F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Brawn kazao svoj uslov za ostanak u Mercedesu

Ross Brawn ostaće u Mercedesu samo ako idalje bude vršio funkciju šefa tima.

Ovaj Britanac kazao je da želi da ostane tu gde jeste, ali je jasno naglasio da će se to desiti samo ako idalje vrši svoju trenutnu funkciju.

"Mislim da je nama potrebna jasna definicija ko je za šta zadužen u timu, kao i da je meni potrebna dodatna motivacija da nastavim svoj posao. Imamo odlične ljude u timu ali svako treba da zna svoje zaduženje. Mislim da je situacija drugačija u odnosi na prošlu godinu, jer smo doneli neke odluke i sada čekamo te rezultate", kazao je Brawn.
    On nije bio naročito oduševljen kada su Toto Wolff i Niki Lauda u tim doveli Paddya Lowea. Na pitanje da li bi obavljao neku drugu funkciju umesto šefa tima, Ross je odgovorio: "Ne, jednostavno ću otići".
    Priča se da bi naredna stanica za njega mogao biti McLaren u saradnji sa Hondom.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Alonso oborio Schumacherov rekord

Fernando Alonso postao je vozač sa najviše sakupljnih poena u istoriji Formule 1.

Vozač Ferrarija je na VN Japana zabeležio 12 bodova i tako postao prvi vozač sa najviše poena u istoriji ovog šampionata. On je do sada sakupio 1571 bod i tako pretekao Micahela Schumachera koji je sakupio 1566 poena.

"Ponosan sam na to što sam postao vozač sa najviše poena u istoriji, mada se bodovni sistem promenio u odnosu na poslednjih nekoliko godina. Sada ostaje da proslavim ovaj uspeh i da se na najbolji način spremim za VN Indije", kazao je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Boullier: Hulkenberg je nas prvi izbor

Šef Lotusa priznao je da je Nemac glavni kandidat za mesto u timu.

Kao što je svima poznato, Kimi Raikkonen na kraju sezone napušta Lotus i ponovo se vraća u Ferrari. Eric Boullier se sa druge strane trudi da privuče što više sponzora u tim, kako bi obezbedio bolju budućnost Lotusa. Grupa invenstitora poznatija kao Quantum Motorsports, odnosno bivši Infinity, je već kupila 35% akcija tima i namerava da obezbedi fabričku podršku od strane Renaulta.

"Što se tiče novih ugovora sve ide u pravom smeru, ali još ništa nije gotovo. Očekujemo da se sve uskoro reši a prvo bi trebalo da potvrdimo koji ćemo motor koristiti naredne sezone", izjavio je Boullier.
        On je kazao da Nico Hulkenberg spada u njihove planove: "On za sada odlično vozi. Trenutno je u veoma dobroj formi i radi neke stvari koje niko od njega nije očekivao. Čekamo odluku upravnog odbora kako bi mogli da ga potpišemo. On je naš prvi izbor".

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

De la Rosa: Novi bolid Ferrarija je ruzan

Pedro de la Rosa potvrdio je da je novi bolid Ferrarija ružan.

I dizajner Red Bulla Adrian Newey je prošle nedelje takodje potvrdio da je novi bolid Red Bulla ružan, zbog aerodinamičkih pravila koje stupaju na snagu naredne sezone.

Na pitanje novinara da li je video novi bolid Ferrarija, de la Rossa je odgovorio:
          "Ne. Čuo sam da će biti dosta drugačiji. Pravila se dosta menjaju ali svi kažu da neće biti tako lep kao ovogodišnji bolid. Dosta se priča o tome, ne samo ovde već i po ostalim timovima i ljudi mi često postavljaju ovo pitanje".

Nova pravila bi trebalo da malo izmešaju karte na gridu, odnosno da prekinu dominaciju Red Bulla.
          "Po prvi put posle nekoliko godina agregati će imati dosta veliku ulogu na trkama. Možda veću od same aerodinamike", dodao je Španac.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Mercedes zeli da razotkrije Renaultovu tajnu

Mercedes jako želi da zna tajnu mapiranja Renaultovog motora kod Red Bulla.

Nemački tim trenutno juri drugo mesto od Ferrarija u šampionatu kostruktora, ali te planove im je pokvario loš vikend u Japanu i sada zaostaju 10 poena za italijanskim timom.

Sa druge strane Mercedes ulaže dosta novca u razvoj novog bolida, ali njih takodje interesuje na koji način je Red Bull iskoristio Renault i tako napravio ogroman napredak.
            "Red Bull je značajno napredovao tokom vikenda u Singapuru. Moramo da analiziramo celu situaciju", izjavio je Toto Wolff koji je dodao da je i Lotus bio značajno ispred njih.
            Wolff je dodao da je za uspeh ovih timova zaslužan Renault koji je razvio napredne mape za motore i novi izduvni sistem.
            "Ako je tako, onda mi moramo da nadjemo stvari koje smo propustili da vidimo. Znamo otprilike šta se dešava. Sada ostaje pitanje da li to možemo da primenimo na poslednjih nekoliko trka. Možda ćemo morati da promenimo način finansiranja pojednih projekata", dodao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Pirelli zeli jos testova

Italijanski dobavljač želi da se na najbolji način pripremi za sledeću sezonu.

