F1 2016

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Allison se vratio na posao u Ferrariju?

Kako navodi pojedini izvor tehnički direktor Ferrarija ponovo je počeo sa svojim radom.

Posle tragične i iznenadne smrti svoje žene, James Allison nije se pojavio na trci za VN Bahreina a ujedno Ferrari je dao slobodu svom tehničkom direktoru u odluci kada će se ponovo vratiti na posao. Ali kako navodi novinar La Repubblice, Allison se već nalazi na svom radnom mestu.

"James je odmah želeo da se vrati u fabriku. On je odmah krenuo da rešava probleme tima. Allison se neće naći u Šangaju ali biće na stalnoj vezi sa Jockom Clearom."

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Raikkonen predvodio Ferrari na drugom treningu u Kini

Oba vozača italijanskog tima zauzela su vodeće pozicije na popodnevnoj sesiji u Sangaju.

Pošto je Nico Rosberg bio najbrži na prvom treningu, ali se Ferrari odlučio da tokom druge sesije montira nove super meke pneumatike, pa su tako njihovi vozači izbili na sam vrh poredtka. Kimi Raikkonen postavio je krug od 1m36.896s a iza njega našao se Sebastian Vettel koji je bio sporiji za jednu desetinku.

Rosbergov najbrži krug iznosio je 1m37.133s, pa je tako ponovo bio brži od Hamiltona, koji se mučio sa bolidom pre svega u sporijim krivinama, zbog čega je imao i dva okretanja. Daniel Ricciardo potvrdio je odličn formu sa petim mestom ali sa 1.2s zaostatka za vodeći Raikkonenom. Ma Verstappen bio je šesti, Nico Hulkenberg je bio odmah iza a spisak prvih deset zaključili su Carlos Sainz, Sergio Perez i Vltteri Bottas.
      Tokom dana samo Manor i Sauber nisu koristili super meke gume, dok Kevin Magnussen nije učestvovao na treningu zbog oštećenjea na bolidu koje je prouzrokovalo pucanje ogibljenja.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Raikkonen: Ovo je daleko od idealnog

Raikkonen je rekao da nije bio zadovoljan svojim bolidom i pored toga što je ostvario najbolje vreme dana.

„Dan nije bio lak. Možda nam je vetar pravio problem, ali osećaj je bio kao da je staza jako klizava. Sa super mekim gumama se situacija donekle popravila, ali to nije bilo ni blizu idealnog. Jutros sam koristio srednje-tvrde gume i osećaj nije bio dobar. Isto je bilo i sa mekim. Za mene su super-meke najbolji izbor, ali je još rano da donosimo zaključke“, izjavio je Raikkonen.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Massa veruje u Williams i pored problema

Brazilac ima puno poverenje u svoj tim koji je danas između treninga bio primoran da napravi velike promene na bolidu.

Ekipa je imala nekoliko incidenata sa buđenjem guma zbog problema sa felnama bolida.

„Napravili smo modifikacije i razumemo problem što je i najvažnije za tim. Imam potpuno poverenje u njih. Možda ćemo sutra imati potpuno drugačiji dan. Još uvek niko nije vozio po kiši i zbog toga moramo biti spremni na sve“, izjavio je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Problem sa kočnicama obeležio dan za ekipu Haasa

Američki tim je ponovo imao problematične treninge pošto je Gutierrez danas imao požar na svojim kočnicama, dok se i Grosjean mučio.

„Bio je ovo jako težak dan. Biće jako važno da analiziramo sve podatke kako bi smo otklonili probleme i pripremili se za ostatak vikenda“, izjavio je Gutierrez.

Grosjean je takođe imao težak dana, a Francuz probleme pripisuje tome što ekipa nema dovoljno podataka.
            „Morali smo da probamo novo prednje krilo, ali je bilo jako teško razumeti uslove na stazi. Još uvek ne radi sve kako treba. Bolid je težak za vožnju i nije lako. Trenutno nismo tamo gde bi želeli da budemo i moramo da razumemo današnje probleme. Najveći problem je što ekipa nema podataka iz prethodnih sezona. Probali smo nekoliko različitih stvari, ali trenutno nemamo rešenje“, rekao je Grosjean.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Rosberg se pribojava Ferrarija

Nemac je bio zadovoljan početkom vikenda za svoj tim, ali se pribojava brzog Ferrarija.

