BRC plinski uredjaji?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • to je to
    CBC Član
    • 04.04.2005
    • 62

Originally posted by brick
    ili taj Golf GTI ima karburator ili je neko ugradio fals prekidac u plinskom sistemu, ali sto da se kvari utisak koji imas
    bez sale, injection sistemi se uvek pale na benzin i nemaju rucno prebacivanje na plin, sve radi automatski dok stariji karburatorski imaju tu manuelnu kontrolu uz srednji polozaj za prelazni rezim rada.

dovitljivost nasih "majstora" je beskonacna

Samo da se umesam.

Imam AUDI 80 1,8 E KA glava direktno ubrizgavanje nema kompjuter, ugradjen LANDI RENZO i imam rucno prebacivanje na plin i nije nikakva budzevina mogu da ga palim odma na plin, ugradjeno sve u Beogradu.
    nista meni ovde nije jasno

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Imam AUDI 80 1,8 E KA glava direktno ubrizgavanje
      niti taj AUdi ima ikakve veze sa direktnim ubrizgavanjem (a koje je izmislljeno tek 1997.godine od strane Micubisija kao prvi auto na svetu)...

i imam rucno prebacivanje na plin i nije nikakva budzevina mogu da ga palim odma na plin, ugradjeno sve u Beogradu.
      niti je proizvodjac originalnog uredjaja za gas smislio takvu budzevinu.

SVAKI uradjaj mora obavezno da ima mogucnost da odmah pali na plin, jer to zahteva standard i zakon (ECE R67) a rucno prebacivanje ne postoji na ispravnom sistemu namenjenom ugradnji u auto sa ubrizgavanjem goriva ( a Audi konkretno ima K Jet i indirektno ubrizgavanje benzina pa spada u tu kategoriju obaveznog automatskog prekidaca, ili centraline sto bi rekli italijani u uputstvu).

ne sumnjam da je sve ugradjeno u Beogradu, mnogo je takvih uredjaja van propisa u autima ugradio ko je i kako stigao. i naravno, vlasnik nije kriv osim ako je insistirao na zaobliazenju tehnickih pravila i namerno trazio budjevinu stapaom i kanapom radi 20tak evra ustede, ako i toliko.

ako je tebi dobro da rucno prebacujes ono sto treba da bude automatski, sto da se kvari zadovoljstvo
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by to je to

dovitljivost nasih "majstora" je beskonacna
        Samo da se umesam.

Imam AUDI 80 1,8 E KA glava direktno ubrizgavanje nema kompjuter, ugradjen LANDI RENZO i imam rucno prebacivanje na plin i nije nikakva budzevina mogu da ga palim odma na plin, ugradjeno sve u Beogradu.
        Odlična preporuka, samo još navedi koji je servis tako uradio pa da se svi smejemo.

No tebi neće jednog dana biti smešno kad više ni na šta ne budeš mogao da ga upališ. Opcija da se pali na benzin a potom predje na gas nije izmišljena zato da se vozači zezaju nego zato što je to potrebno. Svaki serviser koji uradi drugačije, radi u korist štete mušterije.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• to je to
          CBC Član
          • 04.04.2005
          • 62

Imam AUDI 80 1,8 E KA glava direktno ubrizgavanje
          niti taj AUdi ima ikakve veze sa direktnim ubrizgavanjem (a koje je izmislljeno tek 1997.godine od strane Micubisija kao prvi auto na svetu)...

[quote:2fmxpjd9]i imam rucno prebacivanje na plin i nije nikakva budzevina mogu da ga palim odma na plin, ugradjeno sve u Beogradu.
          niti je proizvodjac originalnog uredjaja za gas smislio takvu budzevinu.

SVAKI uradjaj mora obavezno da ima mogucnost da odmah pali na plin, jer to zahteva standard i zakon (ECE R67) a rucno prebacivanje ne postoji na ispravnom sistemu namenjenom ugradnji u auto sa ubrizgavanjem goriva ( a Audi konkretno ima K Jet i indirektno ubrizgavanje benzina pa spada u tu kategoriju obaveznog automatskog prekidaca, ili centraline sto bi rekli italijani u uputstvu).

ne sumnjam da je sve ugradjeno u Beogradu, mnogo je takvih uredjaja van propisa u autima ugradio ko je i kako stigao. i naravno, vlasnik nije kriv osim ako je insistirao na zaobliazenju tehnickih pravila i namerno trazio budjevinu stapaom i kanapom radi 20tak evra ustede, ako i toliko.

ako je tebi dobro da rucno prebacujes ono sto treba da bude automatski, sto da se kvari zadovoljstvo [/quote:2fmxpjd9]

