F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Rosberg ne zna sta je dovelo do gubitka snage

Nemac je rekao da nema predstavu šta se dešavalo sa Mercedesovim bolidima sredinom trke.

„Borba je trajala tokom cele trke. Moj start je bio loš, ali sam nekako uspeo da zadržim poziciju. Nakon toga je bitka sa Hamiltonom bila žestoka i kod drugog pit stopa smo izgubili malo više vremena, a rezultat svega je bio gubitak prve pozicije. Ne znam šta se dogodilo nakon toga. Izgubio sam snagu i bio sam jako spor na pravcima. Pokušavao sam sve vreme da vozim kvalifikacione krugove, ali me je na kraju Ricciardo obišao“, rekao je Rosberg.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/rosberg-ne-zna-sta-je-dovelo-do-gubitka-snage
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Button: Imao sam srece

Britanac je bio prvi koji je priznao da je imao mnogo sreće na današnjoj trci, ali je pohvalio i McLarenov napredak.

„Teško je preticati kada se zaglavite u gužvi na stazi, ali sam ja u finišu uspeo da nadoknadim neke poizicije. Nikada ne želite da vidite incident kao ovaj koji su imali Sergio i Felipe i dobro je što su prošli bez povreda. Ja sam imao mali duel sa Alonsom i Hulkenbergom i uspeo sam da ih prođem na samom kraju. Da je trka bila normalna, mislim da ne bismo mogli da dođemo do četvrtog mesta, ali mislim da pravimo napredak i tim bi trebalo da bude zadovoljan“, rekao je Button.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/button-imao-sam-srece

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Hamilton: Topao vazduh je unistio moje kocnice

Britanac je izjavio da je vožnja u Rosbergovoj zavetrini uticala na to da mu otkažu kočnice.

Oba vozača Mercedesa su na trci za VN Kanade imala problema sa otkazivanjem MGU-K sistema, što je znatno oslabilo njihove performanse na stazi. Pored toga Hamilton je imao problema sa otkazivanjem kočnica.

"Činjenica je to da sam dosta vremena proveo iza Rosberga i kada se nađete iza nekog vozača vaš bolid počinje da se pregreva. On je imao non-stop čist vauduh ispred sebe i ja nisam mogao ništa da uradim." rekao je Hamilton.

"Kada sam se u jedom trenutku našao ispred Rosberga moje kočnice su otkazale i ja nisam mogao ništa da uradim. Ovo je za mene razočaravajući dan ali bitno je da je Nico zabeležio 18 poena za tim. Maksimalno ću se truditi da se još jači vratim na sledećoj trci."

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/hamilton-topao-vazduh-je-unistio-moje-kocnice

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Alonso: Ovo nije bilo dovoljno dobro za nas

Španac je imao još jednu slabu trku koju je završio na šestoj poziciji.

„Imali smo sreće što je na kraju bilo nelkih odustajanja, ali šesto i deseto mesto nisu dovoljni za nas. Jenson je na kraju trke izveo jedan od svojih banzai manevara i nadoknadio je dve pozicije. Naš bolid jeste bolji nego na prethodnim trkama, ali su drugi timovi napravili bolji posao. Moramo da se vodimo Red Bullovim primerom. Nakon predsezonskih testiranja niko nije verovao da mogu da pobede u prvoj polovini sezone. Ipak, danas smo videli koliko se stvari brzo menjaju u Formuli 1“, izjavio je Alonso.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/alonso-ovo-nije-bilo-dovoljno-dobro-za-nas

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Massa i Perez pusteni iz bolnice

Felipe Massa i Sergio Perez su posle detaljnih pregleda pušteni iz lokalne bolnice.

Vozač Williamsa je pokušavao da u predposlednjem krugu na stazi obiđe Meksikanca što se završilo jednim krajnje ružnim i opasnim incidentom. Massa je zakačio Perezov zadnji levi pneumatik što je potom oba bolida bacilo u zaštitni zid od guma na prvoj krivini.

Oba vozača su posle ovog sudara prevežena do medicinskog centra na stazi odakle su helikopterom prebačeni u okružnu bolicu odakle su posle detaljnih pregleda pušteni nazad u svoje hotelske sobe.

