F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Hulkenberg: Zadovoljan sam bolidom

Nemac nije imao problema tokom današnjih slobodnih treninga.

Radni plan tima bio je da tokom prvog treninga što više testiraju tvrdu gumu, dok su se na popodnevnoj sesiji fokusirali na mekšu komponentu.

"Ovo je bio uspešan dan za nas. Uspeli smo da odradimo ceo program. Prikupili smo puno podataka o ponašanju pneumatika, što nam puno znači. Zadovoljan sam učinkom na medijum gumama, dok nas očekuje puno posla oko set-upa na mekoj komponenti. Nadam se da sutra možemo da se borimo za ulazak u prvih deset", kazao je Hulkenberg.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Alonso: Problem sa menjačem nije imao veliki uticaj

Španac je rekao da jutarnji kvar na menjaču neće poremetiti Ferrari do kraja vikenda.

„Bio je ovo standardan petak, a jedina novina je bio taj mehanički kvar zbog čega sam proveo manje vremena na stazi. Na svu sreću, program nam nije poremećen. Imamo jasnu predstavu kakav ćemo tempo imati na trci i koliko se gume troše. Takođe moramo uzeti u obzir da će uslovi na stazi sutra biti potpuno drugačiji. Što se performansi tiče, situacija je skoro ista kao i ranije. Moramo sutra da se potrudimo da ostvarimo što bolji rezultat u kvalifikacijama kako bi u nedelju imali priliku da se borimo za podijum“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Pozitivan dan za Force Indiju

Za indijski tim je danas pored Sutila i di Reste vozio i James Calado

„Bio je ovo veoma pozitivan dan pošto je bolid bio mnogo konstantniji nego na prethodnim trkama. Napravili smo manje promene i balans je bio dobar. Još uvek ima prostora za napredak. Verjem da ćemo nakon današnjih analiza sutra moći da se borimo za ulazak u Q3. Ono što je bitno je da se ja osećam dobro u bolidu“, rekao je Sutil.

„Mislim da je bilo u redu. I pored toga što sam propustio prvi trening sam bez problema ušao u ritam i osećao sam se dobro u bolidu. Sada moramo da donesemo neke odluke koje bi trebale da nam omoguće da dodatno napredujemo. Mislim da smo već sada konkurentniji nego na Suzuki što je pozitivno“, izjavio je di Resta.
        „Ranije sam vozio na ovoj stazi u simulatoru, a prvi krugovi u pravom bolidu su bili sjajni. Staza je fantastična i svakako je jedna od najzanimljivijih. Sesija je prošla bez problema. Podešavali smo bolid i prikupljali podatke. Nivo prijanjanja je bio nizak na početku, ali sam polako popravljao rzinu. Imao sam malo okretanje na kraju u krugu koji je trebalo da bude moj najbrži, ali pored toga je sve prošlo kako treba“, rekao je Calado.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Vettel najbrži, Red Bull u problemu sa mekim gumama

Vozači Red Bulla su potvrdili i na trećem treningu u Indiji da imaju najbolji kvaklifikacioni tempo, ali bi trkački tempo na mekoj gumi mogao da predstavlja problem.

Početak trećeg treninga je kasnio zbog loše vidljivosti na stazi Buddh. Kontrola trke je dva puta morala da odlaže sesiju pošto uslovi nisu bili bezbedni za uzletanje medicinskog helikoptera. Treći trening je konačno počeo 20 minuta kasnije, a trajanje je skraćeno sa sat vremena na 40 minuta.

Veliki broj vozača je odmah izašao na stazu, a jedini od vodećih koji su čekali u boksu su bili vozači Lotusa.
          Na prve tri pozicije su se tokom prvih desetak minuta smenjivali Webber i vozači Ferrarija pre nego što se Australijanac ustalio na vrhu sa vremenom 1m27.180s. Njega je nešto kasnije nadmašio Perez sa pola desetinke boljim vremenom.
          Vozači Red Bulla su bili prvi koji su montirali meku gumu, a Sebastian Vettel je sa vremenom 1m25.332s preuzeo vodeću poziciju od Alonsa koji je u međuvremenu nadmašio Perezovo vreme.
          Poslednjih petnaest minuta je bilo posvećeno testiranju guma sa punim rezervoarom, a glavni fokus je bio na mekim gumama koje su juče zadavele velike probleme vozačima u dugim stintovima.
          Jedini izuzetci su bili Alonso i Hulkenberg i di Resta koji su tek na kraju vozili brze krugove na mekoj gumi i oni su zauzeli treće, četvrto i sedmo mesto.
          Za to vreme, Red Bull je kao i juče na drugom treningu imao velikih problema sa mekom gumom. Njihova vremena su se u periodu od samo tri kruga pogoršala za dve ipo sekunde. Vozači McLarena su sa druge strane u samom finišu testirali bolid sa minimalnom količinom goriva na medijum gumi tako da će biti interesantno videti kakve će biti strategije timova za kvalifikacije i trku.
          Konačan poredak prvih deset na kraju trećeg treninga je bio Vettel, Webber, Alonso, Hulkenberg, Grosjean, Massa, di Resta, Rosberg, Button i Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Vettelu pripala pol pozicija

Sebastian Vettel je na veoma lak način došao do prvog startnog mesta.

