F1 2018

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Gasly zadovoljan što je iskoristio priliku koja se ukazala

Toro Rosso je u Monaku dogurao do finalnog dela kvalifikacija.

„Jako sam srećan zbog plasmana. Znali smo da će nam se ukazati neka prilika, a bolid je pokazao potencijal još od prvog dana. Razlike između timova iz sredine poretka su bile male i mislim da možemo biti zadovoljni desetim mestom i mojim drugim plasmanom u Q3 ove sezone“, izjavio je Gasly.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Magnussen: Iznenađeni smo nedostatkom tempa

Danac je uveren da je razlog lošeg tempa ekipe Haas u Monaku specifična konfiguracija staze.

„Malo smo u šoku pošto smo nakon odličnog vikenda u Španiji sada na samom začelju. Ne možemo samo da uperimo prst na gume ili balans bolida. Jednostavno nismo imali tempo. U kratkom vremenskom periodu smo isprobali brdo novih stvari i nije lako. Imali smo sitnijih oštećenja zbog visokih ivičnjaka, ali to ne može biti razlog ovakvog gubitka tempa“, izjavio je Magnussen.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Ricciardo: Hajde da dovedemo ovo do kraja

Australijanac je odšao do svoje druge pol-pozicije u karijeri, ujedno i druge na ulicama Monaka.

„Obavili smo pola posla, hajde sada da dovedemo ovo do kraja sutra. Bilo je dobro. U četvrtak smo poslali jasnu poruku i bili smo najbrži na svim sesijama. Ipak, trka je sutra i tek nakon nje možemo da slavimo. U meni još ima vatre. Do sada sam obavio savršen posao i sutra samo treba da ga dovršim“, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Alonso: Bio sam zabrinut pre kvalifikacija

Španac je rekao da se sjajno oseća nakon osvajanja sedmog mesta na kvalifikacijama u Monaku.

„Jutros smo bili tek petnaesti pošto smo napravili grešku sa podešavanjima bolida. Bili smo jako zabrinuti, a sada se osećamo sjajno nakon osvajanja sedmog mesta. Bilo je jako stresno u kvalifikacijama. Ovde ste uvek pod pritiskom i morate biti na maksimumu. Nema prostora za greške i oklevanje. Sećam se nekih ranijih trka ovde kada sam vozio sa 90,95% svojih mogućnost jer sam znao da prolazim u naredni deo kvalifikacija, ali ne i danas“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Sainz: Moj krug u Q3 je bio jako stresan

Španac je sebio sigurao osmo mesto nakon kruga za koji je rekao da je bio jako stresan.

„To je bio moj najbrži i najstresniji krug u životu. Morao sam mnogo da radim u kokpitu, sve se dešavalo brzo i nije bilo prostora za grešku. Bilo je jako zabavno, ali i stresno. Nismo očekivali da će nas McLaren i Force Indija preskočiti. U Q1 i Q2 i u Q3 sam morao da dam 110% svojih mogućnosti. Vremena su potpuno izjednačena u sredini poretka i nijanse su odlučivale raspored na gridu“, izjavio je Sainz.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Vettel: Nikada nismo imali realnih šansi za pol poziciju

Sebastian Vettel nije uspeo da se domogne nove pol pozicije ali će zato startovati iz prvog reda.

Vozaču Ferrarija nedostajalo je nešto više od 0.2 sekunde u svom brzom krugu da se nađe ispred Daniela Ricciarda ali je ipak uspeo da zabeleži bolju poziciju od Lewisa Hamiltona.
              “Možemo biti srećni, ali mislim da smo mogli da uradimo i više. Ipak, pokušali smo da idemo do kraja, izvukli maksimum iz bolida i došli do drugog mesta. Red Bull je imao bolji tempo još od četvrtka. Ja bolid nisam u nekim trenucima mogao da vozim onako kako sam želelo, bila je neizvesna sesija plus smo morali da na najbolji način kontrolišemo gume. Sada je sav fokus usmeren za sutra i to će biti duga trka.” izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Force Indija zadovoljna učinkom na kvalifikacijama

Oba vozača tima uspela su da uđu u Q3.

“Veoma sam srećan. Danas smo pokazali snagu kao tim i prikazali dobar rezultat. Ovu su najvažnije kvalifikacije u godini i zbog toga sutra imamo priliku da dođemo do poena. Tim je uradio fantastičan posao da spremi bolid. Moj krug u Q3 nije bio najbolji ali se bolid veoma dobro ponašao. Sutra je ipak dugačka trka a tamo se zarađuju bodovi.” kazao je Esteban Ocon – 6. mesto.