Find all the latest Motor Sports news, live coverage, videos, highlights, stats, predictions, and results right here on NBC Sports.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/massa-i-perez-pusteni-iz-bolnice
            Last edited by Pro FX-Sniper; 09.06.2014, 00:36.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Ferrari opet izbacuje Kimija?

Glasine u padoku Kanade tvrde da Ferrari želi da prekine saradnju sa Kimijem

Tokom trkačkog vikenda u Kanadi, posebno u subotu, pojavile su se glasine da se Ferrari, po drugi put, sprema da prekine ugovor sa Kimijem Raikkonenom na kraju godine, jer Finac nije uspeo da parira timskom kolegi Fernandu Alonsu, a da zlo bude veće, ima čak lošije rezultate i od bivšeg Alonsovog timskog kolege, Felipea Masse, koji od ove godine vozi u Williams-u.

Ovako nešto se već desilo krajem 2009. godine, kada je Ferrari Kimiju isplatio ogromnu količinu novca kao nadoknadu prilikom prekida ugovora.

Medjutim, Kimi ne samo što ima ugovor za ovu godinu, već i za 2015. kada će imati godišnju zaradu od 30 miliona dolara, bez obzira da li ostaje ili odlazi iz tima.

Te spekulacije je Ferrari odmah negirao.

„Ferrari neće otpustiti Kimija po drugi put“, rekao je izvor iz Ferrari tima za nemački Sport Bild.

Pozivajući se na količinu novca koji je Ferrari platio Kimiju na kraju 2009. godine, izvor tvrdi: „Ferrari ne želi ponovo to da uradi.“

Njegov menadžer je takodje izjavio: „To bi koštalo Ferrari 30 miliona dolara jer ima ugovor do kraja 2015. godine sa opcijom produžetka.“

Postavlja se pitanje: da li Ferrari ne želi da prekine sa Kimijem zato što ga vole ili zato što ne žele da mu plate?

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=87&t=7147

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Mercedes izbacen iz Red Bullovog hotela?

Rastu tenzije izmedju Red Bulla i Mercedesa

Pre izvesnog vremena, Mercedesov Niki Lauda je kritikovao Red Bull jer su na stazi Red Bull Ring (bivša A1-Ring) promenili ime krivini koja je nosila njegovo ime, imenom sponzora.

Medjutim to nije kraj ovom „ratu“.

Kako navode izveštaji iz Montreala, Mercedes je otkazao svoje rezervacije u hotelu koji se nalazi u blizini staze u Austriji, jer su otkrili da je vlasnik hotela niko drugi do vlasnik Red Bula-Dietrich Mateshitz.

Medjutim, Toto Wolff je dao drugačiju izjavu: „Oni su nas izbacili.“

Zbog toga će Mercedesovo osoblje biti smešteno u hotelu koji se nalazi u obližnjem Grazu.

„Oni koji najviše rade na svojim bolidima će sada morati da putuju po 70 kilometara svaki dan“, požalio se Toto Wolff.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7150

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Massa: Mogao sam da pobedim

Brazilac veruje da je bez nekih grešaka mogao da se bori za sam vrh u Kanadi.

“Bio sam jedan od najbržih vozača na stazi u drugoj polovini trke i izgubio sam mnogo bodova danas. Drago mi je da sam ovde i da nisam imao veće posledice nakon udesa sa Perezom, ali sam u isto vreme jako razočaran zbog toga što se desilo. Ni pit stop nije bio savršen i mislim da smo mogli da se borimo za pobedu. Ipak, naša današnja trka pokazuje da imamo dobar bolid i uveren sam da će na sledećoj trci biti bolje”, rekao je Massa.

Preuzeto sahttp://f1-serbia.com/najnovije/massa-mogao-sam-da-pobedim

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Chilton po prvi put odustao sa trke od dolaska u Formulu

Britanac je učestvovao u incidentu sa timskim kolegom Bianchijem u prvom krugu trke.

