi iz čisto razloga da niko ne može reći da je radio šta sam rekao da je lako a završi u bolnici. Da ponovim video sam ljude koji jesu završili u bolnici a nemaju dve leve ruke, nešto i znaju sa ključevima.

Sa druge strane nisam video to uputstvo onako stepa baj stepa kako se to radi. Ako je bilo izvinajvam se. Sa treće strane ono što ti znaš je Lovato filter koji je srećom prost ko pasulj. Bez uvrede, znamo se i siguran sam da mnogo komplikovanije radnje radiš od te operacije. Ali postoje tu razni uredjaji koji baš i nisu tako prosti kao što ti se čini. Neki ventili imaju nezgodnu moć da cure posle otvaranja iako su sklopljeni kako treba, glupa konstrukcija, ne bih da ih imentujem. Sa svim mojim znanjem i alatima nekad mi treba dosta sreće da ne završi u djubretu.

Daklem, ako hoćeš već da pomogneš ljudima da sami nešto urade onda im uplati Loto. šalim se, nego daš uputstvo stepa baj stepa i to redom po proizvodjačima pa svi koji ovo čitaju da to otštampaju i redom rade.
              Sitnim slovima dole napiši da ne odgovaraš za posledice nestručnog čitanja uputstva.
              Podrazumeva se da imaš i slike dotičnih uredjaja jerbo većina i ne zna koji tip ima uopšte jerbo su platili jedno rečeno a dobili ko zna šta.

To je cilj, pomozi čoveku da ne nastrada finansijski ili zdravstveno. Nije svaka pomoć dobra. Uverio se vrabac kad ga je mačak izvadio iz go.....

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

Nisam hteo prvi da ne bude da stalno ja zapochinjem...
                Elem (LM). Chak i LOVATO el. ventil za gas ima vishe gumica. (za mnoge nije novost, dok za nekog jeste). Najopasnija a ujedno i ona koja prva strada je gumica na shrafu koji spaja dva dela ventila. Mozda je nekada pretegnuta a mozda se i ispostila od godine proizvodnje. Posle zamene filtera gas tu vrlo chesto "curka", nekada manje a nekada vishe. Vecina modernih automobila ima i "shus pleh" pa ako se na pomenutuj gumici javi curenje a nije odmah konstatvano u motornom delu se da stvoriti dovoljno koncetrvana smesa gasa i vazduha. E bash u tom trenutku se desi da "probije" kabl (Marfi umesha prste) i eto belaja. Neko je odleteo u vazduh.

E zato lepo dodjite kod servisera pa neka on to radi da bi pokojnikova porodica imala koga da tuzi!

Insistirajte na proveri "curenja" spojeva nakon zamene filtera
                http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141

Sitnim slovima dole napiši da ne odgovaraš za posledice nestručnog čitanja uputstva.
                  e koleza, to cu napisati kada se preselim u Amerigu gde mora da se sve pise za idiote, ne stavljaj glavu u rernu, ne jedi baterije, ne stavljaj ruke pod noz, itd itd.

uputstvo koje je dato je vise nego dovoljno za onoga ko uopste zna o cemu se radi, a za one koji ne kapiraju taman toliko malo pise da se ne ce upustiti u medicinske probleme jer nece ni zapoceti posao.

bez uvrede, ali previse potcenjujes ljude i njihove sposobnosti, nije taj auto bas takav space shuttle da treba da izaziva bozje strahopostovanje nekakve ljudskom umu nedostupno komplikovane sprave.

NHF, ali upravo je navedena zamena ulja kao komplikovanija, prljavija, teza, opasnija (staro ulje je vruce, kancerogeno, prljavo itd) od zamene filtera na jednom gasnom elektro ventilu pa ipak jako mnogo ljudi to rade sami kako ovde tako sirom planete. a nesto nisu bolnice pune medicinskih slucajeva.

ovde na forumu ljudi pricaju o samostalnom tuningu, ugradnji NOSa, preradama turba, reparaciji kocionih sistema i drugih daleko komplikovanijih operacija.

nesto nisam primetio da je ovde zabranjeno o tome pricati i za sve oprati ruke i uvek vikati servis, odmah servis i samo servis...i nikako drugacije ili ne daj boze slucajno nesto sami.

kako bi covek popravio kocnice na svom Fici da mu nisi bas ti savetovao sta da radi sam, svojim rukama, i to na kocnicama !
                  i nisi pisao ona sitna slovca sto meni predlazes.

postoji neki nivo koji se podrazumeva kod ljudi koji se bave svojim automobilima, logicno.

