Sta, to ozbiljno trosi 4l na sat na 1000 obrtaja?
Nije mi nikada palo na pamet da mislim koliko trosi na leru.
Nego, mini kit je sve napred. Dobro, menjacu. Ovih dana.
Prokletnik i dalje trosi 4 litre na 30km [ustvari lazem, smanjio sam potrosnju, presao sam 31 km i par stotina metara ] tako da sam resio da ga izbacim napolje, nervira me.
Znaci trenutna potrosnja je 16l, da li je sigurno da ce da bude oko 10, vozim ga ono, od 2500 do 3500 obrtaja, zavisi. Po gradu, jel mogu da prodjem sa 10l?
Prijatelju probaj da uzmes razvodnik paljenja od tvog ortaka (pri tome je nebitno koje je kubikaze motor) , pa javi situaciju .
Inace sam imao slican problem sa opel kadet 1.4 monopoint i posle zamene novog rasplinjaca isto je puno trosio i vracanja sa sundjerom i vakumima nije pomoglo sve dok nije promenjen razvodnik.
Pozdrav i svako dobro.
Trosio bi onda i benzin kao lud da je razvodnik.
NPN, imas i bakarnu cev novu od boce do motornog prostora u kitu.
Goran ti je kazao koliko ce trositi i drzi ga za rec.
Platis njegovu cenu i vise to nije tvoj problem vec njegov. Jel tako?
Plus, mozes ti njega da slikas pa da nam ga pokazes kaki je.
Vakum aparat se nalazi na samom razvodniku-to je membrana u limenom kucistu povezana crevom na usisnu granu. Pri odredjenom podpritisku u usisu(pri odredjenim obrtajima) ta membrana biva povucena pa mehanizam u razvodniku vrati predpaljenje na malo ranije i tako olaksava rad motoru na visim obrtajima i pod opterecenjem uopste jer se vise smese sagori kada varnica okine pre nego klip dodje u gornju mrtvu tacku.
Ne verujem da zbog kvara ovog mehanizma auto moze da trosi znacajno vise.
Znaci trenutna potrosnja je 16l, da li je sigurno da ce da bude oko 10, vozim ga ono, od 2500 do 3500 obrtaja, zavisi. Po gradu, jel mogu da prodjem sa 10l?
Pa sigurno bi trebalo da prolazis sa 10-10.5 l po gradu.
Mislim da vakumski regulator ili MAP ne uticu uopste na potrosnju, trebalo bi da uticu na bolje ubrzanje kada se doda gas jel pomeraju ugao paljenja unapred usled pada potpritiska kada se otvori leptir. Godinu dana sam vozio sa crknutim vakumskim regulatorom bez posledica.
Ne znam, i ja pocinjem da sumnjam na razvodnik paljenja pored isparivaca.
Mislim da vakumski regulator ili MAP ne uticu uopste na potrosnju, trebalo bi da uticu na bolje ubrzanje kada se doda gas jel pomeraju ugao paljenja unapred usled pada potpritiska kada se otvori leptir.
Ja sam skidao map, i vozio bez njega. Mislim da se ne primeti da li je vezan ili ne. Ide kao lud, sa njim i bez njega.
Originally posted by dima
Ne znam, i ja pocinjem da sumnjam na razvodnik paljenja pored isparivaca.
Razvodnik ti se nalazi ispod razvodne kape, ispod razvodne ruke, trebalo bi da je kod tebe delco razvodnik (kapa je crna i velika), sa mikroprocesorskom kontrolom (ako je 13NB motor u pitanju).
Mislim da ga ne mozes pouzdano sam proveriti da li je u potpunosti OK, treba ti autoelektricar - dijagnosticar koji ima osciloskop ili makar stroboskopsku lampu.
Paa.. to je skakljivo pitanje sa puno mogucih odgovora u zavisnosti od razvodnika i prikljucka(ispod ili iznad leptira) kao i od tumacenja ili terminologije;
Recimo da se najcesce, usled delovanja vakuma, smanjuje ugao pretpaljenja nasuprot funkciji tegova ali u odnosu na tegove vakum koriguje vrlo malo.
Jedno je sigurno - sto veci broj obrtaja motora paljenje je ranije i to najcesce regulise centrifugalni regulator sa tegovima u razvodniku.
Comment