van's AE86

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vandrftr
    CBC Član
    • 19.03.2009
    • 45
    • Provo, Sabac, Novi Sad

van's AE86

Veliki pozdrav svima za pocetak, ja sam nov na ovom forumu, i veliki sam ljubitelj svih japanskih vozila, a i otprilike svega sto ima dodira sa Japanom i njihovom kulturom !! Gledao sam vasa pretstavljanja i divim se duhu koji imate kad je ovaj model u pitanju...to je definitivno jedan poseban auto u svakom smislu!! Preporuku sam dobio sa Honda Club foruma, i odmah sam se prijavio ovde jer ne mogu da docekam da pretstavim mog ljubimca!!
    U pitanju je Toyota Corolla Levin AE86 iz '87. godine !! Duuuuuugo vremena sam je trazio, imao sam svakakvih masina pre nje, Toyota Celica iz 1978, Honda Prelude, S13, Honda Legend, ali nisam bio zadovoljan ni sa jednim...jer sam morao da kupim Hachija da bi bio srecan!! Pretpostavljam da su neki od vas vec videli ovaj auto, posto mi je vlasnik rekao da su dolazili momci iz BG, sa istim takvim da ga vide!! Kupio sam ga u Paracinu, za po meni dobru cenu!
    Auto nije savrsen, to je jasno, estetski je spolja dosta zapusten, ali najbitnije je da nije truo, treba mu jedno kompletno farbanje! Druga cinjenica je da je presao 300k, na standardu, ali je motor kao bombona, za tu kilometrazu, sto mi je najdraze od svega!! Kasnije cu staviti i slike, ali nemam ih bas mnogo!!
    Ukoliko je neko od vas isao da vidi ovaj auto neka slobodno kaze svoj zapazanja, zeleo bi da cujem svako misljenje, i nadam se da cemo se dobro druziti!!
    pozdrav svima
  • cvrle
    CBC Senator XXL
    • 11.06.2006
    • 1008
    • Beograd,Banovo brdo

Re: van's AE86

Pozdrav i dobrodosao u neoficijalni klub AE86-ica. Ima nas ovde nekoliko i lepo ces se uklopiti. Auto smo isli da gledamo Snejk i ja i pregledali smo skoro detaljno . Dobra je to kupovina i nadam se da si dobio i alufelne koje su isle uz nju. Iskreno se radujem sto je zavrsila u rukama nekog ko zna sta je i ko ce da je sredjuje kako i zasluzuje a ne kod nekog drugog, i sto si naravno na ovom forumu.

Ako budes imao nekih problema tu smo pa ces vec resiti naravno.Slike imamo i mi ali najbolje da ih postavis ti kad ga malo operes i u****s .
    Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• Snejk
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2008
      • 704
      • BG

I bolje ovako, da ga je kupio neko ko neće da ga rasturi u paramparčad.. Kao što Cvrle reče bili smo da ga gledamo ali ja nisam bio zadovoljan nekim stvarima za ono što je meni trebalo. Tebi će verujem poslužiti kao jako fina osnova za dalje. Srećno i dobrodošao u društvo .

Comment

• vandrftr
        CBC Član
        • 19.03.2009
        • 45
        • Provo, Sabac, Novi Sad

E hvala na dobrodoslici, drago mi je da postoji kod nas nesto sto moze da se nazove AE86 klub !! Znaci mi dosta to sto kazes da je dobra kupovina, znao sam da je dobar, ali posto ste vi ljudi iskusniji dosta sa tim modelom znaci da nisam pogresio!! Felne nisam dobio, jer nisam imao kesa(koji sam pozajmio da bi mogao da kupim auto), tako da sam mu dosta ubio cenu sa onim celicnim felnama, pa cu mu u buducnosti vec obuti nesto sexy!
        Ovako, sad za vikend planiram da mu uklonim katalizator, jer neznam cemu to, i da mu stavim neki sportski zadnji lonac koji imam kod kuce, jes da nije kao u Initial D, ali ce ga dosta resteretiti, posle ovog sto je sad na njemu, i nadam se dati mu zvuk !! Pre neki dan sam mu kupio filter za vazduh, i vec se osetila razlika, postavicu slike posle pa cete videti o cemu govorim!! U stvari evo sad svih slika!!

