Komentari i fotke - Vrbas streetrace 2007

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

Ja uputih poziv za organizaciju u Beogradu a svi pominju Vrbas 2008. Sta bi? Niko nema vremena ili "mnogo je lakse u Vrbasu, dodjemo na gotovo!"

Kako vam ovo deluje?
    1-na-1.com ce da finansira troskove odrzavanja 201streetrace (klase po 1/2sek, ispod 9, 9-9.5, 9.5-10, 10.5-11, preko 11), medije i obezbedice stazu u Beogradu. Vi spremite logistiku i organizaciju, prihod od prodatih karata delimo 50%-50%. Ulaznice 50-100 din, kotizacija za ucesce u trci 400-500 din/vozac. Sav prihod od kotizacija ide za novcane nagrade vozacima ili za pehare kako vecina bude zelela.
    Probni Dogadjaj pravimo za kraj Oktobra ili pocetak Novembra 2007.

Ima li zainteresovanih za ovaj poduhvat?
    Honda Club je zainteresovan, ali prvo da se negde sastanemo i uzivo popricamo o tome! Nastavak moze preko PM.
    Power of dreams !!!

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Da dodam i ja petoparac

Ovde ima dva pravca. Jedan je profesionalizam a drugi je amaterizam.

Prvo istorija.
      Prvi skup je održan na brzinu i nepripremljeno totalno ali sa dužim vremenskim periodom ovde na forumu najavljivano pa je došlo mnogo više ?lanova. Olakšavaju?a okolnost je bila da je dogadjaj trajao jedan dan pa su svi bili tada skoncentrisani.

Obzirom na nikakva iskustva i na pripremu koja se svela na par pojedinaca a odradjeno sve u bukvalno zadnjim satima i minutima može se re?i da je sve bilo ok.
      Primarni zadatak da niko nije povredjen i da nije bilo ekcesa je uspešno sproveden a kao sekundarni koji je mnogima bio primarni, zezanje, uspeo je 100%

Drugi skup je bio nastavak prvog i zamišljen da predje u tradiciju. Našla se bolja lokacija i sve je trebalo biti znatno bolje nego prvi put. Osnovna greška je kasni po?etak pripreme ili najavljivanja plus nesnosne vru?ine koje su vladale tih dana u kontinuitetu i tre?i plus udarna sezona godišnjih odmora.
      Ovim faktorima se pridružuje još jedan a to je skup od dva dana pa su mnogi bili opredeljeni za jedan od tih dana.
      Mislim da se malo olako došlo na to, uspelo nam je prvi put a sad ?e biti ono pravo i lako ?e se to rešiti pogotovo što je bila znatno bolja podrška lokalaca (službi) nego prvi put.

Da je na vreme sve po?eto kroz reklamu bar ovde na forumu a o lokalnim medijima da ne govorim, samo iz Vrbasa i okolnih mesta bi se skupio mnogo ve?i broj ljudi. Sre?om bilo je taman toliko da se moglo nekako iza?i na kraj sa njima.
      Za ve?i broj ljudi prvo treba da se pored puta pokosi trava bar u širini 3 metra da se ljudi mogu bolje rasporediti da vide trku, zato su došli, isto tako više prostora na cilju i startu kao i na onom delu gde se takmi?ari pripremaju.
      Mnogo više redara koji treba da se znaju unapred a ne da se skupljaju zadnji dan, takodje da se zna i ko je za šta zadužen i to dosta unapred. Na taj na?in ?e se sve mnogo bolje pripremiti i bi?e mnogo lepše ljudima i opuštenije.
      Ovo je amaterski pristup, nije ni on besplatan a to zna svako ko je u?estvovao ove ili prošle godine na bilo koji na?in u organizaciji. Neko je potegao više a neko manje. Zato nisu osnovane kritike ?lana sa po?etka ove teme koji je bio nezadovoljan brojem ili kvalitetom trka ili uredjenoš?u dogadjaja.
      Pre svega koliko ja znam ovo nije bilo sa namerom da se ostvari profit nego da se ljudi zabave i na bezbedan na?in deru svoje ljubimce na 4 to?ka, ove godine i na dva to?ka.