znam ja da ti moras sebe da stitis kao Preduzece/Radnju u svojstvu pravnog lica ali ovde smo svi isti, i svi nastupaju u privatno ime.
                  a to je bitna razlika.

ne odogovaram ni za cije postupke, jedva odgovaram i za svoje

ako mislis da je najbolje zatvoriti forum za bilo kakve DUY savete o bilo cemu, kazi kao moderator da se zna.
                  mene ne zanima forum koji je kopija telefonskog imenika koji nabraja postojece radionice. trazim vise.mnogo vise razgovora, i to slobodnog.
                  pozdrav

PS. pitanje filtera je pokrenuto vec kada je auto prestao da radi, i nije ni mogao da ide do servisa sa takvim kvarom.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

bez uvrede, ali previse potcenjujes ljude i njihove sposobnosti, nije taj auto bas takav space shuttle da treba da izaziva bozje strahopostovanje nekakve ljudskom umu nedostupno komplikovane sprave.

<<<<<<<<<<
                    Pa nije, ali se radi o opasnim materijama i smatram da je velika opreznost neophodna. Smrzotine, trovanje, itd... I struja je opasna pa nikom ne pada na pamet da tura ruku u šteker ali je svi koriste.
                    <<<<<<<<<<<<<

NHF, ali upravo je navedena zamena ulja kao komplikovanija, prljavija, teza, opasnija (staro ulje je vruce, kancerogeno, prljavo itd) od zamene filtera na jednom gasnom elektro ventilu pa ipak jako mnogo ljudi to rade sami kako ovde tako sirom planete. a nesto nisu bolnice pune medicinskih slucajeva.

<<<<<<<<<
                    Jasno da nisu, kao što srećom ni gas nije toliko opasan ili bi kako ja volim da kažem kao primer toga, mnogi taxisti leteli u vazduh. Samo napominjem da ima ljudi koji su završili u bolnici koje lično znam. Otvorila se pumpa u NS i vidim da nisu baš vešti sa pištoljem. pošto idem tamo svaki dan lepo im kažem da koriste rukavice. Jedan se pravi pametan kako je vadio smrznutu spermu iz aparata golim rukama, juče kad sam išao na Sajam stanem da natočim a on ruka do lakta u ranama.
                    Da je spretan, nije, da zna šta radi, ne zna iako bi trebalo. O tome pričam.
                    <<<<<<<<

kako bi covek popravio kocnice na svom Fici da mu nisi bas ti savetovao sta da radi sam, svojim rukama, i to na kocnicama !
                    i nisi pisao ona sitna slovca sto meni predlazes.

<<<<<<<<

Ok, nisam mislio da si obavezan na to Samo sam hteo da ti skrenem pažnju na gore izneto. Stvarno retko dajem takve savete iz svoje struke i to ne zbog para koje ću ili neću zaraditi. Konkretan primer je taj da čovek ne bi išao u servis da to sredi i da mora. Drugo znam da se razume toliko da to može da uradi, i treće bilo je mnogo opasnije da se onako vozi, manje zlo.
                    <<<<<<<

postoji neki nivo koji se podrazumeva kod ljudi koji se bave svojim automobilima, logicno.

<<<<<<
                    Tačno, naglasak na neki nivo, kriterijumi nam se ovde razlikuju.
                    <<<<<<

znam ja da ti moras sebe da stitis kao Preduzece/Radnju u svojstvu pravnog lica ali ovde smo svi isti, i svi nastupaju u privatno ime.
                    a to je bitna razlika.

<<<<<<<<<<
                    Ja nisam isti. Kad nešto napišem pa to objave novine, pa me ljudi posle zovu da im dam savet ili pomoć, obračaju se kao profesionalcu u kojeg imaju poverenja. Jako moram da vodim računa šta i kako kažem. Čak i p ocenu da ispadnem da ne kažem šta i ne odgovorim čoveku na pitanje.
                    Vidiš da uvek sve čitam i samo reagujem na nejasnoće sitnim ispravkama ako treba.
                    <<<<<<<<<<

Ako mislis da je najbolje zatvoriti forum za bilo kakve DUY savete o bilo cemu, kazi kao moderator da se zna.
                    mene ne zanima forum koji je kopija telefonskog imenika koji nabraja postojece radionice. trazim vise.mnogo vise razgovora, i to slobodnog.
                    pozdrav

<<<<<<<<<<<
                    Ne naprotiv, ja sam tu samo da usmeravam tok razgovora u razumnoj meri i da vodim računa o pristojnom ponašanju u svojstvu nekog ko zna matriju.

