Problem sa plinom u SAAB-u

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • autoe
    CBC Član
    • 31.03.2008
    • 22
    • Sarajevo

2.0 T 136kw
    kako da znam jeli N ili S ???

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Pored serijskog broja sa prednje strane, ugravirano je slovo S ili N.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by *IvanT*
        Ja sam skoro siguran da je u prvom postu pisalo 110, ali sada je 136 stvarno.
        Neko tu nas zezaa od prvog vagona
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• autoe
          CBC Član
          • 31.03.2008
          • 22
          • Sarajevo

Originally posted by TAZZ
          Prebacish na BENZIN i samo BENZIN...

Startash polagano... I, II, III, IV... i na 50 km/h, Prebacish u V brzinu...

Tad stisnesh GAS DO KRAJA ali UPRESH U PATOS... i Peglash do 170-180 km/h!

Bez stajanja. bez prekida, bez popushtanja gasa... ukoliko popustish gas iz bilo kog razolga, aj JOVO NANOVO!!! ADAPTACIJA i AUTOMAPIRANJE mora, ALI MORA da se odradi u CUGU... bez popushtanja gasa.
          TO je adaptacija, auto-mapiranje!!!
          Znachi treba ti pravina od 2 kilometra otprilike....

Kad odradish voznju, stanesh i ostavish auto na leru nekih 5-10 minuta da odradi svoje, pa pokupi parametre. Da se oladi i turbo, i motor...
          To kad odradish, vozaj 100tinjak kilometara na benzinu, zrtvuj 15 litara benzina, i to vozaj u razlichitim rezimima rada, polagano, pa sa naglim ubrtzanjima, pa konstantnom brzinom, pa konstantnom recimo 80 km, pa opauchi po gasu do kraja, do jedno 140km/h... Znachi dozvoli da se TRIONIC prilagodi, da izmapira sebe, da nauchi jadnichakk neshto...

Onda probaj na GAS...

Naravno, kad vozish i to radish, prati SISTEM, tachnije CHEK lapicu...

Ako se pojavi neshta, onda pri paljenju auta, zadrzi kontakt, i probaj da izbrojish flash-eve chekk-a... i napishi koliko je puta blicao....

Ovo je recimo shkolski primer kako i shta odraditi sa SAABovima kad se javljaju greshkice... i problemchitji, a POGOTOVU kad je skinuto napajanje sa AKKU-a.

POZDRAV // TAZZ
          Sve navedeno sam uradio i sad autić ide bolje nego ikad, vozim na benzin i još ću ga sutra malo provozati nekih 400tinjak kilometara takođe na benzinu, a šta sad da uradim sa plinom?
          P.S Hvala TAZZ

Comment

• b_samardzic
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 1557
            • Smederevo

Sta bi sa plinom?

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

Izgleda ovaj josh nije izashao iz auta, bice da je mapiranje josh u toku...

PS. Sorry...
              http://www.bmw.tv

Comment

• TAZZ
                Banovan
                • 30.05.2005
                • 1409
                • NBGD,SERBIA

Koliko m use svidja...

NE IZLAZI izgleda...

lol

Comment

• Dren
                  CBC Senator XXL
                  • 24.08.2005
                  • 1068
                  • Sarajevo

Da, vidio sam jedan SAAB da se vrti vec 2-3 dana po ovo malo autoputa Sarajevo-Visoko-Sarajevo kako ga ADAPTIRA i ne pusta.......

Comment

• autoe
                    CBC Član
                    • 31.03.2008
                    • 22
                    • Sarajevo

Zbog obaveza nisam stigao da se pohvalim da je SAAB u najboljoj formi od kada sam ga kupio ide na plin bez ikakvih problema .U protekloj sedmici prešao sam preko 2000 KM bez da auto zatrza .Potrošnja plina zadovoljavajuća , juće SA-BL-SA prosjek 12l plinja sa upaljenom klimom.
                    Hvala svima na savjetima

Comment

• TAZZ
                      Banovan
                      • 30.05.2005
                      • 1409
                      • NBGD,SERBIA

Misha mu njegovog...

SPACESHUTLLE!!!

Cudan neki auto!!!