Li?no mislim da se u Vrbasu teško može organizovati profesionalni pristup na toj lokaciji. Ako platim ulaznicu moram nešto dobiti za nju a to zahteva veliku organizaciju sa prate?im servisima, kao voza? koji je platio kotizaciju isto tako i još više.
      To je mogu?e ostvariti ali sumnjam bez pomo?i lokalnih uprava ma gde to bilo a to je proces koji ?e potrajati, daleko od toga da se to ne može ostvariti i da ne treba i?i na omasovljavanje ovakvih dogadjaja ali je veliko pitanje koliko ?e to biti profesionalno i za koje pare.

Organizacija je uspela zahvaljuju?i izvanrednom trudu momaka (a i oženjenih) iz Opel kluba, ne bih nikog izdvajao ali trebalo je sve to istrpeti po onom suncu, naro?ito drugi dan posle onakve no?i...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chorba
        CBC Član
        • 14.08.2006
        • 91
        • Beograd

Originally posted by Johnny B lude
        @ 1 na 1
        ...ja sam skapirao da je ovaj event 201m, cisto zezanje, bez takmicarskog znacaja. Pice zezanje i malo se kidamo medjusobno, da ne bi to radili po gradu.

P.S. Ne pokusavam da "sabotiram" ili tome slicno, samo kazem ono sto mislim.
        To bi imalo smisla kad bi svi podjednako ucestvovali u troskovima. Sto se tice P.S., cemu sluzi forum onda uopste, bas bi bilo dobro da neko sabotira/kontrira jer ce nam to pomoci u buducnosti. Ja verujem da ako prvi Event napravi "impact" da ce nam odmah za vratom biti AMCC i ostali monopolisti. Zasto ovako mislim? Vojne vlasti u Batajnici su zakup staze za odrzavanje kruznih trka naplatile 150.000 dinara ali su zato uzeli preko 1 milion organizatoru 402 SR. Zasto? ... pogotovu kad se zna da je organizator kruznih trka uzeo vecu povrsinu nego organizator 402SR.

Originally posted by BOOST

Hehe .. ovo vec zvuci kao izazov
        Povedite, babe, zabe nindza kornjache i devojcice nezaboravite
        Dakle, svi klubovi jedanput godisnje da imaju zajednicki skup pod Cannonom u Vrbasu.
        Sme li neko da predvidi cifru?

Vrbas logisticki ima cirkulacionu stazu, da elektronika nije zatajila sve bi islo puno brze i kapacitet broja voznji je daleko veci nego sa jednom zatvorenom ulicom.

Trebalo bi da vidim da se sve ono asfaltira nanovo
        Ne bih trebalo da ovo pisem posle onog VRHUNSKOG teksta od strane PROLUPATOR-a
        Znas li ti moj pravi nick na javnim forumima? "Chatmaster"! Sta mislis zasto?
        Ako ti dodje preko 1000 gostiju na dvodnevnu trku, gde ces da ih smestis? Ovih 100 sto je bilo (imamo video pa mozemo da brojimo) su pravili probleme organizaciji, pili vodu iz sahta i dobro se zabavljali. Ako se secas, cak ni kolona nije mogla da se usaglasi da krene na vreme. I sam dolazis da zakljucka da te je Event pregazio i da se oteo kontroli, lepo si negde rekao, teorija i praksa su krenuli svaka svojim putem...

Svakako podrzavam da se iz necega sto sam pokrenuo nesto i desi da se ideologija prenese po Srbiji.

Mi smo u stanju da lokalno kroz grupe chlanova Cannona razvucemo preko chlanova klubova sve ovo na shire po Srbiji.

Medijska paznja nije toliko bitna Cannonu koliko je potrebna klubovima te odatle i njihovo interesovanje.
        Da nema medijske paznje, nebi ni Eventa bilo a bogami je veliko pitanje da li bi ti dali stazu za privatni klub. Secas li se prvog Vrbasa, isla je najava za Event na TV Backa, ja imam taj materijal, zato i znam. Zasto si medije koristio za najavu eventa? Otimas se kao i nekolicina ovde ali na kraju balade i tebi je jasno da treba spremiti nesto sto ce trajati godinama pa makar tamo neko drugi to u buducnosti radio. Uostalom najlepse je kad se ode na gotovo!

