Sto se tice nagradnih igara, odluceno je da se casa s vodom (na krovu), ne vozi.(oduzima previse vremena, potrebno je dosta ljudi oko organizacije same igre i nije toliko atraktivna za gledaoce).
Umesto toga, bice jos jedan brzi krug sa cunjevima na dva mesta na stazi. Potrebno je biti brz i okretan!
Vozice se kao posebna disciplina, odnosno nagradna igra koja se boduje!
1. Voznja sa cunjevima:
Vreme se meri odmah po izlasku na stazu, gde se i zavrsava. To znaci da ce se voziti SAMO JEDAN brzi krug.
Za svaki oboreni cunj, se dobija kazna od 2 sek.
2. Bacanje gume:
Ko dalje baci gumu, meri se razdaljina i na taj nacin boduje. Stil je slobodan.
3. Brzi krug:
Voze se ukupno DVA kruga! Izlazak na stazu, (prvi krug), je ujedno i upoznavanje sa stazom. Vreme se meri letecim startom (start/cilj). Krug u kojem se meri vreme (drugi krug), je ujedno i poslednji! Odnosno po zaustavljanju stoperice, takmicar je duzan da napusti stazu, u protivnom ce biti diskvalifikovan iz ove igre (0 bodova).
Prijave za takmicenje cete dobiti po ulasku na skup i prijave se predaju najkasnije DO 15h!!! Kasnjenja se nece tolerisati!!!
Molim takmicare za fer i korektnu "borbu" i da se pridrzavaju pravila!!!
Obezbedjena je i nagradna igra za sve posetioce skupa.
Sony dodeljuje hi-fi za kola. Za koji dan znaću koji je model u pitanju pa javljam.
Svaki posetilac skupa dobiće na ulazu tiket, na kome će čitko popuniti ime i prezime, mesto stanovanja, adresu i datum rodjenja. Zatim pravac ka Sony štandu gde ćete ubaciti vaš tiket.
Svi takmičari ove nagradne igre moraju imati Ličnu kartu ili pasoš (bez njih neće moći podići nagradu).
Sve nagradne igre su ZABAVNOG KARAKTERA!!!
Ne zamerite mi ako sam nesto propustio.
... Boze, dozvoli mi da ti dokazem da me novac nece iskvariti...
Treba da se ukine poslednji cunj pred ciljem jer onda vuce auto ka unutrasnjem temenu krivine, daleko od idealne putanje i to moze da stvori dosta problema i drasticno usporava.
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Slika je samo postavljena, radi lakseg razumevanja. Odokativno.
Na licu mesta ce se znati koliko ce biti cunjeva i na kojoj razdaljini.
Don't worry, bice brzo!!!
Mala pomoc: Obavezno istestirajte stazu kada postavite chunjeve (pre finalne postavke) i oznachite tachna mesta gde ce biti chunjevi (kredom, sprejem ili slichno) - radi laksheg vracanja po obaranju.
Mali savet:
Treba da izmerite pravac na kome postavljate cunjeve. Ovo je vazno jer razdaljina na kojoj cunjevi treba da se nameste, mora da bude dovoljna da svaki automobil moze da prodje bez vecih problema.
Za slalom se cunjevi postavljaju na 15 metara.
Mozda treba da razmislite o tome da ne stavljate cunjeve na "levom" pravcu, cini mi se da je suvise kratak..
Ovo su, naravno, samo predlozi iz iskustva sa poligonima za testiranje automobila
Naravno da cemo izmeriti. Nece biti na 15m, to je previse za ovu stazu, a i dosta brzo! Cilj je da budu blizu cunjevi, da bi se videla okretnost automobila i sposobnost vozaca.
Sto se tice levog pravca, cunjevi su postavljeni jos iz razloga da se takmicari ne bi zaleteli previse, s obzirom da se vozi jedan krug.
E, sad da li ce biti 3 ili 10 cunjeva, to cemo videti na "licinom mestu".
Ali svaka kritika i predlog je dobrodosao.
Naravno da cemo izmeriti. Nece biti na 15m, to je previse za ovu stazu, a i dosta brzo! Cilj je da budu blizu cunjevi, da bi se videla okretnost automobila i sposobnost vozaca.
Sto se tice levog pravca, cunjevi su postavljeni jos iz razloga da se takmicari ne bi zaleteli previse, s obzirom da se vozi jedan krug.
E, sad da li ce biti 3 ili 10 cunjeva, to cemo videti na "licinom mestu".
Ali svaka kritika i predlog je dobrodosao.
Ako imate vremena postavite cunjeve na 15m pa napravite test krug, a zatim na 10m, pa vidite kako ide
ili obrnuto
@ Johnny B: Ta igrarija sa cunjevima je garant tvoja ideja. Skoro sve ti ide na ruku, jos samo da nadjes nacin da upotrebis svoj 4WES pri bacanju gume u dalj!!!!!
A da malo ucinimo jurnjavu zanimljivijom i iskljucimo pojedinim clanovima 4WES, jer ako cunjevi budu na manje od 15 metara razmaka - nema sta da trazimo na asfaltu.
Comment