F1 2016

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Sainz pohvalio Toro Rosso za uložen trud

Španac je bio veoma zadovoljan današnjim danom i pored toga što je tim morao ranije da završi dan zbog tehničkih problema.

„Sa nestrpljenjem smo očekivali današnji dan i pravi je uspeh što smo se danas našli na stazi nakon jako teške zime. Tim je uložio velike napore i imali smo dobar dan danas. Pre podne nije bilo nikakvih problema i taj trend se nastavio i kasnije, ali smo pred sam kraj morali da zaustavimo automobil. Dan smo završili nešto ranije, ali do tog momenta je sve bilo savršeno i osećaj je bio odličan“, izjavio je Sainz.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Hamilton: Fantastičan početak testiranja za Mercedes

Svetski šampion je rekao da je ovo za njega bio najbolji prvi dan testiranja u karijeri.

„Dan je bio neverovatan. Nikada nisam imao ovakav prvi dan testiranja. Imali smo jako mali problema i to je velika stvar za tim. 156 krugova na ovoj stazi je zaista puno. Teško je konstantno praviti napredak, ali uvek tražite perfekciju. Ovo je treća godina evolucije bolida i stvarno sam srećan kada vidim da je napravljen napredak. Bolid je bolji u svakom pogledu“, izjavio je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Button: Napravljen je veliki napredak

Britanac je dan završio a osmehom na licu pošto je McLaren tokom današnje sesije prešao više krugova nego tokom sva četiri dana prvog testa prošle godine.

„Jako je teško reći kako stojimo u pogledu snage motora pošto ova specifikacija neće biti ona koju ćemo koristiti u Australiji. Ali motor mnogo bolje isporučuje snagu. Ne znam da li isto kao kod drugih, ali mislim da jeste. To je veliki korak za nas. Prošle godine se nismo toliko mučili tokom jednog brzog kruga na ovoj stazi, ali je u trci bilo katastrofalno i gubili smo pola sekunde po krugu. Sada je mnogo bolje i lako je predvideti šta će se dogoditi kada pritisnete papučicu gasa. Lepo je videti da se trud preko zime isplatio“, izjavio je Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Vettel: Novi Ferrari je dobar korak napred

Nemac veruje da je novi bolid tima veliko poboljšanje u odnosu na svog predhodnika.

Sebastian Vettel je danas na prvom testu izvezao 69 krugova i tom prilikom zabeležio najbolje vreme, gde se čak našao ispred aktuelnog šampiona Lewisa Hamiltona.

"Mislim da je ovo veliki korak napred za nas. Prvi utisak je veoma pozitivan. Osećaj je dobar i mislim da smo napredovali. Od prvog metra imao sam dobar osećaj, što je odličan znak. Znam da nas očekuje još puno posla, pa danas rezultat nije bio u prvom planu. Ovaj bolid treba da preleži još puno dečijih bolesti kako bi bio spreman. Imali smo par dobrih krugova, želeo bi još više ali to danas nije bio prioritet. Imamo puno razloga da budemo srećni." kazao je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Ricciardo ohrabren prvim krugovima u RB12

Australijanac je bio zadovoljan onim što je video tokom današnjeg testiranja u Barseloni.

„Bila je ovo prilično dobra sesija. Bilo je manjih poteškoća, ali smo i pored toga vozili skoro 90 krugova. Danas je tim proveravao pouzdanost, a ja svoju fizičku spremu nakon zimske pauze. Bilo je važno da vozimo malo duže stintove kako bi smo bili sigurni da bolid neće da napravi nešto neočekivano. Najvažnija je pouzdanost, a nakon toga ćemo se okrenuti pronalaženju tempa“, rekao je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Williams zadovoljan prvim danom i pored problema

Ekipa je danas imala određene probleme zbog kojih je Bottas proveo u garaži više vremena nego što je bilo predviđeno.

„Fokusirali smo se na različite stvari danas. Dosta smo radili na testiranju šasije i aero paketa, tako da smo uglavnom vozili duže stintove. Bilo je nekoliko problema koji su nas donekle omeli, ali to je potpuno normali kada su u pitanju predsezonski testovi. Nadam se da ćemo sutra imati dan bez problema“, izjavio je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Steiner: Još utvrđujemo razlog otpadanja krila

Tim koji je nov na gridu, zadovoljan je prikazanim u današnjoj vožnji.