Originally posted by prolupator
        Verovatno nije moje da se petljam, ali moram

Ako se ne varam smisao CBF nadmetanja je uzivanje na civilizovan i kontrolisan nacin, dok se bez pravih takmicara tesko postize masovnost publike.
        Tesko je izbalansirati dva suprotstavljenja stanovista takmicari vs. hobisti/amateri u dovoljnoj meri da svima bude primamljivo, atraktivno, dovoljno interesantno....

Da bi bilo dosta ljudi treba medijska pompa koja je uzrokovana ozbiljnim takmicarima koji su motivisani prestizom medju sebi jednakima i medijskom paznjom koja im donosi sponzore. To sve kosta pa mi se cini da neke ulaznice moraju postojati, a dok se to postavlja kao uslov organizacija je dosta komplikovanija (skuplja) i tako u krug.

A zatim je tu i prestiz medju samim "event'-ima, ko ce dovesti koje takmicare i koliko ce publike doci.

Pokretacka snaga mora proizilaziti iz rukovodstva, pa, rukovodioci, pokrenite se

Za to vreme, mi ostali ....
        Odlican post, svaka cast! Objasnio si srz.
        Ja sam dugo razmisljao zasto ne moze da se dobije neka ulica u gradu koja bi bila rezervisana za nas trkace da se medjusobno "kidamo" kako rece Johnny B lude i shvatio da ti niko nece to dati bez naknade ako ne pravis nesto sto je za dobrobit zajednice. Ako si milioner i imas pare za bacanje onda to nije problem ali posle nekog vremena i sam shvatis da si "m-a-g-a-r-a-c" pa ni tako dalje nece ici...

Ali ako od toga napravis manifestaciju sa zabavnim programom o kome ce mediji pisati i gde ce publika uzivati kao i sami takmicari onda ce ti dati sve sto budes trazio. Primer ovoga je Guca, do pre 10 godina tamo je bila vasarska bina i 2 satora i broj gostiju za jednu povecu svadbu, a vidi ih danas.

Novac je uvek problem. Svako od hobista amatera hoce da na sebe potrosi pare ali ne i na nekog drugog, ako to prihvati onda to postaje biznis. Najgora verzija je kad nemas pare a to zelis, onda se resenje zove donator a takvi su za ovaj sport nepostojeci. Onda je jedino resenje sponzor. Sta je sponzor i sta se pod sponzorstvom podrazumeva? Veoma jednostavno, odnos reklame 1:3 minimum. Za svaki 1 dinar sto ti sponzor da, ti mu moras garantovati reklame za 3 puta vise minimalno. E tu sad najstaje problem.

Evo jedan deo od veceg broja razloga, da bi shvatili zasto se 1-na-1.com pojavio u Vrbasu. Pripremili smo najavnu pricu o Vrbasu i ubacili mamac (Denis, Robert, Zoki), ova trojica su veoma poznati na 402 Streetrace, i sva trojica nose nalepnice 1-na-1.com VP. Neko je spomenuo da Zoki i njegov Maruti dominiraju u reportazi, i u pravu je, Zokijevi sponzori se vide vise od 1 minuta, a na Autoplusu, 1 sekunda kosta 3 evra, znaci da su sponzori dobili reklame u vrednosti od 180 evra. 180 i nije neka cifra neko bi rekao ali, Zoki na autu ima 7 sponzora i emisija ce se emitovati 4 puta za 15 dana te sad Euro 5000 vec postaje ozbiljna stvar. Sponzori nisu sponzorisali Vrbas sto znaci nisu dali ni 1 dinar ali su zato dobili reklamu u vrednosti od Euro 180. Koji je sad tu odnos? Vredi li biti sponzor 1-na-1.com Video Produkciji ili manifestaciji koju 1-na-1.com VP organizuje?

