F1 2016

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Mercedes: Uspešan vikend i pored svih problema

Oba Mercedesova vozača su još jedan vikend završila na podijumu.

„Na startu uvek ima pritiska. Daniel je bio veoma brz na početku drugog stinta, ali sam ja kontrolisao situaciju. Lewis nije bio u borbi za pobedu i to mi je olakšalo posao, ali svakako sam zadovoljan. Srećan sam zbog pobede, a Lewis je odradio odličan posao za tim osvajanjem trećeg mesta“, izjavio je Rosberg.

„Ne mogu da verujem da sam na podijumu. Kada sam se probudio jutros sam znao da će mi biti jako teško zbog situacije sa gumama, ali u trkanju nikada ne možete da predvidite šta sve može da se dogodi. Na prethodnim trkama nije bilo incidenata na čelu, ali danas jeste. Bilo je bitno naći pravi balans u vožnji i to nam je i donelo ovaj rezultat“, rekao je Hamilton.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Ricciardo: Ovo je bio naš maksimum

Australijanac kaže da danas nikako nije mogao bolje od drugog mesta.

„Bolid je bio prilično dobar, samo sam imao probleme u uvodnih nekoliko krugova. Delovi na stazu u La Source krivini su mi oštetili bolid, ali smo promenili prednje krilo tokom crvene zastave i nakon toga je sve bilo u redu. Nico je imao bolji tempo danas i kontrolisao je situaciju. Ovo je treći podijum za redom i definitivno napredujemo. Ovo je druga trka koju smo završili ispred jednog od njihovih vozača, mada je Lewis startovao sa začelja. U Monci će biti teško, ali onda očekujemo dosta od Singapura i Suzuke“, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Verstappen napao vozače Ferrarija

Holanđanin je ponovo kritikovao Vettela i Raikkonena i odbacio kritike upućene na njegov račun.

„Start nije bio dobar, ali sam zauzeo unutrašnju liniju i kočio na vreme. Međutim, oni su me terali ka zidu. Onda je Sebastian skrenuo i na mene i na Kimija i izgubio sam prednje krilo. Bilo je mnogo štete na bolidu i to je faktički bio kraj moje trke. Vettel je znao da je na spoljnoj strani i potpuno je nelogično što je skrenuo direktno na druga dva bolida sa unutrašnje strane. Što se Raikkonenovih komentara tokom trke tiče, to je blesavo. Samo kuka, ali to je bar atraktivno za televizijski prenos. Neću da im prepustim poziciju nakon onoga što su mi uradili u prvoj krivini. Branio sam se i ako se to nekome ne sviđa, to je njihov problem“, izjavio je Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Raikkonen: Verstappenovi potezi nisu korektni

Finac smatra da je Verstapen ponovo bio nekorektan na stazi.

„Nemam apsolutno ništa protiv fer borbe i neizvesnog trkanja. Ali morao je da pusti gas u Eau Rouge-u, a kada sam ga napao sam morao da kočim da ne bi došlo do kontakta nakon što je naglo promenio pravac. Nikada mi se nije desilo sa nekim drugim vozačem da moram da kočim pri punoj brzini na sred pravca. Nešto nije u redu, ali izgleda da nikoga nije briga“, izjavio je Raikkonen.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Williams: Period za bezbednosnim vozilom nas je puno koštao

Ekipa Williamsa smatra da danas nije pokazala svoj pun potencijal.

„Ovo je bio razočaravajući dan i šteta je što smo prokockali priliku koja se ukazala na početku trke. Bili smo u odličnoj poziciji nakon starta, ali morali smo da odemo u boks kada se bezbednosno vozilo povuklo sa staze. Nakon toga smo izgubili mnogo pozicija. Pokušali smo da spasemo šta smo mogli i dobro je što smo osvojili bar neke bodove“, izjavio je Bottas.

„Bila je ovo teška trka. Sve vreme smo pazili na gume i bilo je teško fokusirati se na trkanje. Nismo mogli ni dovoljno dugo da ostajemo na stazi. Kada su gume radile, imali smo tempo i borili se sa ljudima oko nas. Međutim, kada nisu bile na optimalnoj temperaturi imali smo velikih problema“, rekao je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Perez: Ovo je sjajan rezultat za tim

Meksikanac je bio veoma zadovoljan ishodom današnje trke.

