F1 2012

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Mercedes: Hamiltonov dolazak staviće dodatni pritisak na nas

Tim će se truditi da Britancu napravi što bolji bolid.

Mercedes je uspeo da u prošloj sezoni pobedi na VN Kine, ali posle toga tim više nije imao
    prilike da se bori za pobede. Član upravnog odbora tima Nick Fry svestan je pritsika koji tim
    dobija dolaskom Lewis Hamiltona.
    "Mi sada imamo jednu od najboljih vozačkih postava u poslednjih nekoliko godina, koji su se
    već potpuno dokazali u Formuli 1. Da bi uspeli u ovom sportu morate da imate najbolju
    tehnologiju, najbolji timski rad, menadžment i naravno vozače. Dolazak Hamiltona ohrabruje
    sve u timu ali dodaje i pritisak na sve kako bi njemu ponudili dobar bolid", izjavio je Fry.
    On je dodao da je trenutna situacija sa Hamiltonom slična onoj kada je Fernado Alonso
    pobedjivao sa ne konkurentnim Ferrarijem.
    "To je moje vidjenje situacije, Hamilton i Alonso su najbolji vozači. I Vettel je u ovoj grupi ali on
    je uvek imao dobar bolid tako da on ima još šta da dokaže", dodao je on.
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Ramirez: Perez je još uvek dete

Bivši menadžer u McLarenu Jo Ramirez je izjavio da je Mekiskanac još neiskusan sa
      medijima.

Perez će od naredne sezone zameniti Lewisa Hamiltona u McLarenu pa je prirodno da će se
      oko njega stvoriti veliki medijski pritisak.
      "Mislim da je Sergio sve korake odradio na najbolji način, ali u zadnje dve godine on se više
      razvio kao vozač nego li kao osoba", izjavio je Jo ramirez, bivši menadžer u Mclarenu.
      Po njegovim rečima možda postoje neke stvari i osobine koje mladi vozač još nema.
      "On je veoma mlad. Kao vozač pun je samopouzdanja kada priča sa svojim inžinjerima gde zna tačno šta želi od bolida, ali sa druge strane njima je teško da ga ubede da razmišlja drugačije.
      Njega čeka dosta posla pa i da savlada načine kako da razgovara sa medijima. On čim vidi
      novinara počne da beži dok u Mclarenu mora da budete veoma dobri sa predstavnicima sedme
      sile", dodao je Ramirez.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

McLaren zakazao promociju novog bolida

Britanski tim je za 31. januar zakazao promociju MP4-28 boida.

Tim će svoj novi bolid predstaviti 31. januara na još nepoznatoj lokaciji u Britaniji. Ta odluka je
        doneta pošto je tim prošlogodišnji bolid predstavio u Berlinu pa sada žele da tu ceremoniju
        održe na domaćem tlu.
        Za McLaren će naredne godine voziti Jenosn Button i Sergio Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Ferrari razdvojio razvojne programe

Ferrari je za naredne dve sezone razvojio programe razvoja bolida.

Simone Resta vodiće projekat za narednu sezonu dok će Fabio Montecchi biti zadužen za
          razvoj bolida pod specifikacijom za 2014. godinu.
          "Mi smo se odlučili da prema sadašnjim uslovima potpuno odvojimo projekte za naredne dve
          godine. Jedan od njih biće dalji razvoj starog bolida dok će drugi biti potpuno nov. Simone
          Resta je inžinjer koji je više vremena provodio u fabrici ali ja veoma efikasan. Njemu smo
          poverili razvoj narednog bolida dok će Fabio Montecchi raditi potpuno novom automobilu za
          2014. godinu", izjavio je Domenicali.
          "Nikolas Tombazis će nastaviti svoj rad kao glavni dizajner. Takodje, mi se moramo poboljšati u
          oblastima gde smo imali problema u prošloj godini", dodao je šef Ferrarija i tako nagovestio
          mogući dolazak nekoliko novih inžinjera u tim.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Montezemolo: Vettel je idealna zamena za Alonsa

Sebastian Vettel bi bio odlična zamena u slučaju da Fernando Alonso napusti tim.

