King of Europe - Kragujevac '09 Utisci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlada08
    CBC Senator XXL
    • 22.07.2008
    • 306
    • smed.palanka

Re: King of Europe - Kragujevac '09 Utisci

bravo boki majstore, svaka cast, nema sta najbolji si, ovo covek samo da gleda i da uziva,

a da ne bi one kisele vode pred trku, isprepada me kad skoci na ogradu, poooozzzzzz

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Hermes
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 1306
        • https://t.me/pump_upp
        • bemve

@cvrle
        Ja bih , kao laik, rekao da Norbert bas profesorski vozi, mirno, stalozeno i ekstra. Ali verovatno covek treba vise da se razume u pravila da bi kvalitetnije donosio sud.....gde mogu da se nadju pravila za ocenjivanje?

P.S. Na koju foru je onaj BMW E46 M3 , mislim br. 23, plavi, uopste usao u finale? Covek mora jos mnogo da vezba.....
        Inace, bravo Boki!
        https://t.me/pump_upp

Comment

• Bojan335
          CBC Senator XXL
          • 01.05.2007
          • 332

HVALA SVIMA JOS JEDNOM ,sta reci stvarno sam dao sve od sebe ali nije se dalo do kraja nema veze ja sam prezadovoljan kada su ljudi oko mene i publika zadovoljni ..

I meni je drago sto sada mogu slobodno da nosim vasu nalpnicu i da pisem na ovom forumu bez ikakvih trzaja ,a ovo da vam je drago sta sam vas sta reci to PRIJA VISE OD SVEGA

HVALA JOS JEDNOM

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dzoni_mkv
              CBC Senator XXL
              • 29.04.2007
              • 875
              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Boki, majstore, svaka cast! Jedan od najlepse provedenih vikenda. Zaista sam uzivao u voznji svakog takmicara.
              Samo mogu da dodam kritiku za voditelje, a nije mi jasno kako se nije neko od organizatora setio da ih naglavacke skloni sa bine kada su poceli onako da ke*aju.
              Cvrle je pomenuo voznju Norbeta i njegov ulazak u drift, znam dobro da su na nekim klipovima, koje komentarisu takmicari, bas objasnjen taj detalj kako to treba izbegavati i da to nosi prilocno losu ocenu (koliko se secam to ima naziv scandinavian style), pa mi nije jasno zasto su sudije to dozvolile?
              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• cvrle
                CBC Senator XXL
                • 11.06.2006
                • 1008
                • Beograd,Banovo brdo

U sustini se pravila razlikuju od regiona do regiona i prilagodjavaju se samoj klasi takmicenja i pod kojim uslovima i gde se odrzava. Negde se boduje izmerena max ulazna brzina negde ne, ali se u principu osnovnih par stvari svugde gledaju i boduju. Od prosle godine se polako uvodi driftbox a od 2009. je na D1 obavezan pored ljudskog faktora sudjenja a isto tako ga i Madjari koriste u svom sampionatu jos od prosle godine. Ovde se mogu naci neka osnovna pravila i nacini a probacu da nadjem,negde se zagubila malo detaljnija pravila kako se i sta boduje tokom samog drifta,sta vise sta manje i sl.:

http://www.drifting.com/article.php?thr ... how_Title=

Nisam video nikakvog plavog M3 u finalu cak ni blizu njega.

Upravo ovo su trebali voditelji da pricaju i da ujedno edukuju gledaoce i na taj nacin popularizuju drift i priblize ga narodu jer 80% gledaoca nema pojma sta se i kako boduje, koja su pravila sta je bitno, sta nije i sl..
                Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• Snejk
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2008
                  • 704
                  • BG

Možda se za njega oduzimaju poeni i u profi driftu ne izgleda skladno, ali meni je 'scandinavian flick' keva..

Comment

• skijash
                    CBC Senator XXL
                    • 07.09.2007
                    • 1354
                    • Beograd
                    • wrx

Kako da se oduzimaju poeni ako je flick umesto ručne kad je ručna osnovna (i najjednostavnija) tehnika?

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

to se zove timski rad. 206 svaka cast
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

Pozdravili nas Hrvati, odusevljeni komentarom voditelja...

Comment

• kilson
                          Moderator
                          • 09.10.2004
                          • 3216
                          • NoviBGD
                          • AR 75 GT

Originally posted by Bojan335
                          ...I meni je drago sto sada mogu slobodno da nosim vasu nalpnicu i da pisem na ovom forumu bez ikakvih trzaja ,a ovo da vam je drago sta sam vas sta reci to PRIJA VISE OD SVEGA

HVALA JOS JEDNOM
                          Heh, racunaj da smo u avansu za nju.

Legendo, hvala tebi na odlicnom izdanju!
                          Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Snejk
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2008
                            • 704
                            • BG

Bilo bi finale koje se pamti.

Mađar je bio izuzetno konzistentan, dok je Bojan na momente bio zaista odličan, a ponekad (dosta ređe) mu se ipak dešavalo da izgleda malo nesigurno. Nije to ništa čudno uzevši u obzir koliko se kratko pripremao za sve ovo.

Čekamo sledeći event, mislim da bi mogla da padne i neka pobeda ove godine.

Comment

• madic
                              CBC Senator XXL
                              • 07.10.2007
                              • 844
                              • Beograd

Originally posted by cvrle
                              Upravo ovo su trebali voditelji da pricaju i da ujedno edukuju gledaoce i na taj nacin popularizuju drift i priblize ga narodu jer 80% gledaoca nema pojma sta se i kako boduje, koja su pravila sta je bitno, sta nije i sl..
                              Pored toga su trebali da kažu i barem najosnovnije podatke o svakom autu i takmičaru.

Comment

• cvrle
                                CBC Senator XXL
                                • 11.06.2006
                                • 1008
                                • Beograd,Banovo brdo

Originally posted by skijash
                                Kako da se oduzimaju poeni ako je flick umesto ručne kad je ručna osnovna (i najjednostavnija) tehnika?
                                Za drift su uglavnom staze tako namestene da prva krivina posle zaleta bude najbrza i najduza i ta krivina nosi odredjeni broj poena. U Kragujevcu niste mogli da vidite zapravo to jer se nije bodovalo zbog male brzine, ali inace se prilikom kvalifikacija na samom ulazu u krivinu ili nekoliko metara ispred nalazi cunj koji oznacava liniju pre koje moras da zabacis auto i da udjes u drift, gde se boduje ulazna brzina kao i ugao. Ukoliko okasnis i predjes dobijas negativan bod, a pri vecoj brzini od recimo 100-120 ces vrlo tesko sa flick-om da udjes u drift i napravis ugao koji ce te kasnije odrzati na stazi i toj krivini, stoga se taj nacin manje vrednuje od nacina E-brake/full trottle. Isto tako nevezano za flick postoje cunjevi na unutrasnjim stranama krivine kod kojih se boduje blizina prolaska kao i tecnost drifta ( samo na kvalifikacijama) a njih mozete videti ako ste pazljivi na ovim Bokijevim snimcima jer su po asfaltu uokvireni belom farbom.

Inace evo na ovom klipu se jasno vidi zasto Norbert nije trebao da ide dalje a ne da bude nereseno, gde je i kako napravio gresku koja je po meni presudna. Sam ulaz u krivinu prilikom pracenja, ispravljanje vozila, prekid drifta potom nastavak dovoljno da ona bude bolja za bod posto je u predhodnoj bilo nereseno a i distance koje su drzali u oba navrata su priblizno iste:

Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

Working...
                                X