Vozač Red Bulla, je na dobrom putu da osvoji svoju četvrtu titulu, postavio je vreme od 1m24.119s, što je bilo dovoljno za osvajanje pol pozicije. Nemac je ovom prilikom koristio meke gume.

Drugo i treće mesto pripalo je Nicu Rosbergu i Lewisu Hamiltonu, koji su bili za 7 desetinke sporiji od vozača Red Bulla. Vettel je imao problema kada je u prvom delu kvalifikacija koristio meke gume, sa kojima sa inače dosta mučio, pa je tako u Q2 prošao sam 11. mesta.
            Mark Webber zauzeo je četvrtu poziciju, dok je Felipe Massa bio peti. Kimi Raikkonen je uspeo da se nadje na šesto mestu ispred Nica Hulkenberga i Fernada Alonsa koji je tako nastvaio niz loših kvalifikacija.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Rosberg: Izvukli smo maksimum iz bolida

Vozač Mercedesa priznao je da će se tokom trke dosta mučiti sa mekim gumama.

Tokom slobodnih treninga i kvalifikacija, većina vozača se mučila sa mekim gumama, koje su veoma brzo degradirale. Ipak, Nico Rosberg je na kvalifikacijama zauzeo drugo mesto 0.752s iza vodećeg Vettela.

"Da budem iskren, izvukao sam maksimum iz bolida. Pokušavao sam puno različitih načina kako bi poboljšao performanse a kvalifikacija su bile bolje nego što sam očekivao. Za sada sve izgleda dobro, mada imaćemo velikih problema u trci sa mekim pneumatikom", kazao je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Ricciardu izmakao Q3

Daniel Ricciardo je nakon kvalifikacija priznao da je razočaran rezultatom pošto je verovao da može da prođe u Q3.

„Kada sam završio krug, inženjer mi je preko radija javio da sam deveti, ali sam samo par trenutaka kasnije pao na jedanaesto mesto. Bio sam razočaran iako smatram da sam dao svoj maksimum. Jutros smo imali dosta posla pošto sam u petak oštetio bolid. Ipak, uspeli smo sve da nadoknadimo i kvalifikacije su bile solidne. Sutra imam slobodan izbor guma i pokušaću to da iskoristim“, rekao je Ricciardo.

„Mogu biti zadovoljan svojim najbržim krugom koji je bio čist. U sredini poredka je veoma blizu, a noćas smo obavili odličan posao. Sutra imamo na raspolaganju nekoliko strategija i biće interesantno videti kako će se odvijati stvari. Mislim da mi imamo potencijal da se borimo za bodove“, izjavio je Vergne.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Vettel se ne fokusira na titulu

Nemac je nakon osvajanja pol pozicije u Indiji izjavio da ne razmišlja o tituli.

„Bolid je bio dobar tokom celog vikenda, a stvari su se dodatno popravljale kako je vreme prolazilo. Ovo je dobar rezltat za ekipu. Mark je na drugačijoj strategiji i videćemo šta nam donosi trka. Ljudi su mi ovog vikenda postavljali dosta pitanja vezanih za titulu, ali naš pristup se ne menja. Fokusirani smo na svaki pojedinačni korak i tako će biti do kraja sezone. Puno smo radili kako bi smo došli u ovu poziciju. Sutra je pred nama duga trka, strategija će ponovo biti ključna, ali mislim da smo u dobroj formi“, rekao je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Button veruje da je izabrao dobru taktiku

Vozač McLarena zauzeo je deseto mesto na kvalifikacijama.

Pošto Pirellijeve meke gume ne traju dugo na stazi, Button je bio samo jedan od nekoliko vozača koji su se opredelili da u kvalifikacijama zabeleže vreme na medijum komponenti. Brizanac je zabeležio desetu poziciju sa 2.368s zaostatka za vodećim Vettelom.

"Mislim da je ovo dobra strategija. Opcijona guma je bila dobra u prvom delu kvalifikacija, ali sam se dosta mučio sa mekim pneumatikom. Mislim da će većina vozača morati u boks tokom prvih pet krugova", kazao je Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Maldonado krivi gužvu na stazi za ispadanje iz Q1

Venecuelac je na kraju bio tek osamnaesti, dok će Valterri Bottas startovati sa petnaestog mesta.

„Dva puta sam se našao u gužvi tokom prvog pokušaja u Q1 na mekoj gumi. Imao sam probleme u krivinama 1 i 10 i to mi je upropastilo krugove. Meka guma inače nema dug vek trajanja tako da je ovde bitno odmah postaviti brzi krug. Dugi stintovi su juče delovali dobro i mislim da mogu da napredujem u trci“, rekao je Maldonado.

