Detonacije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Detonacije

Renault Laguna 1.8i RT, multipoint, lovato lov eco pro, toro boca ugradjeno kod Ivana T.

Prvih 20.000km bilo je sve savrseno. U zadnje vreme pocele su detonacije. Oterao sam je u servis kod Ivana i prestelovali su je i rekli mi da zamenim kablove i svecice. Zamenio sam i jedno i drugo ali detonacije (proredjene) su i dalje aktuelne. Detonacije se najcesce dogadjaju (99%) kada je auto u npr. drugoj s malom brzinom pa mu das gas da podje brze (uf kako objasnih ovo).

Interesujeme moguci uzroci ove pojave sobzirom da su i svecice i kablovi novi.

P.S. Na benzinu se ponasa OK znaci radi stabilno i ravnomerno sa dobrim ubrzanjima.
    https://t.me/pump_upp
  • TAZZ
    Banovan
    • 30.05.2005
    • 1409
    • NBGD,SERBIA

Patidji opet kod Ivana...

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Mislim da ces problem lakse resiti u servisu nego ovako. Detonacija?

Ko papagaji:

1. Siromasna smesa (imas Loveco, znaci nije siromasna)

2. Losa varnica

Ti sad kazes ali novi su kablovi i svecice, a ja kazem Varnica. Znaci u servis koji ima osciloskop da ispita kakva je varnica. Mozda je jedna od bobina. Ti sad opet kazes, ali na benzinu je sve OK. Da, ali malo sutra.

Ajd, da ne duzim. U servis, bre.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• TAZZ
        Banovan
        • 30.05.2005
        • 1409
        • NBGD,SERBIA

Nikad Strucniji ODGOVOR...

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Pa, detonacije se nece resiti na forumu, kao neke druge stvari, vec u servisu, kada se ispita sta je uzrok.

Comment

• GTI 16V
            CBC Senator
            • 04.02.2005
            • 236
            • Beograd

Lepo receno ...

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

pa trebao je prvo da ispita ,da ne baca pare dzabe na svecice i kablove...bacio jedno 50 evra ?
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

Ko kaze da nije trebao da ispita?

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

da ispita.pre zamene kablova i svecica

EDIT: mozda je i gorivo lose..primetio sam par zadnjih tura,na razlicitim pumpama..probaj da promenis pumpu...neznam ni ja koju(onu kriogas na Pancevackom ,naprimer)....
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

E, to da li mu je receno da proveri celu struju pre kupovine pojedinacnih delova iste, to ce nam reci sam djukic
                    Kako rece IvanT, resava se to u servisu... Cini mi se da IvanT ima i osciloskop (i ume da ga koristi) ili sta je vec potrebno za taj experiment a ako nema, zna gde poslati coveka... bar se nadam
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• dranix
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 3079
                      • Antwerpen/Belgium
                      • Saab 9-3

A mozda i nece.
                      Niti je lambda sonda crkla preko noci niti se stvari desavaju tek onako na brzinu osim detonacija. Najbolje je da se pregleda sve. Nije to neki dugotrajan i skup posao.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

Originally posted by GTI 16V
                        Lepo receno ...
                        § 2. POTPISI CLANOVA CBC Foruma:

Ukoliko popunjavate mesto za Vas potpis, dozvoljena su MAKSIMALNO DVA REDA TEKSTA ili jedna slika i jedan red teksta, NIKAKO DVA REDA SLIKA.
                        Direktno reklamiranje Vase delatnosti preko potpisa je strogo zabranjeno! Svi potpisi sa ovakvom tematikom, a posebno onom koja je usmerena ka cistom profitu bilo kog clana, se tretiraju kao direktno reklamiranje u cilju ostvarenja profita! Za klasican vid reklamiranja pod okriljem CannonBall foruma PROCITAJTE OVAJ LINK. Potpisi clanova koji sadrze robote za ocitavanje/obavestavanje korisnicke IP adrese spadaju takodje u zabranjenu zonu, zbog odbojnosti koju stvaraju prosecnom korisniku interneta.
                        Svaki potpis clana CBC Foruma ce biti momentalno uklonjen ukoliko se kosi sa ovim pravilima! U potpisu mozete imati BILO KOJI LINK, NE KOMERCIJALNU FRAZU i/ili NE KOMERCIJALNU SLIKU.
                        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                        11.04. 0:12 #2
                        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Cek bre IvaneT, pa bio sam u servisu kod tebe (cale bio). Promenili filter, nastelovali lov eco (kazu da je bio u katastrofi - rastelovan).
                          U tvom servisu su rekli caletu da promeni kablove i svecice. Ovo je za one koji misle da sam na svoju ruku kupovao delove i menjao. E sad posto auto nema razvodnu kapu, osim bobina neznam sta bih jos mogao da menjam.

Znaci detonacije nastaju npr. u drugoj kada ides sporo i krenes da ubrzavas (das jaci gas). Dobro u svakom slucaju nebezim od servisa samo mi je zence u 9 mesecu pa nemogu da se svrckam. Cim uhvatim vreme idem kod Ivana da ga davim

P.S.
                          Citroen XM, 2.0i sa necim sto lici na lovato (prekidac nije lovato a isparivac jeste). Cupao sam motor, radio svasta s njim i opet nikad nisam doziveo ni jednu detonaciju. Hebi ga ko me tero da kupim reso umesto auta...
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• BOOST
                            Founder - Admin od Začetka
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

Zvuchi kao da je crevo do MAP senzora osteceno ili spalo???
                            Kad vozish na idle speed i lupish po gasu vacuum se promeni i paljenje takodje treba da proprati to.
                            Naime, u trenutku davanja gasa paljenje treba da vuche na trenutak na kasnije da bi motor sto elastichnije prihvatio novi rezim da bi se optimisalo prema MAPu... posto kazesh da imash bobine koje su direktno vezane sa svecicama imash dakle i MAP senzor.
                            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                            move your mind

Comment

• *IvanT*
                              CBC Senator XXL
                              • 30.01.2005
                              • 3234
                              • Srbija, Beograd, Kara

U tvom servisu su rekli caletu da promeni kablove i svecice.
                              Djuka, nikada ne kazem coveku (osim ako osciloskopom ne utvrdim) "promeni kablove i svecice", vec "prekontrolisite sve sto se tice varnice i po potrebi zamenite", tako da....

U svakom slucaju problem postoji, a po tvom opisu nije do gasa, vec do motora. Sta je problem, nezna se.

Comment

Working...
                              X