Plin, za i protiv

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ivvan
    Moderator
    • 29.09.2004
    • 1574
    • Nis
    • SAAB 9000

Znaci bas kako sam i mislio hvala

Sad mi ostaje samo da vidim u kakvom su stanju da odlucim i da skupljam pare za plin(turbo)

Pozdrav

P.S. da li je cena za ladu nivu na sajtu data za karburatorsku verziju ili onu sa ubrizgavanjem
    Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Originally posted by Ivvan
      Znaci bas kako sam i mislio hvala

P.S. da li je cena za ladu nivu na sajtu data za karburatorsku verziju ili onu sa ubrizgavanjem
      Karburatori levo injection desno Daklem da. Ako je boca gore onda je manja cena.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Ivvan
        Moderator
        • 29.09.2004
        • 1574
        • Nis
        • SAAB 9000

tek sad vidim koliko nevidim lepo pise ne znam u sta sm gledao

U svakom slucaju u skorijoj buducnosti dolazim u NS ,a sa cim to i nije bitno

Pozdrav
        Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• Heinz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 1027
          • Beograd, Voždovac
          • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by Dora
          Ne znam da li znaš kako radi karburator a radi na istom principu na koji radi i auto na gas. Motor potpritiskom izvlači gorivo iz karburatora ili isparivača, zavisi šta mu se podmetne. Nema benzina pod pritiskom a nema ni gasa pod pritiskom.
          Hm, opet meni nešto nije jasno Moguće da je zbog Nove Godine

Kada se skine filter i poklopac filtera za vazduh, motor neće da radi na plin a hoće na benzin. Da je motoru svejedno kao što kažeš onda bi trebao da radi? U čemu je fora, pošto motor vazduh dobija kroz filter za vazduh, zbog čega neće da radi na gas kada je skinut poklopac?
          Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by Heinz
            Originally posted by Dora
            Ne znam da li znaš kako radi karburator a radi na istom principu na koji radi i auto na gas. Motor potpritiskom izvlači gorivo iz karburatora ili isparivača, zavisi šta mu se podmetne. Nema benzina pod pritiskom a nema ni gasa pod pritiskom.
            Hm, opet meni nešto nije jasno Moguće da je zbog Nove Godine

Kada se skine filter i poklopac filtera za vazduh, motor neće da radi na plin a hoće na benzin. Da je motoru svejedno kao što kažeš onda bi trebao da radi? U čemu je fora, pošto motor vazduh dobija kroz filter za vazduh, zbog čega neće da radi na gas kada je skinut poklopac?
            Razlika je u tome što je karburator konstruisan da radi sa benzinom i sve dizne i difuzori su prilagodjeni tome. Motor na benzin isto tako en radi kako treba kad nema filtera samo se to ne primeti tako jako na leru. Probaj da poteraš krug oko zgrade kad skineš filter pa će ti biti jasno. Gas je doktor za motore i ako nešto nije u redu onda će greška biti puta dva ili tri. Mikser koji meša vazduh i gas se nalaze iznad karburatora i ako nema filtera dobija preveliku količinu vazduha i zato ne može da radi, mada i ovo nije pravilo, zavisi od motora i karburatora, ne mislim na ispravnost nego na model. Benzin i vazduh se mešaju niže u karburatoru.

Tu vlada veće strujanje vazduha pa može bolje da e dozira i izmeša u odnosu kad je mikser iznad karburatora.

Sa filterom na mestu gde treba su uslovi jednaki pa zato i radi jednako. Isto tako iz tog razloga će se osetiti promena snage ili potrošnje ako ej filter previše prljav ili ako se stavi neki sportski koji i nije filter.

Čuvena rečenica "pa radi mi na benzin" pada u vodu kad se prikopča na aparat, onda se utvrdi kako radi

https.autogas.rs

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Juhuuu
              Vredi pročitati da se vidi šta je bilo kad je bilo a prvu inicijalnui poruku naročito. Stalno jedno isto Na prethodnoj stranici Boost kaže video je 400 poruka...
              Prva poruka ovog foruma je bila 04.10.2004

https.autogas.rs

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Sada sam video i procitao sve izpocetka, cisto da se podsetim sta je tu svega bilo... Imam i nesto da dodam, odnosno neko moje zapazanje... Kao sto znate imam dva auta i oba su na plin, jedan je karburator a drugi je mpi... Sto se karburatora tice, tu se oseca vise nedostatak snage nego na mpi loveco pro i sto je najzanimljivije, na nisanu sa karburatorom mozes i sa kilometar da pogodis da se vozi na plin zbog karakteristicnog mirisa a sto se Fiata tice, na pocetku nisam mogao da verujem, cak sam i drugove pitao da li sta osecaju i odgovor je negativan. Jednostavno na Fiatu sa loveco pro sistemom nema nikakvog karakteristicnog mirisa sagorelog plina, cak sam zabijao nos u auspuh i nista, bukvalno ne mozete da pogodite da auto radi na gas... Extra!!! Doduse tek sam ga skoro ugradio, videcu sta ce biti leti... I sada je postala tacna ona Brickova teorija da ne treba da se oseca kod dobro ugradjenih sistema, tada mu nisam verovao kada je to rekao a sada sam se licno uverio da sam bio u zabludi kao i ostali koji su mislili da gas mora da ima karakteristican miris....
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Stilo
                  CBC Član
                  • 23.11.2005
                  • 25
                  • Split, HR

Evo potvrda i od mene da se na Fiatu ne može prepoznati da li radi na plin.
                  Prijatelj mi nije vjerovao pa sam ga ja držao na 4000 RPM-a a on mirisao kod auspuha i ništa.
                  Auto je u potpisu a sistem sekvent Autronic.
                  Stilo 1.2 16V

Comment

• zoranc
                    CBC Senator XXL
                    • 31.03.2005
                    • 1313
                    • Beograd
                    • AR 147

Nisam se ni jednog trenutka dvoumio za ugradnju plina. Išla je diskusija na sezamu, čovek lepo objasnio prednosti i mane tako da već četiri godine vozim na plin. Jedino što ne mogu da mu oprostim što se nije ranije pojavio, a imao je tehničke mogućnosti i to bolje nego sada pa sam stukao 60000km na bezin i sada pokušavam da nekako od njega to refundiram
                    Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

E to je meni najzalije... Predjoh stotine hiljada kilometara na benzin sa tvrdoglavom mislju da plin nije za mene itd... Strasno...
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
                      X