„Bilo je lepo ponovo biti u bolidu i imali smo pristojan početak vikenda. Prva sesija je bila kompromitovana zbog prekida, ali smo isprobali nekoliko stvari i sve je funkcionisalo kako treba. Čini se da ponovo imamo dobar tempo na ovoj stazi, ali smo popodne videli da je i Ferrari brz. Definitivno ćemo obratiti pažnju na njih, a svakako nas čeka i dosta posla preko noći“, izjavio je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Problem sa ogibljenjem izazvao pucanje gume kod Magnussena

Renault je potvrdio da je Magnussenov problem sa gumom izazvan defektom na bolidu.

„Imao sam problem sa ogibljenjem na bolidu i to je bio uzrok pucanja gume. Nisam imao problema da iskontrolišem bolid pošto sam bio na pravcu. Jednostavno sam pustio gas i sve je bilo u redu. Za nas je bolje bilo da ostanemo u garaži na drugom treningu i otklonimo problem, pošto mislim da sutra možemo da nadoknadimo izgubljeno.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Ricciardo: Imamo malo problema sa upravljivošću

Australijanac je uveren da će Rad Bull biti spreman za ostatak vikenda i pored današnjih problema sa balansom.

„Gledajući vremena, možemo biti zadovoljni, ali balans definitivno može biti bolji. Ako pronađemo ono što tražimo, bićemo mnogo bliži vrhu. Mislim da se svi muče sa balansom i moguće je da je vetar napravio problem. Mislim da je plasman među prvih pet realan za nas“, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Nasr: Danas smo imali probleme sa servom

Brazilac kaže da ga je problem sa servom sprečio da sprovede simulaciju kvalifikacija.

„Na žalost, u kvalifikacionim krugovima sam imao problem sa servo sistemom, tako da mi je jedino preostalo da vidim kako se bolid ponaša sa većom količinom goriva“, izjavio je Nasr.

Njegov timski kolega Marcus Ericsson je bio znatno brži na super-mekoj gumi, ali je njegov krug bio dovoljan tek za osamnaesto mesto.
                    „Prikupili smo neke korisne informacije pred nastavak vikenda. Moraćemo da poradimo na performansama koje su trenutno problematične. Videćemo kako će sutra biti na super-mekim gumama. Za sada, moramo da se okrenemo podešavanjima bolida kako bi smo imali što bolji paket za kvalifikacije“, rekao je Ericsson.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Alonso: Bol u rebrima je podnošljiv

Španac je rekao da mu nije bilo potpuno lagodno tokom slobodnih treninga u Kini, ali da je bol koji oseća u rebrima podnošljiv.

„Zaista mi je nedostajala vožnja bolida u prethodnih 26 dana. Ipak, danas sam se osećao dobro. Bol je još uvek prisutan pošto mi se rebra nisu potpuno oporavila i to je normalno. Međutim, taj bol je definitivno podnošljiv. Zadovoljni smo onim što smo danas ostvarili, ali moramo da pronađemo optimalan balans za suvu stazu. Fali nam trakcije i prijanjanja na zadnjem delu i neophodno je da izvršimo određene promene“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Rosberg startuje prvi u Kini

Nico Rosberg zabeležio je novu pol poziciju na kvalifikacija u Šangaju, dok će Lewis Hamilton zbog problema sa motorom startovati poslednji.

Posle kišnog trećeg treninga, vremenski uslovi su se poboljšali pred početak kvalifikacija. Kiše nije padala a temparatura vazduha bila je 22 a staze 24 stepena ali je duvao dosta jak vetar.

