Fiat 131 1600cl
Collapse
X
-
Sta da ti kazem,sem prelep auto,jedan od najudobnijih automobila,sedista kao fotelje,auto pliva...
Jel si sredio desno krilo?Kako te sluzi inace,si zadovoljan?Kad ce pakovanje tc?
Imam ja jos neke lepse slike ako nemas nista protiv da okacim...
Ma kacim ih...
Evo za sad jos jedna nemam pojma gde su mi ostale.
Drago mi je da je kod tebe zavrsio ti ces znati da ga cenis,znas sta imas u rukama.
-
-
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Djape svaka ti cast!OBOZAVAM stare fiate kao naravno i matore Lancie i Alfe!! Voleo bih da imam jednog Mirafjorea ili 132 da ga sredim i da se upustim u ulogu hobotnice...ali nemere..imam vec jednu old school alficu,ali ako u buducnosti naletim ipak na neki jeftin 132 uzimam ga sigurno!
p.s- daj jos koju sliku!Da se prisetimo malo. Nestali su skoro totalnoOriginally posted by Sheta_Junior...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...
Comment
-
-
~~~ markedjani~~~
pa sad... tako pise u saobracajnoj. ne mora biti tacno ail...
auto ide mnogo bolje nego sto bi ocekivao za 1.6 sohc. po meni je lagan i to je glavni razlog. par primera:
fso polonez (vozi ga drugar, veci auto od 131) 930kg
132 1800 - 980kg (vozio sam ga godinama, bitno veci auto od 131)
132 2000 - 1040kg (sad ga imam, em je veci, em ima klasicnu sasiju + servo i jos druge opreme)
132 2500d 1125kg (imam 2 komada, godinama sam vozio jednog a drugi je za delove, ima kamionski motor sa blokom iz dva dela!!!)
prema tome nema teorije da je 131 tezak 1015kg.
takodje primecujem da je radjen od tanjih limova nego 132. ima samonosecu karoseriju, za razlikuy od 132 koji ima klasicnu sasiju celom duzinom tako da mora biti dosta laksi.
btw, u vise navrata sam ustanovio da na carfoolio daju nepotpune ili potpuno pogresne podatke i da nekih modela uopste nema.
````Milorad90`````
naravno da se ne ljutim za postavljanje slika, ako imas jos neku, slobodno stavi.
krilo sredjeno, ne vidi se da je udarano uopste, branici ispravljeni (vidi se i na ovoj tvojoj slici da je malo kriv prednji branik).
okrpljeni dzepovi u gepeku koji su bili truli skroz, ljudski uradjeno i zasticeno. toliko o karoseriji za sada. ako sve bude po planu, sledece leto ide na komplet limariju i farbanje. nigde i nije vise truo, samo ima dosta sitnih cvrkotina i poneka bubuljica rdje.
TC ce sacekati najverovatnije dok ovaj motor ne umre. kako stvari stoje nece skoro.
napravio sam mu novu prednju sekciju auspuha tako da se sad uopste ne cuje motor do 4.000rpm
nove h4 osram nightbreaker sijalice pa sad ima i l ljudske farove.
stavio sam mu nove lucas diskove i grafitne plocice, sad koci ko zmaj.
pretodni vlasnik je, verovatno zbog smanjenja potrosnje, skroz udavio plin, bio je mnoooogo spor za moj ukus. sad sam ga prestelovao i vuce kao lud. 150km/h bez ikakve frke. trosi oko 11l plina u grdskoj voznji po bgd, oko 9 na otvorenom pri oko 120km/h
treba jos da mu zamenim: prednje amortizere, ramena i letvu volana. nije hitno ali se oseca da nije bas 100% ok.
sve ukupno uzev, zadovoljan sam kupovinom, lepo sluzi za te pare.
~~~~QV lale~~~~~
cenim italijane uopste uzev. alfe su tek prica za sebe. imacu jednu 33 za prodaju pa ako budes zainteresovan....
hobotnica mi je jedna od omiljenih serija, secam se svih jurnjava sa kolima, posebno kad mafiozi u jednoj epizodi presrecu 124 taxi sa belom 132d. lepo se videla grba na haubi
evo malo enterijera, toliko za sada
Comment
-
-
Ee,super ti je autic!
Zanimljivo da je tako lepo ocuvan.I ja sam ljubitelj starijih italo makina
.
Stari Fiati su bas retki kod nas zadnjih godina,steta.
Zato cuvaj ovoga kad je vec u "buona condizzioni".
Koje godiste ti je 131 ?
A to za shasije itd.,mislim da nisi u pravu da 132 ima klasicnu sasiju.Neznam tacno,ali Fiat je jos krajem 50-ih ili pocetkom 60-ih godina,skroz presao na samonosece karoserije
.Fiat 132 ima samonosecu karoseriju bez sumnje
.
