Ljudi ovaj sajt je poceo da se kvari

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Spam nema nikakve veze sa titulama iako sam protiv njih jer ništa ne zna?e nego sa kulturom ili nekulturom korisnika i koriš?enjem ili nekoriš?enjem ma?a od onih što ma? imaju.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Imas datum pridruzivanja koji bi ostao vidljiv.

Ako vidis da je neko odavno na Forumu, a ne secas se preterano o kome je rec, jasno ti je u cemu je stvar - ako nekog ko je clan vec godinama nisi upamtio ni po cemu drugom osim po broju postova, onda ne treba ni da znas o kome se radi, jos manje da i ON zna koliko je puta smarao ljude
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• srdjan_p
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2004
        • 1915
        • ZR

Ovo sa prebacivanjem tehnickih tema iz klubskih foruma je odlicna ideja jer ima ljudi koji pisu samo po klupskoj sekciji(pogotovo u ALfa klubu)...

Comment

• jomini
          CBC Senator XXL
          • 11.03.2007
          • 490
          • Novi Sad

Originally posted by BOOST
          Imamo li izmena u misljenju na situaciju foruma?

Primetno:

1. Sve je vishe chlanova koji su ovde zbog druzenja (chat) nego li zbog uchenja.
          2. Sve je manje aktiviteta moderatora usmerenog na sirenje i potenciranje edukacije.
          Obicno se njihov aktivitet zasniva na uredjivanju tema i prepakivanju od offa kojeg je sve vishe i vishe.
          Takodje primetano odsustvo edukatnivnog duha kod istih. Diskusije o novim modelima su bljak koji se moze naci na bilo kojem blogu na netu.

Da li je moguce da smo prosli kroz sve segmente auta?

Ima li smisla ostaviti Cannon aktivnim da bi se zatrovala offom baza koja je radjena par godina u cilju sirenja tehnicke kompetencije?

To su samo neka od pitanja koja sam sebi postavljam.

Mozda dobijem neke odgovore od Vas koji ste prisutni i kojima je stalo do toga da se Cannon razvija u namenskom smeru.

// Boost
          Off poruka u okviru teme/tema ?e uvek biti, tu se ne može stati na kraj. Privremena isklju?enja bi mogla biti deo rešenja. Dalje, ima jedna situacija u kojoj sam i ja li?no bio jednom. Npr nekoga zanima konkretan problem/pitanje. On postavi temu, a tema se zatvori ili obriše. To može da iritira ljude. E sad, jedno od rešenja. Uglavnom se pri zatvaranju tema o kojima pri?am daje komentar - imaš pretragu derane, pa gledaj, traži. Donekle ispravno, ali nije baš onako - pedagoški. Pretraga je svakim danom komplikovanija i otežana, upravo zbog velikog broja postova. I lakše je i bolje (ne treba da je teško, ipak smo ovde radi edukacije ) odgovoriti još jednom. Neko ?e se ve? na?i, a s obzirom da su takve teme uglavnom usko vezane za jedno ili dva konkretna pitanja, tema ?e imati i odgovor, a potom sama pasti dole. I svi zadovoljni. X puta sam pomislio da pitam neku stvar, a pre?utim. Odem onda na pretragu i dobijem da prelistam gomilu stranica da bih možda našao konkretan odgovor. To od mene kao nekog koji ima problem/pitanje traži mnogo sati iš?itavanja stranica, a s druge strane, dovoljan bi bio jedan odgovor nekoga ko zna tematiku. ?ak i ako se o tome ve? pri?alo. Nije dovoljno samo jednom re?i i kao super smo.
          Ovo je fenomenalno osmišljeno mesto, ali ne sme se dopustiti da ljudi imaju nekakav strah ili odbojnost da se uklju?e da ne bi bili ismejani ili da im se ne spusti pa da spadnu smešni.
          San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• TAZZ
            Banovan
            • 30.05.2005
            • 1409
            • NBGD,SERBIA

Meni se svidja Saletov predlog...

Comment

• BOOST
              Founder - Admin od Začetka
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Sto vishe pishete vishe ideja se radja i pomaze da se donese konceptna odluka.

