Fora je u tome, u samoj proizvodnji busenog diska, proizvodjac ima kalup za njega, znaci on se izliva takav busen, proizvodjac ne busi diskove, busiti diskove moze biti zeznuto, jer mu menjas strukturu, radi on posao, ali oko tih rupa mogu da se stvaraju pukotine, koje kada se jace koci mogu da izazovu pucanje diska, a onda neka ti je Bog u pomoci. . . Da je to dobro svi bi to radili i niko ne bi davao za perforirani disk duplo vise para, nego bi svi uzeli lepo obicne diskove i buuuusssiiii, zar nije tako?
Ako gresim molim nek me neko ispravi Inace ekstra autic
buse se zato sto mnogo bolje koci kad su izbuseni,jer je mnogo vece trenje,logicki zar ne?
opet i logicno je da ce u tom slucaju lakse puci,ali na ne znam nikog kome se to desilo,poznajem ljude sto na trkama voze s takvim diskovima!
E sad druze da je vece trenje i nije, a i kochenje nije mnogo bolje chak mislim da je isto. Jedina razlika je u tome sto se disk brze i bolje hladi za razliku od obicnog.
Pa da, voze na trkama sa takvim diskovima ali fabrickim, kao sto neko gore reche "livenim"! Ne mogu da se porede takvi diskovi sa obicnim diskovima na kome su naknadno izbusene rupe ma koliko to bilo i dobro i precizno i identicno odradjeno. Igrom slucaja se veoma dobro razumem u razne metale tako da veruj mi, ako vec zelis samoventilirajuce diskove na kolima - kupi nove!
To busenje diskova da bi bolje kocio i busenje filtera za vazduh da bi se bojle cuo su po meni totalne gluposti.Kupi ti serijski busene diskove.Kad vec ims takav auto onda mu lepo napakuj i neke opasne kocnice
Ljudi daju mnogo para da bi povecali snagu motora i "napunili ga konjima", onda stede na trapovima i kocnicama.Po meni to i nije tako pametno.Svaki auto bi trebao bolje da koci i lezi nego sto ide
buse se zato sto mnogo bolje koci kad su izbuseni,jer je mnogo vece trenje,logicki zar ne?
Crni ti, kako veće trenje kad je manja površina? Poenta rupa je da se bolje hlade diskovi, a imaš i one narezane kojima kanali služe da odvode prašinu.
Kanali sluze za deglaziranje plocica koje znaju da se uklizaju od visoke temperature i "lizanja" diskova pri kocenju.
Rupe na diskovima pre svega sluze da odvode gasove koji nastaju od visokih temperatura pri kocenju i prave "jastuk" izmedju plocice i diska, izazivajuci time efekat fadinga, odnosno smanjene sile kocenja.
Ni jedno ni drugo ne bi valjalo raditi u kucnoj varijanti. Ali, to takodje ne vredi ni pricati onome ko nece da slusa, sve dok ne uleti u sra**...
The difference between men and boys is the price of their toys
Comment