Odmah na samom početku, posle samo 3 minuta na stazi je istaknuta crvena zastava zbog udesa Pascala Wehrleina, koji je na startnom-ciljnom pravcu izgubio bolid, što ga bacilo u zaštitnu ogradu. Pauza oko uklanjanja bolida i vraćanja staze u normalno stanje potrajala je oko 25 minuta.
                        Prvo vreme zabeležio je Esteban Gutierrez koji je stazu u Šangaju obišao za 1m40.262s. Koji trenutak kasnije vozači Mclarena su zauzeli prve dve pozicije, a prednjčaio je Jenson Button koji je zabeležio krug od 1m38.324s. U završnom delu Q1 Nico Rosberg je postavio najbrže vreme od 1m37.669s ali su vozači Ferrarija bili brži, gde je Sebastian Vettel ostvario krug od 1m37.001s. Na trećem mestu bio je Valtteri Bottas ispred Sainza i Rosberga. Posle prvog dela kvalifikacije nisu nastavili Kevin Magnussen, Esteban Gutierrez, Jolyan Palmer, Rio Haryanto, Pascal Wehrlein i Lewis Hamilton koji je imao problema sa motrom i nije uspeo da zabeleži vreme.
                        Drugi deo kvalifikacija otvorio je Nico Rosberg koji je na mekoj gumi zabeležio vreme od 1m36.240s i to na mekim gumama. Vozači Ferrarija su se na stazi pojavil sa super mekim pneumaticima, pa je tako Raikkonen zauzeo prvo mesto krugom od 1m36.118s dok je Vettel bio sporiji za 65 hiljaditinki. U samom finišu drugog dela izbačena je još jedna crvena zastava jer je Nico Hulkenberg ostao je prednjeg levog pneumatika. Ovaj incident ujedno je označio i kraj drugog dela a kartu za završni Q3 nisu izvadili Felipe Massa, Fernando Alonso, Jenson Button, Romain Grosjean, Marcus Ericsson i Felipe Nasr.
                        Nico Rosberg je sa vremenom od 1m36.111s otvorio završni deo kvalifikacija, ali je Kimi Raikkonen posle samo par trenutaka ostavrio brži krug za samo jednu desetinku. U finalnom pokušaju Rosberg beleži krug od 1m35.402s što je bilo dovoljno za pol poziciju, dok je na drugom mestio bio Daniel Riccirdo koji je zabeležio sporije vreme za pola sekunde. Iza njih našli su se Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel, koji su obojica pogrešili ua završnom krugu dok je Valtteri Bottas bio na petom mestu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Ricciardo prezadovoljan mestom u prvom startnom redu

Australijanac je priznao da tim nije očekivao tako dobar rezultat.

„Iskreno, Mislim da Q1 nismo započeli kako treba. Sesija je bila isprekidana, a balans nam se nije sviđao. Svakako nije delovalo da ćemo se naći u borbi za prvi startni red. U Q3 smo pronašli još brzine i bilo je teško iskontrolisati zagrevanje super-meke gume i izvući jedan dobar krug. Prilagođavali smo se kako je sesija odmicala, pravili smo sitne promene, ali ovo definitivno nismo očekivali“, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Raikkonen: Propuštena prilika

Finac je priznao da je Ferrari propustio dobru priliku da se kvalifikuje u prvi startni red.

„Napravio sam istu grešku u oba pokušaja u Q3. Imao sam praktično isto vreme kao i Rosberg, ali sam u ukosnici izgubio mnogo vremena. Šteta je pošto smo imali dobru priliku da se nađemo u prvom startnom redu. Pokušaćemo sutra da na najbolji način iskoristimo ono što imamo na raspolaganju“, izjavio je Raikkonen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Grosjean frustriran ispadanjem iz Q2

Francuz smatra da je Haas imao odličnu priliku za plasman među prvih deset.

„Ovo je strašno frustrirajuće. Skoro da nije bilo i fer. Krenuo sam u krug, sesija je prekinuta zbog udesa i znao sam da nema dovoljno vremena za još jedan pokušaj. Ništa nam za sada nije pošlo za rukom ovog vikenda. Nadam se da će trka sutra biti bolja i da će sve biti čisto. Ništa bitno se nije promenilo sa bolidom. I dalje je težak za vožnju i to je svakako nešto što ne želite od F1 bolida“, izjavio je Grosjean.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Alonso razočaran ne ulaskom u Q3

Ovo su za Fernanda Alonsa bile druge kvalifikacije u sezoni.

Španac je posle drugog dela kvalifikacija bio vido frustriarn svojim učinkom, jer ga je incident koji je imao Nico Hulkenberg omeo da zabeleži još jedan brzi krug i tako prvi put sa McLarenom-Honom uđe u završni deo.

"Osećao sam se veoma dobro danas. Probudio sam se bez bolova i spavao sam deset sati.
                                Nisam uzimao tablete protiv bolova. Mislim da smo mogli da prođemo u završni deo. Prošle sezone borili smo se da uđemo u Q2 a sada smo jako blizu Q3. Mislim da je to dobar napredak. Danas smo imali tempa, uspeli smo da sačuvamo gume i motor tako da nas sutra očekuje dosta zanimljiva trka." kazao je Fernando Alonso.

Comment

Working...
                                X