Dobro malo sam se pogresno izrazio ali me iritira kako se ophodite prema ljudima koji koji vas pitaju za savet, sto se tice kod mene nije nikakva budzevina palim ga normalno na benzin svaki dan i onda automacki prebacim na plin evo tako vec godinu dana i nisu mi se dizne zapusile. sto se tice majstora cisto da ukazem na Beograd imao sam problema sa ler gasom i bio sam kod svih vecih ( izvikanih- ishvaljenih) majstora i nijedan nije mogao da mi namesti ler gas da radi dobro.

za DORU:

Pogledajte svoje imejlove od pre pre 8-9 meseci pitao sam vas za pomoc oko ler gas nijednom mi niste odgovorili.

Ne kazem da niste strucni samo u praksi a u servisu drugacije pricate sa strankama

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141

palim ga normalno na benzin svaki dan i onda automacki prebacim na plin
            ovo jeste normalno, i tako i treba da radi.
            to je totalno suprotno prethnodnom postu, dobro je da je ovako kako je sada napisano.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• to je to
              CBC Član
              • 04.04.2005
              • 62

ma ok. samo coveku sa golfom nisi poverovao da moze i da se pali na plin odma veruj mi a ja to mogu i nije nikakva budzevina i nije me nista kostalo dodatno kao sto se spominje

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

[za DORU:

Pogledajte svoje imejlove od pre pre 8-9 meseci pitao sam vas za pomoc oko ler gas nijednom mi niste odgovorili.

Ne kazem da niste strucni samo u praksi a u servisu drugacije pricate sa strankama
                Pa sad, ovde ima tone mojih poruka. Gas je relativno prost za poznavaoce pa se sve svodi na par ili malo više pitanja na koja stalno odgovaram. Iako je to monotono, trudim se da ipak odgovorim iako znam da će sutra neko to isto pitati.
                Pošto sam živ čovek od krvi imesa kao i ostali i jednako me nervira isto što i ostale, desi mi se da mi ton možda bude neprimeren.
                Ako napišem uputstvo i stavim na vrh ovog foruma gde lepo piše kako se pali auto u zavisnosti od načinana koji troši benzin i to slabo ko normalno pročita, nekad kao sad možda moj ton deluje neprimereno (svako će naći adekvatnu reč za neprimereno).
                Iz tvoje poruke proističe da je paljenje auta na gas koji ima K glavu nešto sasvim normalno što nije, čak naprotiv, vrlo je opasno.

Ti si bio neprecizan a ja neprimeren. Ok, idemo dalje.

Drugo, isto tako dobijam tone mailova sa raznim pitanjima.
                Pošto preko dana radim i to većinom do kasno, odgovaram uveče na postove. Uglavnom su dva glavna razloga ako nekom ne odgovorim.

Prvi je što ne znam trenutan odgovor jer nemam sve podatke pa ostavim za kasnije i to možda zaboravim. Rešenje, postoji telefon, uvek se odazovem.
                Drugi razlog je ako neko postavi brdo pitanja na temu kako ovo ili ono a to je sve trebalo da mu objasni onaj što mu je ugradio gas il ida taj što je pitao pročita ovde neku temu ili na mom sajtu odakle je većinom uzeta adresa za mail.
                Ako bolje razmislim i na takva pitanaj u većini odgovorim.
                Večeras sam napisoa preko 20 mailova uglavnom slične tematike ali dovoljno različite da nema copi paste.
                Opet je rešenje telefon, uvek se odazovem.

Ljudi vas je hiljade ja sam sam.

Konkretno da bih pogledao tvoj mail morao bih znati adresu da procenim zašto ti nisam odgovorio. Ne verujem da je to sad uopšte bitno ali me zanima ona poslednaj rečenica. Nisam baš dobro razumeo, kako ja to pričam sa mušterijama uservisu? Osoran sam, derem se ili nešto još gore?

https.autogas.rs

Comment

• to je to
                  CBC Član
                  • 04.04.2005
                  • 62

Nesporazum: nisam vas naveo vec majstore u Beogradu konkretno kad odem iznesem problem svi mi kazu nema problema digni haubu sad cemo to caskom da napravimo pa kad vide pocnu da se vade da mi nije dobra struja ( ovo je u zargonu ) itd

Kad me vucete za jezik bio sam kod:

RASICA --- nista
                  KAR GAS kod sajma ---nista
                  kod MAKEDONCA na karaburmi ------nista
                  u ZARKOVU trzni centar trbovacka ------nista ta mi je rekao da na KA glavi stelujem gas ( strasno )

