ATEST

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Max Rockatansky
    CBC Član
    • 09.07.2006
    • 10

atest

Ja sam ceo posao zavrsio za 20-ak dana. Sad sam MNOGO BEZBEDNIJI ZA SAOBRACAJ

Comment

• Calimero
      CBC Član
      • 09.07.2007
      • 13
      • Novi Sad

Da li bi neko bio ljubazan da objasni kako ide procedura za uput za atest - konkretno za Novi Sad? Koliko sam shvatio, treba mi fotokopija atesta od boce i uplata na ziro racun ~1150 din (to cu valjda tamo naci na oglasnim tablama u SUP-u). Interesuje me da li je potrebna molba koju pojedini clanovi spominju da su im trazili?
      Da li se uput dobija na licu mesta i na kom salteru se ceka? Pitam posto bih to probao da odradim ujutru pa da u sredu idem na atest na Masinski fakultet.

Hvala.

Comment

• Predraquez
        CBC Član
        • 21.01.2007
        • 27
        • Beograd
        • Smart ForFour 1.3

Pozdrav!

Mene interesuje da li pri atestu ispituju prebacivanje goriva sa gasa na benzin?
        Odnosno da li i instalacija benzina treba da bude u odlicnom stanju?

Problem mi je sto kola maltene iskljucivo vozim na gas (venturi, karburator) i do sad se karburatorski deo za benzin zapusio. Radi on na benzin pri voznji ali cim stanem moram da izvucem saug da se ne bi ugasio.

Sredicu ja i to ali su mi registracija i atest jako blizu pa da znam sta sve treba da sredim unapred.

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Niko ni ne trazi da upalis motor prilikom atesta. Oni ispituju kvalitet (kao bezbednost) ugradjene instalacije, a ne kvalitet rada motora.
          Mozes i da ga doguras na atest i da prodjes
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Timothy Leary
            CBC Senator XXL
            • 23.04.2006
            • 439
            • Beograd

aj sad da ne idemo u krajnost....
            moras da omogucis da auto radi na gasu da bi se proverila zaptivenost instalacije, kako radi na benzinu nije vazno

Comment

• Davor
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2005
              • 498
              • Novi Sad

Originally posted by prolupator
              Niko ni ne trazi da upalis motor prilikom atesta. Oni ispituju kvalitet (kao bezbednost) ugradjene instalacije, a ne kvalitet rada motora.
              Mozes i da ga doguras na atest i da prodjes
              Itekako traze,studiram masinstvo u NS-u i na smeru motori i vozila i svake srede svaki auto se upali i sa sapunicom se gledaju svi spojevi,od mesta gde se puni do isparivaca.

@Calimero
              Nije potrebna nikakva molba,bitno je da imas kopiju saobracajne i uput za atest.
              Imas detaljno na vratima za atest vozila sve sta ti treba.

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Meni dali atest uz ugasen motor....
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Davor
                  CBC Senator XXL
                  • 02.03.2005
                  • 498
                  • Novi Sad

Ovde mora biti upaljen motor,po meni ajd vec kad se daju tolike pare za atest i nek su stvarno proveri da li je sve u redu,ali sve u svemu neka ga ima pa milicija nek nekog drugog cima za atest a ne nas.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Originally posted by Davor
                    Itekako traze,studiram masinstvo u NS-u i na smeru motori i vozila i svake srede svaki auto se upali i sa sapunicom se gledaju svi spojevi,od mesta gde se puni do isparivaca.

@Calimero
                    Nije potrebna nikakva molba,bitno je da imas kopiju saobracajne i uput za atest.
                    Imas detaljno na vratima za atest vozila sve sta ti treba.
                    Kad je tako, zamolio bih te (ili nekog ko ih poznaje) da pitaš tamo te atestiraše da li ima neki pismen po pitanju majliranja i da se otvori jedna tema gde bi objasnili svoje postupke i naveli šta je bitno za atest i tako to.
                    Ja ?u svakako otvoriti jednu takvu temu i staviti neke sli?ice sa pitanjima, bilo bi lepo kad bi neko odovorio ko je kompetentan. Ako rade na Mašincu valjda imaju pristup internetu.
                    Poslednji primer, tri puta vrate ?oveka jer sapunica pokazuje da curi (ventilator razduva penu i meni) ali ja promenim cev da ?ovek bude miran i sondom pokažem da nema gasa, oni opet vrate. Panto pokloni im jednu sondu molim te...
                    Kako pregledaju postavljanje cevi odole, i tako neka pitanja, bio bih rad postaviti....

Isto važi za Timotija ili nekog iz ekipe. Ovako ima sijaset tema o atestiranju ili kako se ve? zove a ništa konkretno na jednom mestu.
                    Normalno ako su prozvani voljni za takav predlog.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Timothy Leary
                      CBC Senator XXL
                      • 23.04.2006
                      • 439
                      • Beograd

Koincidencija ili ne, ali bas danas sam pricao sa Pantom o tome(nisam zaboravio, secam se da smo pricali o tome kad smo bili u esonu, ali zbog faxa nisam imao vremena).Tu je i on znam da prati temu, a sad su i meni prosle obaveze pa ce neko vec nesto napisati...

