Plin u motocikl Honda CBR600F sa 4 karburatora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lakyb
    CBC Član
    • 21.05.2007
    • 57
    • Novi Becej

Plin u motocikl Honda CBR600F sa 4 karburatora

Imam drugara koji je na Kawasaki klr 600 (enduro) stavio plinski uredjaj i vozi se bez problema. Bocu je stavio malu od 5 litara i stoji mu iza sedista, taman iza ledja suvozaca. Prelazi preko 130 km sa punim rezervoarom. To je motocikl sa vodenim hladjenjem, jednim cilindrom i relativno jednostavnim karburatorom. Montaza venturi uredjaja na gas nije predstavljala neki veliki problem. Kaze da mu se cini da motor cak povlaci bolje nego na benzin.
    Ja imam Hondu CBR600F iz 1987 godine. Pored toga imam Omegu 20 16v sa ugradjenim Zavoli sekvent uredjajem. Ovo mi je sedmi auto i svi do sada su imali gas. U sve sam ugradjivao uredjaj sam, sem ovog sekvent koji je malo specifican i komplikovaniji.
    Uvod je bio malo duzi (izvinjavam se). Elem ideja mi je i da u Hondu ubacim gas. Bocu cu da resim slicno kao drugar, s tim da ce biti u koferu. Isparivac predpostavljam da nece biti problem da se ubaci. Mozda neki manji. Imam mesta za nekih 12-14cm u precniku. Problem su mi karburatori. Prvo, ima ih cetiri. Drugo - konstrukcija je malo specificna. Iza leptira gasa postoji siber koji se sam dize i spusta u odnosu na broj obrtaja motora. Da ne bude zabune. Ovaj siber radi nezavisno od rucice gasa i nije direktno povezan, a nije ni saug, to sam proverio. To mislim da moze da mi predstavlja problem. Gde ubaciti dovod gasa. Izmedju leptira i sibera (sto je mnogo komplikovanije zato sto karburator mora da se busi) ili na kraju karburatora iza i leptira i sibera gore na vrhu sa rasprsivacem kruznog oblika koji se obicno stavlja na ladine dvogrle karburatore. Bojim se da ce ovaj siber predstavljati problem. Ako bi stavio rasprsivac na kraju karburatora (sto mi je jednostavnija varijanta, i ne moram da busim karburator) mozda bude mali pod pritisak na ulazu i ne bude ulazilo dovoljno gasa u motor, zato sto je siber spusten, recimo na ler gasu i ne moze da digne obrtaje bas zato sto ne dobija gorivo.

Na ovoj slici se vide dva od cetiri karburatora gde se kod desnog vidi podignut siber, a iza njega se vidi leptir. Broj 1 predstavlja iglicu sibera.
    Gde i kako dovesti gas ???
    Ovo bi pitanje bilo za nekog ko je vec imao iskustva sa ovakvom vrstom (motoraskih) karburatora. Uvek mislim da je korisnije pitati nego eksperimentisati sa onim sto je neko mozda vec uradio. Help !!!
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Plin u motocikl Honda CBR600F sa 4 karburatora

Viljuškar, motorcikli ili auto svejedno je, gas mora biti pre leptira.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• lakyb
      CBC Član
      • 21.05.2007
      • 57
      • Novi Becej

Dora dali u ovom mom slucaju postoji neka varijanta a da se ne busi karburator.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ako nabudžiš neka 4 miksera nema potrebe da bušiš karburatore a radiće bez obzira na šibere. To je jedini ulaz za vazduh a time će i gas povlačiti tako da će imati goriva. Na benzin radi drugačije ali je sličan princip.

https.autogas.rs

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Ne znam koliko ti se isplati cimati se sa plinom kod visokoturazne masine. Plasim se da ce ti trositi skoro duplo, pitanje je koliko ces obrtaja-snage moci da izvices kao i na koliko ce biti bezbedna granica po masinu. Jedino ako motor nikad ne cepas vec samo krstaris sa njim onda mozes to da probas cisto radi experimenta.
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ja se više bojim da će spržiti motor ali ako je baš navalio nek stavlja...

https.autogas.rs

Comment

• Plinadzija
              CBC Senator XXL
              • 29.07.2008
              • 1514
              • Paracin

He, ja ugradio u Hondu CB 400, dva takva karburatora, doveo sam gas na uvodnik (citaj busen karb) izmedju leptira sauha i sibera s tim sto sam morao, ali sam morao, da ogranicim usis da bi radio ako treba. Inace vozio sam se lepo, nisam imao zamerke.
              UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Meni je to posao i živim od toga ali ugraditi gas u motor (ne skuter) je po meni isto kao u Ferarija da stavim gas....
                No nema veze ako može da pomogne sa iskustvom, navali

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

Venturi sistem za SUS motor koji se vrti preko 7-8000 rpm nije pametno resenje....bolje kupi neku enduracu i onda razmisljaj o takvom zahvatu. Ovo je suludo....
                  http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• lakyb
                    CBC Član
                    • 21.05.2007
                    • 57
                    • Novi Becej