DINO GAS isto nista

svi samo pricaju ali nikako nisu mogli da mi nameste ler, samo da dodam da mi je sve bilo ispravno od instalacije (provereno kod DRASKA u Zemun Polju) novi kablovi, svecice, kapa, ruka, paljenjesve novo motor u odlicnom stanju.
                  ZAO MI JE AKO SAM NEKOG PROZVANOG UVREDIO

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

pa jel ti namestio neko, i kakvi su problemi sa ler gasom?
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Nesporazum: nisam vas naveo vec majstore u Beogradu konkretno kad odem iznesem problem svi mi kazu nema problema digni haubu sad cemo to caskom da napravimo pa kad vide pocnu da se vade da mi nije dobra struja ( ovo je u zargonu ) itd

Očigledno je da ću i ja morati da pročitam ono što sam napisao u reč urednika Ako se ono "vučete" odnosi na mene nema persiranja, ovde smo svi isti i drugovi, nekad nadrndani nekad ne ) Ako si mislio na množinu onda ništa ali sam ja uvek da se naglasi ko je kakav u poslu. Zato sam pitao poslednju rečenicu, shvatio sam da o meni pričaš.

U reči urednika piše da ne odgovoriš odmah ako misliš da nećeš lepo odgovoriti, zato moram i ja pročitati šta sam _sam_ napisao

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Samo da se umesam.

RASICA --- nista
                        KAR GAS kod sajma ---nista
                        kod MAKEDONCA na karaburmi ------nista
                        u ZARKOVU trzni centar trbovacka ------nista ta mi je rekao da na KA glavi stelujem gas ( strasno )

DINO GAS isto nista

Poshto sam prozvan imam pravo na repliku.

Tako ugradjene uredjaje niti shtelujem niti pokushavam da shtelujem. To shto si dobi NISHTA je zato shto em imash uredjaj koji ne radim em ga imash ugradjeno onako akko ne treba.

Uostalom ugradio si ga u Beogradu i problem treba da ti reshi majstor koji je ugradjivao gas a ne bilo ko drugi. Ako nezna kako da reshi problem, to je vec neshto drugo, mada ce ti svaki krshten majstor reci razlog zashto se kod K jetronica javlja "oscilirajuci" ler dok auto radi na gasu.
                        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• to je to
                          CBC Član
                          • 04.04.2005
                          • 62

Originally posted by zoranbg
                          pa jel ti namestio neko, i kakvi su problemi sa ler gasom?
                          SAM
                          Ma Zoki kad provedes 10 sati u kolima dnevno sazivis se sa njima imam osecaj da plin prolazi kroz mene

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141

ma ok. samo coveku sa golfom nisi poverovao da moze i da se pali na plin odma veruj mi a ja to mogu i nije nikakva budzevina i nije me nista kostalo dodatno kao sto se spominje
                            ne. samo kazem da automatski ne sme da se odmah pali na plin, vec automatika radi tako da pali auto na benzin i kada se dostigne preprogramirani kriterijumj prebacuje oper automatski na plin. takodje po gasenju motora automatski prebacuje na benzin.

svaki gasni sistem ima opciju back up-a, i moze da se upali direktno na plin za slucaj recimo da se ostane bez benzina. ali to nije regularni rad automatike i mora posebno da se pritisne jedno dugme pre nego sto se da kontakt preko brave itd.

to je za one koji dodju do tog viseg nivoa upotrebe centraline a koja nije potrebna za svakodnevnu voznju.
                            nesporazum ?
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• to je to
                              CBC Član
                              • 04.04.2005
                              • 62

Hvala na odgovoru

Sad radi kako treba i nediram nista

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

svaki gasni sistem ima opciju back up-a, i moze da se upali direktno na plin za slucaj recimo da se ostane bez benzina. ali to nije regularni rad automatike i mora posebno da se pritisne jedno dugme pre nego sto se da kontakt preko brave itd.

to je za one koji dodju do tog viseg nivoa upotrebe centraline a koja nije potrebna za svakodnevnu voznju.
                                nesporazum ?
                                Lovato je to namerno ostavio kao skrivenu opciju i to služi smo u krajnjoj nuždi ali to nije nestanak benzina. U tom slučaju vožnja taksijem do pumpe i kupovina benzina sa sve kanticom ispada mnogo jeftinija nego zamena pumpe koja crkne jer se auto vozi na gas a pumpa radi na prazno.

Drugi proizvodjači mogućnost paljenaj direktno na gas imaju kao mali tasterčić ili kao normalnu opciju na prekidaču. [/b]

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X