ajoj.. koja slucajnost... malopre s curom zurim nesta i pred krivnu prebacujem u manju tj iz 4 pa sve do prve, ostra krivina 90° u desno, sve s medjugasom i perfektno odradjeno.. reakcija prolaznika pokraj strane je bila
meni srce ogromno kao planeta
slazem se s zverkom da ovo treba vjezbati gdje je maksimalno bezbjedno za ucenika a i za ostale sudionike u saobracaju.
"Heel and Toe" saltanje u manju sam davno probao, citao, vjezbao i djelom naucio. u voznji posebno malo brzoj isto to koristim, desi se da kad kad fulam jednu od operacija, par puta sam bash zeznuo kroz krivinu i jedva "uhvatio" auto. poslije toga opreznije puno...
neke drasticne razlike u brzini prolaska krivina ne vidim, u odnosu na "klasicno", ali puno je bolji osjecaj... adrenalin skace kao LUD, jos u mene auto s minimalno izolacije i bucan izduv imam...
ono sto se zove feeling je zagarantovan
vozio sam mnoga auta ali ni jedno kao punto mk2 HGT nema tako dobar raspored papucica za navedenu radnju. mozda je to navika, mozda nije ali sve je nekako na "dohvat".
u POTPUNOSTI se slazem, s tim sto bih dodao da svaki bmw ima idealan raspored papucica za tako nesto ....probao sam puno kola, ali mi samo u njemu noga prirodno padne na gas s kocnice.....
... da ne gresim dusu, i Reno 19 16v je bio ok za tako nesto, jer mu je papucica gasa kao L slovo
svaki ciga svoga konja hvali, ali mi je bmw bas kao za to napravljen
Doci cu i na koshutnjak i na batajnicu nadam se uskoro
E danas sam probao opet u saobracaju, stavio samvrhove prstiju na kochnicu, a negdje sredinom pritiskao gas nije bila neka velika brzina ali osjetio sam da nije dobro singonizovano, premalo sam dodao gas, a i naglo otpustio kvachilo, ali dobro sad znam kako da probam, u principu najveca zajebancija su pedale, da kad bi to moglo da se nashteluje, lakshe bi semoglo nauchiti ali dobro, chovjek se uchi dok je ziv!
Aaa, u cemu je razlika izmedju obicnog medjugasa bez pustanja kvacila i medjugasa sa duplim kvacilom?
Ja non stop vozim sa medjugasom (i kad ne vozim brzo), ali nikako ne uvidjam prednosti duplog kvacila
A koliko vidim ni sena ne radi duplo...
@itza
probao a i saltao sam bez kvacila svoje predhodno auto. Opel Astra 2.0 DTI.. . par prvih puta sam stao i cudio se kako mjenjac nije ostao iza auta
kasnije sam skontao gdje, kako, i kada treba uradit prebacivanje . ali to je jos uvijek uzasno sporo bilo.
nisam probao brzo saltat jer mi je zao bilo mjenjaca a novi je uzasno skup
Comment