Novost na nasem trzistu je ugradnja plina u skutere i motore do 20KW sa reduktorom koji nema vodeno grejanje nego radi na principu kapilarnog rasprskavanja GPL-a u gasnu fazu.
Ranko ovo Lovato radi na trzishtu Evrope vec 20 godina.
Ja sam lichno konvertovao 2 (dva) vanbrodska motora sa takvim isparivachima. Mozeh ih videti u marini na Karaburmi.
Ne mora da znaci da ako su razliciti imaju mnogo razlicite karakteristike. Cesto razlicita logika resavanja problema dovodi do istog rezultata. Sta je sta se verovatno vidi i na oko ali je retko ko video sve te sisteme uzivo pa je to problem. Vidi se brate sta je sigracka a sta machina. Kad uzmemo jos u obzir cenu pa da li ima sevisa sa opremom. Sve je vazno. Ne vredi vise srafciger puno. To samo znaci da dolazi kraj kucnih majstora.
Danas sam na ugradnju plina primio chovu koji je doneo svoj uredjaj (prednji kit)
Inache to ne praktikujem, ali on kaze kit je kupljen u Italiji i LOVATO je. Uglavnom to bude neka Bugarska varijanta, pa mu ja to i kazem. Medjutim iznese chovek kutiju iz auta, poprilichno staru i prashnjavu i kaze:
"nishta ne brini! Ja sam lichno kupio uredjaj pre 25 godina u Trstu. Skoro sam ga nashao u podrumu pa ajd` da ga ugradim"
Ovo vam kazem zbog tvrdnji kolega iz BRC-a da na Lovato isparivachima rdja zadnji poklopac na membrani visokog pritiska!
Evo i par slichica uredjaja starog 25 godina!!! Mig
Ali kazu da se menjaju navodno na 60k. Ni to ne verujem. Nije ni neki stos da stvari traju vecno dosadi jedno te isto
Naše gorivo je lošeg kvaliteta, i pored filtera uvek prodje svašta pa je isparivač poprilično prljav kad se otvori na nekih 50 do 60 hiljada Km.
Kad se već otvori membrane se ne vraćaju nazad. Trošak je minoran naspram uštede do tada i novog isparivača od tada
Stanje ventila je ovakvo jer je bio namontiran na toro rezervoaru ispod automobila (Aleko).
Problem je bio u tome shto je na slavinici koja zatvara izlaz gasa iz boce cureo plin.
Razlog:
Dihtovanje izmedju slavinice i tela multiventila je kod BRC-a izvedeno sa aluminijumskom podloshkom, koja se za period od oko 12 meseci poprilichno
"oshtetila" (so je uchinila svoje, ventil nije bio zashticen) i eto problema!
A evo i par slichica BRC multiventila koji se ugradjuju u "ovlashcenim" BRC servisima.
Gde li se zadenuo sigurnosni ventil nadpritiska?
To je model koji je mom komšiji dve ulice dalje zadavao glavobolju, onaj što "glavi" ne može da sastavi mesec dan a da ga ne vadi napolje.
Ostao mu još jedan komad srećom po njega a....
A evo i par slichica BRC multiventila koji se ugradjuju u "ovlashcenim" BRC servisima.
Gde li se zadenuo sigurnosni ventil nadpritiska?
To je model koji je mom komšiji dve ulice dalje zadavao glavobolju, onaj što "glavi" ne može da sastavi mesec dan a da ga ne vadi napolje.
Ostao mu još jedan komad srećom po njega a....
Comment