Kako navodi španski list El Mundo Deportivo, Pirelli želi da svi veliki timovi učestvuju na testovima njihovih guma, koji bi trebalo da se održe u Abu Dabiju tokom novembra i decembra.

"Mi ne želimo da se vrtimo u krugu i da ništa ne radimo. Nešto se mora promeniti", kazao je Paul Hembery.
              Pirelli je ogorčen nedostatkom saradnje sa vodećim timovima, kao i da su ih duboko pogodili komentari na račun njihovih pneumatika.
              "Oni žele isti tretman kao što su imali Bridgestone i Michelin, koji su imali veliku slobodu oko testiranja guma. Pirelli će izneti svoj predlog komitetu FIA-e i ako odgovor bude negativan moguće je da Formula 1 ostane bez dobaljaća guma", pisalo je u ovom španskom listu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Domenicali: Nisam ja problem u Ferrariju

Šef Ferrarija kazao je da prvi dolazi na posao a da poslednji odlazi.

Ferrari već četvrtu godinu zaredom nije uspeo da prekine dominaciju Red Bulla, a prema rečima šefa tima na to su uticala dva faktora. Domenicali je u jednom intervjuu za španski AS kazao da on nije glavni problem.

"Ako biste mene smenili u Ferrariju, nećete odmah pobediti u šampionatu. Naravno da je moj šef mogao to da uradi, i da jeste ja bih bio uvek zahvalan Ferrariju. U Italiji ima jedna lepa poslovica koja kaže da ako napustite put koji znate, onaj drugi može biti još gori". kazao je Domenicali.
                "Problem nisam ja. Ja prvi dolazim na posao a poslednji odlazim. Da sam pobedio sa timom 2012. godine sve bi bio fenomenalno", dodao je on.
                Šef Ferrarija misli da je njegov tim imao previše tehničkih problema u ovoj sezoni.
                "Na početku sezone imali smo bolid koji je bio konkurentan na trci i u kvalifikacijama. Problem je bio taj što nismo mogli da ga postepeno unapredimo, jer su neki novi delovi samo pogoršavali situaciju. Kasnije, kada je Pirelli promenio gume, naše perforamnse su dodatno opale jer nismo uspeli da izvučemo maksimum iz bolida", izjavio je Domenicali.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Heinz: Hulkenberg jos nista nije potpisao

Ovo je potvrdio Hulkenbergov menadžer Werner Heinz.

Šef Lotusa Eric Boullier kazao je juče da je Nico Hulkenberg prvi izbor njegovog tima, ali je Nemac usko povezivan sa Force Indijom, McLarenom čak i sa mogućim ostankom u Sauberu.

"Mislim da je Hulkenbergova budućnost još neizvesna, jer postoji mogućnost da onde u McLaren", kazao je Marc Surer.
                  I šef McLarena Martin Whitmarsh imao je puno reči hvale za ovog vozača.
                  "Nico je veoma inteligentan i pokazao je veoma dobre performanse od dolaska u Formulu 1. Dosta se priča o njemu i mislim da će ostati u Formuli 1 naredne sezone", kazao je Whitmarsh.
                  Kako je Surer objasnio, Hulkenberg bi mogao da zameni Sergia Pereza u McLarenu, dok bi takodje tim iz Vokinga mogao da dovede Fernanda Alonsa 2015. godine.
                  Sa druge strane Hulkenbergov menadžer kazao je da njegov klijent nije potpisao nikakav ugovor za novu sezonu.
                  "Mi idalje gledamo sve opcije, ali još nismo doneli odluku. Njegove šanse su se povećale dobrim vožnjama na poslednjih nekoliko trka, tako da nisam zabrinut za njegovu karijeru", kazao je Werner Heinz.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Alonso: Titulu smo izgubili jos u julu

Španac je izjavio da je Ferrari zakazao sa razvojem ovogodišnjeg bolida.

Fernando Alonso veruje da je Ferrari izgubio bitku za titulu još tokom VN Velike Britanije, kada novi delovi koji su doneti za tu trku nisu lepo radili na bolidu.

"Mislim da glavni problem čuči u našem razvoju. Nismo se lepo prilagodili gumama i sve je otišlo u pogrešnom smeru. Tokom jula imali delove koji su dobro radili na papiru, ali to nije bio slučaj na stazi", kazao je Alonso.
                    "Promena Pirellijevih guma dodatno je pogoršalo stanje stvari. Jasno je da su neki timovi zbog toga izgubili a neki dobili na performansama. Ipak, oni su morali da promene specifikaciju pneumatika inače trke bi bile dosta rizične. Moramo da se nosimo sa ovim problemima", dodao je vozač Ferrarija.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Lotus zeli da zadrzi Grosjeana i naredne sezone

Eric Boullier kazao je da je samo pitanje vremena kada će Lotus potvrditi Romana Grosjeana.