Comment

• kalibaR
          Moderator
          • 03.04.2006
          • 352
          • Beograd
          • AE86 rolle, Eclipse 1G

e pa nek je sa srećom!

pozdrav novom članu ekipe

Comment

• Snejk
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2008
            • 704
            • BG

Jesi li provalio šta 'čuka' u motoru? Nešto se baš pristojno čulo kad se motor zagreje. Baš me zanima šta je

Comment

• vandrftr
              CBC Član
              • 19.03.2009
              • 45
              • Provo, Sabac, Novi Sad

E pa hvala vam ljudi na dobrodoslicama, stvarno mi je drago da ima ljudi koji vole i cene ovaj model, kao i sto znaju njegov potencijal , verujem da cemo se druziti dugo uz nase hachije!! Ako bude neki skup javite se, ja sam u NS!!
              Evo stavicu jos par slicica, da se malo zgrozite sa kakvim je air filterom vozen auto i jos nesto!!
              I da, da li neko moze da mi kaze koja je tacno verzija motora ova kod mene, ja mislim da je ona sa 118 ks, ali nisam siguran?!
              Evo jos slicica

da, ovaj desni je isto nekad bio bele boje...

Comment

• vandrftr
                CBC Član
                • 19.03.2009
                • 45
                • Provo, Sabac, Novi Sad

Nisam cuo nikakvo cukanje, cuju se samo jako malo ventili, i to je to...ako mislis da lupa, to nije u pitanju, bas smo ga dobro sagledali i probali pre uzimanja!!
                U svakom slucaju hvala na napomeni!

Comment

• cvrle
                  CBC Senator XXL
                  • 11.06.2006
                  • 1008
                  • Beograd,Banovo brdo

Model sa katalizatorom 112HP Isto tako posto je novije proizvodnje mozes da imas malo manje bregaste koje su stavljali takodje zbog ustrojenja snage i emisionih normi za razna trzista.

Kad budes uporedio recimo Snejkov motor sa tvojim videces razliku u zvuku i to sitno cuckanje koje smo primetili i ide iz donjeg dela motora. Nemoj da se uzbudjujes mnogo nije strasno verovatno ali iz iskustva znam da takve aute malo ko zna da odrzava, koje ide ulje a svecice su vec ozbiljna misaona imenica. Meni je onda u oko pao nov dihtung izduvne grane a kad sam vec zavlacio nos videh da je i dihtung glave nekako svetao mnogo na krajevima koji vire i gde se vidi. To je dalo malo sumnje da je motor mozda i otvaran zbog zamene necega, a mozes da pogledas i obod kartera recimo, ume svasta da kaze, ja nisam zagledao.

Bitno da on ne duva na iberu tako da mu je verovatno kompresija dobra, lepo je radio i lepo sagorevao gorivo jer ga lambda sonda i kat pegla kako treba. Sve u svemu ako nije prckano mnogo po motoru ili ako i jeste a stavljani valjani delovi nema glava da te boli, opet sve zavisi od nacina voznje i tvojih prohteva.

Probaj da dodjes do predhodnog vlasnika i da popricas iskreno sa njim sta je radjeno i kako , posto se auto kod ovog od koga si kupio vrlo malo zadrzavao a kako kaze pre njega je vozio jedan vlasnik duze vreme.

Comment

• vandrftr
                    CBC Član
                    • 19.03.2009
                    • 45
                    • Provo, Sabac, Novi Sad

Hvala na tacnoj informaciji !! Dobro, oslusnucu sad malo to cukanje, i ako treba promenicu ulje odmah, mada je novo...Reci mi koje ulje da mu uspem, koje svecice tacno da mu nabavim, i sta cu dobiti kad to sve uradim zajedno sa skidanjem katalizatora, stavljanjem sportskog izduva i nekog KN filtera, hoce li onda biti dosta bolje?! On ovako radi odlicno, na leru je ujednacen, tih, nemam problema sa radom motora, pali kao lud, a taj dan kad sam ga uzeo sam presao 200km, i nije bilo problema, jedino se pozadi culo neko ujanje i to mislim da je od diferencijala!!

