astra 1,6.8v.za majstore plina-pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nina996
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2009
    • 324
    • leskovac

astra 1,6.8v.za majstore plina-pomoc

Postovani majstori za plin imam problem sa potrosnjom.astra je 75kw ima lovato uredjaj za plin elektronac,ugradili su ga provereni majstori za plin u Leskovcu,nastelovan je da je co nula majstor Bane kaze da je ekstra kao euro4, ide lepo vozim normalno u gradu mi trosi 15l (dali je normalno)za taj motor.otvoreno 10l.provereno vise puta i na vise nacina uvek isto.Sto se tice benzina radi savrseno trosi vrlo malo.dajte neku ideju,dali da stavim landa kontrol.neznam sta da mislim,motor je odlican,ne trosi ulje,ima katalizator,odrzavan u fulu.sistem je monopoint.Pozdrav
    Pirke
  • mexa
    CBC Veteran
    • 13.04.2009
    • 154
    • lazarevac

Re: astra 1,6.8v.za majstore plina-pomoc

tvoja astra ima 55kw,potrosnja nije normalna.moja bivsa astra(ista kao tvoja ) trosila je 9l plina

Comment

• ale944
      CBC Senator XXL
      • 20.03.2006
      • 1457
      • Beograd

definitivno velika potrosnja.. pa jel si probao da ga sam nastelujes, batali to CO=0, to nista ne znaci ako se ne gledaju drugi parametri, ali to je vec neka druga prica..
      btw. galileo sa foruma je iz LE, verujem da bi koristilo da ga posetis ako ne uspes sam da resis problem.
      http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• nina996
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2009
        • 324
        • leskovac

sto se tice galilea znam ga komsije smo,njegov radnik mi odrzava kola po pitanju plina,a sto se tice stelovanja probao sam za pola kruga da okrenem na crevu na racvi i poceo je da se gusi nece lepo da ide.DAJTE NEKU IDEJU
        Pirke

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Taj motor ne sme da predje vise od 10.5 po gradu oko 7 na otvorenom...batali gas analizator,presteluj to ponovo...drzi na 3000rpm pa polako...nista mi nije jasno...barem monopoint ne pravi probleme

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Da li možeš da skineš poklopac da se vudi dizna i mikser pa da slikaš ali u krupnom planu ako može...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• alexk
              CBC Veteran
              • 15.09.2006
              • 116
              • BGD

ja imam taj motor u vectri koja je teza od astre i po gradu trosi 10l a na otvoreno zavisno od stila voznje i kvaliteta gasa od 7-8.5l tako da tu nesto nije u redu

Comment

• galileo5
                CBC Veteran
                • 31.03.2005
                • 131
                • Leskovac, South Serbi

Dodji sutra u servis od 8 do 16 da proverimo mikser.
                Pozzz

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

Ako je problem sa gasnom instalacijom, verujem da ce biti reseno jako brzo...medjutim ostatak parametara sa gas analizatora bi mogao da pokaze da li je problem u jos necemu.
                  http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Uča
                    CBC Veteran
                    • 24.01.2008
                    • 168
                    • Kruševac

Mene interesuje da li je ta potrošnja od smog početka kada je ugrađen uređaj ili se potrošnja povećala naknadno. Pitam iz prostog razloga što sam ranije imao isti problem i to nakon promene filtera vazduha i ponovnog štelovanja. Filter FRAD je bio toliko redak da sam morao da odvijem slavinicu za dovod plina. Auto je radio normalno ali sa baš tolikom potrošnjom tj. 15l. Onda sam na taj filter stavio unutrašnju gumu od bicikle za otprilike 1/3 , a 2/3 je ostalo za dovod vazduha. Preštelovao sam ga i smanjio potrošnju na 10.5 - 11l u gradskoj vožnji u Kruševcu. Pošto nisam ljubitelj nekog ''budženja'', otišao sam u prodavnicu i kupio filter vazduha MANN. Samo sam ga ubacio u kućište, doterao rad membrane - kako mi zovemo ler i dan danas vozim. Kupi prijatelju MAN filter, zavrni slavinu - lepo našteluj odnos plina i vazduha i teraaaaj!
                    Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo

Comment

• Uča
                      CBC Veteran
                      • 24.01.2008
                      • 168
                      • Kruševac

E, ovo stvarno ne razumem! Čovek postavi pitanje, potrudiš se da mu pomogneš, A ON SE NE JAVLJA DANIMA. SRAMOTA! Šta smo onda mi koji želimo da pomognemo? Budale ili nešto drugo. Dođe mi da vrisnem...