„Ovo je bio razočaravajuć kraj veoma obećavajućeg vikenda. Incident između mene i Jullesa je upropastio trku za ceo tim i to je tužno jer su naši mehaničari i inženjeri uložili ogroman trud i ponovo nam pripremili dobre bolide. Ja sam imao dobar start i u krivini 1 sam se odvojio od bolida iza sebe, ali smo se ponovo svi skupili u krivini 2. Nakon toga je došlo do kontakta i to je bio kraj trke. Ipak, ono što je pozitivno je to da smo videli da se bolid konstantno popravlja i to nam uliva samopouzdanje“, izjavio je Chilton.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/chilton-po-prvi-put-odustao-sa-trke-od-dolaska-u-formulu-1

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Sutil zadovoljan ishodom

Nemac je bio zadovoljan svojom voznjom na VN Kanade

„Bila je ovo duga trka sa mnogo incidenata. Mi smo uspeli da izbegnemo gužve i završili smo trku. Tim je odradio solidan posao, a zadovoljan sam i mojom vožnjom. Ipak, krajnji rezltat je bilo tek trinaesto mesto i moramo sa time da se pomirimo u ovom trenutku. Barem smo dali sve od sebe i nastavićemo da pritiskamo do maksimuma“, rekao je Sutil.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/sutil-zadovoljan-ishodom

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Vergne: Najbolja trka u dosadasnjoj karijeri

Vergne je svoju trku u Kanadi opisao kao najbolju od dolaska u Formulu 1.

„Bila je dobra trka, možda i najbolja u mojoj karijeri. Svakako nije najbolji rezultat koji sam postigao, ali je sve bilo savršeno danas i osvojio sam bitne bodove. Na startu sam obišao Alonsa, a kasnije sam iza sebe zadržao Magnussena. Ekipa je odlično radila tokom celog vikenda i sklopili smo odličan bolid za trku. U Austriji nas čekaju nova unaprešenja i verujem da ćemo biti još bolji“, izjavio je Vergne.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/vergne-najbolja-trka-u-dosadadnjoj-karijeri

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Massa osudio opasnog Pereza za udes

Felipe Massa je označio svog F1 rivala kao opasnog nakon incidenta na VN Kanade

Masa je pokušavao da pretekne Pereya za četvrto mesto pred krivinom 1 kada su se dva automobila sudarila i odletela u barijere.

Oba vozača su izašla iz sudara nepovređeni ali je senzor detektovao dovoljno jaku g-silu da je to zahtevalo pregled iz predostrožnosti u bolnici.

Stkuarti su kaznili Pereza sa kaznom od 5 mesta niže za udes, a Masa se nada da će meksikanac nešto naučiti iz incidenta.

"Pričao sam sa njim u medicinskom centru. Bio sam baš razočaran u njega," kaže Massa.

"Rekao sam mu da mora da uči. Želeo sam da se stavi na moje mesto, jer sam imao veliki udes i iskreno mislio sam da će biti veoma bolno."

"Ovo nije prv put da je skrenuo u nekoga kada koči. Uradio je to više puta. NIje rekao ništa, samo se okrenuo i otišao. Nadam se da je shvatio."

"Išli smo oko 300km/h tamo. Da je bio još jedan auto ispred, mogao je to biti veoma ozbiljan incident."

"Imamo pravila već neko vreme koja kažu da kada je jedan automobil dođe drugome sa strane ovaj više ne sme da se pomera. On se pomerio i mi smo se slupali."

"To je opasno. Za mene kazna od 5 mesta je mala. On je bio opasan. Mogli smo da se zakucamo u Vettela."

Perez kaže da je imao problema sa elektronikom u završnici trke i takođe se žalio na problem sa zadnjim kočnicama kada se dogodio sudar.

"U poslednjem krugu sam branio poziciju u ulasku u krivninu 1 kada sam odjednom udaren od pozadi."

"Nije bilo lako u poslednjim krugovima, gurao sam jako da bih došao ispred Rosberga u vođstvo."

"Ricciardo je uspeo da me obiđe kada sam imao problema sa elektronikom na autu, ali sam uspeo da resetujem sistem ya poslednjih nekoliko krugova."

"Podijum je bio realan, i razočaran sam zbog poena koje smo izgubili."

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7151

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Rosberg veliki pobednik i pored nevolja Mercedesa

Rosbergov W05 jednostavno je izgubio 160KS od MGU-K sistema

Ali je ipak uspeo da završi drugi iza Daniela Ricciarda.

