Navak staza, track day
Collapse
X
-
Odg: Navak..
Mislim da ste dovoljno pismeni da napišete više od jedne proste ili prostoproširene rečenice. Ako ne, da batalimo i gasimo svetlo...
Comment
-
-
Evo ja da dam neke tacne informacije:
Od otvaranja kapije i ulaska prvog automobila do otvaranja kapije i izlaska prvog automobila - 22m19s
Od startovanja prvog automobila (nakon prvog kruga iza NAVAK vozila) do izlaska prvog automobila van kapija - 16m22s
Od mini-tehnickog prvog automobila do izlaska prvog automobila izvan kapija - ~26m
E sad, gde je tu 30min nije pitanje za mene.
Inache, u pitanju je grupa koja je vozila od 14h.
Comment
-
-
Sugestija ucesnicima u diskusiji; malo iskulirajte i skrenite paznju organizatoru na greske jer ce tako vas tekst biti korisniji.
Grupi koja je trebala da startuje u 14:00h je definitivno maznuto vreme i to sigurno izmedju 10 - 15 minuta. Druga grupa je bolje prosla, ali mislim da je i tu palo neko omanje skracenje. Brifing je pocinjao svaki put relativno kasno, a ljudi prakticno nisu bili upoznati sa tom stavkom pa su sakupljani na viku. kez
Zamerka je takodje, sto momka sa Alfom 156 redar nije pustio kada je prva grupa ulazila (bio je na drugoj stranici spiska), pa je upao na stazu tek posle moje intervencije i kada su svi izvozili krug zagrevanja. Nadam se da ce se te decije bolesti srediti ubuduce i necu da bacam kamenje jer je sve ostalo bilo, bar za mene i grupu koja je samnom dosla, maksimalno ok.
Btw, sikana na pravcu je pun pogodak!
Comment
-
-
Laza je proširio moju prostoproširenu rečenicu, možete reći šta hoćete. Od načina na koji to kažete zavisi koliko će vas druga strana shvatiti i prihvatiti za sagovornika za neka buduća dogadjanja. Iskustva nema, prvi se mačići bacaju u vodu a sad što ste požurili
Mislim da nikom nije bila namera da nekog prevari ili ojadi za 10 minuta i pobegne sa tim parama do Kanade... Tu je jedan od vlasnika pa će reći zašto je to bilo, normalno ako bude hteo, možda dobijete bonus za sledeći put...
Ukratko, posle mnogo dana se dogadja nešto na ovom polju i kod nas, voleli ih ili ne to ne sme uticati na diskusiju.
Comment
-
-
Jos nisam skinuo snimak iz auta ali bice vise kad budem imao crno na belo u rukama za sad jedina moja zamerka je to sto je umesto 30 min vozeno 20min u vreme ulazi nekakvo razgedanje staze gde nas vodi nekakav pick up.
Comment
-
-
Nisam vozio, samim tim nisam ni pristrastan, samo posedujem snimke iz Dr. Cosworth-ovog automobila.
1. voznja - Od pocetka voznje, znaci posle upoznavanja sa stazom iza pace pick-up-a, do izlaska sa staze 15:20
2. voznja - Ulazak na kapiju - krug za zagrevanje - voznja - kapija 26 minuta. Od toga svega 15-ak voznje.
Bice kasnije na youtube-tu."Gledao sam to, ali jedino se ovaj sa kupeom zaista trkao. Ide 250 kmh u repu Bentlija, suvozac govori: "uspori uspori", a vozac "zezanje brate , zezanje" i jos prica kako mu kocnice bas i nisu nesto"
Comment
-
-
Nema potrebe da krenemo od pljuvanja. jel ima nesto da je valjalo? staza, cistoca, voznja, zastavice, hitna pomoc, pravilnik, brifing, sloboda ulaska-izlaska u toku voznje (kojusu mnogi trazili a od 50 kola samo 2 koristila)...nesto barem?
prva grupa je vozila manje i za to zahvalite kolegama koje su kasnile i umesto da budu na parkingu barem 10 minta ranije stigli su knap na vreme pa dok su se potpisale izjave, pa sve redom. svakome je tacno receno kad vozi a nije bilo ni rano jutro. drugo, pojedinci (samo pojedinci) su sakupljani na viku iako im je kad su potpisivali izjavu receno da se okupe 10 mim pre voznnje radi brifinga. kako je moguce da to svi shvate i okupe se a njih trojicu cetvoricu cekamo i moramo da jurimo. sami sebi i svojim kolegama oduzimaju vreme. razgledanje staze nije razgledanje vec upoznavanje (sto nije nasa izmisljotina vec normalna praska) tim pre sto su prakticno svi dosli prvi put. profi trkaci to rade pesaka da bi videli svaki kamicak. u pravilniku lepo pise kako izgleda ulazak na stazu. za drugu klupsku grupu redar je usporio do kraja jer je jedan u koloni odmah poceo da driftuje iako svi voze lagano i iako je receno da ce prvi krug biti u koloni. jel treba da neko nanize pet kola pa da onda kri imo redare sto nisu reagovali? a ako mislite da je nekome nesto ukradeno vi lepo odmah recite. ja sam tamo bio ceo dan za sve grupe i niko rec nije rekao. ruzno je olajavati posle. a i jos nesto - svi su vikali da nema tog auta koji ce da izdrzi 30 minuta a sad nam odjednom neko krade vreme. pa umesto da zaustavimo voznju kad je megan stao pored staze mi pustili da se zavrsi jos par krugova da ne ispadne da je neko nesto zakinuo.
