astra 1,6.8v.za majstore plina-pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: astra 1,6.8v.za majstore plina-pomoc

@Uca Nije mi jasno kako ste uspeli da zatvorite dovod toplog vazduha,a da Vam auto radi normalno...ja sam nesto pokusavao i kada rukom zatvorim taj dovod auto mi se automatski gasi...inace isti je filter za vazduh kao kod Vaseg auta samo sto je 1.4...razmisljam da mu uguram neko gibljivo crevo na taj dovod i okrenem na hladan vazduh...da li je neko ugradjivao panel filter od astre f,odgovara sraf na sraf na monopointu,samo za kuciste filtera mora da se izbusi rupa na krilu suvozackom i da se navare drzaci...mnogo elegantnije bi izgledalo i pristupacniji bi bio motor samo ne znam da se nesto drugo ne poremeti

Comment

• rudic.m
      CBC Senator XXL
      • 30.07.2008
      • 407
      • Odžaci

Originally posted by legenda
      ...da li je neko ugradjivao panel filter od astre f,odgovara sraf na sraf na monopointu,samo za kuciste filtera mora da se izbusi rupa na krilu suvozackom i da se navare drzaci...mnogo elegantnije bi izgledalo i pristupacniji bi bio motor samo ne znam da se nesto drugo ne poremeti
      I ja sam razmisljao da stavim taj filter,lepse izgleda ali nisam hteo da bacam pare.Nemas sta da poremetis.
      Uco,da li kod tebe radi klapna toplo - hladno?Onaj vakum?To bi onda trebalo onesposobiti da ne zatvori previse dovod hladnog vazduha pa da se ugasi.
      viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

• Uča
        CBC Veteran
        • 24.01.2008
        • 168
        • Kruševac

Da budem iskren nisam razmišljao o tome. Poslušao sam savet prijatelja i uradio ono što mi je rekao. Da li ta klapna kod mene funkcioniše ili ne stvarno neznam. Nikada je nisam dirao. Samo sam zaboravio da vam kažem da sam ono malo crevo (kod mene je crveno crevce)iznad usisnika izvukao iz one gume, malo zagrejao upaljačem i stisao prstima da se zatvori, a onda ga vratio na svoje mesto. Valjda ono tada nema funkciju i klapna ostaje uvek otvorena - moja pretpostvaka (nisam siguran ). Auto nebi smeo da se ugasi kada zatvoriš dovod toplog vazduha, a kada se rukom zatvori usisnik hladnog vazduha - vrh kućišta, onda ako je pravilno naštelovan TREBA da se ugasi. Uprotivnom ako se ne ugasi, znači da negde prodire FALŠ vazduh.
        Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo

Comment

• rudic.m
          CBC Senator XXL
          • 30.07.2008
          • 407
          • Odžaci

Evo,nije mi dao djavo mira.Natrpao sam krpe i isekao krug od lima i zavario na par mesta kako krpa ne bi ispala.Rezultat je da sam morao sraf na crevu da zavrnem za 3-4 kruga!Malo je slabije vukao u visokim obrtajima pa samodvrnuo za pola kruga ali je bilo isto.Onda sam zavrnuo za krug i bilo je bolje.Krajnja brzina je malo manja ali do 130 ide bez razlike.Mislim da je malo mali otvor koji je ostao na filteru za vazduh.Kad dam gas i pustim cuje se kako zvizdi,kao turbo,hehe.Probacu da vidim da li ce se smanjiti potrosnja.Crveno crevce sam iskljucio i zatvorio.

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Znaci da onda meni nije nastelovan plin kako valja...gasi se na dovodu toplog vazduha...radi extra,trosi u gradu oko 10l(ali ga ne stedim),a na otvorenom nece da predje 7

Comment

• rudic.m
              CBC Senator XXL
              • 30.07.2008
              • 407
              • Odžaci

to je super potrosnja.A,kako ide?I ja sam probao pre nego sam prepravio da zacepim dovod toplog vazduha i tesko je radio ali se nije ugasio jer klapna unutra ne zatvara potpuno dovod hladnog vazduha.

