F1 2017

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Hulkenberg: Nadam se da će nam ovaj rezultat pomoći da ostvarimo ciljeve

Nemac se nada da će u trci uspeti da zadrži sedmo mesto sa kvalifikacija pošto bi tim uz te bodove možda mogao da preskoči Toro Rosso u plasmanu.

„Znamo da su ovo tek kvalifikacije, ali definitivno smo došli u odličnu situaciju pred trku. U Q2 sam vozio jedan od mojih najboljih krugova ove godine i veoma sam zadovoljan zbog toga. Pristupićemo trci kao i svakoj drugoj, ali se nadamo da ćemo uspeti da zadržimo sedmo mesto. U Q3 sam se više mučio pošto su temperature bile u padu, ali to je ovde normalno. Trkački tempo juče je bio dobar i mislim da možemo biti zadovoljni“, izjavio je Hulkenberg.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Bottasu pripala pobeda na zatvaranju sezone u Abu Dabiju

Vozač Mercedesa uspeo je da zabeleži svoj novi trijum ispred Lewisa Hamiltona.

Pre sam početak trke kao što je ovde slučaj prelep zalazak sunca kasio je ambijet na Yas Marini. To znači i da su temperature polako padale, pa je tako temperatura staze bila samo 31 stepen a vazduha 24 stepeni.

Odmah po puštanju zelenih svetala Bottas je poveo kolonu ispred Hamiltona i Vettela dok su Raikkonen i Ricciardo vodili veliku bitku za četvrto mesto. Magnussen je već imao jedno okretanje na trećoj krivini dok su Perez i Hulkenberg imali jedan mali incidet kada je Nemac obišao Meksikanca, pa su zbog toga sudije kaznile vozača Renaulta sa 5 dodatnih sekundi na njegovo vreme. Do petog kruga Bottas je napravio prednost u odnosu na Hamiltona od 1.1s a Vettel je kasnio oko 3.5 sekunde.
      U veliku borbu za 13. poziciju uključili su se Stroll i Grosjean, ali je Kanađanin uspešno odolevao napadima Francuza. U 11. krugu vozač Haasa uspeo je da posle drugog pravca obiđe vozača Williamsa i tako preuzme ovo mesto, posle čega je Stroll otišao na svoj servis, gde su mu mehaničari montirali super meku gumu.
      U 15. krugu Verstapen je otišao na svoju zamenu pneumatika a krug kasnije isto čini i Raikkonen. Pierre Galsy imao je jedno okretanje pred izlazak na startno-ciljni pravac zbog čega su na kratko bile izbačene lokalne žute zastave. Hulkenebrg je tokom svog servisa iskoristio priliku da odsluži kaznu stajanja od 5 sekundi a loše određen pitstop imao je Daniel Ricciardo čije gume nisu bili spremne od strane svog tima. U 21. krugu do mehaničara je otišao i Sebastian Vettel baš u trenicima kada je Daniel Ricciardo odustao sa trke. Australijanac je pre ulaska u boks zakačio zaštitnu ogradu posle čega je imao problema sa hidraulikom. Ovu priliku iskoristio je Bottas da odardi svoj servis kao i Fernando Alonso koji je na velikom pravcu uspeo da obiđe Felipe Massu. Hamilton u 24. krugu završava svoju zamenu pneumatika koji je kao i ostali svoje ultra meke zamenio super mekim, ali ovom priliku nije uspeo da obiđe Bottasa pa se tako vratio na drugu poziciju.
      Od tada u brobu za prvu poziciju upustili su se vozači Mercedesa gde je Hamilton polako smanjivao zaostatak za Bottasom. Carlos Sainz svoju trku završio je samo nekoliko stotina metara posle svog pitstopa jer njegova prednja leva guma nije bila lepo pričvršćena.
      U smom finišu Lewis se značajno približio Valtteriju koji je napravio grešku prilikom izlaska na veliki pravac, dok je Sebastian Vettel vodio usmaljenu trku. Do kraja Bottas je odbarnio prvo mesto ispred Hamiltona dok je Vettel kroz cilj prošao kao treći. Raikkonen je zauzeo četvrtu poziciju dok je peti bio Max Verstappen. Spisak prvih deset zaključili su Hulkenberg, Perez, Ocon, Alonso i Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Mercedes: Pozitivan završetak sezone

Bottas je nakon trke rekao da je kontrolisao tempo, dok je Hamilton priznao da je dao sve od sebe.

„Ovo je veoma važna pobeda za mene. Imao sam prilično težak početak druge polovine sezone. Dosta sam radio na problemima i situacija se popravljala. Ovog vikenda sam ostvario pol-poziciju i pobedu i jako sam zadovoljan što sam na ovakav način okončao sezonu. Vodio sam celu trku, kontrolisao sam tempo i osećaj je bio dobar“, izjavio je Bottas.
        Valtteri je obavio sjajan posao i zadržao me na drugom mestu, ali je trka bila dobra. Dao sam sve od sebe u svakom krugu, ali je ovde teško preticati i mučio sam se. Dao sam sve od sebe i želim da se zahvalim svima u timu. Pripremili su nam neverovatan bolid i bila je prava privilegija voziti ga“, rekao je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Vettel: Nisam imao tempo

Nemac je rekao da se tokom većeg dela trke osećao usamljeno.