„Danas je bilo veoma tesno. U Q1 sam uspeo da izvučem maksimum iz bolida, a balans je bio sasvim dobar. U Q2 sam po izlasku na stazu bio u kolini automobila zbog čega nisam uspeo da adekvatno pripremim gume. Možda sam mogao da budem brži, ali ljudi koji su ispred nas svakako imaju bolji tempo, tako da je ovo realna pozicija za mene“, rekao je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Hulkenberg ocekuje borbu sa McLarenom

Nico Hulkenberg zabeležio je sedmo mesto na kvalifikacijama za VN Indije.

Vozač Saubera će sutra startovati sa mekšom gumom, dok će Jenson Button i Sergio Perez kreneuti sa tvrdjim pneumatikom.

"Ovo su za mene bilo dobre kvalifikacije. Sedma pozicija je baš dobra i sutra očekujem da se borim sa McLarenom. Oni su izabrali drugačiji pristup i kvalifikovali su se sa tvrdom gumom. Mi smo koristili meku, tako da sutra očekujem zanimljivu trku. Moramo videti kako će se ponašati meka komponenta jer smo sa njom imali dosta muka tokom treninga", kazao je Hulkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Hamilton prezadovoljan rezultatom

Britanac je bio zadovoljan nakon kvalifikacija koje je završio na trećoj poziciji.

„Zadovoljan sam trećim mestom pošto je do sada vikend bio prilično težak. Ekipa je napravila veliki pomak od juče i sjajno je što smo i ja i Nico među prvom trojicom. Moj krug je bio dobar, mada mislim da sam izgubio malo vremena u poslednjoj krivini. Naravno, sutrašnji rezultat je ono što se računa i trka će biti teška pošto su u igri različite strategije. Nadamo se dobrom startu i želimo da se što pre otarasimo meke gume kako bi smo posle mogli da pritiskamo sa medijumima“, izjavio je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Lotus: Pogresili smo sa Grosjeanom

Romain Grosjean je kvalifikacije završio na 17. mestu.

"Ovo nije bila idealna kvalifikaciona sesija za nas, jer sam imao problema sa podupravljanjem bolida. Tokom trke važno je da na pravi način kontrolišemo gume, ali samo uspeli da uradimo tokom kvalifikacija. Videćemo šta će se sutra dešavati a bolid je malo bolji u odnosu na nekoliko predhodnih trka", kazao je Raikkonen.

"Malo smo se kockali sa gumama u prvom delu kvalifikacija i to nam nije ispalo onako kako smo zamišljali. Vremena su bila mnogo bliža i to nas je puno koštalo. Sada šta je tu je, ali trka je duga i nadam se da možemo doći do poena", izjavio je Grosjean.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Force India: Osvajanje bodova je primarni cilj

Ekipa Force Indije je ovog vikenda napravila određeni napredak u odnosu na nekoliko prethodnih trka.

„Mislim da možemo biti zadovoljni. Moj krug u Q2 je bio dobar iako sam napravio malu grešku u predzadnjoj krivini. Čini se da smo napravili napredak i svakako se osećam bolje u bolidu. Samo smo par pozicija od bodova i mislim da ćemo sa dobrom strategijom moći da se nađemo među prvih deset“, izjavio je di Resta.

„Trinaesto mesto je manje-više ono što sam i očekivao danas. Balans nije bio savršen u mom najboljem krugu tako da sam verovatno mogao da budem brži. Mislim da smo i Paul i ja u dobroj poziciji da se borimo za bodove. Ovo je domaća trka za nas i nadam se da ćemo prirediti dobru zabavu Indijskim navijačima“, rekao je Sutil.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Vandoorne: Kontaktirali su me iz Toro Rossa

McLarenov štićenik, Stoffel Vandoorne, tvrdi da je kontaktiran od strane Toro Rosso tima

21-godišnji Belgijanac, koji se trenutno nalazi na drugom mestu u Formula Renault 3.5 seriji tvrdi da je kontaktiran od strane Toro Rosso tima.

„U speptembu me je tim kontaktirao“, kaže Vandoorne: „Pošto će Daniel Ricciardo zameniti Marka Webbera u Red Bullu, traže novog vozača za Toro Rosso.“

„Konsultovao sam se sa mojim menadžmentom i oni su me savetovali da ostanem uz McLaren. Takodje, Red Bullov predlog bi bio samo na godinu dana, a mi želimo dugoročniji period. Ja sam ubedjen da je McLaren najbolji izbor za Formulu 1.“

Pred poslednju trku u Barceloni, Vandoorne se nalazi na 43 poena iza kolege iz McLarena, Kevina Magnussena u Formula Renault 3.5 seriji i nada se da će moći da jednog dana vozi u F1.

„Nakon Barcelone tražićemo svuda“, rekao je on: „Mogu da ostanem još godinu dana sa ciljem da osvojim titulu, i to je najverovatnija opcija. Mogu da predjem u GP2 ali ona nije toliko drugačija od 3.5 i McLaren nije previše oduševljen tom serijom.“

„Ja već sada mogu da udjem u Formulu 1 na mesto rezervnog vozača, ali moramo da vidimo šta će da se dešava.“

Očekuje se da Red Bullov junior, Antonio Felix da Costa dobije mesto u Toro Rosso timu.

Comment

Working...
                                X