lovato ogromna potrosnja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gosa
    CBC Početnik
    • 21.12.2010
    • 3
    • bg

lovato ogromna potrosnja

vozim opel omegu a 88god. u posljednji nekoliko meseci potrosnja gasa se popela na 20 l. uradjeni su svi servisi. zamenjeni kablovi svecice kapa ruka uradjen servis isparivaca zamenjeni filteri gasa vazduha nastelovan isparivac a potrosnja je sad oko 17 lit. na 100km gradske voznje.kad je ugradjen plin trosio je oko 13 l.plina.to je bilo prihvatljivo. nisam vise pametan sta da radim da bi smanjio potrosnju. nasluso sam se svakakvi prica trebo bi ovo,ono sve sam uradio i opet nisam zadovoljan. dajte neki savet mozda pomogne.. hvala
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: lavato ogromna potrosnja

nasluso sam se svakakvi prica trebo bi ovo,ono sve sam uradio i opet nisam zadovoljan. dajte neki savet mozda pomogne..
    Bilo bi lepo da navedeš ovo i ono koje si uradio,a da nije donelo rezultate,da se nebismo igrali skrivalice.

Comment

• ragazzoni
      CBC Senator XXL
      • 24.02.2009
      • 774
      • Obrenovac i okolina
      • Opel Omega 2.0i-16v

Da probam onakoooooo, FILTER VAZDUHA. Imao taj slučaj, suviše sabijena struktura materijala - hartije, pa pravi preveliki otpor. Naravno reč je o ORGINALNOM filteru. Ili ima neku prepreku u usisu-klapnne, redukcije vazduha, ubačeni sundjeri i ko zna šta još...VIDEO SVE I SVAŠTA. Navedi i tip motora. Ugradnjom nekog tipa SAMOREGULACIJE sistema, recimo LAMBDA CONTROL, sveo bi tu potrošnju u najrealnije okvire, uz uslov ostale ispravnosti.
      ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
      Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• gosa
        CBC Početnik
        • 21.12.2010
        • 3
        • bg

Originally posted by Stratos
        nasluso sam se svakakvi prica trebo bi ovo,ono sve sam uradio i opet nisam zadovoljan. dajte neki savet mozda pomogne..
        Bilo bi lepo da navedeš ovo i ono koje si uradio,a da nije donelo rezultate,da se nebismo igrali skrivalice.
        pa brate sve sam pomjenjo:svece,kablovi,kapa,ruka ,membrane isparivaca,filter,fil.vazduha,stelovo dva puta. evo danas sam bio jos kod jednog majstora i on ga je nastelovao pa cu vidjet ovi dana kako se pokazao. ali cisto sumnjam da je ista uradio.

Comment

• gosa
          CBC Početnik
          • 21.12.2010
          • 3
          • bg

Re: lovato ogromna potrosnja

motor je 2.0 ajnspric. na gorivu radi ekstra .uradjena je generalna prosle god, motor je sigurno u odlicnom stanju. goriva trosi oko 10l.pokusacu sa tim filterom vazduha ima logike.hvala

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

A termostat? Merio si kompresiju? Proverio da ti negde ne curi gas napolje?
            Ako si 100% siguran da ti troši 10l benzina i to si proverio,nema potrebe da menjaš delove na motoru jer je logično da je problem u gasnom uređaju.
            Začepljen vazdušni filter će podići potrošnju i na benzinu i na gasu,što znači da nije do njega,ili pretpostavljaš (kada si poslednji put vozio na benzin?) potrošnju benzina.
            Br'te.

Comment

• ad26ki
              CBC Član
              • 22.12.2010
              • 66
              • Subotica

Pozdravljam sve na forumu! Hteo bi samo da se nadovezem na ovu temu sa svojim problemom koji je slican vec navedenom. U Avgustu ove godine kupio sam Opel Kadet 1.6i '91 godiste.Ima ugradjen plin.Plinski uredjaj je "Lovato" a isparivac RG92.Kada sam kupio auto ,trosio je nesto vise od 12 litara ,sto je naravno malo puno za ovaj motor.Po preporuci mog mehanicara sa kojim se inace duze poznajem, otisao sam kod plinasa da se resi problem potrosnje.Uz potrosnju je bio i problem da je na hladno na gasu uzasno radio ,sve dok motor nije postigao radnu temperaturu.Po kupovini auta uradjen je servis.Zamenjeni su:svecice,kablovi,filter vazduha,filter goriva,ulje u motoru,filter ulja...Plinas je zamenio filter plina i podesio prema instrumentu i rekao da ce sada biti sve u redu.Malo se poboljsao rad na leru a potrosnja se povecala na 15 litara.Od tada je zamenjen kompletan monopoint,razdelnik paljenja i ECU.Potrosnja ista.Vise puta isao na podesavanja uglavnom kod istog majstora.Probao sam i kod drugog ali jos gore.Zadnje sto je uradio je to da je stavio sundjer na usisnu grabu filtera za vazduh.Od toga je lepse i bolje palio i dobro je isao ali potrosnja ista 15 l.I paljenje je podesavano,ali sve dzabe.Dali vi imate neki predlog sta da radim?Dali moze biti problem u isparivacu?
              P.S. Sa penom i cetkicom sam obisao sve spojeve oko filtera i isparivaca i nema curenja plina.Naravno to sam radio dok je motor radio.

