Pumpe koje toce CNG

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dragan
    CBC Veteran
    • 18.09.2005
    • 184
    • U blizini Novog Sada

J....a, ti Italijani stalno izmisljaju nove nazive za goriva .Nisam prevodilac sa talijanskog jezika, a i vi trazite dlaku u jajetu.Poenta je u razlici u ceni izmedju cng i ostaih goriva.

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Pa bas u tome i JESTE poenta sto se najvise isplati voziti neki moderniji dizel ukoliko neko ne vozi enormnu kilometrazu 100k+ godisnje pa cak i onda.
      Da se razumemo da se meni licno iz nekih drugih razloga isplati da vozim na LPG ali kad bi bile samo malo drugacije okolnosti a ovako tezak auto dizel je zakon sto se cene po km tice i bez kurcolomije oko dodatne tezine i prostora za bocu, atesta, specijalnih majstora od kojih su retki dobri, cene gasne opreme i slicnih stvarcica.
      Grozim se kad neko pokusava da kaze da se nesto isplati tek onako za dzabe. Nema niti ce ikad biti mesa bez kostiju.
      Budite samo oprezni da vam pametnjakovici ne uvedu jos i godisnju taksu za gas kao sto je ovde. Samo dok docuju da se to negde "uspesno" radi.
      Ne zaboravite da nigde nema da je cena energenasa ista za kucnu upotrebu i za saobracaj a to je u Srbiji trenutno tako. Ima nacina da se to i regulise. I cena avionskog kerozina je manja od cene vode ali se zato ne moze dobiti ni gram van kontrole. Sto bi nam lepo radili kotlovi za grejanje kad bi to tek tako moglo.
      Treba biti veoma, veoma, oprezan u vezi kampanje oko CNG jer vlada obicno nikad nista znacajno ne uradi za obicnog coveka. Lepo je to sto akcija postoji ali se ja ne bi zaletao a posebno ne na primamljivu cenu. Takve su stvari podlozne promenama preko noci.
      Sto se tice gore navedenih cena to je isto kao babe i zabe. Jedne su po litru a druge po kilogramu. Ispravno je to ali mi bi sad trebali to i da preracunamo a to se uglavnom radi preko energetske vrednosti ili preko komparacije sta se koliko trosi po km. Malo komplikovano, a? Naravno da znaju i vrapci da je metan kao naprostiji ugljovodonik i najjevtiniji. Da nije ovoliko nezgodan za primenu bio bi skoro dzabe.

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ti Italijani stalno izmisljaju nove nazive za goriva
        pa ne znam, gasolio je decenije stara re? koja ozna?ava dizel u italijanskom.

@206, moj NIS ?
        kamo sre?e da je baš moj
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• ganenis
          CBC Početnik
          • 28.07.2012
          • 1
          • Nis

Odg: Pumpe koje toce CNG

Originally posted by nikola_VUK View Post
          Bilo je vec price o tome ali posto sam sad saznao reko da podelim. Drug mi je pokazivao treba 5 pumpi da se otvore u Srbiji.
          Pozdrav iz Nisa.Ja sam se od skoro zaposlio na jednoj pumpi u nisu koja ima sve instalirano za rad sa CNG-om. Dve pumpe su za vozila i jedna za kamione i cisterne. Ceka se samo prikljucak na EDB mrzu (sve je placeno) ali "nasa posla"..neko ocito nema sluha..

Comment

• speedplus
            RIP Bio nam je drug!
            • 15.01.2007
            • 2419
            • LAZAREVAC

Otvorena je još jedna nova pumpa za utiskivanje metan-a(KPG-a), ovog puta u Jagodiniu neposrednoj blizini auto-puta.Ulica Italijanska u industrijskoj zoni https://www.google.rs/maps/dir/44.00...21.2599292,14z

Poseduje četri točiona mesta i predviđena je i za utiskivanje/točenje Metana i u teška komercijalna vozila i autobuse

Comment

• chiki
              CBC Veteran
              • 19.04.2006
              • 158
              • Beograd

AR 159 1.8 TBI
              C3 1.4i GNV

Comment

• campi
                CBC Veteran
                • 11.06.2005
                • 169
                • Srbija

Otvoreno tociono mesto CNG-a u Zarkovu Beograd na NIS-ovoj pumpi u Trgovackoj ulici (smer ka gradu)

Sent from my E2105 using Tapatalk

Comment

• chiki
                  CBC Veteran
                  • 19.04.2006
                  • 158
                  • Beograd

Indjija, Save Kovacevica bb - prakticno u Industrijskoj zoni kod drugog pružnog prelaza. Ulica je paralelna sa prugom, prva prema auto putu.
                  Originally posted by chiki View Post
                  AR 159 1.8 TBI
                  C3 1.4i GNV

Comment

Working...
                  X