Ova polemika je sa moje strane postigla cilj. Svi koji sumnjaju u sebe će poslušati mene, svi koji znaju šta rade će uraditi sami kao i do sada. Cilj je bio da se ta trivijalna operacija predstavi onako kako treba a to je da jeste trivijalna ali da to ne mora do kraja i da ostane.
                    Ja to radim svaki dan bar 3 komada i znam da nije uvek samo tako.
                    Informacije su date svima.
                    Dok zakon ne propiše drugačije svako sme sve da radi. Po sadašnjem zakonu svi mogu da ugradjuju gas, kao fizička ili pravna lica svejedno.
                    <<<<<<<<<<<<<<

PS. pitanje filtera je pokrenuto vec kada je auto prestao da radi, i nije ni mogao da ide do servisa sa takvim kvarom.

<<<<<<
                    P.S. Postoji jedno dugme sa čudnom funkcijom, kad se pritisne auto predje na benzin i gle čuda, ide.
                    <<<<<<

https.autogas.rs

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

za info, da jesam menjao i cistio nekoliko (vise od 5 puta) do sada na 2 razlicita auta. i nista ne menjas, niti ima tih 10tak delica koje si pomenuo.

.
                      Ja pricam o BRC filteru u kucistu sa slike o kome pricamo i ima 10-tak novih raznoraznih delica koja dobijes u pakovanju. A sta si ti menjao ne znam, verovatno filter za vazduh koji moze i da se produva, sto da se menja.
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

OVO SA RERNOM I BATERIJAMA JE EXTRA

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

oko ovoga nemamo razlika, svima treba pruziti info (ako je moguce) a svako sam da odluci kako ce da ih koristi.

ako je neko ******, tu ne pomazu ni sitna slovca da ne napravi glupost.

kao neko ko vise od 20 godina koristi LPG smatram da imam dovoljno iskustva da uz minimalnu paznju gas ne tretiram kao neku opasnu materiju, barem nista opasnije od struje oko svecica, struje u kuci, i slicnih stvari.
                          znam ja da su tvoje intencije kulturne, ali i da ovaj forum okuplja ljude znatno veceg kapaciteta od proseka.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141

OVO SA RERNOM I BATERIJAMA JE EXTRA
                            na mom autu pise krupnim slovima na nekoliko jezika- PAZNJA ne guraj ruke u ventilator dok motor radi.

pise u uputstvu takodje, i ne ne lezite ispod tockova auta jer moze da vas pregazi.

ima jos, ali i ovo je dovoljno.
                            ah da, auto je namenjen prevashodno americkom trzistu.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

kao neko ko vise od 20 godina koristi LPG smatram da imam dovoljno iskustva da uz minimalnu paznju gas ne tretiram kao
                              znam ja da su tvoje intencije kulturne, ali i da ovaj forum okuplja ljude znatno veceg kapaciteta od proseka.
                              Prvo mene uopšte ne zanima tvoje iskustvo i ne sekiram se za tebe. Ja samo pokušavam da ti kažem da ne meriš sve po tvom iskustvu. Ja se brinem šta će ko uraditi ako nema tvoje iskustvo.

E tvrdoglav si da ne kažem ko šta Ovaj forum, bar ovaj deo foruma okuplja mnogo više ljudi koje ti ne vidiš jer nećeš da baciš pogled na ono što stalno ukazujem. Levo broj poruka, desno broj pročitanih. Ili ti misliš da svi mi koji pišemo čitamo to po jedno deset puta da bi se sebi divili???

Ovaj forum okuplja sve ljude, u većini pišu samo oni koji se više razumeju. Čitaju svi a njih je više. Pišu samo registrovani, gosti samo čitaju. Ja stvarno ne znam kako bih to više i bolje objasnio

Evo morao sam da izadjem da vidim broj. 73 poruke od kojih 15 zadnjih beskorisnih, PROČITANO 1250 PUTA.
                              Stavrno smo iznad proseka ako nam treba 1250 puta da pročitamo 73 poruke.....

Ovaj forum nije napravljen da bude samo za odredjeni broj ljudi koji se razumu u materiju, nevezano za koji se segment automobila radi.
                              Ajde baci poslednju pa da završimo, ovo nije cilj foruma.

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141

Ajde baci poslednju pa da završimo, ovo nije cilj foruma.
                                mislmi da previse brines oko slucajnih prolaznika.
                                evo, kraj.
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X