Comment

• ragazzoni
                CBC Senator XXL
                • 24.02.2009
                • 774
                • Obrenovac i okolina
                • Opel Omega 2.0i-16v

Ako je vazdušni filter zaprljan ili velikog specifičnog otpora, podiže potrošnju benzina ali samo u karburator varijanti. U injekcion, generalno ne jer na osnovu informacije sa lambda sonde ECU smanjuje i količinu goriva. Generalno motor lošije ide, ali nema znatnije povećanje potrošnje goriva. Pošto venturi radi na principu depresije, kao i karburator, vrlo je moguće da je filter vazduha. Ja sam imao više takvih slučajeva, NAJOZBILJNIJI je bio BMW 318 sa 38 lit/100km. Filter vazduha takve strukture, da je bio totalno sabijen. Ovaj efekat se znatno pojačava sa povećanjem vlažnosti vazduha. Ubacivanjem LCS-a dobila bi se regulacija koja bi to iskorigovala. Pitajte recimo člana sa imenom NINA996. Termostat takodje.

ad26ki, čim motor traži neke ozbiljne redukcije vazduha, sundjere, zatvaranja u****, trebalo bi se ozbiljnije pozabaviti celim sistemom. Isparivač, vodovi, regulator, a naročito mešačem. Nije baš uobičajeno TO ŠTO SVI RADE. Možda zadovoljava na leru ili prilikom startovanja, ali sa povećanjem količine protoka i brzine, otpor strujanju raste na kvadrat!!!!!! Obzirom da aparat radi na principu potpritiska......???
                ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

otpor strujanju raste na kvadrat!
                  Opet otpor .

Comment

• lukaimasa
                    CBC Član
                    • 29.07.2010
                    • 19
                    • Novi Beograd

Ljudi možete da štelujete koliko hoćete i šta hoćete, da izmenjate sve živo na automobilu, u 80% slučajeva je stvar do lošeg, odnosno OČAJNOG, plina koji nam prodaju. Tu štelovanja nema.
                    REALNOST NIJE BRIGA NA KOJU SE MI OBAZIREMO

Comment

• Stratos
                      CBC Senator XXL
                      • 10.09.2008
                      • 2594
                      • Novi Sad

Smatram da si 80% u pravu. Ostaje onih 20% nepoznanice.

Comment

• ad26ki
                        CBC Član
                        • 22.12.2010
                        • 66
                        • Subotica

@ragazzoni po tebi od cega da krenem i kako? Imam osecaj da cu sa ovim problemom morati ja uz vasu pomoc da se pozabavim jer mi se cini da majstor kod kojeg odlazim bas nije za neke konkretne akcije.Prema svoj dokumentaciji koju imam o gasnom uredjaju ,isti je ugradjen pocetkom prosle godine.Prema tome ne verujem da je neka ekstremna kilometraza predjena sa njim da bi sumnjao na isparivac,ali bi rado saslusao i vase misljenje.A sto se tice miksera da li postoji mogucnost da je naopako stavljen tj. ugradjen i da je tako sta su moguci simptomi.Ako pitate koliko trosi na benzin ne znam niti znam kako to da izmerim a da ne napunim rezervoar do vrha sto i nije mala investicija u danasnje vreme.Molim za dalje predloge ,savete ,sugestije itd. Unapred zahvaljujem na pomoci!

Comment

• ad26ki
                          CBC Član
                          • 22.12.2010
                          • 66
                          • Subotica

Jos necega sam se setio.U gornjem tj.mom prvom postu sam naveo koji je isparivac ugradjen pame interesuje da li je na samom dnu isparivaca od crne nareckane plastike,lici na ler saraf,da li je to cep za ispustanje ulja iz isparivaca.Rukom ne mogu da ga odvrnem a klestima necu jer se bojim da ga ne zalomim.Sta je vas savet?Ako ima ulja u isparivacu koliko ono utice na potrosnju gasa ?

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

Ako je lovato u pitanju,uzi klešta i odvrni. Nema šta da se polomi. Kad iscuri,ti zavrni i vrlo brzo ćeš znati ima li efekta. Nemožeš time ništa da pokvariš,ali ni da popraviš.

Comment

• ad26ki
                              CBC Član
                              • 22.12.2010
                              • 66
                              • Subotica

Uspelo je odvrtanje i nista nije iscurilo ali se, po poklopcu i vrhu malog prsta koji sam stavio u rupu ,vidi da je sve unutra masno od tog ulja.Usput sam izvadio mikser i izmerio dimenzije.Inace ne moze da se stavi naopako, tj.svejedno je kako se okrene jer je tako izradjen.Ako budem znao mogu postaviti slike.Precnik leptira je 38mm a otvor na mikseru je 34mm.Po obodu otvora su tri jednaka otvora sirine cirka 1.70mm.To sam priblizno izmerio sa spiunima jer se sublerom ne moze prici.Interesuje me jos jedna informacija,u motoru su NGK svecice one imaju zazor elektroda od 0.8mm. Da li bi taj zazor za gas i za taj auto trebao biti manji i da li mu to nesto znaci?

Comment

Working...
                              X