Znaci jednostavno je, kad saznamo cifru za organizaciju Eventa, 1-na-1.com ce trosak sabrati sa troskovima za reklamu da bi ponuda bila kvalitetna za sponzore. Ako ih nadjemo, imamo Event. Ako ih ne nadjemo da pokriju sve troskove 100%, Event se nece dogoditi. Svakako 1-na-1.com nece sebe staviti u poziciju kao sto je sebi to uradio organizator 402SR u Beogradu, jer su oni ostali duzni kao i Jera iz prethodne organizacije i nisu platili nekim ljudima za izvrsene usluge. Ako se Event realizuje, onda honorar 1-na-1.com je 50% od prodatih ulaznica a 50% pripada klubovima koji su radili logistiku.

Prvih par Eventa ce biti problem, kasnije ce 1-na-1.com klubovima obezbedjivati sponzore za event ako im fali za troskove odrzavanja i nece nista traziti od ulaznica. Na ovaj nacin klubovi se osamostaljuju i dobijaju motiv da budu sve bolji. Nadam se da cemo docekati dan kada ce klubovi biti samostalni u organizaciji svog eventa i biti deo Sampionata 201 streetrace u Srbiji. al cemo se onda medjusobno KIDATI!!!

Zato je veoma vazno da se sto veci broj klubova i pojedinaca zainteresovanih za organizaciju kontaktira sirom Srbije da bi saznali koliki je potencijal da se ostvari Sampionat 201 streetrace.

P.S. Najnovija informacija od sinoc... Majdanpek je zainteresovan.
        sva streetrace desavanja od 2006-te.

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Bez obzira na ko sta radi i gde to radi:

Vrbas ostaje ide iduce godine kao i dosad:

Tradicionalni VRBAS-Cannonball StreetRace 201m - 2006
          Organizator: ARCS

Tradicionalni VRBAS-Cannonball StreetRace 201m - 2007
          Organizator: OPCS

Tradicionalni VRBAS-Cannonball StreetRace 201m - 2008
          Organizator: HCS

Sa podelom na klase po pogonu.

CannonBall Community nije plagijat i nije kopija nichega vec unikatna zajednica.
          Ko nije shvatio da je u pitanju jedna edukativna zajednica koja pored znanja shiri i saobracajnu kulturu u cilju smanjenja zrtava saobracaja promasio je poentu.

Za neka sprovodjenja shampionata i komercijalizacije mi kao zajednica ostajemo po strani.

Klubovi imaju medjutim odresene ruke kako zele da promocijalizuju sami sebe i na te segmente neutichem niti sam niti cu.

// Boost
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

ako veliki strumpf tako kaze to onda mora da se postujeeee...
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Chorba
              CBC Član
              • 14.08.2006
              • 91
              • Beograd

Bez obzira na ko sta radi i gde to radi:
              ...Sa podelom na klase po pogonu.

CannonBall Community nije plagijat i nije kopija nichega vec unikatna zajednica.
              Ko nije shvatio da je u pitanju jedna edukativna zajednica koja pored znanja shiri i saobracajnu kulturu u cilju smanjenja zrtava saobracaja promasio je poentu.

// Boost
              Niko ovde nije nista rekao protiv odrzavanja tradicionalnog Vrbasa jer i ovaj se odrzao i svakako ce se podrzati i u buducnosti jer doprinosi razvoja autosporta u Srbiji.

Za neka sprovodjenja shampionata i komercijalizacije mi kao zajednica ostajemo po strani.

Klubovi imaju medjutim odresene ruke kako zele da promocijalizuju sami sebe i na te segmente neutichem niti sam niti cu.

// Boost
              Da li ovo znaci da ti nemas nameru niti si za to da se organizuje komercijalna verzija manifestacije 201 streetrace u Vrbasu u buducnosti jer su klase u sekundama a ne po pogonu ili te ja nisam dobro razumeo.
              sva streetrace desavanja od 2006-te.

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Ja bi, licno, voleo da ostane dz.
                Ne radi se o tome da nemam za ulaznicu, ali Vrbas je, nekako, prcija CBF-a (BOOST-a) i veoma mi se dopada ideja "forumskog" takmicenja sa slobodnim upadom gostiju (Yugo turbo, Maruti i sl.). Eto, Yugo Turbo vise i nije gost...
                I u Brmbas ce doci samo onaj ko zaista zeli da dodje jer bas i nije usput. Ta cinjenica, tim pre, doprinosi selekciji ucesnika, publike, kvalitetu atmosfere...

