A sto lepo ne imenujes te servise.
Jedan od "ovlascenih" je tkz BRC-Alex servis, Sve je "orginal" iz Bugarske.
Skoro ga neki taksisti prebili.
AlexBRC je na zvanichnom BRC sajtu ovlasceni distrubetr za podruchije Bugarske i SCG. BRC nazolost i dalje proizvodi multiventile koji nemaju sigurnosni ventil i isti se ugradjuju u nashoj zemlji, mada je chak i nash prastari zakon iz 80-ih predvidjao da svaki multiventil ima i sigurnosni ventil nadpritiska.
Servise necu da imenujem jer su to moje kolege. Rade sa drugim brendom ali su ipak kolege i to nikako ne bi bilo profesionalno.
Kakav je njihov kvalitet ugradnje nije na meni da sudim.
Mushterija je mnogo pa i ovde na forumu ima njihovih i sve ce lagano isplivati na povrshinu.
Da li ovde na ovom postui ima nekoga koji je ugradio bilo koji sistem u svoj auto, i on iznese svoje pohvale ili ikritike, a ne neki,koji vade iz naftalina neke sisteme i prezentu ju ih bez argumenata. Znaci neka se jave zadovoljni ili nezadovoljni, clanovi kojima je ugradjen plinski uredjaj i navedu koji je sistem u pitanju koji majstor ili serviser mu je to ugradio i iznese svoje licno misljenje bilo ono pozitivno ili negativno,to bi bilo mnogo postenije,ja sam naveo,sistem,servisera,i moj komentar.ima ga na postu.
. Znaci neka se jave zadovoljni ili nezadovoljni, clanovi kojima je ugradjen plinski uredjaj i navedu koji je sistem u pitanju koji majstor ili serviser mu je to ugradio i iznese svoje licno misljenje bilo ono pozitivno ili negativno,to bi bilo mnogo postenije,ja sam naveo,sistem,servisera,i moj komentar.ima ga na postu.
Spaki, nisi se bunio kad je Ranko BRC rekao daje Lovato tehnički zaostao za BRC isparivačem, pa nemoj ni sada.
Imali su svojih akademskih par dana. Ovo nije nešto iz naftalina nego svakodnevnica sa kojom se mi srećemo svaki dan.
Mušteriaj nema pojma o opremi i ne treba da ima, servis treba da radi kako treba i sa opremom kojom treba.
Pošto ej to malo pobrkano u našoj zemlji pa je cena primarna stvar, normalno niska cena. Neki su se mudro dosetili kako će oboriti cenu i to na najgori mogući način tako što će uvaljivati svakojako djubre na ovo tržište.
Ovaj ventil iz naftalina kako ti kažeš je ovih dana masovno ugradjivan u vozila širom zemlje, nov sa sve kutijom. Cena mu je pristupačna, ali je zato protivzakonit, i pada na savest nesavesnih majstora koji jure zaradu po svaku cenu.
BRC servisi su dosta opljuvani još dok nisu bili zvanični BRC servisi i to od korisnika a ne od konkurencije kako bi možda pomislio. Sad preko noći neko prodaje maglu i gadja se EC normama a toga nema ni u tragovima i dalje.
Ovo je tema koju je pokrenuo jedan BRC serviser i sad ga nema da ovde pomogne ljudima savetom, da obrazloži svoju tvrdnju da mu rodjeni ventili ne valjaju tehnički a ugradjuej ih. Pročitaj koji ti ventil stoji u boci koju voziš.
Znači da je cilj bio reći da je Lovato loš, reklamirati BRC i nestati.
No to je kratkog daha bar na ovakvim forumima, ovde su svi zainteresovani jer većina ima gas u kolima. Svako iam svoje mišljnje i može da ga iznese.
Pojentaje da ima loših servisa i majstora koji ne znaju posao kako treba.
A strašno je kad neko svesno prodaje multiventil koji nema ništa od multiventila.
Kad neko nabroji sve najnovije EC norme i proizvode pa se hvali kako mušterije same zahtevaju da im ugradi lošiji i skuplji isparivač.
Spaki,
Ti si sam rekao da se ne razumes u gas. Zasto onda pokusavas da nam solis pamet. Tvoje misljenje si rekao i sad cuti. Tvoj BRC ti je super u sta ne sumljam ali nije svaki BRC kao tvoj i nije original.