Comment

• nina996
                        CBC Senator XXL
                        • 20.03.2009
                        • 324
                        • leskovac

Izvinjavam se momci nisam bio kuci iso sam na slavu kod mojih u Pirot tako da nisam imao internet.ovako stoje stvari slikao sam sve lepo samo da postavim slike a sto se tice sadasnje potrosnje nisam jos sve potrosio tako da neznam jos dali se nesto popravilo,napunio sam bocu u subotu na molovoj pumpi u Nisu pa cemo da vidimo.Pozdrav sa jos jednim izvinjenjem
                        Pirke

Comment

• Uča
                          CBC Veteran
                          • 24.01.2008
                          • 168
                          • Kruševac

Pored ovoga što sam ti napisao pre par dana imaš mogućnost da uradiš još jednu stvar. Proveri koliki ti je usisnik vazduha. Pritvori ga malo pa prešteluj - doteraj odnos plina i vazduha. Moguće je da ti je i to uzrok velike potrošnje jer kada je veća količina vazduha i količina plina mora da se doda. Auto će normalno raditi i kad je veliki usisnik vazduha i kad je manji usisnik uz naravno pravilno doziranje plina ali će se potrošnja razlikovati. Nemoj da uzmeš zdravo za gotovo ovo što sam napisao jer nisam majstor ali sam imao takvo iskustvo na svom autu i sam sam ga sredio. Naravno to ne mora da bude i kod tebe ali mi sve nešto govori da je veliki usisnik ili redak filter uzrok velike potrošnje plina. Zaista si me zainteresovao ovom temom pa bih voleo da znam šta se dešava i koji je problem bio. Pozdrav!

Comment

• rudic.m
                            CBC Senator XXL
                            • 30.07.2008
                            • 407
                            • Odžaci

Uco,kakav ti je filter,tj. kuciste filtera?Ono veliko okruglo na monopointu?I kod mene je taj motor i trosi 10-12 litara kombinovane voznje.Dok sam ima stari uredjaj u usisu je bio lim postavljen da bi se smanjio dotok vazduha ali sam ga ja izvadio.Pitam se da li bi mogao malo da smanjim potrosnju da ga vratim.Bas cu da probam.
                            viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

• Uča
                              CBC Veteran
                              • 24.01.2008
                              • 168
                              • Kruševac

Nešto preterano nećeš smanjiti jer je to normalna potrošnja u zavisnosti od vremenskih uslova- da li je toplo ili hladno vreme. I kod mene je takva potrošnja jer imam ''tešku nogu''. Volim da mu špricnem gas bez obzira na potrošnju. U čisto gradskoj vožnji je od 10 do 12l, a na otvorenom pri brzini od 120 do 140km potrošnja je oko 8 do 8.5 l. Neznam kakav si lim imao - ali pretpostavljam. Jednostavno rešenje koje ti neće oduzeti mnogo vremena je da uradiš kao što sam ja uradio. Imam klasišan okrugli fiter na monopointu. Zatvorio sam mu dovod toplog vazduha - što ide od izduvne grane (odozdo ). Jednostavno sam nagurao jednu krpu i potpuno mu zatvorio topao vazduh, a ispod nje sam na sastavu kućišta i rebrastog creva (koje sprovodi topao vazduh) stavio parče okruglog debelog klingerita kao dodatnu klapnu za zatvaranje.Preštelovao sam plin i nemam probleme sa potrošnjom. To je po pitanju toplog vazduha a samim tim i količine vazduha jer sad u****va vazduh samo sa čela (vrha ) kućišta. Samo da znaš da ako pored ovog zatvaranja stavljaš još i taj lim onda ćeš imati kontra efekat pa će ti potrošnja biti velika. Opredeli se za jedno od ove dve mogućnosti. Probaj kao što sam ja uradio - provereno funkcioniše. A, ako ti se ne sviđa, razmontiraš ga za 5 minuta.

Comment

Working...
                              X