„Ne smemo mnogo da poletimo, pošto ima još dosta do kraja sezone. Bilo bi jako lepo kada bi bili četvrti u plasmanu konstruktora i moramo da nastavimo sa radom kako bi zadržali ovu formu. Morao sam da izbegavam incident u prvoj krivini, ali nekako sam se izvukao i pokupio vredne bodove za tim. Situacija u timu je veoma pozitivna. Nadam se da ću i ja uskoro rešiti pitanje svoje budućnosti. Nadam se pre odlaska na trke u Aziji“, izjavio je Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Magnussen povredio članak nakon užasnog incidenta u Belgiji

Danac je zaradio posekotinu na članku nakon ozbiljnog udesa na izlasku iz Eau Rouge-a.

Magnussena se nakon incidenta sam izvukao iz bolida, ali je bilo primetno da hramlje pre nego što je odvezen u medicinski centar na stazi. Renault je potvrdio da danac ima manju posekotinu na levom članku i da je bio potpuno svestan tokom udesa. Magnussen je poslat u obližnju bolnicu na dalje preglede iz predostrožnosti. Ekipa Renaulta veruje da će njihov vozač biti spreman da nastupi na VN Italije za nedelju dana. Magnussenov bolid je pretrpeo velika oštećenja i ekipa će morati da iskoristi potpuno novu šasiju i sklopi novi bolid za Moncu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Alonso: Sedmo mesto je odličan rezultat

Fernando Alonso kazao je da je ovo jedan od najboljih rezultata za njegov tim.

Iako je startovao iz poslednjeg reda španski vozač je uspeo da u prvoj krivini stekne veliki broj pozicija i tako se dođe do 4. mesta. Kasnije, kako je trka napredovala, Alonso je padao u poretku, ali je uspeo da iza sebe zadrži oba vozača Williamsa i Kimija Raikkonena.

"Ovo je bila dobra trka. Imao sam lošu sreću sve do početka današnjeg dana, ali sam isto tako puno napredovao posle prve krivine. Našli smo se u dobroj poziciji ali nisam mogao da na kraju obranim poziciju od Sebastiana Vettela. Sedmo mesto je dobro za tim, posebo na stazi kao što je ova. Uspeli smo da se borimo sa Williamsom i zadržimo ih iza sebe." kazao je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Teška trka za Toro Rosso u Belgiji

Niko od vozača tima iz Faence nije uspeo da zabeleži nove bodove.

"Maksimalno smo se trudili danas, ali smo više očekivali od crvenih zastava. Mislim da smo odradili dobar posao što se tiče guma, ali smo se mučili sa brzinom na pravcu. Prava šteta za sve nas, jer smo puno očekivali od ovog vikenda. Mislim da moramo da ovakve prilike iskorišćevamo što bolje." kazao je Danil Kvyat.

"Prava je šteta što sam danas morao da odustanem, sve zbog pucanja pneumatika. Imao sam jedan od najboljih startova u mom životu, gde sam izbio na sedmu pozicju. Ipak u drugom krugu posle druge krivine dogodio mi se gumi defekt, koji je kasnije prouzrokovao velika oštećenja na mom bolidu pa sam tako morao da završim trku." dodao je Carlos Sainz.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Razočaravajuća trka i za Sauber

Švajcarski tim ni u Belgiji nije uspeo da zabeleži svoje prve bodove.

"Za mene ovo je bio težak dan pošto sam trku morao da krenem iz pitlejna. Imali smo probelma sa sistemom za hlađenje, zbog čega smo morali da napravimo određene izmene. Imao samo dobar prvi krug, uspeo sam da uhvatim grupu i kada sam izgubio šestu brzinu. To je značilo i kraj moje trke." kazao je Marcus Ericsson.

