pitanjce

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lakilucano
    CBC Senator XXL
    • 31.08.2007
    • 421
    • Bezanijska kosa

pitanjce

Da li bi postavljanje imitatora dizni resilo problem gasenja motora na lagunu kad se ukljuci klima, ili je tu nesto lose povezano posto mi je kad vozim na plin upaljena lampica "servis" Pretpostavljam posto je registrovao da su dizne iskljucene.
    bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
    Ne predaj se nikad,osim kad moraš.
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

nemora da znaci. verovatno ti nije dobro ustelovana smesa.
    Najpametnije nediraj nista idi do servisa za gas pa neka strucnjaci urade sta treba!
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Emulator dizni ima funkciju da prekida dizne i da glumi njihov otpor da se ne bi ECU od benzina bunio kako ih nema.
      Kod nekih automobila je bitan pa ne bi bilo loše da ga ima.
      Klima daje komandu benzinskom ECU-u da podigne obrtaje a on to radi preko goriva i vazduha. Pošto radi na plin na koji nema uticaja može do?i do problema koji se može rešiti pravilnijim podešavanjem smeše plina.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• lakilucano
        CBC Senator XXL
        • 31.08.2007
        • 421
        • Bezanijska kosa

Re: pitanjce

Bio sam kod majstora sto je ugradjivao plin i otvoreno je rekao da ne moze to da nasteluje samo je povecao ler gas ,ali je in sad visok i na benzinu,dakle NISTA nije cak ni znao da nasteluje jedinicu za prebacivanje na plin, sad mi prebacuje na 5000 okretaja. ZNA LI NKO KAKO SE TO STELUJE jer je majstor pokusavao vrteci neki poenciometar pozadi I NARAVNO NIJE USPEO. Jedinica je BRC elegant 50. A kola su laguna 1.8 rt 97`
        Jos jedno pitanjce odakle on dobija signal za prebacivanje sa benzina na gas?
        Ah da zaborvih da kazem jos ne mogu da ga vratim na benzin preko jedinice nego moram da ugasim motor pa da ga upalim.
        Sta moze da se zakljuci iz ove price u cemu je problem u majstoru ili jedinici BRC elegant

Comment

• gorky
          CBC Senator XXL
          • 08.06.2007
          • 860
          • Vojvodina,Kikinda

brc elegant 50 sa leve strane ima malu rupicu kroz koju se preko potenciometra podešava broj obrtaja na kom prebacuje.korišćenjem eleganta nije potrebno koristiti ni emulator ni relej,on u sebi ima relej.međutim problem sa prebacivanjem se javlja zato što skidač impulsa nije dobro povezan,skidač se ne može vezati na visokonaponski kabl.nađi sivu žicu sa prekidača i uzmi impuls sa bobine direktno,i prebacivaće bez problema,ako si vičan to možeš sam uraditi bez problema

Comment

• lakilucano
            CBC Senator XXL
            • 31.08.2007
            • 421
            • Bezanijska kosa

Pretpostavio sam da je problem u majstoru jer mi nije bilo logicno da stavlja 2 releja za iskljucivanje dizni ( gledao sam kod drugih uvek je jedan relej) a sad sta da radim sa ova dva releja? Pokusacu sam pa javljam sta sam uradio ili ja ili vatrogasci. Zamalo zaboravih hvala

Comment

• lakilucano
              CBC Senator XXL
              • 31.08.2007
              • 421
              • Bezanijska kosa

Nema sive zice ima: plava,crna smedja,zuta i crvena

Comment

• speedplus
                RIP Bio nam je drug!
                • 15.01.2007
                • 2419
                • LAZAREVAC

Ne razumem zasto diras releje,mozda su sa razlogom postavljena dva.A i da su postavljena dva komada bez razloga to ne utice na nepravilan rad auta ili prekidaca,bolje obrati paznju na zicu koja treba da bude prikacena na impuls bobine(-).Uradi po uputstvu koje ti je dao gorky