Zahvaljujem svima na odzivu na ovoj temi, samo nastavite
              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
              move your mind

Comment

• jomini
                CBC Senator XXL
                • 11.03.2007
                • 490
                • Novi Sad

Ma druže, samo malo više tolerancije i strpljenja od strane administratora i moderatora. Ipak se mora shvatiti da ovde dolaze i dokoni, i blentavi, i radoznali, ali i oni stvarno željni znanja i informacija. Ne sme se sve trpati u isti koš. Nije lako razlu?iti šta je šta i ko je ko, ali zato vas ima dovoljno.

Comment

• ĆOMI
                  CBC Senator XXL
                  • 31.08.2006
                  • 1705
                  • Braće Jerković,Vozd
                  • Stilo JTD 16V

Ja takodje ne mislim da je broj postova i "titule" bitan za spam.I ja sam bio crna ovca ali mi broj postova i titule nikad nisu bile vazne,to cak i ne gledam.
                  Naravno da sam ovde da bih nesto naucio o automobilima koji me veoma zanimaju,i mislim da je Cannon najbolji po tom pitanju,ali se stvarno krenulo u pogresnom smeru,ne mnogo,ali ako se nesto ne preduzme postacemo deo "sivila" i stopiti se medju ostale prosecne auto forume na ovim prostorima,a mesto nam je daleko iznad njih.
                  Cak i meni,"starom spameru" smeta velika kolicina OFF-a koji se pojavio u zadnjih par meseci....

Resenje?

Pa za pocetak bi trebalo modovima dati nove i rigoroznije instrukcije,mozda i ubaciti neke nove,proverene ljude,i treba da budu stroziji po pitanju off-a.
                  Ne treba da se "izdr*avaju" nad ostalim clanovima,samo postovati pravila foruma,koja su svima dostupna za citanje i to je to.
                  206-icin predlog uopste nije los,ionako taj broj postova nista ne znaci,ali bukvalno...

P.S.Cvrsta ruka sve resava,ako treba i ban na 7,14,mesec dana,a po zasluzi i trajan!
                  OPEL CLUB SERBIA

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Poenta je da kvalitetom i nivoom diskusija pokazes dokonim i blentavim da produze dalje. Problem je u tome sto ljudi izgleda gube motivaciju da pisu bilo sta pametno, tako da dokoni i blentavi dolaze u sve vecem broju i odlucuju da ostanu.
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• jomini
                      CBC Senator XXL
                      • 11.03.2007
                      • 490
                      • Novi Sad

@206

Teško je takvima ukazati, ali nekako izdvojiti žito od kukolja, (željne znanja i informacija od onih dokonih). Ove druge jednostavno banovati, prvi put na par dana, slede?i put trajno.

Ipak su ovde primarni oni prvi, naravno pored vas koji dajete odgovore.

Comment

• TETAK
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3034
                        • Čačak, Srbija

Naravno da se treba baviti kvalitetom postavljenih postova i tehni?kim i edukativnim sadržajem istih, pa podržavam navedeni "resavski" predlog, ali sam takodje i za neformalne teme i druženje jer mi je formalnosti u svakodnevnom životu pun kufer!
                        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• X9
                          CBC Senator XXL
                          • 28.06.2005
                          • 3179
                          • Wien-Sabac
                          • RX-8 i X-9