"Za mene ovo je razočaravajuća trka. Imao sam dobar start, kada sam došao do 11. mesta. Zbog dosta deova na stazi imao sam pucanje gume zbog čega sam morao da odem do boksa. Oštetio sam pod i difuzor, što se odrazilo na moj tempo. Ostaje da se nadamo boljem rezultatu na VN Italije." izjavio je Felipe Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Toro Rosso: Neočekivan pad forme

Vozači Toro Rossa su danas napravili blag napredak u odnosu na svoje plasmane sa slobodnih treninga.

Šesnaesto mesto nije toliko razočaravajuće ako pogledate gde smo bili juče. Uspeli smo da se probijemo u Q2 što je bio cilj i zadovoljan sam što smo izvukli maksimum iz bolida. Jedino što to danas nije bilo dovoljno da se borimo za pozicije koje zaslužujemo. Želim da se borimo za prvih deset, ali situacija je takva kakva je i uradićemo šta možemo na sutrašnjoj trci“, izjavio je Sainz.

„Danas sam se osećao prilično dobro u bolidu i želim da se zahvalim mehaničarima na dobro obavljenom poslu. Ipak, u poslednjem krugu sam izgubio vreme u poslednjoj krivini zbog Grosjeana i to me je koštalo oko dve desetinke koje bi bile dovoljne za prolaz u Q2. Videćemo šta možemo da uradimo sutra. Trka će biti teška, ali daću sve od sebe“, rekao je Kvyat.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Vandoorne naredne sezone menja Buttona u McLarenu

Stoffel Vandorne dobio je trkačko mesto u britanskom timu, dok će Jenson Button napraviti godnu dana pauze od Formule 1.

Button, koji je u ovom šampionatu debitovao još davne 2000. godine od naredne sezone biće sa timom McLarena ali u novoj ulozi. On će biti zadužen za razvoj bolida, odnsono imaće neku ulogu test vozača. Takođe, McLaren će imati pravo da aktivira Britanca ponovo na trkačko mesto 2018. godine ako se Fernando Alonso odluči da napusti tim.

To znači da će trkačku postavu tima naredne godine sačinjavati Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Perez: Nismo ovo očekivali

Meksikanac je priznao da je njegov tim podbacio u dosadašnjem toku vikenda u Monci.

„Nismo imali željeni tempo tokom vikenda. Williams je iz nekog razloga brži, a isto važi i za Haas. Definitivno nismo u poziciji koju smo želeli. Mislim da smo izvukli maksimum iz bolida i to je važno. Nadam se da ćemo sutra imati bolji tempo i strategiju i da ćemo se boriti sa Williamsom. To nam je cilj“, izjavio je Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Pomešani utisci u Williamsu nakon kvalifikacija u Monci

Valtteri Bottas uspeo je da dođe do Q3 dok je Felipe Massa kvalifikacije završio u drugom delu.

“Imao sam veoma dobre kvalifikacije danas. Peto je dobro mesto za start i biću sa čistije strane staze. Mislim da su ovo za mene bile najbolje kvalifikacije ikada. Za sutra imam dobre šanse da zabeležim neke poene i nadam se da i Felipe može da se probije kroz karavan i takođe zabeleži dobar rezultat.” kazao je Valtteri Bottas.
                              “11. mesto nije baš ono što sam želeo. Mislio sam da ću veoma lako doći do trećeg dela, pa sam zbog toga veoma razočaran. Moj pripremni krug u Q2 je bio dosta spor, što znači da moje gume nisu dostigle odgovarajući nivo, zbog čega mi je falilo prijanjanje. Dobra stvar je što za sutra mogu izabrati gume koje hoću.” dodoa je Felipe Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Gutierrez: Išao sam do limita

Meksikanac je odlično vozio na kvalifikacijama u Monci, pa će trku započeti iz petog startnog reda.

„Išao sam do samih granica. Imao sam i nekoliko sitnih grešaka tokom celih kvalifikacija, ali to je normalno kada ste na limitu. Jako sam zadovoljan krugom i osećam se odlično jer znam da sam izvukao maksimum iz bolida. Svi u timu su dali veliki doprinos i mislim da smo sve konstantniji. Želimo da potvrdimo ovaj rezultat i na sutrašnjoj trci.

Comment

Working...
                                X