Ovaj Francuz je na VN Japana tokom cele trke vodio bitku sa vozačima Red Bulla, gde je pritom zabeležio treće mesto. Upravo ova trka je i najbolja preporuka za Grosjeana u nameri da ga tim zadrži i sledeće sezone.

"Moram da dobijem pismenu potvrdu od upravnog odbora. Roman ima ugovor sa nama i za narednu sezonu. On je jedna od opcija za nas, ali o tome donećemo odluku u narednih nekoliko dana", kazao je šef tima Eric Boullier.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

McLaren uskoro potvrdjuje vozacku postavu

Šef McLarena Martin Whitmarsh izjavio je da će tim veoma uskoro objaviti svoju vozačku postavu.

Prema pisanju pojedinih medija, veruje se da će Sergio Perez ostati u timu iz Vokinga.

Na pitanje novinara da li je McLaren bliži odluci o drugom vozaču, Martin Whitmarsh je potvrdno odgovorio.
                        I sa druge strane Meksikanac veruje da će ostati u ovom timu.
                        "Mislim da ostajem. Svakim danom sam sve bliži ostanku u McLarenu i verujem da sve ide u pravom smeru", kazao je Perez.
                        Whitmarsh je kazao da McLaren ne žuri u donošenju ove odluke.
                        "Imamo još nekoliko trka gde možemo da porazgovaramo o ovom pitanju. Nema potrebe za žurbom. Znam da je ovo interesantna priča za nas novinare, kao i da je pogodna za stvaranje novih tračeva. Sve u svemu nećemo da žurimo", kazao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

RB nece lako pustiti Prodromoua u McLaren

Red Bull želi da zadrži Petera Prodromoua do kraja isteka njegovog ugovora.

McLaren je potvrdio da će ovaj inženjer preći u njihove redove, ali se tim iz Milton Kinsa lako ne odriče Prodromouvih usluga. Christian Horner kazao je da oni nemaju nameru da Prodromoua ranije oslobode ugovorne obaveze, pa će se tako on tek 2015. godine priključiti McLarenu.

"Peter je važan član našeg tima i on je imao značaj doprinos u našim uspesima tokom ovih godina. Detalji ugovora koji imamo sa njim su poverljivi, ali mi nemamo nameru da ga pustimo ranije pre isteka našeg dogovora", kazao je Horner.
                          Na pitanje novinara da li će Prodromou nastaviti sa radom na bolidu, šef Red Bulla je odgovorio: "Pa, on je sve vreme radio sa McLarenom pre nego što je došao kod nas".

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Van der Garde cilja na mesto u Williamsu

Tast i poznati milioner Marcel Boekhoorn želi da ubaci svoga zeta u tim Williamsa.

Ovo je tvrdnja holandskih novina De Telegraaf, koje navode da bi Boekhoorn mogao da otkupi preostalih 15% akcija Williamsa koje su trenutno u vlasništvu Toto Wolffa. Van der Gardea trenutno sponzoriše Boekhoornova modna marka McGregor.

Jan Paul, koji je zadužen za van der Gardeovu karijeru, kazao je da bi Boekhoorn mogao da razmotri kupovinu Wolffovih akcija kao dobru poslovnu investiciju. On je dodao da su se oni već sastali i pričali o ovoj mogućnosti.
                            "Znate šta, kupovina akcija u timu i obezbedjivanje trkačkog sedišta su dve različite stvari. Giedo bi voleo da vozi za ovaj tim i sada ostaje da vidimo kako će se stvari odvijati", kazao je Paul.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Sultan od Bruneja dovodi Hulkenberga u Lotus?

Ugovor izmedju Lotusa i Nica Hulkenberga mogao bi da bude potpisan već danas ili sutra.

Kako prenosi nemački Bild, Nico Hulkenberg je na putu za Lotus a za to se pobrinuo Sultan od Bruneja. On će kroz svoju kompaniju Quantum napraviti dosta vrednu investiciju koja bi trebala da reši probleme u timu iz Enstona. Sultan od Bruneja je već 2012. godine uložio u Lotus 174 miliona dolara, a iste godine Mercedes je u svoj tim investirao 179 miliona. Priča se da bi on naredne sezone mogao da uloži preko 200 miliona dolara.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Vettel ne odustaje od "prsta"

Sebastian Vettel kaže da neće odustati od načina na koji proslavlja pobede

Uskoro četvorostruki svetski šampion, Sebastian Vettel, kaže da nikada neće odustati od načina na koji proslavlja svoje pobede- uzdignutim kažiprstom, zbog čega je i dobio nadimak „finger boy (prstić)“, bez obzira što taj njegov način proslave nervira milione fanova širom sveta.

On priznaje da je oko toga bilo razgovora u njegovom timu, gde mu je sugerisano da odustane od navedene gestikulacije, ali on ne želi da postupi po savetu tima, već će nastaviti da proslavlja na svoj već preoznatljivi način.

„Malo smo ćaskali o tome, jer neke ljude iz nekog razloga to izgleda da vredja, ali ja mislim da je najvažnije da znate ko ste i da se držite toga“, rekao je Vettel.

Comment

Working...
                                X