Plinadzija objasni mi molim te konkretno sta si uradio da si ogranicio usis da bi radio kako treba. U kom smislu ogranicio. Smanjio precnik difuzora. Smanjio kolicinu vazduha. Sta. Da ti nije ulazna cev za gas u karburator preuska. Koliki joj je unutrasnji precnik. Rasturio sam motor u param parcad. Sedim i gledam u karburatore i imam ideju kako cu da uradim, samo mi tvoja intervencija oko ogranicavanja u**** nije bas jasna. Na kraju krajeva zasto si to morao da uradis. Jel dobijao premalo goriva. Nisi li mogao da ustelujes odnos gasa i vazduha na nacin kako se to radi i kod auta.
                    Svi ostali koji sa nevericom gledaju na sve ovo mi nisu jasni. Plin ili ti TNG ima karakteristike malte ne identicne kao i benzin. Svima nama automobili idu isto na gas kao i na benzin. Razlike su minimalne. Moja omega (na slici) verovali ili ne ide bolje na gas nego na benzin sa sekvent uredjajem. CBR600F vrti do 13000 obrtaja u minuti na benzin. Ako stavim uredjaj koji je u stanju da snabdeva gorivom masinu od 2000 kubika, ne vidim sto bi bio problem da snabdeva 600 kubika. Na kraju krajeva probacu pa cu da vam iznesem iskustva. samo bih zamolio Plinaddziju da mi se javi a i ostali koji su radili slicne stvari da ne uradim u startu neku nepotrebnu glupost. Naj veci mi je problem taj siber koji kod automobila koliko znam ne postoji. Svaki uredjaj koji sam ugradjivao u moje automobile je radio savrseno. Ovde mi malo stalo znanje.
                    Dora kazes da ti je to posao i da zivis od toga. Da li bi malu tajnu velikog majstora hteo da otkrijes i objasnis mi kako da to nabudzim neka cetiri miksera. Konkretnije brate malo ako moze. Koji mikseri, za koji auto, gde i kako da ih postavim a da imaju karakteristiku "nabudzeni". Unutrasnji precnik karburatora je inace 32mm. Sta je u stvari bitno i o cemu treba da vodim racuna. Hvala svima u napred na pomoci.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Slikaj karbove sa druge strane, otkud znam kako izgleda grlo, inače Honda sa duplim karburatorima ima šibere za ler koji rade na potpritisak a na nju se stavljaju mikseri.

Nije isto auto od 4000 kubika i motor od 600 kubika, auto neide do 12000+ obrtaja i ne postiže ih tom brzinom. Nedostatak goriva će napraviti pičvajz od motora, ako ga voziš kao baba onda kupiš skuter inače ne vidim svrhu voziti zujalicu kao skuter.

Restrikcije je morao da pravi upravo iz razloga da bi imao dosta goriva i zato što je dizna a ne mikser, ali da se ne pravim pametan u tom delu neka sam kaže šta i kako treba.

Inače ja znam samo velike tajne malih majstora h I radim polako ali zato aljkavo

https.autogas.rs

Comment

• lakyb
                        CBC Član
                        • 21.05.2007
                        • 57
                        • Novi Becej

Evo slike...
                        A sto se tice voznje kao baba... Nemoj se vredjamo. Pa ne bih uzeo CBR valjda pa da vozim kao baba ha-ha-ha ...
                        Nego mnogo skupo gorivo. Ovaj akcizni sada nabio cenu u pm. A ja bih na leto da se malo vise vozim. Pa zato sve to.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Da upropastiš ove lepe trubice... Hteo ne hteo vozićeš se ko baba i na benzinu sem ako ne izbušiš karburatore, možeš uzeti bilo koji okrugao mikser tog prečnika, puta 4 komada i sve ih snabdeti sa istog mesta plinom. Napraviš neki razdelnik sa 4 izvoda pa cevi do svakog miksera, to isto i ako dizne bušiš svejedno.

Ostalo ti prepuštam na maštu a ipak savetujem da odustaneš. I ako ti uspe da to nekako proradi sa bocom od 5 litara ćeš dva puta stisnuti gas, znači vozaćeš se oko pumpe....

https.autogas.rs

Comment

• slobodank
                            Moderator
                            • 26.11.2007
                            • 1338
                            • Stara Pazova
                            • Fiat Idea 14.16v lpg

ZZR1100 Kompressor-LPG

Comment

• skijash
                              CBC Senator XXL
                              • 07.09.2007
                              • 1354
                              • Beograd
                              • wrx

Jedino što sam čovek kaže da mu loše radi ispod 2500 obrtaja, na slici ga ne zavrće preko 7k, i kaže da i dalje nema baš snage
                              Pritom uopšte ne izgleda kao da može da se vozi, i radi samo na plin.

Comment

Working...
                              X