par moderatora me pitalo kako vidim uredjenje mazda kluba i da li ce to biti vise klupski forum ili ce s eostati takoreci verno cannonu i njegovom duhu..odgovor je bio da sam kao i ostali dosao da nesto naucim i anucio dosta po mnogom pitanjima..po emni svaki off u mnogim tehnickim temama treba upozoravati odmah u brisati,sledeci put banovati..e sada znajuci nas mentalitet to ce biti odmah ljutnje i to kakve..
                          klupske aktivnosti ostaviti po klubovima i one stvari koje se ticu klubova..
                          tehnicke stvari i teme za srz foruma prebacivati u isti jer mu je tamo i mesto a ne zavuci ga u klubske podforume gde iam malo ljudi da ga vide..za ove dve godien sam primetio malo odvajanje pojedinih klubova od same matice foruma,ali ih necu prozivati..nazalost velikih tema i nema vise jer ih samo pojedini ljudi i pretvaraju u dela..i trebalo bi mozda u svakoj temi koja se tice tehnike malo vise ozbiljnosti uneti o informacija tog projekta,dosta sam off-ova citao gde s epar starna svodi na ko je bio prvi u ovome ili da li ce to da radi bolje od ovoga ili onoga ..
                          ono sto su ljudi zapoceli ,pomoci im,saveti ok,ali ne i preveliko pametovanje i postavljanje relacije JA BOG ti nista..
                          i BOOST ako neko zeli da mu pomognemo mora da nas pusti da mu pomognemo ...
                          znaci obostrano razumevanje..
                          i mislim da nije tako lose..ja se jednostavno PONOSIM ovim forumom,gledajuci i radeci sa drugim..na drugima se znanje ne deli,svako to drzi kao neku vrstu tajne,i na kraju se ta skola placa ...moj slucaj
                          duh je tu,samo ga malo treba ispolirati,naostriti ...
                          a da ce biti tema bice.i projekata...
                          i kod mene se nesto valja iza brega,pa cemo se pisati..
                          pozzz miki
                          "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• BRABUS
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2004
                            • 2399
                            • London

Originally posted by 206
                            Poenta je da kvalitetom i nivoom diskusija pokazes dokonim i blentavim da produze dalje. Problem je u tome sto ljudi izgleda gube motivaciju da pisu bilo sta pametno, tako da dokoni i blentavi dolaze u sve vecem broju i odlucuju da ostanu.

Comment

• mirdza
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2005
                              • 2437
                              • Katowice (PL) / Banja Luka
                              • AGP / W126

Privremena iskljucenja za odredjen broj OT postova?
                              Mozda jeste surovo ali ljudi nece pisati "nek' se pise"

BTW Obecavam da cu manje da spamujem
                              Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• 230
                                CBC Senator XXL
                                • 02.04.2007
                                • 775
                                • Semberija

Vremenom se dešava da se pojedini modeli automobila apsolviraju u potpunosti, i da više nema potrebe da se bilo šta pita, jer je sve tu već rečeno i objašnjeno.

U ARCS podforumu svi povezani modeli imaju svoje podforume, tako da ako neko ima problema sa 33-om u tom podforumu i traži informacije. Mislim da bi prebacivanje svih tehničkih tema u bazni forum izazvalo veliku konfuziju, i samo otežalo pronalaženje željenih informacija.

Ono što sam hteo da kažem je da, barem u ARCS podforumu, pretraga (kao search) uopšte nije ni neophodna, jer se svaka potrebna informacija dobija na par klikova.

Stoga mislim da bi prenošenje tehničkih tema bilo kontraproduktivno.

Cannon je iznad klubskih sekcija, i bez obzira što su tehničke teme za date modele baš u klubskim sekcijama, one su i dalje na Cannonu.

BOOST kaže:
                                Ima li smisla ostaviti Cannon aktivnim da bi se zatrovala offom baza koja je radjena par godina u cilju sirenja tehnicke kompetencije?
                                Baza ne može nikad biti zatrovana. Ona je tu i ni milioni promašenih tema ne mogu joj nauditi.

Ono što bi po meni bilo najkvalitetnije rešenje je da se čiste i valjane tehničke teme označe nekim simbolom. Prilikom pretraga unošenjem datog simbola i ključne reči dobio bi se precizan i zadovoljavajuć rezultat.

Na moderatorima i volonterima bi bilo da u naslove tih tema po klubskim podforumima dodaju dati simboli (ili prefiks, ili štagod).

Ako bi se svaka tema držala samo činjenica i informacija vezanih za dati problem, izgubila bi se humana strana svega. Potpuno podržavam TETKA:
                                ...ali sam takodje i za neformalne teme i druženje jer mi je formalnosti u svakodnevnom životu pun kufer!
                                155+75=230
                                VIVA LA VITA!!!

Comment

Working...
                                X