Killaz,
Ne razumem kako to mislis da diskutuju korisnici o tehnickom aspektu svojih instalacija kad niko nije video dugu osim svoje. To da li dobro funkcionise ili ne ne zavisi samo od kvaliteta ugradjenih delova nego i od nacina ugradnje i podesavanja sto je cisto znanje majstora. Da ne bude posle da ne valja samo oprema. Ne valjaju ni majstori bez svake sumlje ali to NIKO od korisnika koji zaista nema znanje o gasu ne moze da proceni. Oni koji znaju ne moraju bas za svaku "sitnicu" da idu kod majstora. Kad bi mene neko pitao ja ne bi ni raspravljao o tehnickom aspektu gasnih instalacija jer smatram da je bilo kakvo cackanje oko gasa bilo koga osim licenciranih majstora ILEGALNO bez obzira sto jos uvek ne postoji jasan zakon o tome.
Nazalost, korisnici su cesto prevareni jer ni sami ne znaju kako sta treba i mora da izgleda a da ne govorimo o tome kako sta treba da funkcionise.
Shvatite da se na zapadu prilikom svakog tehnickog pregleda kontrolise i gasna instalacija i da bez zadovoljenih normi NEMA VOZNJE uopste dok se to ne sredi. Misli li neko stvarno da je to cepidlacenje ili jednostavno rutina zasnovana na par jednostavnih minimalnih propisa.
Na ovom forumu je favorit lovato a izgleda da se dosta ljudi zainteresovalo za plin na osnovu komentara koji su odje postavljeni. E sad su odredjeni ljudi (citaj Spaki i Dr BRC) dosli do zakljucka da besplatna reklama nije losa i odlucili da nam malo objasne da je BRC bolji od lovata medjutim to im i ne uspijeva nesto narocito pa se pomalo nerviraju. Mislim da svako treba da ima pravo glasa ali sa cinjenicama a ne sa praznim naklapanjima.
Pozdrav Olivere,ti vozis Lovato sistem ja BRC veruj mi nije u pitanju bila nikakva reklama niti sam ja doticnog servisera pre toga poznavao,nasao sam ga preko ovog foruma,izneo sam svoje misljenje koje sam stekao nakon ugradnje istog u moje vozilo. Pa bih sada ja postavio pitanje: dali neko ima ugradjeni sistem Lovatu u isto takvo vozilo nesto nisam procitao o tome a ako neko ima ugradjen neka se javi i iznese svoje misljenje kako Lovato radi na istom navedenom vozilu a ja cu ga navesti za one neupucenecitaj koji nisu pratili od pocetka ovaj post a verovatno ih ima da bi dobili pravilniju sliku o cemu se radi).Jeep Grand Cherokee 4.7L V8 2000.god,i poseduje sve rezime transmisije dodatnog menjaca.i ima ih 4 bez neutrala.sto je retko u Cherokee/u,da pojasnim vucu: 2x2 4x4 po snegu i losim uslovima, 4x4 ful tajm i 4x4 za samoizvlacenje toliko o vozilu.
Meni je djelovalo kao reklama ali ako nije onda u redu. Sto se tice konkretno tvoga auta i ugradnje plina i mene zanima iskustvo ljudi koji imaju ugradjen plin u takvo ili neko drugo auto vise klase jer ipak ugradnja u starija auta je ispricana prica i tu nema nekih komplikacija osim ako ti ugradnju ne vrsi neka ******.
Dobar dan dobri ljudi.
Nisam se povukao nego samo posmatram sta se radi i uopste mi se ne dopada komunizam totalitarizam koji vlada na ovom forumu a bio sam obavesten da je ovde cista demokratija. Ne pada mi na pamet da pisem vise ni o BRC-u ni o necem drugom jer koliko sam video ovde se sve pogresno tumaci i brisu se poruke od strane nekih koima to ne odgovara.
Sto se mene licno tice svaki mesac kod mene ugradjen je original BRC-ov,svako crevo i sve ostalo je takodje original a vi slobodno ugradjujte sta hocete a nek mi se neko u SCG pohvali sertifikatom "TRAINER" od bilo koje fabrike koja iole nesto znaci na svetskom i evropskom trzistu gasne opreme. Pozdrav svima koliko god vas ima koji zastupate LOVATO, LANDI RENCO i ostale firme jer se dobro zna da sam ja najskuplji serviser u SCG, ne zbog mog profita nego zbog same opreme. Pozdrav svima koji misle da sam ikada sa LOVATOM trgovao ili ugradjivao. Inace sam servis otvorio pre 2god. i nadjite jednog ne zadovoljnog i prevarenog musteriju koji ima bilo kakvu zamerku na moj rad i opremu. Sto se tice moje strucnosti zna se dobro ko radi najextremnije i najace masine u gradu tipa Audi A8, BMW 750, Jaguar XJ6, Jeep, crysler 300C itd, itd., i zna se ko je prvi pre godinu ipo dana uradio prvi automobil EURO4 bez ikakve greske u radu na ovim prostorima. A vi sad izbrisite ovu poruku misleci da je reklama kao i sve ostale koje vam ne odgovaraju i koje ste do sada brisali ostalim clanovima.