LOL LOL LOL

U svakom slucaju drago mi je da smo bili od pomoci!

Comment

• autoe
                        CBC Član
                        • 31.03.2008
                        • 22
                        • Sarajevo

Da opet malo aktiviram temu.

Nakon uspješnog mapiranja , pa prebacivanja vožnje na plin poslije par dana upalila se lampica chek engine koja se na kontaktu upali 6 puta (problem sa sondom). Zamjenio sam sondu, ostala je i dalje lampica, nakon toga sam opet mapirao i izgasila se lampica sve dok nisam prebacio na plin.
                        P.S. auto normalno radi , prima gas , osim što sam primjetio da možda troši 1-2 l više.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Kad ne čitaš, možeš ti tako menjati tu lambda sondu dok ima po radnjama Upali se zbog loše smeše a ne zbog loše sonde...

https.autogas.rs

Comment

• autoe
                            CBC Član
                            • 31.03.2008
                            • 22
                            • Sarajevo

Originally posted by Dora
                            Kad ne čitaš, možeš ti tako menjati tu lambda sondu dok ima po radnjama Upali se zbog loše smeše a ne zbog loše sonde...
                            Sta mi preporučuješ da uradim??

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Da odeš kod majstora koji je to ugradio i da našteluje i da šteluje dok ne našteluje i da opet šteluje i samo nek šteluje, možda jednom i našteluje kako treba.

Kad jednog dana uspe u toj raboti, možeš vratiti i staru sondu, popraviće se u medjuvremenu sama....

Sonda je merni instrument koji meri napon u zavisnosti kakva je smeša, tačnije proizvodi napon. kad je smeša loša napon je konstantno viskok ili nizak i ne menja se, ECU to prijavi kao greška lambda sonde i onda svaki lepo vaspitan majstor promeni sondu, samo ima jedna začkoljak, i nova će biti isto neispravna, i nova, i nova i tako u beskraju dok ne naidješ na nekog majstora koji ima više od dve vijuge u glavi i zna da rastumači kako radi sonda i čemu služi. Taj će podesiti gas i gle čuda, odjenom će sonda postati ispravna. To je majstor koji je u narodu poznat kao čarobnjak, nije je ni pipnuo sondu a popravila se...Problem je što je čarobnjaka malo i moraš ih tražiti svećom a sveća odavno nema, kvaka 22...

I onda na ovom forumu a i šire po vasioni kruže razne ružne i mistifikovane priče kako je plin iliti gas poguban za motore a za sonde naročito jer crkavaju dokazano a za neke motore je jeres i pomisliti ugraditi gas jer imaju baš neke opake šlajzvrce ugradjene ka ošto je promenljiva geometrija grane pa neke mrdajuće bregaste, pa trtemrte.... A u stvari, notorna činjenica je da se samo zamenjuje jedno gorivo za drugo, ostalo je isto...

Malo sam ironičan ali si nadam se shvatio šta je od ovoga ozbiljno.

No nema veze, na odmoru sam do 4. juhuuu

https.autogas.rs

Comment

• AfroMan
                                CBC Početnik
                                • 27.07.2008
                                • 3
                                • Banjaluka

Pozdrav narode, ja sam aleksandar i zivim u banjoj luci, nedavno sam kupio saaba 900 turbo iz 88 godine, u odlicnom je stanju, presao samo 140000KM, ali imam jedan problem... juce sam ugradio sekvent plin, i vozio sam 50at kilometara bez ikakvih problema, kada je auto odjednom stalo , i nema sanse da ga upalim. Dosao je majstor pregledao i rekao da nije do plina, izvadio je svjecice (koje izgledaju staro) nisam ekspert malo ocistio, kvrcno i auto upali, malo je neki ventil klepetao ali poslije par turaza je prestao i sve normalno ... i ja krenem kuci nakon 200 metara kada sam podigao obrtaje preko 4000, opet isti problem, ne prihvata gas i samo se ugasi! interesuju me vasa misljenja, jer je auto prije ugradjivanja plina radio kao satic. Da li su stvarno svjecice ili ima nekih problema sa plinom! veliki pozdrav

Comment

Working...
                                X