Comment

• Uča
                CBC Veteran
                • 24.01.2008
                • 168
                • Kruševac

Originally posted by legenda
                Znaci da onda meni nije nastelovan plin kako valja...gasi se na dovodu toplog vazduha...radi extra,trosi u gradu oko 10l(ali ga ne stedim),a na otvorenom nece da predje 7
                Ako ti auto ima takvu potrošnju kao što kažeš i ako extra radi, ja ne bih dirao ništa.

Comment

• Uča
                  CBC Veteran
                  • 24.01.2008
                  • 168
                  • Kruševac

Originally posted by rudic.m
                  Krajnja brzina je malo manja ali do 130 ide bez razlike.Mislim da je malo mali otvor koji je ostao na filteru za vazduh.Kad dam gas i pustim cuje se kako zvizdi,kao turbo,hehe.Probacu da vidim da li ce se smanjiti potrosnja.Crveno crevce sam iskljucio i zatvorio.
                  Auto će ti sigurno bolje raditi i imaće manju potrošnju. Pa sam si rekao da si zavrnuo dovod plina. Plašim se samo da nisi preterao u zavrtanju. To si naštelovao kad ti je auto vruć, ali proveri kako će da ti se ponaša ujutru kad je hladan. Ako kojim slučajem malo štuca i ima neravnomeran rad, onda mu samo malo odvrni slavinicu. Malo strpljenja oko štelke ali ćeš dugo biti zadovoljan. Nadam se da sam bar malo pomogao i očekujem da javiš kao se auto ponaša i kolika mu je potrošnja.Moraš da priznaš da je jednostavno za rad i da se na brzaka vraća u prvobitno stanje ako nisi zadovoljan. Nisi imao potrebe da variš limče već samo stavi deblji klingerit i rešen problem.

Comment

• rudic.m
                    CBC Senator XXL
                    • 30.07.2008
                    • 407
                    • Odžaci

JOs cu ja da ga dostelavam da vidim kako se ponasa pa javljam.

Comment

• Uča
                      CBC Veteran
                      • 24.01.2008
                      • 168
                      • Kruševac

Rudiću, pošto me je nešto zafrkavalo oko slanja PP poslao sam ti i e-mail. Javi mi da li si dobio poruku.

Comment

• rudic.m
                        CBC Senator XXL
                        • 30.07.2008
                        • 407
                        • Odžaci

poruka primljena i jasna.Hvala.

Comment

• legenda
                          CBC Senator XXL
                          • 28.03.2009
                          • 1345
                          • Beograd

Ma radi extra i ide extra,162km/h,ne moze vise na plin,ali razmisljam da bi sa totalno hladnim vazduhom isao mozda malo bolje...nikad covek zadovoljan...

Comment

• rudic.m
                            CBC Senator XXL
                            • 30.07.2008
                            • 407
                            • Odžaci

Jeste.Od NG jaci motori!

Comment

• glisalj
                              CBC Član
                              • 01.08.2008
                              • 69
                              • obrenovac

na 1.6monopoint motorima mora da se prigusi dovod vazduha i to za 25 procenata.veca kolicina vazduha trazi i vecu kolicini tng da bi bili u pravoj smesi.znaci najbolje ti je na dovodu pre filtera redukujes vazduh.sto se tice klapne toplo hladno mogu da potpisen da na 70 posto automolila ne radi ,,,,,ali gas funkcionise dobro...pozdrav Dragan

Comment

• *IvanT*
                                CBC Senator XXL
                                • 30.01.2005
                                • 3234
                                • Srbija, Beograd, Kara

Samo cu kratko...

Zadnjih par dana citam poruke koje su tehnicki i prakticno toliko pogresne da je to strasno....Neznate osnovu rada VENTURI sistema.... a ovde je to "sazvakano" do detalja zadnjih 5 godina.

Čim smanjiš količinu vazduha, odmah ćeš morati i da zaviješ dovod plina kako bi napravio odgovarajući odnos plina i benzina. Smanjenjem količine plina, smanjićeš i potrošnju.
                                na 1.6monopoint motorima mora da se prigusi dovod vazduha i to za 25 procenata.veca kolicina vazduha trazi i vecu kolicini tng da bi bili u pravoj smesi.znaci najbolje ti je na dovodu pre filtera redukujes vazduh

A nekada smo pisali o Bernulijevoj jednacini, venturi efektu...

Bez ikakve ljutnje, ali makar citajte sta je sve pisano pre davanja "strucnih" saveta.
                                http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Working...
                                X