Comment

• Davor
                        CBC Senator XXL
                        • 02.03.2005
                        • 498
                        • Novi Sad

@Dora

Otvoreno da vam kazem pristup internetu imaju (naravno),ali da se cimaju sa predlozima sigurno ne bi hteli jer i ovako imaju posla preko glave(svake srede je tolika guzva ispred atesta kao da ga dzabe dele),a drugim danima idu u okolna mesta gde vrse atest(Kikinda,Sremska Mitrovica ..).
                        Licno sam par puta pogledao kompletno atestiranje auta,i prvo uzmu dokumentaciju vasu i po redu bivate prozvani,pa onda se upali auto i gledaju se svi spojevi,zatim se popisuje broj boce,isparivaca((mislim da se nista vise ne popisuje ali nisam siguran,nisam bas mogao toliko da zabijam nos ),nakon toga ako je u redu kazu vam da cete dobiti potvrdu za najvise 5 radnih dana i to je to,ako nesto nije u redu onda se vracate za 7 dana da se opet pregleda to sto nije valjalo i ako je sad u redu dobijate za par dana potvrdu i sa njom idete u SUP i ponovo na vanredni tehnicki pa opet u SUP da vam udare pecat i u saobracajnu.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Ok, shvatam, to je bio apel i za ostale koji ih poznaju da im neko javi da se ovde vode diskusije o njihovom poslu.
                          Mislim da je ovaj forum zaslužio par minuta pažnje na dan ?isto da se reše neke neoumice.
                          Truba mi je da ih pljuckam ako niko nema sa druge strane da kaže tako je ili nije.
                          Možda sam u pravu pa ih je blam da se pojave ili stvarno nemaju vremena, treba to sve pregledati...

https.autogas.rs

Comment

• alexa05
                            CBC Senator XXL
                            • 23.07.2006
                            • 1769
                            • Smederevo
                            • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Ma nemaju vremena, samo to je u pitanju i nista drugo!

Al' kad bi se zezali...

P.S. Mom ortaku su ovde u SD-u, ne znam tacno koja ekipa dolazi i radi atest, trazili cak i neku fizicku pregradu-nesto kao protivpozarni zid pretpostavljam, izmedju auspuha i gasne instalacije za utakanje koji su inace smesteni na sasvim suprotnim stranama vozila. Ja do sada takvo nesto nisam video ni na jednom vozilu sa pogonom na LPG ali laicki gledano izgleda mi kao teska glupost s'obzirom da nisu blizi od metar.
                            EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Calimero
                              CBC Član
                              • 09.07.2007
                              • 13
                              • Novi Sad

Evo, posto sam pre neki dan pitao oko procedure za uput na atest u Novom Sadu - da prenesem sta sve tacno treba posto sam i to prosao.

Za uput su potrebni fotokopija licne karte, saobracajne dozvole i atesta boce i mora vlasnik vozila licno da dodje po uput. Potrebna je i molba ali ne treba nista da se "priprema kod kuce" vec vam tamo daju obrazac u koji upisete podatke. Uplacuje se iznos od 1210din - broj ziro racuna nalazi se na kucici dezurnog policajca. Ceka se na drugom spratu, ispred sobe 8, i kazu da je uvek prilicna guzva - ja sam cekao nekih 2 sata.
                              Juce sam odradio i atest na Masinskom fakultetu. Potrebni su: uput iz SUP-a, fotokopija saobracajne dozvole i fotokopija atesta boce. Papiri od isparivaca nisu neophodni. Uplacuje se iznos od 3202din. Guzva je poprilicna - ja sam dosao oko pola 8 i bio sam 39. na redu. Dosao sam na red oko pola 12. Mogu vam reci da veliki broj vozila nije prosao atest tj. ispitivaci su imali puno primedbi. Procedura je da vam prvo pregledaju bocu - znaci, da li podaci na papiru odgovaraju plocici na boci, da li je ventil odgovarajuci, namazu sapunicom spojeve i sa ogledalcem gledaju da li curi plin. Ponekom namazu i prikljucak za punjenje plina. Potom "prelaze" napred - tj. pregledaju raspored instalacije i na kraju traze da se upali auto i prebaci na plin i tada opet mazu sapunicom potrebne spojeve na instalaciji. Ako je sve ok, sveukupno traje nekih 5 minuta.
                              Atest cu ici da pokupim licno u ponedeljak (uobicajeno je da salju postom ali na zahtev se moze i licno podici). Postoji i mogucnost dobijanja atesta isti dan (naravno, ako vozilo prodje atest) i to se placa dodatnih 1602din.

E sad - moje pitanje je sta dalje kada se dobije atest posto bih hteo da zavrsim celu pricu. Da li je potrebno ici na vanredni tehnicki pregled pa posle u SUP - neko je, cini mi se, napisao da je isao direktno u SUP i tamo su mu lupili pecat u saobracajnu. Sta je potrebno da se plati u SUP-u - da li opet neka taksa ili sta vec (da bi se dobio pecat)? Da li postoji varijanta da mora nova saobracajna? Nisam siguran, ali cini mi se da je momak koji mi je uveo auto u zapisnik prilikom atesta upisao drugaciju tezinu praznog vozila tj. vecu - bar koliko sam uspeo da vidim sa druge strane stola. Da li to znaci da cu morati da menjam saobracajnu? I da li i tu ide neka taksa ili samo saobracajna - mislim da je nekih 300-400 dinara.

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

U Novom Sadu ovaj poslednji korak za sada nij potreban. Kad budeš išao na slede?i tehni?ki u vezi registracije pokažeš atest pa ?e upisati u saobra?ajnu kasnije u SUP-u.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X