Signal mozes da nemaestis da nedodje direktno na rele, vec da pomocu kondensatora nadjes vrednos koliko dugo da bude pod naponom pa da okine. Verujem da je malo experimentisanja u pitanju, ali mislim da ti to volis
ali pominjao si varijantu da neki dodatni relej prati broj obrtaja. ja bih hteo da kada ukljucim A/C i krene postojeci time delay relej on okine LH jedinicu i aux ventilator, onda posle 1,50 do 2 sekunde posalje signal LH a LH digne obrtaje na leru sa 875 na 975 pa se tek tada preko tog ekstra rpm releja posalje 12v na kvacilo posle jos 1 sekunde.
sada, po ukljucenju A/C nakon 10sekundi se istovremeno ukljuci kvacilo, ventilator (povuce oko 0,5 kW struje) i posalje signal u LH. dok LH ne shvati, posalje IAC signal i pocne da dize obrtaje dogodi se da obrtaji usled opterecenja padnu na oko 800 rpm.
hteo bih da izbegnem to naglo opterecenje i da prvo dignem preko LH rpm na leru pa tek onda aktiviram kvacilo. to onaj Saab relej ne omogucava ako sam dobro protumacio oba linka koja si dao.
[/quote]
Comment