Comment

• gorky
                  CBC Senator XXL
                  • 08.06.2007
                  • 860
                  • Vojvodina,Kikinda

prijatelju žica tih boja kod brc-a nema.pogledaj da nije nastavljana instalacija.pogledaj na jack-u koji izlazi iz eleganta,ako je to stvarno brc elegant 50 onda imaš na izlazu crnu,braon,sivu ,zelenu,ljubičastu ,narandžastu i crno-belu.ako ima 1 relej u redu neće smetati,ali za 2 ne vidim potrebe,mislim nije mi jasna funkcija drugog.ja još od prvog vagona sumnjam da je to uopšte brc.uglavnom takav prekidač možeš da vidiš gde je kompletna oprema brc,a ako je oprema šarena teško ćeš videti eleganta jer košta koliko mini-kit recimo voltranov.tačnije to sigurno nije brc jer na elegantu ne piše 50.broj koriste uglavnom serviseri,uzimaju dva zadnja kataloška broja,elegant 50 i 51 u zavisnosti da li je senzor rezerve ili nivoa.

Comment

• lakilucano
                    CBC Senator XXL
                    • 31.08.2007
                    • 421
                    • Bezanijska kosa

lp

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Ajde onda bar slikaj instalaciju pa ?e biti lakše
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• lakilucano
                        CBC Senator XXL
                        • 31.08.2007
                        • 421
                        • Bezanijska kosa

Originally posted by Dora
                        Ajde onda bar slikaj instalaciju pa ?e biti lakše

Comment

• gorky
                          CBC Senator XXL
                          • 08.06.2007
                          • 860
                          • Vojvodina,Kikinda

ko god da je ovo radio treba mu poseći prste da više ne radi.moje je pravilo da ni u radionici kada mi neko dođe da mu "pogledam gas",ja samo pogledam takav rad i na tome se završava.tako i ovog puta samo sam pogledao sliku,nikakav savet više neću dati,sem da odeš kod zglavnog majstora da ti od početka sve lepo uradi i da više nemaš problema.
                          kako neko može da tako lep auto unakazi takvim radom,to je sramota

Comment

• djukic
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2005
                            • 2526
                            • Beograd

Jooooj evo sad procitah. Na mojoj (zeninoj ) laguni uradjen je plin naravno na pravi nacin. Nema nikakvih problema u radu ni sa klimom ni zimi. Ima lambda kontrolu.
                            E sad treba da iskopam slike ili da se javis posle 14tog septembra pa da se dogovorimo da se vidimo pa da vidis kako je sve spakovano posto su nam isti motori.
                            Jedini problem koji ja imam je grejanje kabine to moram da resim jer ce me gospoja likvidirati ili sto je jos gore otece mi moj auto...

P.S. imao sam i nekoliko strasnih detonacija koje su nestale kada sam po Dorinom predlogu promenio nacin voznje kola (vise je ja nevozim ).
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• lakilucano
                              CBC Senator XXL
                              • 31.08.2007
                              • 421
                              • Bezanijska kosa

Originally posted by gorky
                              ko god da je ovo radio treba mu pose?i prste da više ne radi.moje je pravilo da ni u radionici kada mi neko do?e da mu "pogledam gas",ja samo pogledam takav rad i na tome se završava.tako i ovog puta samo sam pogledao sliku,nikakav savet više ne?u dati,sem da odeš kod zglavnog majstora da ti od po?etka sve lepo uradi i da više nemaš problema.
                              kako neko može da tako lep auto unakazi takvim radom,to je sramota
                              da prijatelju a ti kazes ima siva zica pa prespoji, stvarno se kapiram u mehaniku ali u ovaj kupus NIKAKO to mi je prokomentarisao i covvek kod kojeg sam ga vozio da mi sredi dizne i pokusa da popravi ovo da mogu u voznji da prebacim sa plina na benzin,Ali definitivno ovo mora iz pocetka a se odradi

Comment

Working...
                              X