Iako je Alonso izgubio bitku za titulu na zadnjoj trci u Brazilu, predsednik Ferrarija Luca di
            Montezemolo se pozabavio špekulacijom kog vozača bi odabrao ukolko Španac napusti tim.
            Njegov izbor je Sebastian Vettel koji je imao prednost u odnosu na Lewisa Hamiltona.
            "Izmedju svih vozača, Vettel i Hamilton bi bili idealan izbor ali sa jednom bitnom činjenicom -
            Vettel je mladji. Ako Alonso odluči da svoj život nastavi sa devojkom na Havajima ja ne bih imao
            drugi izbor neko da izaberem Vettela", izjavio je Motezemolo.
            "Volim Vettela jer je drzak. Želi da pobedi ali nije arogantan. Još pre nekoliko godina
            Schumacher mi je pričao o Vettelovim vožnjama kada je vozio karting i sada se vidi da je bio u
            pravu", dodao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Pat Symonds se vraća u padok

Britanac se vraća u padok posle isteka kazne od pet godina zbog učestvovanja u
              nameštanja trke u Singapuru.

Symondsu je 2008. godine izrečena kazna od pet godina koja uskoro ističe. Njemu je bio
              dozvoljeno da tokom ove kazne radi kao konsultant, što je to učinio sa timom Marussije. Na
              kraju ove godine Symondsu ističe kazna pa će on moći da prisustvuje trkama.
              Baš zbog toga Timo Glock dosta očekuje od naredne sezone.
              "Mi znamo gde trebamo da se popravimo. Znam da je lista dugačka ali mi to moramo da
              učinimo. Patovo prisustvo na trkama biće veoma značajno za nas jer on ima dosta iskustva.
              Imam veoma dobru vezu sa njim, on zna o čemu priča i šta hoće od bolida", izjavio je Glock.
              Nemac veruje da u timu svi imaju prava na optimizam po pitanju naredne sezone.
              "Novi bolid ne izgleda loše. Svi poslovi idu po planu a sada imamo prava da više koristimo
              vazdušni tunel", dodao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Vettel: Još niste videli najbolje od mene

Vozač Red Bulla uveren je da još može da poboljša svoju vožnju.

Nemac je na kraju sezone postao treći vozač u istoriji koji je za redom osvojio tri titule. Pre
                njega to su uspeli još samo Juan Manuel Fangio i Michael Schumacher.
                "Što se tiče razultata zadnje tri sezone su bile odlične posto smo svake godine osvajali obe
                titule ali ja mislim da imamo još prostora za napredak. To su psihologija i duh tima jer uvek
                možete bolje", izjavio je Vettel.
                Nemac nije bio zainteresovan da uporedi sebe sa ostalim vozačima.
                "U ovom trenutku ja se mnogo ne obazirem na stavri koje su se desile u zadnje tri godine. Ja sam srećan i zadovoljan rezultatima koji smo postigli. Sve smo to uradili na naš način tako da
                ceo uspeh čini specijalnim", dodao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Rosberg: Mercedes može da dosta napreduje u sledećoj sezoni

Loš završetak ovogodišnje sezone neće uticati na formu Mercedesa.

Nemac je uspeo da ove sezone sa Mercedesom ostvari svoju prvu pobedu dok je završetak
                  godine bio mnogo manje uspešan. Ipak, Nico misli da je loš tempo u završnici šamionata samo
                  maskirao napredak tima.
                  "Unapredjenja su ogromna. Nažalost nismo mnogo toga videli na kraju sezone, ali smo na prve
                  dve trke bili najbrži. Ako prošetate fabrikom videćete velika poboljšanja. Mislim da ćemo
                  sledeće godine imati više uspeha", izjavo je Rosberg.
                  On je dodao da su svi u timu naučili lekciju iz prošle sezone i veruje da će se sve to isplatiti.
                  "Mi smo se nadali da se u pošloj sezoni borimo za šampionat ali se to na žalost nije desilo.
                  Naučili smo važnu lekciju za koju mislim da će se isplatiti dogodine", dodao je Nico.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Pirelli: Timovi su spremni za agresivnije gume

Italijanski proizvodjač uveren je da su svi timovi spremni za novu specifikaciju guma.