“Bile su ovo veoma napete kvalifikacije, ali smo zabeležili dobar rezultat za ceo tim. Veoma sam srećan kako sam odradio posao u Q1 i Q2, gde sam imao perfektne krugove možda i najbolje tokom vikenda. Malo me je delilo od šestog mesta. Esteban je takođe odradio odličan posao što i meni daje sapomopouzdanje za trku. Videćemo kako će se hiper meka guma ponašati u trci.” dodao je Sergio Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Originally posted by YUgisa View Post
                  Budimo srecni da se ne trka VW

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Timovi se dogovorili o budućnosti motora i uvođenju ograničenja budžeta

Prvi čovek FIA izjavio je da će veoma uskoro biti poznat format novih motora za 2021. godinu.

Jean Todt u petak imao je sastanak sa vlasnicima Formule 1, predstavnicima FIA-e i timovima oko budućih pravila za 2021. godinu gde je dogovoren rok da se do kraja juna usaglase svi potrebni detalji. Jedan od važnih tema u Monaku bila je konfiguracija novih motora kao i uvođenje ograničenja budžeta.
                    Što se tiče pitanja vezanih za pogonske jedinice, svi proizvođači usaglasili su se da odbace kontroverznu i skupu MGU-H komponentu, pa su tako Merecdes i Renault pristali da se i oni odreknu ovog dela.

“Odustali smo od nekih naših standarda.” kazao je Toto Wolff. “Pristali smo da odustanemo od MGU-H komponente, jer mi verujemo ako odustajemo od tehnologije to je korak unazad. Ali svi timovi su postigli kompromis, jer ćemo na ovan način povećati broj obrtaja u motoru kao i da neće biti uštede goriva. Mislim da ćemo imati bučnije agregate i nećemo biti primorani da štedimo gorivo.”

Takođe, timovi su prihvatili koncept uvođenja ograničenja budžeta u bližoj budućnosti, a prva cifra o kojoj se priča je 150 miliona dolara.
                    “To je veoma dobra osnova.” dodao je šef Mercedesa. “Biće nam potrebno nekoliko godina gde ćemo morati da razmotrimo dosta opcija i sutrktura. Takođe, ovaj plan nije baš potpuno definisan.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

FIA odbacila navode da je Ferrarijev bolid nelegalan

Bolid italijanskog tima oslobodjen je svih navoda u vezi sa prekoračenjem pravila.

FIA je na zahtev Mercedesa i Reanulta rešila da ponovo preispita Ferrarijev ERS sistem, jer su ova dva proizvođača mislila da italijanski tim proizvodi mnogo više energije nego što je dozvoljeno. Zbog toga je vladajuće telo pod poseban monitoring stavrilo SF71H ali nije pronašla ništa sumnjivo.
                      “Imali smo neke navode oko ovog pitanja u Bakuu koje nisu bili laki za objašnjavanje, ali smo to uspeli da razjasnimo sa timom. Pravila kažu da svaki učesnik mora da uskladi bolid sa propisima, pa je tako bilo teško uskladiti tumačenja. Sada je sve usklađeno kako treba.” izjavio je Charlie Whiting.

On je dodao da su prvi podaci oko ERS sistema Ferrarija bili zbunjujući, jer neke brojke nisu mogle baš lako da se objasne.
                      “Videli smo podatke koje nismo mogli da razumemo. Zato smo seli sa Ferrarijem i oni su nam dali objašnjenja koja nisu bila baš ubedljiva. U Španiji smo ušli u sam koren problematike, izvršili neka merenja i uverili se da je to sada sve u redu i zadovoljni smo situacijom.”

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Ricciardo i pored problema sa motorom došao do pobede u Monaku

Vozač Red Bulla došao je do svoje prvog trijumfa na ulicama Monte Karla.

Na samo sat vremena pred početka trke pojavila se mala kiša koja je trajala 15 minuta, ali pred sam početak vreme je bilo suvo. Temperatura staze bila je 33 a vazduha 25 stepeni a duvao je i vetar.

Mehaničari Williamsa nisu uspeli da tri minuta pre starta montiraju gume na Sirotkinovom bolidu, zbog čega je Rus dobio određenu kaznu. Odmah na startu Riccirado je poveo kolonu ispred Vettela, Hamiltona i Raikkonena dok je jedini incident imao Brendon Heartley koji je izgubio prednje krilo. Posle trećeg kruga Riccirado je napravio prednost u odnosu na Vettela od 1.3 sekunde a istu toliku prednost imao je i Nemac nad Hamiltonom. Max Verstappen koji je startovao sa zadnjeg mesta je u tim momentima došao do 18. pozicije.

Najviše posla na stazi imao je holandski vozač Red Bulla, koji je odmah po izlasku iz tunela u 8. krugu obišao Lanca Strolla. U tim trenucima Sergey Sirotkin otišao je do boksa kako bi odlužio kaznu od 10 sekundi koja mu je dodeljena zbog prekršaja tima pre samog početka. Sreća nije poslužila ni drugi bolid Williamsa, jer je Lance Stroll imao pucanje prednjeg levog pneumatika pa je tako ranije morao na zamenu guma. U 12. krugu Hamilton je prvi od vodećih otišao na zamenu pneumatika, pa je tako umesto hiper mekih uzeo ultra meku komponentu. Sebastian Vettel je istu stavr učinio četiri kruga kasnije a u 17. krugu zajedno su to učinili i Daniel Ricciaro i Kimi Raikkonen.

