Navak staza, track day

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mladen25
    CBC Član
    • 10.10.2011
    • 17
    • Bgd

Odg: Navak..

sto se mene tice za sve koji su dosli nema nijednog minusa, barem ne za one koji su vozili. ima ko je dobio crnu zastavu ali upeglace se to vec kad ljudi razumeju da mogu da kreiraju svoj stil voznje bez ugrozavanja drugih. nema tu nikakve frke. znamo svi kako je to kad udari adrenalin pa jos u mladu glavu i to treba razumeti, zato ljudi i treba da dodju na stazu a ne da cimaju negde po putu. u svakom slucaju za 99% vozaca imam reci hvale kako za trud tako i za borbu sa uslovima, mada bih voleo da mnogima ukazem licno na neke tehnike voznje koje daju brzinu a eliminisu otkidanje zadnjeg deal, gomilu proklizavnaja prednjim tockovima, sve ono sto ubija vreme po krugu.

rano je da vam kazem sta ce biti promenjeno jer nece odmah mnogo. verovatni da cemo biti stroziji sa tajmingom. jedan brifing na svakih sat vremena (a ne kao sad da gubimo vreme na svakih pola sata), ko nije bio na brifingu ne moze da vozi pa ako je kasnio zalim slucaj (neko je to predlozio da li ovde da li na FLCS forumu). bice nekog ko ce da se ljuti ali ce zato ostali da prodju bolje jer ce glatkije i brze da idu smene. svakako da cemo skratiti proceduru ulaska na stazu. pejs kar ce ostati jer ce jos dugo biti onih koji prvi put dolaze na stazu a znam iz licnog iskustva da svaki put treba detaljno gledati svaki kamen, svaku baricu. ja sam u svedskoj pesacio preko zaledjene staze duge 5 km da bih je dobro upoznao pre trke (43 krivine), malo cemo ga ubrzati ali ne previse. insitiracemo vise da ljudi procitaju pravilnik da ne bude zabune - u ukupno vreme voznje ulazi sve i pejs kar i prekidi zbog izletanja i prekidi zbog nediscipline. teracemo vreme na zilet da se ne bi desilo da se izadje ranije ali svakako da vreme pocinje od ulaska na kapiju. dodaje se jos jedno sudijsko mesto radi boljeg obavestavanja o tome kad se neko okrene na stazi. videli ste da je bila hitna pomoc i bice i ubuduce ali ce u pravilniku clanovi vezani za taj deo ostati isti. sad je u organizaciji radlo 10 ljudi plus hitna pomoc, snimatelji i fotograf i to ne bi trebalo da se smanjuje ali se nece ni povecavati ako ne bude brojnija poseta. skupo brate, mnogo skupo. publika - sigurno ne pre proleca. nadstresnica i kafanica na parkingu - naredno leto (ako TD bude trazen). ko bude hteo moze da trazi profi trenera i telemetriju kruga pa da ga naucimo idealnim putanjama (naravno, doplata). toliko za pocetak, nadam se za novembar ako nasa vreme posluzi.

Comment

• mladen25
      CBC Član
      • 10.10.2011
      • 17
      • Bgd

zaboravio sam da dopisem jos nesto.

neces morati da izlazis da bi podesio amortizere. kao sto sam i rekao u toku voznje je moguce uci i izaci sa staze nebrojeno puta i sve sto mozes da odradis radices na parkingu pored zastava, betonski raster, a ono sto ne moze da se dovrsi pre kraja grupe to mora napolju. pripremicemo tu na parkingu unutra jos ponesto ali ne smem sad da obecam dok ne budem siguran da moze.

takodje, bilo je i sad ali nismo insistirali na tome - u kontejneru na parkingu postoji prostorija za odlaganje stvari. mi ne odgovaramo za ono sto stoji unutra ali svakako da ne moraju da vam se po gepeku tumbaju stvari ako ste zaboravili da ih izvadite.