Pirelli za sledeću godinu priprema novu komponentu svojih mekih guma u cilju da zadrži
                    neizvesnost na trkama kao i da da nov izazov svim timovima. Ovaj plan je dosta uzburkao sve u
                    padoku jer je i prošlogodišnja specifikacija guma dosta promešala karte.
                    Maurizio Boicchi, tehničar u Pirelliju misli da timovima neće biti toliko teško oko novih
                    pneumatika jer su tokom dve godine skupili dosta iskustva.
                    "Tokom 2012. timovi su dosta naučili o ponašanju guma. Kako je sezona odmicala videli smo
                    sve bolje perforamnse što je značilo da su timovi počeli da razumeju gume. Svi vozači su manje
                    proklizavali što je beoma bitno u očuvanju pneumatika. Mislimo da su svi timovi krenuli u
                    pravom smeru pa sada želimo da probamo sa malo agresivnim pristupom", dodao je Boicchi.
                    On je dodao da će gume za narednu sezonu biti brže.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Luca Colajanni napušta Ferrari?

Ferrari priprema velike promene u organizaciji tima.

Ovu vest je prvi nagovestio Luca di Montezemolo na Ferrarijevoj Božićnoj žurci. Naime
                      Colajanni bi mogao da napusti tim posle 12 godina rada, kada je ulogu šefa medijskog odelenja
                      preuzeo od Claudia Berroa tokom 2001. godine.
                      Upravo on bio je zaslužan za otvaranje Ferrarijevog sajta na kojem se vesti mogu naći na
                      sedam jezika.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Whitmarsh: Timovi u Formuli 1 su dosta izjednačeni

Šef McLarena misli da će sledeća sezona biti dosta zanimljiva.

U prošloj sezoni videli smo sedam različitih pobednika u isto toliko trka, kao i pobedu Kimija
                        Raikkonena na trci u Abu Dhabiju. Vozačka titula se odlučila na poslednjoj trci u Brazilu ali je
                        Red Bull uspeo da osvoji konstruktorsku titulu sa čak 60 bodova više od Ferrarija.
                        McLaren je imao tešku sezonu gde je bilo dosta uspona i padova što je omelo vozače u brobi
                        za oba šampionata. Martin Whitmarsh misli da će grid u narednoj sezoni dosta izjednačen.
                        "Mislim da će sledeće godine timovi i vozači biti dosta izjednačeni pa je možda ovo
                        najkompetentniji grid od kada sam ja u ovom sportu. Biće veoma teško da neko dominira iz trke
                        u trku ali to je dobro. Mislim da su zadnje dve do tri godine dobre za Formulu 1", izjavio je šef
                        Mclarena.
                        "U Formuli 1 imate dobrostojeće timove a pravila se veoma malo menjaju što daje šansu malim
                        timovima da smanje zaostatak. Tu je i faktor guma za koje mislim da će biti veoma
                        nepredvidljive", objasnio je Whitmarsh.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

VN Nemačke ostaje na Nirburgringu

Ovu vest preneo je nemački magazin Bild.

U njemu se navodi da je postignut dogovor izmedju Berniea Ecclestona i organizatora trke. Na
                          početku godine staza Nirburgring je pala pod bankrot, ali je rešenje za taj problem pronadjeno.
                          "Svet treba da zna da će se trka za VN Nemačke 7. jula održati ovde", izjavio je Karl-Heinz
                          Steinkuhler, PR staze. Još ranije GP2 i GP3 kategorije su potvrdile Nirburgring u svoj kalendar
                          pa se to moglo i očekivati sa Formulom 1.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Lotus: Bićemo mnogo jači sledeće sezone

Eric Boullier veruje da će njegov tim biti mnogo jači u sledećoj sezoni.

Šef tima Lotusa misli da su njegovi vozači mnogo bolje spremni za narednu sezonu kao i da
                            će bolje razumeti filozofiju tima, odnosno kako bi što efikasnije učestvovali u tehničkom razvitku.
                            "Bio bih veoma srećan ako ponovimo prošlogodišnji start sezone. Mislim da će vozaći biti
                            mnogo više spremniji da doprinesu timu u odnosu na prošlu sezonu. I na kraju prošle sezone
                            imali smo dobre performanse, gde smo uspeli da povratimo formu sa početka godine pa je bilo
                            lepo što smo mogli da se borimo sa većim timovima", izjavio je Boullier.
                            "Sada su pravila skoro ista pa ćemo tako moći da nadogradimo prošlogodišnji bolid. To će biti
                            naša šansa da iznenadimo vodeće timove", dodao je on.
                            Francuz je dodao da će glavni problem u narednoj sezoni biti dobar balans u resursima oko
                            bolida za 2013. i 2014. godinu.
                            "Jasno je da mi nećemo moći da idemo daleko u narednoj sezoni zbog razvijanja bolida za
                            2014. godinu. Ali momci u Enstonu su razvili projekat o bolidu za 2014. godinu a mi već imamo
                            dobru bazu za naredni automobil", kazao je Boullier.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Kako je Perez stigao u Mclaren

Ispričaćemo vam Meksikančev put do mesta u McLarenu.