Nico Rosberg je bio sa velikim osmehom nakon VN Kanade, uprkos tome što nije pobedio i što je imao tehničkih problema.

"Daniel Ricciardo je pobednik," objavio je Die Welt, "ali najveći pobednik je Rosberg".

Nakon šest uzastopnih pobeda do sada, ultra-dominantni Mercedes su zadesile nevolje u Kanadi, sa sistemom za povraćaj energije i to na oba automobila.

Na Rosbergovom W05, on je jednostavno ostao bez 160KS od MGU-K sistema ali je uspeo da završi drugi iza RB-a Danijela Ricciarda.

"Ovo samo pokazuje koliko je dobar Mercedesov motor," kaže Adrian Newey, citiran od strane Auto Motor und Sport.

Još bolja vest za nemca Rosberga je da su slični problemi zadesili Lewisa Hamiltona i da je britanac morao da odustane.

To znači da je Rosbergovo vođstvo u šampionatu, preuzeto u Monaku pre dve nedelje sada povećano na pristojnih 22 poena.

"Svaki poen znači", kaže razočarani Hamilton.

"To je drugo odustajanje za mene a nijedno za Nica, ali mi učimo kao tim, i ja sam siguran da nećemo imati više problema kao što smo imali danas."

Problemi Mercedesa znače da je Ricciardo svoj već impresivni debi u Red Bullu učinio još boljim, i upotpunio ga sa šampionom sveta Vettelom koji je bio treći.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7153

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Izjave vozaca nakon trke

Izjave vozača Caterhama nakon trke za VN Kanade

Kamui Kobayashi: „Moj start je bio u redu i uspeo sam da izbegnem sve ostatke Marussijinih bolida u prvom krugu. Održavanje guma u periodu bezbednosnog vozila je bilo dobro, ali nakon nekoliko krugova po izlasku bezbednosnog vozila sa staze osetio sam problem u zadnjem delu na izlasku iz krivine 3 i morao sam da zaustavim bolid. Kada sam izašao, morao sam da pogledam i video sam da je problem sa zadnjim vešanjem , tako da je to bilo to. Imali smo prilično težak vikend u Kanadi, ali nastavićemo da se borimo. Doći će i naš dan, u to sam prilično siguran, ali to nije bio vikend u Montrealu, pa zato moramo u fabrici da vidimo šta smo sve naučili ovog vikenda i da odemo na sledeću trku u Austriju spremni za borbu.“

Marcus Ericsson: „Razočaravajuć kraj teškog vikenda, ali za mene je sve to proces učenja. Još za vreme formacijskog kruga osetio sam da pogonska jedinica ne vuče dovoljno snažno ni u jednoj brzini i to se nastavilo i tokom perioda bezbednosnog vozila. Tim je pokušao da to reši, ali ništa nismo mogli da učinimo i čim je bezbednosno vozilo otišlo sa staze, meni je rečeno da se povučem i to je bio kraj moje trke. Kada smo vratili bolid, videli smo da je problem bio sa cevi koja je povezana sa turbinom, a ne sa samom pogonskom jedinicom, pa smo morali da se zaustavimo i sačuvamo motor. Očigledno je da ovako nismo želeli da završimo vikend, ali pregrupisaćemo se i nastaviti da forsiramo.“

Izjave vozača Lotusa nakon trke za VN Kanade

Romain Grosjean:"Danas nije bio dobar dan za mene u pogledu čiste brzine, ali ipak ima pozitivnih stvari. Videli smo da Renaultov tim može da pobedi u trci, i to man je ohrabrenje, pogotovo što se pobeda desila na stazi koja ne odgovara našim motorima. Čestitke Ricciardu na prvoj pobedi, a ja sam to sve gledao iz garaže. Moje zadnje krilo je puklo, i bolje što sam se povukao iz trke nego da stvaram potencijalno opasnu situaciju. Imamo dosta posla pred nama, sada se vraćamo u fabriku da vidimo gde možemo da se popravimo i da se na sledeću trku vratimo još jači".

