E, nemo' da mi stajete na muku sa felnama
Da imam od cega, sutra bi ih zamenio. Ovako nema teoretske sanse pre proleca, a i tada je pitanje. Jedino ako mi utrci neka dobra ponuda za zamenu.
Inace, definitivno samo 15", s' obzirom da mi je ovo svakodnevni auto za po rupama i sa samo 60 konja (slazem se ja da sa 16" izgleda fenomenalno. 17" je za moj ukus previse.)
@Miloš: Da, jeste. Svaka cast, sto ga ubode Radim preko puta.
Preteruješ, može to jeftinije. Znam da se ložiš na nove felne, ali za 300 imaš da biraš "reparirane" ala Danko i sl. Nemoj onu priču "novo je novo" jer ćeš pre ili kasnije nabosti neki krater i dođe ti na isto, samo što kvalitetna felna ima veću šansu da se ne deformiše (pod uslovom da već nije uništavana što se gleda pri kupovini, logično). Normalno tvoj je izbor, ja bih lično uzeo polovne kvalitetne pre nego nove šlj klase. Sa druge strane otvoriš se za set novih guma (~250) i rešen problem. Kad te smore felne prodaš dalje ili se đoraš uz neku minimalnu doplatu za sledeći komplet... I pri svemu tome gubiš manje novca nego da si kupio nove.
Pametno što nećeš 16", mnogo je i zbog performansi i zbog trapa. Po meni, 185/55/15 prava stvar, fab. dimenzija, guma nije skupa k'o đavo a izgleda sasvim korektno
Komplet felni 15" (polvne "neke" ili nove KM) - 300-350€
Komplet guma (kvalitetnih) 185(195)/55(50)/15 - 300-350€
Set opruga i amortizera - 250-300€
druga stvar, opruge, opcije su ti koni -35/35 ili eibach -50/40, posto pretpostavljam da bi isao na koni, ne moras da menjas amorte, cena konij aje ~100E, znaci nikako 300!
gume 195/50R15 Toyo su 55E komad, znachi 220E
felne 15" za 300 mozesh da birash!
dakle, kad podvuchemo crtu ~600! dakle ni blizu 1000E
samo da znash gde i shta da uzmesh
U principu si u pravu, samo ovo za Toyo 195/50/15 po 55€ nisam imao pojma
Takodje, glupo mi je da menjam samo opruge kad su mi i amortizeri verovatno zreli za menjanje posle 120.000km, a i na 100 mesta sam cuo da je izuzetno pozeljno pri zameni opruga menjati i amortizere. A to djuture je bar 250€
U svakom slucaju, budjelar je poprilicno presusio, pa tako da mi cak ni te poluvarijante ne odgovaraju zasad
Comment