Sama neobaveznost i neprofesionalnost takmicenja ima svoju cenu koja se ne da iskazati novcem. To, opet ne znaci da nije i nece biti dobro (i sve bolje) organizovano.
                To je (vrlo emotivan) stav koji mislim da dele svi koji su tamo i bili. Ok, bar se nadam...

No, opet se petljam gde mi nije mesto , ne odlucujem ja, forum nije demokratija.

S druge strane mi je vrlo prijemciva ideja da se klubovi (rukovodstvo) sastave i odrade (sa 1-1) nesto slicno predlozenom.
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• BOOST
                  Founder - Admin od Začetka
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

1-na-1.com

Vrbas , tradicionalni skup po pravilima Cannona.

Vrbas, kao neka forma komercijale od strane 1-na-1.com sa ucescem klubova, ako klubovima odgovaraju Balkanska pravila, moze i na sekunde klasifikacija.

Naravno, i kao komercijalni segment imate moju podrsku za ostvarivanje dozvola, tesko da ce da se dobije bez ucesca Cannona (sorry, znam , i ovi u opstini citaju Cannon i nisu ravnodusni da je osnivac rodj. Vrbasanin )
                  Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                  move your mind

Comment

• Čiča
                    CBC Senator XXL
                    • 14.12.2005
                    • 1621
                    • Beograd, Vidikovac

Lepota Vrbasa je sto nije profitabilan, sto ga pokrece entuzijazam i medjuklubska saradnja, ali i veliki kolicina energije pojedinaca.

Bez Boosta i njegovih korena u Vrbasu to ne bi bilo moguce ostvariti ili bi neki stvarno morali da ebu jeza dok ne bi iskopali dozvole.

Komercijalizovati neki ovakav dogadjaj ima smisla samo kada Boost i neki klub upadne u kockarske dugove pa uvidi da je to jedini nacin da izadju iz bule

Kada neko pocne da se bavi umetnickom fotografijom, cenim ga i postujem kao umetnickog fotografa sve dok ne ode da snimi prvu svadbu zbog kinte. Tada postaje komercijala "pod izgovorm od necega se mora ziveti".

A tako dobijamo od zabavnjaka-narodnjake

Zato je moze misljenje i samo moje, da Vrbas treba i mora da ostane ovo sto je i do saa bio, bolje ili losije organizovana zabava, trke, pijanka, kolpa, provod, CannonBall comunity i svih njegovih prijatelja. Tek toliko da ne budemo "amisi"
                    Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                    "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Player
                      CBC Senator XXL
                      • 13.04.2006
                      • 458
                      • Novi Sad
                      • Alfa Romeo GTV V6 TB

Objects in the mirror appear
                      TO BE LOSING !!!

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Johnny B lude
                          CBC Senator XXL
                          • 06.04.2007
                          • 463
                          • Beograd

To ja pokusavam da kazem svo vreme, ali nisam jak na recima
                          ... Boze, dozvoli mi da ti dokazem da me novac nece iskvariti...

www.hondaclub.co.rs

Comment

• dexony
                            CBC Veteran
                            • 02.06.2007
                            • 182
                            • Beograd

CIVIC COUPE

Comment

• TOKYO
                              CBC Senator XXL
                              • 17.07.2006
                              • 1696
                              • Beograd- NBGD

Boost i Boostic
                              Slika iz Vrbasa 2007

Ne citah ko predlozi promenu lokacije ali to je definitivno stupid idea!

Ove godine sam bio prvi put u Vrbasu i bio sam odusevljen ali ne toliko sa trkama jel toga sam se nagledao nego kompletnim ugodjajem,pocevsi od druzenja,restorana,bazena pa do celog grada!

Imao sam osecaj da svi znaju ko smo i zbog cega smo tu,tako da nikako ne bih menjao,mogu slobodno da kazem vec tradicjonalni obicaj za bilo kakvu komercijalizaciju ili bilo sta!
                              MY ex RWD Alfa
                              Drift & Donuts & Track

Comment

• level3
                                CBC Senator XXL
                                • 29.01.2006
                                • 857
                                • BGD, V.B. Karaburma

Pravu prichu o deshavanju u Vrbasu mozete naci OVDE
                                www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

Working...
                                X