Originally posted by Uros Piperski
Da b iaj ili neko ko je stručan hteo da ti pomogne, prvo ti tu pomoć treba da prihvatiš.
Ako nećeš da je prihvatiš onda je to tvoj problem. Ako je iko napisao tone poruka o tome kako to sve radi onda sam ja taj.
Od prvog vagona ti se ukazuje da je to sa filterom teško sranje da izvineš na izrazu i ti se sad ljutiš na mene a ne na one što su napravili to sranje.
Ivan je na fini način pokušao da ti kaže da su ti montirali još jedno sranje a to je BRC uredjaj. Ja ti sad to kažem srpski. Tvoje znaje materije treba da bude takvo da znaš gde se to ugradjuje i da platiš za tu ugradnju pošteno.
Moje znanje ili onog ko ugradjuje treba da bude takvo da ti posle nemaš problema.
Moj dobronameran savet je bio da odeš tamo gde si platio jer imaš garanciju i da ti otklone problem besplatno.
Hajde da za trenutak zaboravimo kako izgleda filter i njegovo kuciste. Zamislite da filtera nema. Na ler gas ne utice to da li vazduh prolazi kroz filter ili kroz rupe na njemu. Bitno je da vazduh dolazi do miksera i motora. Taj deo jeste uzasno napravljen, ali mislim da ne utice na ovo sto me muci.
Citata sa početka teksta ponovo. Ovo pokazuje da nemaš elementarno znanje oko toga kako radi gas u kolima jednako kao i onaj što ti je ugradio gas. To nije tvoj problem jer ti to i ne treba da znaš.
Tvoj problem je što ti sam to hoćeš da rešiš a nemaš znanja za to i sad očekuješ da ti neko pokaže kako se to radi.
Ok, hoću da ti pomognem. Da li si uradio nešto oko tog filtera , nisi.
Posavetuj me šta sad ja da radim da bi ti pomogao.
Druga stvar koju isto tako moraš da shvatiš ej da sam ja kao neki profesionalac u ovom poslu ipak odgovoran za to što pišem na javnom mestu. Bar se ja tako osećam (ne mislim na miris). Ako ti kažem da treba da pomeriš šraf na isparivaču malo levo ili desno to će i drugi čitati pa će isto tako postupiti.
Nekom će to pomoći a nekom će izazvati da ne može da upali auto recimo i ostane sa malim detetom po vejavici u nedodjiji.
Kapiraš. Nije svejedno budžiti auto u svojoj radionici i praviti sam sebi štetu ili veselje i čačkati nešto oko gasa koji je ipak opasan koliko i struja ali svi znaju da nije zgodno turiti prste u utičnicu pa to i ne rade. E sad ja treba da kažem ma može to ali sa rukavicama. Onda neki blenta uzme kožne mokre rukavice i blebne ga struja.
Karikiram, jasno ali bih hteo da ti objasnim u čemu je stvar da se ne bi ljutio bez veze.
----------------
E sad idemo na ono bitno. Kako smo konstatovali da je ono fekalija, ja ću ti reći malo detaljnije. Nepreciznom izradom i zahvaljujući malo prljavijem gasu nego što je u gospodskom svetu navika, u tom uredjaju se jedna klackalica koja je jako bitna za ler gas zaprlja i polako gubi smisao klackalice. Šraf koji utiče na ler je onaj mesingani koji jedini ima nareckane štrafte da bi mogao prstiam da e okreće. Vrlo ej osetljiv pa se može desiti da posle mne možeš da upališ auto ili da ti radi ler a da nemaš snage i obrnuto. Da bi ler pravilno funkcionisao, treba da namestiš prvo snagu a tek posle podešavaš ler. Snaga se namešta na onom jednom ili dva šrafa na debeloj cevi do miksera.
Moje lično mišljenje je od prvog dana da ćeš imati veliku potrošnju, lošu snagu i problema sa lerom.
U bilo kom krštenom servisu se to sve rešava u vrlo kratkom roku i za male pare, sem isparivača i elektroventila koji ima mikronski filterčić koji ....
Daklem, da ponovim savet, ideš u servis gde imaš garanciju da ti srede stvar. Ne možeš to da središ u tom servisu, odeš u drugi gde će ti to srediti, naplatiti. Sa dobijenim računom imaš dva izbora, baciš ga ili tužiš te (bar dva minuta sam mislio koju reč da upotrebim a da ne uvredim domaćina). Zamisli najgoru.
Ukratko, da bi to sredio kako treba, moraš da znaš bar 40 posto što ja znam ili da te učim ovako preko neta.
Da pokažem i da naučim ljude nikad mi nije bilo strano, uvek pomažem kad mogu i ako je to svrsishodno.
Daklem, nije mi problem da te naučim jer i da imam propeler u ****tu nemogu ugraditi sav gas ove države.
Pojenta je da ti je sve zeznuto od početka do kraja pa ne znam odakel da počnem pogotovo ako ti znaš ono što sam ponovo citirao.
Daklem ako pitaš, nemoj sam odgovoriti, ostavlajš mi premalo prostora.
Da ne bude sve najcrnje. Auto ti neće eksplodirati, neće se zapaliti sem možda od benzina (pu,pu). Ići će mnogo godina ali...
Bićeš ona kategoriaj koja tvrdi da Lada mora da troši 15 litara na otvorenom, da uz to ima osetan gubitak snage ako troši kako treba, imaćeš problema sa lerom ili paljenjem sledeće zime.
Ukratko vozićeš se na gas ne znajući kako to zapravo treba da bude sve dok jednog dana slučajno ne zalutaš u pravi servis za te stvari pa posle kažeš, pa ljudi jeli to moguće.
NHF.
Comment