I LOVATO i BRC su ozbiljne firme i u pitanju je nacin i strucnost ugradjivanja i vas je problem pogresne procene naslova postavljene teme. To sto svakodnevno srecete pokvarene BRC uredjaje to je vas problem sto ne znate da raspoznate original pa masovno ugradjujete prvenstveno bugarske mesace i ostale delove
Puno vas pozdravljam i mnogo ste "JAKI" al na recima.
Vi mislite sta hocete i da sam se povukao ili sta drugo al ja zaista sam zauzet po ceo dan i nisam posle 8 slobodan da masovno piskaram kao neki i kritikujem sve koji drugima hoce da prenesu pozitivna iskustva servisa sto sam i mislio da je ovde primarni cilj. Sto se tice reklame ja ne zavisim niti cu ikada zavisiti od ovog foruma jer ni pre toga nisam imao vremena za ovakve stvari nego radim po ceo dan.
Poslednji pozdrav Ranko BRC
izvini ako pitanja koja mene zanimaju za tebe ne predstavljaju motiv da pojasnis neke stvari-
Inace sam servis otvorio pre 2god. i nadjite jednog ne zadovoljnog i prevarenog musteriju koji ima bilo kakvu zamerku na moj rad i opremu. Sto se tice moje strucnosti zna se dobro ko radi najextremnije i najace masine u gradu tipa Audi A8, BMW 750, Jaguar XJ6, Jeep, crysler 300C itd, itd
ja duze vozim aute na gas nego sto ti imas otvoren servis i sa te pozicije iskustva smem da pitam cime si se bavio do pre 2 godine, i sta podrazumevas da neko radi najextremnije i najjace masine u gradu ?
nas grad je veoma mali, te masine koje su poborjane ni izdaleka nisu ni najextremnije niti najjace, a ne kapiram ni sta je jacina- u kilogramima, u konjima, u metrima, u potrosnji goriva...
ja te niti poznajem niti sumnjam u strucnost ali umem da razlikujem fakta od pretpostavki, i da prodiskutujem kada mislim da postoji potreba.
mene zanima koliko si auta na dizel, ili autobusa/kamiona svejedno konvertovao na autogas i kakva su tvoja iskustva na tu temu. sa bilo kojom opremom bilo kog proizvodjaca.
To sto svakodnevno srecete pokvarene BRC uredjaje to je vas problem sto ne znate da raspoznate original pa masovno ugradjujete prvenstveno bugarske mesace i ostale delove
a ko to konkretno ?
da li pod tim podrazumevas da OVLASCENI BRC serviser ne raspoznaje opremu i namerno ugradjuje falsifikate po ceni originala, sto je obicna prevara ? konkretno ime je Jugogas, BRC serviser na spisku.
ako ti nije poznato ili jasno o cemu se radi, molim da pokusas i to da uzmes u obzir kada se pominje BRC jer i to potpada pod BRC tematiku ovde kod nas.
ja nisam nijednom reci pominjao cenu ali jesam skeptican na tvrdnju da je Lovato los jer se raspada od korozije, na bazi jednog primerka.
evo ja vozim isparivace duze nego sto ti imas servis i za sada niti jedan nije zardjao a oba se priblizavaju kilometrazi za koju se prica da jeobavezna zamena membrani jer eto dotraju za to vreme.
ne vidim zasto se ljutis na primedbu da (kod nas) ono sto se prodaje od strane BRC ovlascenih ljudi ne odgovara tehnicko bezbednosnim zahtevima niti ECE R 67 homologacij, praksa. pri tome ne ubrajam tebe ni u sta jer i ne znam, a moj bi jedini bio savet distanciranje od takvih fals i losih BRC uredjaja koji se obicno i standardno nude i ugradjuju po BRC servisima.
meni bi smetalo kada bi partneri koji rade isti program uvaljivali bofl i rusili ugled imena principala- a ne bi bilo lose ni da se to uradi sa BRC i konacno razdvoje oni sto rade korektno bilo koji sistem i oni koji muvaju ispod zita sa fals robom.
kako smatras da je BRC odgovorna firma ovde je pravo mesto da se izboris za eliminaciju fals robe i fals "majstora" koji kvare ugled i zbog kojih su poznati masovni problemi i strah od upotrebe od autogasa.
btw. autogas je u upotrebi mnogo duze od 2 godine, koliko je kod nas euforija, decenijama a mi smo periferija dogadjaja u tom svetu.