Od tada Vettel, Ricciardo i Raikkonen imali su problema da zagreju nove ultra pneumatike dok je Bottas koristio super meku komponentu. U 28. krugu Ricciardo je prijavio problem da gubi snagu u motoru a to je iskoristo Vettel i potpuno je smanjio zaostatak za vozačem Red Bula. Stroll je opet zbog oštećenja prednjeg levog pneumatika morao da vandrednu zamenu guma dok je Pierrel Galsy u 38. krugu otišao na prvi servis.
                        Deset krugova kasnije Max Verstappen otišao je na svoju prvu zamenu pnumatika i kao i ostali hiper meku zamenio je za ultra meku komponantu. U tim momentima vodeću petorku delilo je nešto više od sedam sekundi na stazi. 53. krug je doneo prvo odustajanje jer je Fernando Alonso morao da parkira bolid zbog otkazivanja menjača. Max Verstappen se tada upustio u borbu sa Carlosom Sainzom ali na stazi nije bilo mesta za obilaženje, a ista situacija bila je u slučaju sa Ricciardom i Vettelom.

A na pet krugova do kraja desio se incident između Chala Leclerca i Brendona Harteya, kada je maldi Modagašanin naleteo na bolid Toro Rossa po izlasku iz tunela. Zbog toga na stazi uvedeno je stanje virtuelnog sigurnosnog automobila. Posle dva kruga trka je ponovo puštena a Sebastian Vettel nije uspeo da održi korak za vodećim Danielom Riccairdom. Do kraja ništa se na stazi nije promenilo, pa je tako Australijanac došao do druge pobede u ovoj sezoni ispred Sebastiana Vettela i Lewisa Hamiltona. Kimi Raikkonen uspeo je da odbrani četvto mesto ispred Valtterija Bottasa dok je odličan rezultat zabeležio Esteban Ocon na šestom mestu. Spisak prvih deset zaključili su još Pierre Gasly, Nico Hulekneberg, Max Verstappen koji je startovao poslednji a jedan bod pripao je Carlosu Sainzu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Vettel: Nije moglo biti bliže

Nemac nije mogao da napadne Ricciarda i pored problema sa kojima se suočio vozač Red Bulla.

„Imali smo tempo, ali je trka bila teška. Nisam mogao da napravim manevar čak ni u trenucima kada je imao problem sa motorom. Jednostavno nisam mogao dovoljno da se približim. Sve čestitke Danielu na odličnoj vožnji. Imao je odgovor na sve i pritiskao je samo onda kada je morao“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Hamilton nezadovoljan što nije došao do drugog mesta

Britanac je očekivao više od današnje trke u Monaku.

„Kao prvo, sve čestitke Red Bullu i Danielu. Bili su najbrži tokom vikenda i znali smo da će tako i biti. Bilo bi lepo da sam uspeo da se domognem drugog mesta. Dao sam sve od sebe. Trka je bila na momente interesantna, a na momente i ne“, izjavio je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Ricciardo potvrdio problem sa MGU-K komponentom

Pobednik VN Monaka objavio je da je imao problem sa hibridnim sistemom.

Daniel Ricciardo zabeležio je svoju prvu pobedu na VN Monaka i pored toga što je dve trećine trke morao da vozi bez MGU-K komponente.
                              “Za mene to je bio veliki gubitak snage a ovaj rezultat je samo pokazao koliko dobru šasiju imamo. Takođe, pomogla nam je sama staza jer sam u jednim momentima samo kružio oko nje. Imao sam i sreće jer sam mogao da imam dobar tempo jer inače bih morao još jednom da odem do boksa. Pored ovog problema i moje kočnice su se dosta zagrejale. Morao sam da pomerim balans na 6 ili 7% napred kao bi ih bolje kontrolisao. Zbog toga sam ranije morao da dižem nogu sa gasa i na svu sreću nisam uništio sistem. Na kraju sadm uspeo da dovezem bolid do kraja.” kazao je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Leclerc: Osećaj pod pedalom nije bio konstantan

Leclerc je imao dobru trku sve do momenta kada je na izlasku iz tunela izgubio kontrolu i iz trke izbacio sebe i Brendona Hartleyja.

„Četiri kruga pre incidenta sam primetio kao da osećaj ispod pedale za kočenje nije konstantan. Činilo se kao da je njen hod na momente bio različit. Mislim da smo mi imali pozitivan vikend. Trkački tempo je bio dobar, a u kvalifikacijama smo treći put za redom došli do Q2. Mislim da smo u dobroj poziciji za nastavak sezone“, izjavio je Leclerc.

Comment

Working...
                                X