Comment

• sale vti
        CBC Senator XXL
        • 05.12.2007
        • 316
        • bgd-zemun
        • ctr

Ajde i ja da se javim...
        Vozio sam termin od 10.40 i bilo je dosta dosta vlaznija staza nego kod Vas od 14h, ali dobro...
        Utisci su fenomenalni, staza potpuno fina i u ovakvom da kazemo nedovrsenom izdanju. Po meni je tajming bio korektan, i mislim da ne treba gledati u minut dva pet gore dole.
        Osoblje profesionalno, svidja mi se sto je bezbednost na prvom mestu, ukratka prica pred voznju o samoj stazi sta gde i kako dosta znaci (za one koji cuju).
        Ja sam vozio sa uzivanjem i bez preterivanja da ne bi probao i stazu pored

I da, mala i jedina zamerka je sto sam bio u klasi sa automobilima koji su za nijansu ili dosta slabiji...

Za ove sto na YT-u ostavljaju lepe komentare, i sto kaze uzi, batalite tastaturu, izadjite na stazu pa da visimo kako se to radi...sve je drugacije uzivo, snimak jedno, uzivo drugo...

Sve u svemu bitno je da je proslo bez ikakvih incidenata, oko malih propusta da se obrati paznja i bude bolje sledeci put i to je to...

Do sledeceg TD-a...
        Mess with the best, die like the rest!!!

Comment

• Aki
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2006
          • 1133
          • Beograd
          • Yugo 1603, Yugo 1301

Odg: Navak staza, track day

Slazem se sa Saletom i sa Uzelcem, 99%. Moja grupa od 12:40 je vozila u glavu 30min. Kada se kompletira staza bice super, sikana na pravcu pun pogodak. Takodje bi bilo dobro osmisliti deljenje ljudi u grupe po nekom odnosu cc/hp, a mislim da bi sledeci put trebalo postaviti table sa reperima za kocenje umesto cunjeva (100, 50, 25m i sl.), naravno apex trotoare podrazumevam. Parking ispred obavezno regulisati, ako ne asfaltom onda barem debljim slojem rizle. A nisam ni siguran za termin u novembru, i ovaj je bio na granici po mom ukusu... Mart/April idealno.
          Sto se voznje tice, licno nisam isao da palim sve na autu, narocito po skroz mokroj stazi, tako da je ispipavanje terena bilo i vise nego dovoljno. A i s' obzirom na nesto strozija pravila, nije mi bio cilj da se zabijam u **** nekome ili da nekoga kocim. Meni baza cele price deluje skroz korektno, tako da eto me opet dogodine sigurno.
          "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
          - Lousie Smith

Comment

• skijash
            CBC Senator XXL
            • 07.09.2007
            • 1354
            • Beograd
            • wrx

Originally posted by mladen25 View Post
            ako doteras mx5 moramo da pozurimo da ne prokisne. salim se. gledamo dugorocnu prognozu da vidimo da li moze polovinom ili krajem novembra jos jedan dan. znacu u ponedeljak-utorak pa cemo staviti na trackday.navak.rs i, naravno, iskoristiti par lepih slika i lepih automobila od 23.
            Verovatno će biti mx5
            Sad gledam prognozu, liči kao da će polovinom novembra biti 15-ak stepeni. Valjda znaju šta prognoziraju.

Comment

• Uzelac
              CBC Senator XXL
              • 03.12.2006
              • 1717
              • munZe

Originally posted by mladen25 View Post
              neces morati da izlazis da bi podesio amortizere. kao sto sam i rekao u toku voznje je moguce uci i izaci sa staze nebrojeno puta i sve sto mozes da odradis radices na parkingu pored zastava, betonski raster, a ono sto ne moze da se dovrsi pre kraja grupe to mora napolju. pripremicemo tu na parkingu unutra jos ponesto ali ne smem sad da obecam dok ne budem siguran da moze.
              Pumpa za vazduh sa manometrom bi mnogima pojednostavila zivot .