Još na početku ove godine nikome nije palo na pamet da Sergio Perez može svoju karijeru da
                              nastavi u McLarenu. Član Ferrarijeve vozačke akademije koji je u nekoliko navrata testirao za
                              italijanski tim je bio orjetisan prema timu propetog konjića.
                              Na početku ove sezone mladi Mekiskanac beležio je odlične rezultate na trkama. U Australiji je
                              startovao sa 22. mesta pa se u jednom trenutku našao na drugoj poziciji, u Maleziji je uspeo da
                              dodje do podijuma a u Španiji je stigao do petog mesta. Već tada, zbog dobrih rezultata krenule
                              su priče da naredne sezone može zameniti Felipea Massu u Ferrariju. Čak i posle loših trka i
                              rezultata, Sergio je išao na razgovore u Ferrari čak je imao i pomoć psihologa.
                              Sa McLarenove strane stvari su bile uobičajne, sve dok nisu krenuli u pregovore sa Hamiltonom
                              oko novog ugovora. Jasan plan je bio da se Lewis zadrži ali je tim još ranije najavio da neće imati para da ponudi veći ugovor svom vozaču. U ovu priču se od VN Kanade umesao i
                              Mercedes koji je imao novca ali trebalo je ubediti Hamiltona da dodje u njihove redove, što je
                              Nikki Lauda uspešno obavio.
                              Konkretna prica izmedju Pereza i McLarena krenula je posle VN Evrope, kada je padok posetio
                              bivši McLarenov menadžer Jo Ramirez. On se upoznao sa Perezovim mentorom a kasnije i
                              menadžerom Adrianom Fernandezom koje je sve zajedno predstavio Martinu Whitmarshu. U
                              tom prvom razgovoru šef McLarena je odkrio zanimljivu informaciju da je Perez slobodan agent
                              i da nije vezan za Ferrari. Tada je uveliko traja priča izmedju Hamiltona, McLarena i Mercedesa
                              ali je izgledalo da će Britanac ostati tu gde jeste.
                              Tek u Madjarskoj Perez se susreo sa Whitmarshom u hotelskoj sobi pa su razgovori dobili novu
                              formu. McLaren nije još postigao ugovor sa Hamiltonom pa im je trebala alternativa. Već pred
                              VN Italije Hamilton je bio pred prelaskom u Mercedes a Perez je baš na toj trci stigao do drugog
                              mesta, što je bio ogroman plus u daljim pregovorima. Luca di Montezemolo je tokom sezone
                              umeo da lepo iskritikuje vozača Saubera, što ga je samo više poguralo ka McLarenu. Tokom
                              letnje pauze Sergiov glavni plan bio je da dodje do britanskog tima.
                              Rasplet se desio posle VN Singapura, kada je Hamilton pozvao Whitmarsha i kazao mu svoj
                              plan da prelazi u Merceds. Samo nekoliko minuta kasnije on je pozvao Fernandeza i javio mu
                              da su spremni da potpišu ugovor. To se i deslio ali obe strane nisu objavile detalje.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Vettel: Newey mi daje samopouzdanje

Sebastian Vettel je izjavio da je saradnja sa Adrianom Neweyem neverovatno iskustvo.

I Sebastian Vettel i Adrian Newey su tokom prošle sezone našli formulu da po treću put za
                                redom postanu šampioni Formule 1. Nemac je izjavio da je Neweyeva uloga toliko važna u timu
                                da mu daje dodatno samopouzdanje.
                                "Morate se osećati srećno kada imate dobar tim i konkurentan bolid. U ovom trenutku ja imam
                                obe stvari. Adrian je odličan u svom poslu što meni daje potrebno samopouzdanje i uverenje da
                                imam dobar bolid. Neverovatno je iskustvo saradjivati sa njim", dodao je Vettel.
                                Britanski dizajner je nedavno izjavio da nema nameru da napusti Red Bull i da će svoju karijeru
                                završiti ovde.
                                "Red Bull je odličan tim za rad. Uvek sam mislio da svoju karijeru ne želim da provedem u
                                Formuli 1 a pogotovo ne u istom timu, ali za sada uživam u svemu tome", dodaj je Newey.

Comment

Working...
                                X