Btw,imao sam svojevremeno 125 pZ 1500.U saobracajnoj kao i u njegovoj knjizici (user manual),pisala je tezina 970 kg.
Bez obzira sto je to bio bastardF-125 x F-1300,mislim da i 131 pre ima 965 nego 840kg,al' nebitno.Bitno da je OK stanje
.
@Dragon,tnx za info o temi.
p.s.
@djape,imam negde neke stare kataloge i prospekte,pa ako te bas zanima,potrazicu ih za tacnije podatke.
Comment
-
-
131 je '82.
cuvacu ga svakako, taj ostaje kod mene.
sto se 132 tice, proveo sam ispod njega mnooogo vremena, veruj mi, ima dve sine celom duzinom, a na njih je nakaceno sve ostalo. nije sasija kao kod bube da moze da se skine karoserija na srafove ali je ipak sasija.
moguce da je tezak 965kg, ko ce ga znati? da su tanki limovi - tanki su. bio je pukao nosac vozackog sedista pa sam ga vario, cak je i taj deo od 0.7mm lima. kod svih kola koja sam dosad cackao nosaci sedista su bili 1 ili 1.5mm.
bice i upgrade 131 -ce, ali postepeno. imam brdo fiatovih delova koji ce da zavrse na njemu. tabla sa obrtomerom, abarth volan, felne 14 od 132 i sire gume (195/60/14 najverovatnije), tc motor... jos se predomisljam 1.6 ili 2.0, nemam nameru da pravim trkalicu od njega, zaista je veoma udobna limunzina i bilo bi steta to kvariti a i vec imam trkalicu
Comment
-
-
Originally posted by djape1977sto se 132 tice, proveo sam ispod njega mnooogo vremena, veruj mi, ima dve sine celom duzinom, a na njih je nakaceno sve ostalo. nije sasija kao kod bube da moze da se skine karoserija na srafove ali je ipak sasija.,znam na sta mislis.Te grede su ojacanja tj. noseci (i integralni) delovi karoserije
.
Shasija je uvek poseban deo.Obzirom da je klasicna sasija odavno van upotrebe,od auta koji se mogu videti na ulici,ima je Buba,Reno 4,Spacek(i svi derivati),Warburg 353 i 1.3, ...
Sa delovima koje imas,bice lutka.Kad vec imas Racing Lajku
,onda u 131 eventualno 1.6TC.Bice mu taman 100KS
...
a da mu stavis okrugle farove ??
Cucalo bi mu extra.
Comment
-
-
Originally posted by djape1977~~~~QV lale~~~~~
alfe su tek prica za sebe. imacu jednu 33 za prodaju pa ako budes zainteresovan....Originally posted by Sheta_Junior...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...
Comment
-
-
to za okrugle farove je opcija koja za sada stoji u zagradi.
ovi fabricki farovi su srednje zalosni, ostecena su im sociva. problem je 80% resen dobrim sijalicama ali nisam bas sasvim srecan. iz svih mojih dosadasnjih iskustava kola sa 4 fara imaju daleko bolje osvetljenje nego ona sa dva fara. to se potvrdilo i mojom prepravkom lade sa njenih fabrickih farova na 4 okrugla. s obzirom na to da cu tesko naci nove pravougaone farove za 131, vrlo je moguce da cu ga prepraviti na 4 okrugla kad budem radio komplet limariju i farbanje, mada je ta prepravka mnogo veci posao nego sto u stvari izgleda. treba napraviti nosace farova i masku!
sto se alfe 33 tice, drugarova je i treba da se odradi limarija i farbanje, ubacen je 1.7 umesto originalnog 1.5. bice price o tom autu kad dodje na dnevni red...
Comment
-
-
Originally posted by djape1977~~~ markedjani~~~
. ima samonosecu karoseriju, za razlikuy od 132 koji ima klasicnu sasiju celom duzinom tako da mora biti dosta laksi...zivi , Franjo je ziv !!!
Comment
-
-
ima dve sine celom duzinom, a na njih je nakaceno sve ostalo. nije sasija kao kod bube da moze da se skine karoserija na srafove ali je ipak sasija.Nema sta da ti verujem ,znam na sta mislis.Te grede su ojacanja tj. noseci (i integralni) delovi karoserije .
Shasija je uvek poseban deo .Obzirom da je klasicna sasija odavno van upotrebe,od auta koji se mogu videti na ulici,ima je Buba,Reno 4,Spacek(i svi derivati),Warburg 353 i 1.3, ...
ko je ikad pogledao odozdo napr. ladu, mogao je lepo da vidi prednje i zadnje krake sasije. nema kutijastih "ojacanja" celom duzinom kao kod 132. e to je samonoseca karoserija. ili jos bolji primer zastava 101. ona cak nema ni krake sasije.
u svakom slucaju 132 nema sasiju i nikad je nije ni imala i stvarno nemam pojma sta vozim sve ove godine
Comment
-
Comment