Pastor Maldonado:"Imali smo sličan problem i juče kada sam jednostavno gubio snagu motora. Šteta je jer smo imali dobar tempo i trka se dobro razvijala - da budem iskren, bio sam iznenadjen bolidom danas. Strategija je bila dobra, i imali smo plan za samo jedan pit stop, dok su svi oko nas imali plan sa dva zaustavljanja, i čak i bez strategije imali smo tempo sličan ostalima. Moramo da utvrdimo šta se tačno desilo i da rešimo taj problem. Pokazali smo da možemo biti konkurentni".

Izjave vozača McLarena nakon trke za VN Kanade

Jenson Button:"Kakva fantastična trka. Čestitke Ricciardu na pobedi. On je odličan momak, veoma talentovan, i očigledno veoma brz. Prva pobeda je uvek posebna, i zato mu čestitam na tome. Prvi stint je bio veoma težak za mene, i zato sam odlučio da ranije odem u boks i stavim primarne gume. Tada sam upao u gužvu na stazi i bolidi su bili svuda oko mene. Kada se trkate protiv jednog bolida ond aje lako, ali kada ste u "voziću" svi koriste DRS i onda je teže preteći nekog. Na kraju sam bio iza Alonsa i Hulkenberga, Alonso je zamalo udario u Nica u ukosnici, a ja sam morao da predjem sa unutrašnje strane jer su obojica išli preširoko. U poslednjem krugu nikad ne želite da vidite incident kao što je Massin i Perezov, ali dobro je da im nije bilo ništa i da su nepovredjeni. Izlazimo iz vikenda znajući da je bolid mnogo bolji nego što smo očekivali i dobro je što smo napravili korak napred. U normalnoj trci sigurno ne bi bio na četvrtom mestu, ali danas smo uradili odličan posao i zasluženo došli do 12 bodova. Ovi bodovi će nam smao dati podstrek za trku u Austriji".

Kevin Magnussen:"Pre trke sam rekao sebi da ću biti zadovoljan ako osvojim bod. Izaći sa ove staze sa oba bolida u bodovima je odlično, ali znamo da je pred nama dosta posla ako želimo da stignemo timove koji su ispred nas u šampionatu. Ovo je bila izazovna i frustrirajuća trka za mene. Teško je kada morate da se fokusirate na čuvanje guma. Na kraju trke sam se trkao sa Vergneom dosta dugo, ali jednostavno nisam imao tempo da ga prestignem. Ipak, mislim da možemo biti zadovoljni sa ishodom trke, iako smo i dalje u teškoj situaciji u šampionatu. Moramo biti strpljivi i stvari će nam doći pre ili kasnije".

Izjave vozača Mercedesa nakon trke za VN Kanade

Nico Rosberg:"Ovo je bila borba do samog kraja. Imao sam loš start ali sam uspeo da se odbranim od Lewisa, u prvim krivinama. Trka je išla dobro, ali onda su oba bolida u istom krugu ostala bez KERS-a i to je otežalo stvari. Potom sam izgubio vreme u boksu, pa me je Lewis pretekao, a onda sam morao da pazim i na kočnice. Pred kraj sam se branio od Pereza uspešno, ali Daniel je bio previše brz na pravcu da bi se odbranio od njega. Sa svim dešavanjima, na kraju trke sam zapravo pitao inženjera gde sam završio, jer sam mislio da sam na petom, šestom mestu. Bio sma presrećan kada sam čuo da sam na drugom mestu. Ovo su veoma bitni bodovi za šampionat i za mene. Na kraju, čestitke Danielu na odličnoj trci i na prvoj pobedi u karijeri".

Lewis Hamilton:"Sve je bilo dobro danas, imao sam dobar tempo i trka se dobro razvijala, ali na žalost ovo nije bio naš dan. Montreal je uvek bio dobar prema meni, tako da ovaj rezultat je razočaravajući ali pred nama je dosta trka do kraja, tako da se nadamo boljoj sreći. Nisam mogao ništa povodom mog problema. Pretekao sam Nica posle pit stopa, ali onda su mi otkazale kočnice. Dobro je što je Nico uspeo da sačuva poziciju i završi na podijumu, ali nije toliko dobro bilo za mene. Ovo je drugo odustajanje za mene, i sada moram da nadoknadim to nekako. Čestitke Danielu i znam koliko je posebna prva pobeda. Ovo je veoma specijalan dan za njega".