Nego, pozurite sa ivicnjacima i reperima, to je jos jedino neophodno vozacima, sve ostalo je pitanje sta vi zelite.

btw. Za publiku, meni se najvise dopada ideja sa par kamera na stazi i live prenos na plasmama u kaficu .
              Elektronika je jeftinija nego ikad, a logicno mesto bi im bilo u kaficu. Uz tribinu, ovo bi podiglo kvalitet sadrzaja za publiku toliko da mozete da pocnete da razmisljate i o naplati ulaznica. Znam da bi se mnogi bunili, ali po meni to je sasvim logican korak. Svuda je tako, zasto bi na Navaku bilo drugacije.
              work in progress

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

Re: Navak staza, track day

jeste, a mogao bi da se naplacuje i parking ispred navaka jedna ili dve rampe u pecince da se postave i naplatne kucice, zatim semenke, kikiriki, kokice.... nije da nema opcija.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Uzelac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.12.2006
                  • 1717
                  • munZe

Ne, bolje od toga je da ljudi ulazu u infrastrukturu a da od povrata nema nista.
                  Ili ce neko da plati da bi koristio, ili toga nece ni biti. Socijalizam je davno proslo vreme a navike koje su u njegovo vreme steknute treba sto pre bataliti. Mada, mozda je bolje da ljudi stoje ispred kapije "ko teletabisi" (kako je neko od njih izjavio) i ne vide nista.
                  Last edited by Uzelac; 25.10.2011, 13:38.
                  work in progress

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

Re: Navak staza, track day

vozilo - toliko para, vozac - toliko para, suvozac - toliko para, telemetrija(kako li se zove) - toliko para pa ko voli nek izvoli. mislim, jeste na semenkama dobra zarada, vise od 100% ali realno...
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• NikolaMF
                      CBC Senator
                      • 09.02.2008
                      • 202
                      • Beograd,Jajinci

Evo fotki od mene. Imao sam cast da udjem na stazu fotkam. Dosaom sam sa ekipom koja je zakupila termin uod 14h.

NAVAK Track Day 23.10.2011 by Ni.St|Photography, on Flickr

http://flic.kr/ps/Q7Aku

Comment

• Uzelac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.12.2006
                        • 1717
                        • munZe

Sjajne slike, ali gde je tu Toyota!
                        work in progress

Comment

• kilson
                          Moderator
                          • 09.10.2004
                          • 3216
                          • NoviBGD
                          • AR 75 GT

Bio si neuhvatljiv!
                          Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• NikolaMF
                            CBC Senator
                            • 09.02.2008
                            • 202
                            • Beograd,Jajinci

Zao mi je,al dosta paninga mi nije uspelo :\ videcu da iskopam jos par slika.
                            http://flic.kr/ps/Q7Aku

Comment

• Grumpy
                              CBC Veteran
                              • 30.10.2009
                              • 151
                              • Cartolle, Cattaro bay
                              • Meriva B, BMW 520d

Sta bi sa sledecim Track Day-om?
                              Hoce li biti mozda u decembru?

Sto se tice grupa, i podele vozaca/automobila po grupama, mozda bi trebalo razmisliti da se formiraju grupe gde bi bili automobili sa slicnim odnosom kg/ks. Ja sa trenutnih 11.3kg/ks sa mojim autobusom od tonu i po, sumnjam da sam nesto konkurentan cak i budzenim jugicima. Da do izrazaja dodje znanje (dok ne nabavim nesto lakse i jace).

Ne mozete staviti u isti kos automobile po kubikazi ili snazi motora.
                              Evo, video sam na KP jednog jugica sa 140ks. U kojoj grupi bi on bio? Sa jugicima, mozda? Da vrti krugove oko ostalih.

pozz...

Comment

• Uzelac
                                CBC Senator XXL
                                • 03.12.2006
                                • 1717
                                • munZe

Masis poentu. Nije ideja takmiciti se sa drugim automobilima/vozacima niti da bilo kome dokazes da si dobar vozac (ali eto nemas konkurentan automobil) vec samo "sa sobom i sebi".
                                Staza je duga 3 kilometra a 15 ljudi vozi moze da vozi "pun gas" nesto preko 20 minuta. Cak i kada je razlika u performansama automobila i vozaca drasticna, to ne prozrokuje probleme jer se lako obilaze, staza je vrlo siroka, a retko srecu.

Inace, vodi se racuna o tome da se modifikovani automobili ne nadju u grupi sa standardnim ali je to po meni pogresno. Ima i sporih i brzih automobila i medju modifikovanim i onima koji su stock, nema garancije da su jedni brzi/sporiji od drugih.
                                No, ponavljam, nista lose se ne moze desiti ukoliko se u istoj grupi nadju dva automobila veoma razlicitih mogucnosti. Brzi ce ga obici par puta i to je to.
                                work in progress

Comment

Working...
                                X