lovato ogromna potrosnja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ad26ki
    CBC Član
    • 22.12.2010
    • 66
    • Subotica

Re: lovato ogromna potrosnja

Sto se tice cene seta za remont ,to su mi rekli u Euro-gas-u,a koliko zanam oni su zvanicni uvoznici Lovato opreme za gas.U Ponedeljak cu znati tacnu cenu.

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

Distancer i izolator.

Comment

• ad26ki
        CBC Član
        • 22.12.2010
        • 66
        • Subotica

Da li moze neki opsirniji odgovor? Naprimer izolater cega i od cega? I cemu distancer kada nista nicemu ne smeta?

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Izolater je profesija,izolator je jedan od elemenata sklopa.Izoluje gornji deo tj diznu,senz. temperature u****nog vazduha i regulator pritiska termički od donjeg dela sa leptirom koji je na približno istoj temperaturi kao što je i motor.
          Distancer je mehanički element,koji u ovom slučaju odiže diznu iz ulaza u difuzor i dozvoljava veći protok vazduha,odnosno smeše gasa/benzina i vazduha u motor i samim tim obezbeđuje predviđenu količinu "hrane" za punu snagu i stabilan rad motora.
          Jesi li sada tako siguran da ništa ničemu ne smeta?

Comment

• ad26ki
            CBC Član
            • 22.12.2010
            • 66
            • Subotica

Hvala na opsirnijem odgovoru!Ono izolater je gramaticka greska zamenjeno e sa o! E sad,koja bi tredala biti debljina te ploce za ovaj tip motora ili vec injektora?

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

originalna 4-5mm,a materijal je bakelit i najlakše ga je naći kod gasadžije,originalan i netreba da se pravi.Okreni par br. tel i naći ćeš.

Comment

• Plinadzija
                CBC Senator XXL
                • 29.07.2008
                • 1514
                • Paracin

Ja nemam ni jednu a bas mi je trebala pre neki dan. Golf 3 mono, fabricki, nije otvaran, a nema bakelita??? Da li su to Nemci pozastavili??
                UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• slavko_bgd
                  CBC Senator XXL
                  • 24.03.2009
                  • 771
                  • Batajnica
                  • Stilo 1.6 16V MW

@ad26ki

Samo par saveta:
                  1. Ako je do pre nekoliko meseci motor radio normalno i trošio normalno sa tim istim mikserom, ceo sklop TBI je OK;
                  2. Treba probati sa zamenom membrana-cena delova nije visoka iako je rezultat neizvesan.
                  3. Ako zamena membrana ne da očekivani rezultat(cilj je potrošnja oko 10/100, što je prosek za C16NZ )- ili zameniti isparivač (najlakše i najbolje je opet staviti isti) ili
                  za cenu isparivača kupiti neki LCS i ugraditi ga, kako je preporučio "ragazzoni".LCS bi trebalo da "ispegla" moguće nepravilnosti u napajanju motora gasom u određenim režimima i da omogući jasan uvid u to u kom režimu motor nepotrebno rasipa gorivo.Naravno, pre pomisli o LCS-u proveriti unimerom da li je lambda-sonda iole ispravna...

Nov isparivač košta otprilike koliko LCS i nove membrane, tako da je svejedno da li će se problem rešiti na ovaj ili onaj način. Bitno je da se reši.
                  Srećno!

p.s: nemojte samo da se na kraju ispostavi da je bio neispravan brojač km, jer se nekima na Kadettu i to dešavalo...
                  Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• ad26ki
                    CBC Član
                    • 22.12.2010
                    • 66
                    • Subotica

Prvo da se zhvalim svima koji ste mi izasli u susret svojim misljenjem i savetima, hvala,hvala,hvala. E sada ja! Sutra cu da krenem u akciju,videcu sa majstorom kod kojeg sam do sada odlazio da li ima tu bakelitnu plocu pa da je ugradimo i sve ponovo podesimo,pa i njegovo misljenje o zameni membrana i misljenje oko mirisa koje sam osetio oko isparivaca.Sto se tice potrosnje od kada sam ga kupio nije bila u onim granicama koje bi trebale biti za taj motor 10l/100km,vec oko 12l/100km ali od prve intervencije je daleko veca potrosnja 15l/100km.A lambda sonda je isto zamenjena istina polovnom ali ni prethodna nije palila engine lampicu.U krajnjem slucaju cu sam zameniti membrane i ocistiti isparivac,imam dovoljno alata i puno toga i sam popravljam i radim tako da mi mnoge stvari nisu potpuno strane,ali dobro dodju saveti strucnjaka i onih koji se svakodnevno bave takvim stvarima.

Comment

• banekg
                      CBC Senator XXL
                      • 06.09.2010
                      • 1274
                      • Nis
                      • Toyota Carina e 2.0

Samo da dodam - ono sto sam naucio na forumu i osetio u praksi je da kada se sve u vezi LPG-a dovede u red na autu, i kada sve radi kako treba, nije obavezno da ce se potrosnja smanjiti, vec se moze desiti da se ista poveca.
                      Long Live CBC!!!

Comment

• slavko_bgd
                        CBC Senator XXL
                        • 24.03.2009
                        • 771
                        • Batajnica
                        • Stilo 1.6 16V MW

?!
                        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• banekg
                          CBC Senator XXL
                          • 06.09.2010
                          • 1274
                          • Nis
                          • Toyota Carina e 2.0

Npr. - prijatelj kaze trosi malo i ide super. Sednem u auto (Florida), ne ide nikako, na leru ne radi nikako, malo malo pa explosion, ali njemu to super. Plinadzija mu zamenio mesac, prestelovao plin, izvadio redukciju iz u**** - auto ide odlicno, ali trosi malo vise (2l vise po gradu).
                          Ko sta vise voli neka sam odluci. Ide super - subjektivni osecaj.
                          Long Live CBC!!!

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

E tih što im ide super mi je pun nježnik... Ulazi u dvorište i čuje se sa 50 metara da ide na tri cilindra... Bato jel tebi slučajno slon prno u uvo ovih dana???

Tako da, Banekg je u pravu, neretko se desi da majstor "pokvari" potrošnju na savršeno ispravnom autu koji troši ko lončić...
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ad26ki
                              CBC Član
                              • 22.12.2010
                              • 66
                              • Subotica

Kada mi vec predlazete LCS, molio bih vas da me posavetujete koji tip LCS-a da trazim i otprilike kako mu se krece cena? Naravno mislim na onaj koji se rucno podesava!

Comment

• salesaki
                                CBC Član
                                • 20.12.2010
                                • 71
                                • Leskovac

Voltran je zakon,30-esetak jevrica i gotovo.Vozim ga na suzu 1.6i oko 3-god i nikada nikakav problem,sem sto 2-puta godisnje ocistim filc filtera plina,a to je na kekih 30000 km i to je to,prosecna potrosnja 8,5l-100km.

Comment

Working...
                                X