Izjave vozača Marussie nakon trke za VN Kanade

Max Chilton:"Razočaravajući ishod obećavajućeg vikenda. Naš incident ne samo da je uništio našu trku već i timske nade da nastavimo sa dobrim rezultatima. Imao sam dobar start, odmakao sam se od ostalih u krivini 1, u krivini 2 sam imao malo problema, a onda u trećoj krivini smo se sudarili ja i Jules. Nakon perfeknte trke u Monacu, ova trka će verovatno biti brzo zaboravljena".

Jules Bianchi:"Imao sam odličan start i držao sam ostale vozače iza sebe. Onda smo u trećoj krivini ja i Max imali kontakt koji nas je izbacio iz trke. Krivo mi je zbog tima koji je naporno radio na bolidima nakon uspeha u Monacu, i razočaravajuće je ovako završiti trku. Imali smo dobar tempo, i tokom celog vikenda bolid je bio dobar. Sada se fokusiramo na sledeću trku i na ostvarenje boljeg rezultata nego u Kanadi".

Izjave vozača Toro Rossa nakon trke za VN Kanade

Jean-Eric Vergne: „Kao prvo, želim da čestitam Danielu na pobedi! Prva je ali siguran sam da nije poslednja. On je fantastičan momak, veoma brz vozač i imam veliko poštovanje prema njemu. Bravo, Daniele! Što se mene tiče, veoma sam srećan jer osećam da sam dao sve od sebe danas. Ovo je bila dobra trka, možda najbolja u mojoj dosadašnjoj F1 karijeri, ali ne po pitanju rezultata, već zato što mislim da je sve prošlo savršeno i što smo osvojili poene. Uspeo sam da preteknem Alonsa nakon dobrog starta i kasnije sam zadržao Magnussena iza sebe. Tim je celog vikenda radio sjajan posao, vredno smo radili da bismo sastavili najbolji mogući automobil. Sada čekamo dalja unapređenja za VN Austrije i uveren sam da ćemo biti brži i osvojiti još bolje poene.“

Daniil Kvyat: „Razočaravajući kraj teškog vikenda ovde u Kanadi. Iako jučerašnje kvalifikacije nisu prošle dobro po mene, nadao sam se boljem u trci. Na startu sam izgubio poziciju a kasnije sam napravio grešku u krvini 1, kada su mi gume još bile pomalo hladne i izgubio dosta vremena. Tu je moja trka već bila kompromitovana, ali ipak sam nastavio da guram. Onda sam morao da se zaustavim na stazi jer sam odjednom izgubio snagu. Što se tiče incidenta sa Raikkonenom, bilo je mesta samo za jedan automobil u šikani, i da sam skrenuo – sudarili bismo se, pa sam zbog toga isekao šikanu. I na kraju, čestitke Danielu na prvoj pobedi!“

Izjave vozača Saubera nakon trke za VN Kanade

Esteban Gutierrez: „Veoma izazovna trka! Naročito na početku, dosta sam se mučio sa gumama. Bilo je veoma teško kontrolisati ih i voziti konstantno. Borio sam se sa nekim automobilima, ali bilo je ekstremno teško zadržati ih iza. Kada sam otišao u boks, dobio sam svež set mekih guma, na kojima sam vozio do kraja. Sa drugim setom mekih, automobil je bio mnogo bolji, čak sam uživao u vožnji. Ali onda sam izgubio snagu i morao sam da se povučem.“

Adrian Sutil: „Ovo je bila duga trka sa mnogo incidenata. Uspeli smo da se držimo van nevolja od starta do kraja. Veoma sam zadovoljan zbog dobrih performansi tima. Takođe sam zadovoljan i samim sobom. Međutim, to sve je dovelo tek do 13. pozicije, koju u ovom trenutku moramo da prihvatimo. Bar smo dali sve od sebe.“

Izjave vozača Red Bulla nakon trke za VN Kanade

Daniel Ricciardo:"Ja sam GP pobednik. Još uvek mi deluje neverovatno, da budem iskren, jer se sve odigralo tako brzo na samom kraju trke. Znao sam da kad prestignem Pereza moraću da vozim brzo i pametno kako bi sustigao Rosberga. Na kraju je sve bilo savršeno, iako sam kroz cilj prošao iza SC-a. Prvo što sam uradio je da sam pitao da li su dva vozača iz incidenta dobro prenego što sam počeo da slavim. Ostvarili smo odličan rezultat sa prvim i trećim mestom, zato uživajmo u tome. Ovo će motivisati momke da rade još napornije i siguran sam da ćemo u narednim trkama biti još konkurentniji".