Romain Grosjean pretrpeo je oštećenje prednjeg dela bolida, odnosno otpao mu je prednji spojler, neposredno pre ručka, danas.

On se na stazu vratio u popodnevnim časovima.
                Šef tima, Guenther Steiner rekao je kako tim još utvrđuje razlog otpadanja krila:
                "Potvrđeno nam je šta nije u redu, ali još uvek proveravamo."

"Mi smo popravili krilo da bi Romain mogao završiti dan, a ujutro u 8 sati imaćemo popravljen prednji spojler onako kako to treba."
                "Spojler je pukao ravno na stubovima. Tačno znamo gde, samo da utvrdimo zašto."
                Romain Grosjean je rekao:
                "Imao sam odlične prve utiske i vozilo je bilo jako dobro."
                "Kao da sam imao dva različita automobila danas, jedan jako dobar i drugi jako loš."
                "Još ne znam šta je u pitanju, ali je jako pozitivna stvar da ćemo ujutro imati potpuno popravljen automobil."

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Celis pohvalio tim Force Indie nakon prvog dana testiranja

Bolid indijskog tima je danas vozio razvojni vozač Alfonso Celis.

„Zadovoljan sam kako je sve prošlo dana. Početak dana je bio poseban pošto smo predstavljali bolid i velika je čast što sam ga ja prvi vozio. Ovo mi je bio tek drugi dan u F1 bolidu, ali sam uživao više nego prošli put pošto sam znao šta da očekujem. Auto je bio savršen i svaka čast timu na dobro obavljenom poslu. Odradili smo sve što smo hteli, a pouzdanost je bila na nivou. Jedva čekam da se vratim u bolid u četvrtak“, rekao je Alfonso Celis, razvojni vozač tima.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Testiranje 2016. Barselona 23.02.2015. /Uživo/

Timovi polako nastavljaju sa testiranjima na stazi Katalunja.

Svi timovi Formule 1 ponovo rade punom parom. Za razliku od jučerašnjeg dana, prvi put u svoje bolide sešće i drugi vozači. Nico Rosberg imaće priliku da oproba novi Mercedes, Sergio Perez naćiće se za volanom Force Indije, Max Verstappen biće u Toro Rossu, Fernando Alonso u McLarenu kao i Esteban Guttierez u Haasu.

Test počinje u 09h i završava se u 17 sati.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Arai više nije šef Honde

Yasuhisa Arai napustiće funkciju prvog čoveka Hondinog F1 odelenja.

Ovaj Japanac nalazio se na prvom mestu Hondinog tima od kada se ova kompanija odlučila da se takmiči u Formuli 1. Ipak, njega uvodina sezona sa McLarenom pretrpela je puno kritika jer agergat koji dolazi iz Sakure nije biti ni blizu zadovljavajućeg nivoa.

Arai će na kraju meseca i zvanično napustiti Hondu, a ovaj raskid je samo prvi korak u rekonstruisanju organizacije unutar tima. Na njegovo mesto doćiće Yusuke Hasegawa, dok će sa druge strane njegovu poziciju u Sakuri za sada preuzeti Kenji Ohtsu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Vettel ostao najbrži i drugog dana testiranja

Nemac je nastavio da beleži najbolja vremena, a današnji najbolji krug je ostvario na novoj ultra-mekoj gumi.

Vettelovo vreme je iznosilo 1m22.810s na ljubičastim gumama, što je dve sekunde bolje od njegovog jučerašnjeg rezultata ostvarenog na srednje tvrdoj gumi.