Comment

• Snejk
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2008
                      • 704
                      • BG

Originally posted by vandrftr
                      jedino se pozadi culo neko ujanje i to mislim da je od diferencijala!!
                      Više nisam jedini vozač autobusa u klubu

Comment

• cvrle
                        CBC Senator XXL
                        • 11.06.2006
                        • 1008
                        • Beograd,Banovo brdo

Svecice NGK BCPR5EIX-11 Iridium,BCPR5EP-11 Platinum ,BCPR5EY-11 Copper pa po zelji.

A mozes i za nijansu hladnije BCPR6EY11 takodje preporucujem NGK

Ulje stvar ukusa i iskustva, ne preporucuje se full sintetika osim posle generalnih i novih lezaja, karika i sl. kad su vrednosti i zazori svedeni na fabricke. Od polusintetike ja sam koristio mobil 1 10w40 mada mozes da ides i na 15w40 zbog motora koji ti je presao vec prilicno km a i ide toplije vreme. Filter ulja obavezno kao i sto je najbitniji detalj da ispraznis i hladnjak za ulje od starog ulja jer ostane uvek 100-200 grama pa oce da zada glavobolju ako se slucajno pomesa vrsta, a i ako je zaprljano staro ulje vrlo brzo ce ti to iz hladnjaka zaprljati to novo.

Skidanjem katalizatora i zadnjeg lonca neces nesto mnogo dobiti posto predpostavljam mislis na snagu, lakse ce disati malo jer mu ostavljas srednji lonac koji je fabricki opet ustrojen i opet u zavisnosti od zadnjeg lonca ce ti se promeniti zvuk na nesto ali da ce da ide sad nesto osetno bolje nece, samo u glavi jer ce ti zvuk biti drugaciji i bucniji pa ces misliti da letis

KN filter takodje ce ti dati samo lepsi zvuk malo i nikakvu snagu, stim sto da bi stavio pecurku filter moraces da prepravis tj. napravis adapter za kacenje umesto postojeceg dela kucista filtera, kao i skracivanje creva izmedju u**** i protokomera da bi mogao da stane uopste,ako pricamo o pecurci. Ako uzimas neki onako kao spljosteni onda ce da stane i bez skracivanja creva.

Preporucujem ti da zamenis ulje u menjacu i differencijalu ( nije isto) jer to nikad verovatno nije menjano,zato ti i huci pozadi jer mozda i nema ulja. Ulje za diferencijal trazi koje ide za LSD jer isti bi trebao da imas ( neverujem da je to neko vadio), sto smo onda videli po broju na plocici koji ukazuje na to da ima fabricki.

Comment

• Uzelac
                          CBC Senator XXL
                          • 03.12.2006
                          • 1717
                          • munZe

Dobrodosao

Pozadi huci lezaj, a zuji diferencijal.
                          Pa ti vidi sta je
                          work in progress

Comment

• vandrftr
                            CBC Član
                            • 19.03.2009
                            • 45
                            • Provo, Sabac, Novi Sad

Ok, hvala jos jednom, otprilike da cu ulja zameniti i u motoru i menjacu i u diferncijalu, u sto skorije vreme! Sto se svecica tice za sad bi stavio fabricke, pa bi kasnije neke malo advanced kao te iridiumske, o njima sam bas citao, one su full! Moja pretpostavka je da je taj katalizator malo zapusen i da ga zadnji lonac malo gusi, slazem se da ce mi snaga biti samo u glavi zbog zvuka, ali ce malo lakse disati, i to je nesto !! Odradicu za vikend i neke estetske sitnice oko motora, pranje, farbanje nekih delova, poklopac ventila itd!! Sad sam bas proveravao to cakanje, kad se ugreje cuje se, ali ne odozdo nego prenosi zvuk od ventila gore, pa kad dole osluskujem cuje se taj neki cudan zvuk! Nabavio sam broj vlasnika pa cu ga zvati da proverim sta je radjeno jer je izgleda otvaran karter!

Comment

• Snejk
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2008
                              • 704
                              • BG

E, nemoj da se zalećeš na iridijumske. Ja sam namontirao i prvih iks kilometara je bilo super, baš sam se oduševio, i kad ih se dočepao naš kvalitetni benzin već posle nekoliko dana bilo je isto kao i na najobičnijim ngk. Žali bože para.

Comment

Working...
                              X