stvarno mislim da stavovi nekih ljudi ovde nisu fer, da ne kazem drugacije. ne zelim sa bilo kim da se svadjam ali se izgleda vracamo na pocetak. cini se da sam ovde na forumu suvisan kao sto sam ocigledno bio i danas tamo iako sam dosao da ispostujem sve.
Comment
-
-
Re: Navak..
nema ovde nista od normalne diskusije. odoh da nosim gajbice.
dok dora ne odluci drugacije, lock.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Ako je Mladen25 25 godina mlad si
Probaću da budem kratak pre nego što ode mast u propast. Ja nemam iskustva sa trkama i stazama ali znam kako funkcioniše forum.
1. Ovo ako piše 10 ljudi čita na stotine a za neki dan na hiljade, prema tome bitno je šta i kako se piše jer se ne piše za tih 10 ljudi.
2. Akcija i reakcija su mnogo brži nego pre sto godina kad bi tek preksutra saznali da su svi bili na trci, internet. Zato prvo odbrojati do deset pa 20 ako tereba pa eventualno pisati.
3. Ko ne želi da čuje negativno mišljenje a čuće ga milion posto na svakom forumu ne treba da se pojavi uopšte na forumu. Negativno mišljenje je svako ono koje se ne slaže sa mojom vizijom kako bi odgovori trebalo da izgledaju.
4. Svaki ton koji u startu kaže vi ste ovakvi onakvi i nikavi je osudjen na propast i samo vodi u dubiozu nadalje.
5. Sve ovo je moglo da se kaže skroz drugačije.
Ovo su dobronamerni saveti - kritike kako god, meni je u interesu da se ovakve teme održe na forumu i da svi imaju koristi od toga. Sumnjam da će na ovaj način dobro da se propagira staza, ako je to cilj ja bih drugačije...
Niko se nije naučen rodio, ni vi da vodite stazu u ovim uslovima ni ovi amateri (većina) kojima je udario adrealin u uši a srce u ledja ne bi čuli ni brodsku sirenu...
U medjuvremenu brižni Chubs je sa pravom zaključao. Pored gore iznetog ako se nastavi ovako nema stvarno zašto da se otključava.
Bilo je propusta na obe strane, dogovorite se za sledeći put da ih ne bude, ako bi da se rapravljate onda to može i u kafani...
Comment
-
-
izvinjavam se svima ako je ono sto sam pisao zvucalo grubo. nema zle namere, upravo obratno. ali ja zaista mislim da je bilo mnogo bolje da smo prozborili koju rec na licu mesta, licem u lice, jer je to najbolji nacin da se razumemo. ne volim da posle diskutujemo kako je neko ovakav ili onakav pogotovo ne ako neko misli ds je pokraden. odmah kazi i odmah resimo, staza je tu, nece nigde da odleti a tesko da cu se moze i pomisliti da neko zakida 5 minuta jer ce da profitira.
25 nije broj godina zivota (prilicno je veci)
Comment
-
-
Broj sam pretpostavio, nemam pojma zašto ali davno sam naučio da niko sa neta ne izgleda ili misli onako kako ja mislim da on misli na forumu, uživo je drugačiji stoposto
Ko je razumeo ovo shvatiće...
Čemu služi forum? Najave, ćaskanje, pametni saveti, video i slike... Slike? Gde su slike
Znači prvi neki zvaničan dogadjaj ako se onaj računa u promociju i nema ni jedne slike na temiPošto niste dali da se švrćkaju "fotoreporteri" što smatram skroz opravdanim stavom jer vrlo dobro znam kako izgleda kad u Vrbasu neko dahće nad zadnjim točkom auta od 700 konja da bi video kako kreće...
Zamerka ili sugestija, što niste postavili nekog svog na neku lokaciju ili bar neki digitalac na stalku, to danas nije skupo pa to posle delili ili kačili ovde ili na drugo mesto. Stvarno je ljudima dogadjaj da ode negde i posle priča e znaš kad sam ja jurio tamo a ono ni slike ni tona...
Comment
-
-
fotogtafi su bili, iz FLCS su prijavili coveka i on je bio, bili su i nasi samo sto ne ocekujem od njih da veceras bilo sta rade, sutra kad dodju na posao. bila su i trojica sa dva internet sajta pusteni da slikaju sa same staze (organizovani su redai sa njih). svako ko se prijavio da bi da slika i dao podatke je pusten na stazu da radi svoj posao. napravljena je press lista i to je to.
Comment
-
Comment