Cekam nekoga koji ima LOVATO sistem ugradjen u neko slicno vozilo,ovo namerno kazem jer toliko se taj sistem hvali da jedva cekam da se neko ali sa argumentima javi i iznesee svoje pohvale ili kritike.
a zasto mislis da si ti bas taj koji odredjuje koga i sta ce da ceka, i bas ovde ?
a sta ako recimo ja poznajem coveka koji je ugradio Lovato u Cirokija pre nego sto si se ti uopste pojavio na ovom forumu a kamoli znao i za BRC , i Ranka BRC i uopste bilo sta o autogasu.
i sta da radimo zajedno ako ceovek jednostavno ne zeli da ti se javi, i ne zeli da prica na tu temu jer mu sve radi kako treba i ne oseca potrebu.
ako je vec nestrpljenje toliko veliko ja bih jedino mogao da preporucim internet koji je toliko bogat sa iskustvima drugih ljudi sa raznim autima i raznim autogas uredjajima da se za informativne svrhe zasigurno moze dovoljno pronaci.
recimo jedno sitno pitanjce, ako je (recimo da je tako) BRC jedini i najbolji na svetu u oblasti autogas uredjaja da li je bas BRC ugradjen u Range Rover V8 engleske kraljice ?
ili zasto najpoznatiji proizvodjaci automobila sa bi fuel pogonom ne koriste BRC vec jednog sasvim drugog proizvodjaca?
da li i oni imaju nesto protiv BRCa mozda ili je neko tokom mnogo godina ipak nesto ispitivao na tu temu i dosao do nekih svojih preferencija i zakljucaka u izboru komponenti za fabrikcu ugradnju i full garanciju.
BRC, Lovato, Landi i ostali su sasvim dobri i ok za primenu na naasem prosecnom autu sve dokle god se radi o orginalu a ne laznjaku.
moja dilema je zasto se BRC ( ne svi) serviseri ne ogradjuju od BRC laznjaka, ili cak i sami forsiraju fuserske instalacije gasnih sistema. i ko je taj koji treba da napravi red umesto haosa koji vlada u domenu BRCa ?
kupci, ne bih rekao. sami prodavci, zastupnici, serviseri- a sto ne rade na taj nacin...
ti si dobro prosao i zadovoljan si i formiras svoje prvo iskustvo.
to je ok, samo ne volim da se to generalizuje.
evo ja sam upoznao servisera i gazdu servisa koji je valjao laznjake Lovatoa, ne ume da ugradi, a uz to od isrpavnih auta po njegovoj "ugradnji" auto postane neupotrebljiv.
i opet ja ne kazem da Lovato ne valja, nego da taj nadri majstor veze nema.
nije sve bas crno belo, i uvek ce na kraju da se razdvoje dobri od losih servisa a mi smo svi tu da taj proces ubrzamo.
ne zbog nas, nego zbog buducih potencijalnih vlasnika da imaju manje muka.
vidi se iz aviona kada se otovre oglasi da kurta i murta pokusavaju da ugradjuju gas, kod nas kao da je zapoceo Eldorado ))))
NHF, za mnogo para ti i treba da dobijes mnogo dobar sistem i mnogo dobru ugradnju. bilo bi tuzno da je drugacije.
Meni je djelovalo kao reklama ali ako nije onda u redu. Sto se tice konkretno tvoga auta i ugradnje plina i mene zanima iskustvo ljudi koji imaju ugradjen plin u takvo ili neko drugo auto vise klase jer ipak ugradnja u starija auta je ispricana prica i tu nema nekih komplikacija osim ako ti ugradnju ne vrsi neka ******.
Naprotiv, novije generacije uredjaja može da ugradi ko hoće i kako hoće uz ipak poznavanej materije i sftvera za podešavanje.
Novije generacije su napravljene tak oda samo ****** može nešto da slejbe ili da totalno enma mpojma. Tehnika napreduje i sve se manje traži majstorstvo.
Starije generacije auta traže mnogo više majstorskog znanja, nema tehnike koja rešava problem umesto majstora, nema dijagnostičkog softvera i najvažnije mušterija može da bira okrnjenu opremu na uštrb cene pa to svima pravi problem. Kod novijih generacija nema okrnjene opreme i nema oćeš nećeš lambda kontrolu, NTC senzor, emulator itd...
a sta ako recimo ja poznajem coveka koji je ugradio Lovato u Cirokija pre nego sto si se ti uopste pojavio na ovom forumu a kamoli znao i za BRC , i Ranka BRC i uopste bilo sta o autogasu.
i sta da radimo zajedno ako ceovek jednostavno ne zeli da ti se javi, i ne zeli da prica na tu temu jer mu sve radi kako treba i ne oseca potrebu.
Poznaje ga više nas, tj. znamo o kome se radi
Ja sam samo čekao da neko potegne ovu činjenicu, međutim pošto je diskusija otišla u pravcu u kojem je otišla, nije ni čudo što ljudi nemaju potrebu da se javljaju.
Comment