Daniel Ricciardo je takođe isprobao novu komponentu, ali je zaostao sedam desetinki za bivšim timskim kolegom.
                        Sergio Perez je bio treći u Force Indiji, sa desetinkom zaostatka za Ricciardom. On je svoje vreme zabeležio na super-mekoj gumi.
                        Mercedes je ponovo prešao najviše krugova, a ovoga puta je u bolidu bio Nico Rosberg. On je danas prešao ukupno tri pune dužine trke. Njegov najbolji krug je postignut na srednje tvrdoj gumi i bio je dve sekunde sporiji od Vettelovog.
                        Marcuss Ericsson je nastavio sa prikupljanjem podataka o novim gumama pre nego što tim predstavi novi bolid sledeće nedelje, dok je Gutierrez debitovao danas u Haas-u i zabeležio šesto vremena mekoj gumi. Bottas je bio sedmi sa desetinkom zaostatka, a sutra vozačke dužnosti preuzima Felipe Massa.

Pascal Whrlein je prešao jednu dužinu trke u Manoru i bio je osmi ispred Alonsa u McLarenu i Palmera u Renaultu.
                        Poslednji je bio Verstappen koji je izazvao i jedan od prekida kada je stao u krivini 13.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Alonso: McLaren trenutno ima najbolju šasiju

Španac je danas prvi put provozao novi bolid.

Alonso je današnji test završio na devetom mestu, ali ja najveći deo vremena proveo testirajući aero komponente. Španac je izvezao 119 krugova, što je veliki napredak uzimajući u obzir prošlu godinu.

"Mislim da Mercedesova dominacija nije gotova, dosta su jaki i izvezli su veliki broj krugova. Mi smo danas pokazali da smo jači nego prošle sezone, znam da to nije bio težak zadatak ali sam dosta ponosan na tim. Verujem da imamo najbolju šasiju i naš moral je dosta jak. Jasno je da nemamo magičan štapić ali se vidi da stvari idu na bolje. Uspeli smo da popravimo bolid u dosta oblasti." kazao je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Vettel: Novi pristup nam se već isplaćuje

Nemac u potpunosti podržava Ferrarijevu promenu pristupa dizajna bolida i dodaje da su poboljšanja već sada vidljiva.

„Mnogo truda je uloženo u ovaj bolid, ne samo preko zime već i ranije. Pristup je potpuno promenjen i u pitanju je drugačiji projekat. Spolja se vide neke promene, pre svih naravno nos, ali ispod karoserije je mnogo toga novo. Neću otkrivati šta smo promenili, ali verujem da će se isplatiti. Mislim da je trenutno najbitnije to što je osećaj u bolidu dobar i posao koji smo obavili tokom prva dva dana je jako bitan. Auto reaguje onako kako želim i to je naravno pozitivno. Kimi je stekao sličan utisak u simulatoru i sada je pred nama puno posla da optimizujemo bolid i prikupimo podatke, ali za sada je sve u redu“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Perez: VJM09 ima puno potencijala

Sergio Perez imao je samo reči hvale za novi bolid tima.

Meksikanac je danas zabeležio treće najbolje vreme iza Sebastiana Vettela i Daniela Ricciarda a vreme koje je postavio je zabeležio na super mekoj gumi.

"Sve je prošlo veoma dobro i veoma pozitivno. Srećan sam mojim prvim danom u bolidu. Mislim da imamo veliki potencijal koji možemo da izvučemo. Za danas smo ostavrili zacrtani program. Kada imate ovako lepa vremena prvog dana testa, onda može se reći da je taj dan uspešan. Mislim da smo sada u mnogo boljoj poziciji nego prošle sezone. Imamo puno da naučimo sa mehaničke i aero strane, ali za sada sve je dobro." potvrdio je Sergio Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Palmer: Мagnussen mora da napravi mnogo više krugova od mene

Mladi vozač bio je najpre iskren i priznao da nije zadovoljan današnjim dešavanjima.

Ranultov ruki Palmer, bio je prinuđen da završi svoju sesiju nakon samo 45 minuta vožnje u poslepodnevnom delu:

"Problem je bila pogonska jedinica. Malo dima iza leđa i to je to. Gotovo."
                                "Bar sam odradio neke krugove, ali nikako nisam zadovoljan. Ovih 79 krugova uopšte nije dovoljno, tako da sa nestrpljenjem čekam iduću sedmicu i novu vožnju."
                                "Nadam se da će Kevin imati bolji dan od mene sutra i voziti dosta više krugova. Ako ne bude tako, onda bismo mogli imati košmaran početak sezone", kaže Palmer.

Comment

Working...
                                X