Sebastian Vettel:"Čestitke Danielu na prvoj pobedi i celom timu na odličnom rezultatu. Ovo je odličan rezultat nakon teške zime koju smo imali. Možda smo mogli i malo više rizikovati sa strategijom, ali verujem da momcima na pit wallu nije bilo lako da se odluče za najbolju strategiju. Do sada smo mnogo unapredili bolid, tako da pokazujemo da idemo u pravom smeru, ali moramo još da unapredimo bolid za pravce, tako da je još dosta posla pred nama. Nastavićemo da forsiramo i da se unapredjujemo iz trke u trku".

Izjave vozača Force Indije nakon trke za VN Kanade

Nico Hulkenberg:"Bio je ovo težak dan za mene tako da peto mesto i deset bodova je odličan rezultat. Dobio sam nekoliko pozicija nakon incidenta Masse i Pereza, ali sam takodje izgubio jednu nakon što me je Button obišao, dok sam se borio sa Alonsom. SC mi nije pomogao jer je dozvolio onima na supersoft gumama da produže svoj stint. To što sam bio na drugoj strategiji od ostalih značilo je da je uvek neko iza mene pokušavajući da me pretekne, ali je bilo zabavno, i izazovno sve do samog kraja trke. Moja strategija sa jednim zaustavljanjem je bila dobra, ali sam konstantno morao da pazim na gume. Strategija sa jednim zaustavljanjem je definitivno bila brža, a samo dva bolida su supeli da odvezu trku na tom principu, tako da sam zadovoljan".

Sergio Perez:"U poslednjem krugu sam se branio u krivini 1 kada sam osetio iznenadni udarac u zadnjem delu bolida. Bio je jak udarac, ali sam dobro. Krivo mi je zbog tima jer smo danas imali odličnu strategiju sa jednim pit stopom. Nije bilo lako, i konstantno sam pokušavao da stignem i preteknem Rosberga. Ricciardo jeuspeo da me pretekne i imao sam problem sa elektornikom na bolidu, ali sam uspeo da resetujem sistem u posledjnih nekoliko krugova. Podijum je bio veoma moguć danas, i razočaran sam sa izgubljenim bodovima".

Izjave vozača Williamsa nakon trke za VN Kanade

Valtteri Bottas: „Nije bio naš dan. Početak trke je bio OK, ali Red Bull je bio malo jači nego što se očekivalo, pa smo mislili da ćemo se boriti za četvrtu poziciju. Moramo da se osvrnemo na drugi pit stop, na tajming i samo zaustavljanje, jer se nisam vratio na poziciju na koju je trebalo. Onda sam bio u saobraćaju, zaglavljen iza Force Indije, što je pregrejalo motor i kočnice, pa sam morao sve da štedim da bih došao do karirane zastave.“

Felipe Massa: „Bio sam jedan od najbržih na stazi, tako da smo mnogo poena izgubili danas. Srećan sam što sam ovde bez problema, ali sam toliko razočaran zbog onoga što se desilo sa Perezom i takođe zbog pit stopa. Mislim da smo možda mogli da se borimo za pobedu. Ali to pokazuje da imamo dobar automobil i siguran sam da će sledeća trka biti bolja.“

Izjave vozača Ferrarija nakon trke za VN Kanade

Fernando Alonso: "Gledajući u divlji završetak trke, danas smo skupili neke poene na sreću, ali i dalje ne možemo biti srećni gde smo završili jer je naš cilj bio više od ovoga. Na početku moj tempo nije bio dobar i nisam bio zadovoljan balansom automobila. Onda u drugom stintu, kada je staza počela da se poboljšava našao sam dobar ritam i uspeo sam da sustignem grupu ispred. Ali nisam bio dovoljno brz da se uključim u borbu. Ono što je Red Bull uradio u trci pokazje kako stvari mogu brzo da se promene u Formuli 1 i to bi trebalo da bude motivacija za nas u budućnosti da dođemo do tačke gde možemo da se borimo za pobedu. Ovog vikenda smo napravili par koraka napred, posebno u aerodinamici, ali su i ostali napredovali i sada, sve što možemo je da nastavimo sa radom i budemo što spremniji za nadolazeće trke."