„Na početku trke sam se maksimalno trudio. Mislim da sam dobro startovao, ali jednostavno nisam imao prostora da napravim neki manevar. Onda sam nakon nekoliko uvodnih krugova primetio da Mercedesi počinju da se odvajaju i nakon toga je trka bila prilično dosadna. Međutim, u drugom stintu sam bio u ritmu i tempo je bio bolji, ali nedovoljan“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Ricciardo: Raikkonen je trebao ubedljivije da me pobedi

Australijanac je danas nakon još jednog odustajanja izgubio četvrto mesto u konačnom plasmanu vozača.

„Iskreno, sa bolidom koji je imao, Kimi je trebao da me pobedi i ubedljivije. S te strane nisam preterano nezadovoljan zbog gubitka četvrtog mesta. Ipak, ovo odustajanje boli više od nekih ranijih. Bio sam besan u Ostinu, ali smo imali šansu za popravni nakon samo nedelju dana. Sada me sledeća prilika čeka tek u martu. Pouzdanost je loša i ja tu jednostavno ništa nisam mogao. Ovo je loš način da se završi sezona. Imali smo uspone i padove tokom godine, ali smo na kraju malo odleteli u rupu“, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Massa se bodovima oprostio od F1

Brazilac se po drugi put oprostio od Formule 1, ali je ovoga puta to bilo znatno uspešnije.

„Ovo je bilo veliko zadovoljstvo. U ovom sportu sam 16 godina. Stvarno sam srećan što sam tako dugo bio aktivan i što sam imao priliku da vozim sa nekim velikim timovima i vozačima. Hvala svima koji su me pratili i podržavali. Zahvaljujem se svojoj porodici i jako sam srećan što ih imam u svom životu. Moram da kažem da je današnja trka bila dobra. Borio sam se od početka do kraja“, izjavio je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Vandoorne: Mislim da mi je bolid bio oštećen

Belgijanac se žalio na proklizavanje zadnjeg kraja.

„Start trke je bio težak. Mislim da je postojalo neko oštećenje na zadnjem kraju, bar na početku. Bilo je dosta proklizavanja, ranije smo promenili gume i nakon toga smo se još malo mučili. Tempo se onda popravio, ali je i dalje bio daleko od dobrog. Moramo da proverimo podatke kako bi shvatili o čemu se radilo. Ne znam kako sam uspeo da završim ispred Magnussena. Mislim da smo manje više izvukli maksimum iz bolida“, izjavio je Vandoorne.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Hulkenberg doneo šesto mesto Renaultu u šampionatu

Nemac je svojim šestim mestom uspeo da omogući svom timu bolju poziciju u šampionatu konstruktora.

“Mislim ovo je bila triler završnica. Imao sam veoma interesantan prvi krug, tako i isto zanimljiv svoj prvi pitstop kada sam morao da obiđem bolid Haasa, koji je bio jako brz na pravcu a ja sam iza sebe imao Pereza. Ipak, uspeli smo da sve dobro privedemo kraju i da zaršimo na šestom mestu. Šesta pozicija u šampionatu konstruktora je velika stavr za sve nas u timu, što će nam dati veliku motivaciju za rad tokom zime.” kazao je Nico Hulkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Tiha trka za oba vozača Force Indije na Yas Marini

Sergio Perez i Esteban Ocon imali su lagan završetak ove uspešne sezone.

“Za mene ovo nije bila najuzbudljivija trka, ali sam imao veoma uzbudljiv prvi krug boreći se sa Nicom Huleknbergom. Imali smo jedanu situaciju gde on nije želeo da da mi vrati poziciju pošto je isekao krivinu. Dobio je kaznu ali je imao čist put pred sobom pa je tako uspeo da profitira i pored nje. Na kraju bitno je da smo uspeli da sezonu završimo na jakom nivou a ovo je moja prva sezona sa timom bez podijuma.” kazao je Sergio Perez – 7. mesto.
                    “Poprilično tiha trka za mene jer se nije dešavalo puno stvari. Start je bio zanimliv ali nisam uspeo da se nađem ispred Hulkenberga. Od tada izabaro sam drugačiju strategiju od Pereza ali na kraju nisam uspeo da ga sustignem. Uvek je lepo kada na dobrom nivou završite sezonu.” dodoa je Esteban Ocon – 8. mesto.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Konačan plasman vozača i konstruktora

Posle svega, generalni plasman konstruktora izgleda ovako:

Tim Broj osvojenih bodova
                      1. Mercedes 668
                      2. Ferrari
                      522
                      3. Red Bull
                      368
                      4. Force India
                      187
                      5. Williams
                      83
                      6. Renault
                      57
                      7. Toro Rosso
                      53
                      8. Haas F1 Team
                      47
                      9. McLaren
                      30
                      10. Sauber
                      5

Generalni plasman vozaca:

Vozač Broj osvojenih bodova
                      1. L. Hamilton 363
                      2. S. Vettel 317
                      3. V. Bottas 305
                      4. K. Raikkonen 205
                      5. D. Ricciardo 200
                      6. M. Verstappen 168
                      7. S. Perez 100
                      8. E. Ocon 87
                      9. C. Sainz 54
                      10. N. Hulkenberg 43
                      11. F. Massa 43
                      12. L. Stroll 40
                      13. R. Grosjean 28
                      14. K. Magnussen 19
                      15. F. Alonso 17
                      16. S. Vandoorne 13
                      17. J. Palmer 8
                      18. P. Wehrlein 5
                      19. D. Kvyat 5
                      20. M. Ericsson 0
                      21. P. Gasly 0
                      22. A. Giovinazzi 0
                      23. B. Hartley 0
                      Last edited by Pro FX-Sniper; 27.11.2017, 00:17.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Gospodo, bilo je ovo sve za 2017. godinu.

Uzdravlje!!!

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

2018 je ovde

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                          X