Kimi Raikkonen: „Znali smo da ovo neće biti laka trka, jer na ovoj stazi nismo bili dovoljno brzi na pravcima i imali smo probleme u sporim krivinama. Povrh toga, danas nikada nisam iamo čistu stazu ispred sebe, iz jednog ili drugog razloga, uvek sam bio zaglavljen iza drugih automobila. Na početku sam imao probleme sa kočnicama i upravljanje nije bilo konstantno. Onda, nakon par krugova, gume su se bolje ponašale, ali i dalje je bilo uspona i padova. Dosta krugova sam bio zaglavljen iza Kvyatovog Toro Rossa i to me je koštalo dragocenog vremena. Iako u ovom momentu ne izgleda da je išta dobro po nas, novi razvojni paket nam je dao više potencijala i sada moramo da pokušamo da poradimo na konstantnosti.“

Izjava Pirellija nakon trke za VN Kanade

Paul Hembery: „Kanada je još jednom pružila uzbudljivu trku, ovaj put u vrelim uslovima, koji su doveli do mnoštva interesantnih strategija guma. Sa takvom trkom punom akcije, videli smo dosta improvizovanja od strane nekoliko vozača. Čestitke Danielu Ricciardu na njegovoj prvoj pobedi u pravoj trci za pamćenje. Čestitke takođe i Force Indiji, koja je, sve vreme koliko smo mi u Formuli 1, često imala drugačije pristupe strategiji u poređenju sa rivalima. To je u Kanadi dovelo do dobrog rezultata, koji je još jednom pokazao kako strategija može biti korišćena, i koji bi mogao biti još bolji da nije bilo incidenta na samom kraju.“

Preuzeto sa http://www.f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=107&t=7110&p=35332#p35332

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Anti-Perez zavera je glupost

Stuarti su stali na stranu Mase, kaznivši Pereza za sledeću trku u Austriji

Force India je namirisala zaveru, nakon kažnjavana Pereza za užasavajući udes na kraju trke u Kanadi

Kako su ulazili u poslednji krug, Williams Felipea Masse je udario u Perezovu Force Indiu, i poslao ih obojicu u zaštitnu ogradu od guma velikom brzinom.

Obojica su transportovani u bolnicu Sacre Coeur (Sveto Srce) radi provere i kasnije otpušteni bez povreda.

I Williams i Force India upiru prstom jedni na druge. Williamsova izjava nakon trke kaže da se Perez zakucao u Massu, a Force Indija tvrdi da je on nevina žrtva.

Na kraju, stjuarti su stali uz Massu, kaznivši Pereza sa kaznom +5 mesta.

Prema Auto Motor und Sport, Force India sumnja u zaveru.

To je zato što je u sobi sa četiri stjuarta sa glavnim Derekom Dalyem bio i Adrian Fernandez.

Bivši vozač Indycara je bio menadžer Perezu do pre dve godine kada su se rastali ne baš mirno.

"Vozač-sudija je bio Derek Daly", kaže Andy Stevenson, tim menadžer Force Indie.

"Ne znam zašto je Fernandez bio pitan za mišljenje."

FIA Direktor trka Charlie Whiting insistira:"S vremena na vreme, tu su posmatrači koji nadziru stjuarte."

"Fernandez će biti predstavnik vozača u Rusiji, zato smo ga i pozvali ovde da pogleda kako to izgleda."

Whiting kaže da je svaka priča o o anti-Perez zaveri "glupost".

Preuzeto sa http://www.f1srbija.rs/index.php/f1-vesti-f1-news/8745-anti-perez-zavera-je-glupost-whiting

Comment

Working...
                                X